якщо щось стареньке за 100 баксів на олх знайти - то чом би й ніFilabatya: ↑ 22.05.2025 15:18 ресивер до цих лоджітек це оригінально
любу зовнішню звукову карту, там однополосні фронти
Новости
Последние статьи и обзоры
FAQ по звуковым картам
-
tablestikus
Member
-
feson
Member
Ну для цих колонок буде цілком достатньо Asus U7......N00b: ↑ 22.05.2025 15:16 Актив, Logitech Z906 5.1
Я слухав цю карту - звук не поганий.
Бо ресивер з ОЛХ - це лотерея. В якому стані конденсатори кнопки та контакти - невідомо.
Отправлено спустя 3 минуты 15 секунд:
Я на свому ONKYO 8230 не можу знайти контакт - один канал хрипить іноді. Все перевірив - все закоротив...хрипить....іноді....
Купив осцилограф - буду шукати де собака зарита......
Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
Ну може це STK шка дохне - тоді все на смітник так як оригинальних немає вже зараз......
Так що на ОЛХ можна купити ресівер - і зразу на смітник.......
-
N00b
Member
Велике дякую 
-
Radio Bay
Member
Зайшов з козирівfeson: ↑ 23.05.2025 22:50Купив осцилограф
-
feson
Member
Ні просто зараз китайці дають жару - 100МГц осцилограф розміром з МР3 плеєр (великий) на акумуляторах з кольоровим дисплеєм за - 50$.
Це не можна не купити.....
Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Він не дуже точний - але подати синус на лівий та правий канал та побачити де він хромає - достатньо......
-
Radio Bay
Member
Уявляю собі, як звичайний виглядає я знаю. China magic.feson: ↑ 24.05.2025 13:46Ні просто зараз китайці дають жару - 100МГц осцилограф розміром з МР3 плеєр (великий) на акумуляторах з кольоровим дисплеєм за - 50$.
Це не можна не купити.....
Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Він не дуже точний - але подати синус на лівий та правий канал та побачити де він хромає - достатньо......
Це як китайські біти до викруток. Звісно Макіта ліпше, але на 3 шурупи у сосну вистачить
-
feson
Member
Ну це все - дуже серьозно.....Radio Bay: ↑ 24.05.2025 14:28 Уявляю собі, як звичайний виглядає я знаю. China magic.
Я б так не шуткував про China magic.
Вони вже надрали сраки деяким виробникам звукових цап запропонувавши ціни в 5 разів менші за пристрої з добрим звуком.
Наприклад SMSL SU 1.
А к 2050 року - China magic буже вже не шютка.....а правда життя.....
-
Radio Bay
Member
Я вже давно не сміюся над китайцями, у самого китайський цап та китайські дрони роблять революцію у війні прямо заразfeson: ↑ 29.05.2025 23:19Я б так не шуткував про China magic
-
Ostin
Member
Зараз в низькому бюджеті китайці штампують свисточки\плеєри з дуже гарним звуком за свої 100-200 баксів. Зараз там лишився лише смаковий вибір, відверто поганого фактично немає, якщо на руках є хоча б доларів 50. Так, не всіх задовольнить суб'єктивна "музичність" чи якісь інші вподобання, але от якогось брудного чи неякісного звуку для пересічного громадянина там вже давно немає.
-
Radio Bay
Member
Так, внутрішні стандарти самих китайців виросли, до "музичності" можуть бути питання але взагалі воно грати буде і, мені здається, що вони чітко розуміють свою маркетингову нішу - бути ліпше встрійки у цій циніOstin: ↑ 03.06.2025 11:59але от якогось брудного чи неякісного звуку для пересічного громадянина там вже давно немає.
-
l-m
Member
Ну це важко назвати досягненням, враховуючи що, наприклад Centrance DACport HD вийшов у 2016 році, коштував $180, виготовлений у США (!), та на пальцях однієї руки можна перерахувати гідних суперників для нього що з'явились за ці 9 років з 2016 по 2025.Ostin: ↑ 03.06.2025 11:59Зараз в низькому бюджеті китайці штампують свисточки\плеєри з дуже гарним звуком за свої 100-200 баксів.
Але більшості й не треба звук настільки високого класу, а в чому я згоден, так в тому, що у 2016 це була просто прірва у якості, а зараз вже є дуже багато моделей які хоч й поступаються, але щоб це зрозуміти треба мати гарний слух і смак, навички вислуховування різниці, гарні навушники з дуже високою деталізацією тощо, але без цього всього різниця й не помітна, або на рівні плацебо.
-
Ostin
Member
Чомусь він у нас продавався десь на рівні 300+. Тобто тисяч 8-9 грн, якщо я не помиляюсь. А може й всі 10+. А це величезна різниця в ціні. Можливо забув і він продавався за свої 5 тисяч...l-m: ↑ 03.06.2025 13:57Centrance DACport HD вийшов у 2016 році, коштував $180, виготовлений у США
Щодо загальної якості звучання то погоджуюсь, що він задав планку. Але ні в США, ні деінде за менші гроші його якість так і не перевершили. Тому тут навряд чи до китайців претензії.
А от щодо того, що береш якийсь сучасний свисток прямо з алі на сучасних чіпах за ціною до 100 доларів - і воно грає доволі пристойно, аж не очікуєш. Он якийсь SMSL D10, який за знижками від китайців можна купити десь за 50+ - це дуже чисто і детально передає звук. Чи музично - справа інша, бо китайці в оці всі тембри і достовірність якось ще не дуже. Але сама технічна реалізація за 2+ тисячі грн - це таки досягнення.
