Ну да, надо было в RDNA 3 внедрять, сейчас бы не было проблем с обратной совместимостью. А так получается дорогую линейку 7000 лишили новых и будущих технологий что делает покупку потенциально мертвой.Alekss: ↑ 21.05.2025 12:10 