-
l-m
Member
За 5200-5600 в наших магазинах його продавали, що цілком адекватно враховуючи ПДВ 20%.Ostin: ↑ 03.06.2025 16:42Можливо забув і він продавався за свої 5 тисяч...
https://web.archive.org/web/20160625010 ... 98135.html
https://web.archive.org/web/20160904152 ... rt-hd.html
В принципі з цим теж можна погодитись.Ostin: ↑ 03.06.2025 16:42Але ні в США, ні деінде за менші гроші його якість так і не перевершили. Тому тут навряд чи до китайців претензії.
-
feson
Member
Ну один АК4490 проти двох CS43131 в моно - дуал режимі протипоставити нема чого.....Ostin: ↑ 03.06.2025 16:42 Он якийсь SMSL D10, який за знижками від китайців можна купити десь за 50+ - це дуже чисто і детально передає звук. Чи музично - справа інша,
Так що SMSL D10 неможна рівняти на той старий свисток на АК4490.
Одного CS43131 можливо АК4490 ще може переграти (і то я непевен) - а двох ніколи......
Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
АК4490 сам по собі - не фонтан звуку в якій би обвязці його не поставити.....
-
Ostin
Member
Тут так штука, що аудіоспільнота ділиться на прихильників технічної реалізації (коли все чисто, детально, всі частоти пропрацьовані, на виході ідеальні показники) і на адептів "натурально та музично" (коли об'єктивно показники такі собі, може навіть фоновий шум бути в чутливих навушниках, але є типу драйв, емоції, тембри і натуральне звучання). Ну це якщо грубо розділити на дві половини.feson: ↑ 03.06.2025 21:31неможна рівняти на той старий свисток
Я особисто за своїм досвідом прийшов до технічних вподобань. Тобто спочатку дайте мені технічність і роздільність, а потім будемо далі дивитись. Але багато людей люблять Centrance якраз за інше - він типу такий тембрально багатий і натуральний, ще й потужності багато в звичайній дірці 3,5. Хоча об'єктивно він давно застарів і не витягує по технічності, функціоналу та й вигляд такий собі має.
Насправді, це нормально, що люди знаходять "свій" звук в різних реалізаціях і щасливі від цього. Мені от наразі подобається китайський напрям, де працює принцип "дешево і технічно". Це дає відчутний буст при прослуховуванні записів високої чіткості (від 96 і вище) та DSD. Ті ж MQA, які розгортаються вище 96, звучать доволі цікаво на таких пристроях. Але якщо слухати тільки CD якість (або навіть mp3), то, напевно, старі реалізації "музичності" можуть бути цікавішими, адже розроблялись з прицілом на не дуже високу якість запису, тому "згладжують і причісують" нерівності.
Думаю, з часом китайці доведуть до розуму і натуральність звучання, просто зараз вочевидь інші пріоритети.
-
feson
Member
CS43131 - це не китайський цап. SMSL - важко погіршити там звук........Ostin: ↑ 04.06.2025 08:28 Думаю, з часом китайці доведуть до розуму і натуральність звучання, просто зараз вочевидь інші пріоритети.
Отправлено спустя 36 секунд:
Точніше SMSL вже навчилися не погіршувати звук.......
Отправлено спустя 15 минут 16 секунд:
Вся річ у тому що CS43131 як і цапи ES9023 - це не просто цапа що PCM перетворює в аналог.
Це - комбайн процессор з PLL та обробкою сигналу.
Схеми чіпа CS43131 як і ES9023 немає досі (закрита інформація) - щоб аудіофіли зі своїм тембрально багатим біт-перфектом
не попадали у обморок...підозрюю що там таке коїться (апсемплінг) що показувати ніззя.......
-
Prescot478
Junior
Читаю гілку стосовно ЦАПів дивлюсь на їх ціни і ніяк неможу второпати, чому ці аналого-дігітальні перетворювачі такі коштовні, ну перетворити детальніше звук це не є надто складне завданя щоб дерти за них такі кошти, мабуть існує якась змова, або свій напівпровідниковий опек що би на простих речах нагрівати купу коштовних банківських знаків !???
-
l-m
Member
Prescot478
Ти ціни на цей, за майже 3 мільйони, дивився чи що? - https://hotline.ua/ua/av-cifro-analogov ... ndioso-d1/
Ну так є за 400 грн - https://hotline.ua/ua/computer-kabeli-u ... ter-mu7e2/
Чи це теж дорого? Ну тоді на Алі за пару баксів щось знайди.
Яка може бути змова при такому розкиді цін?
Ти ціни на цей, за майже 3 мільйони, дивився чи що? - https://hotline.ua/ua/av-cifro-analogov ... ndioso-d1/
Яка може бути змова при такому розкиді цін?
-
Prescot478
Junior
НУ нетреба впадати в крайнощі, там вгорі приводили приклад SMSL D10, глянув ціни і цей ниций прилад з напівпровідниками оцінили в 3000грн. звичайна провідна мережева карта більшфункціональна, і має більш відповідальні функції і це не мішає їй вартувати реальних грошей !?l-m: ↑ 05.06.2025 22:45 Prescot478
Яка може бути змова при такому розкиді цін?![]()
я не проти цапів, я проти ціноутворення на них, незрозуміло лиші з чого беруться такі захмарні прайси
-
tablestikus
Member
це тіки зі сторони здається що все просто з цим.Prescot478: ↑ 05.06.2025 22:30 Читаю гілку стосовно ЦАПів дивлюсь на їх ціни і ніяк неможу второпати, чому ці аналого-дігітальні перетворювачі такі коштовні, ну перетворити детальніше звук це не є надто складне завданя щоб дерти за них такі кошти, мабуть існує якась змова, або свій напівпровідниковий опек що би на простих речах нагрівати купу коштовних банківських знаків !???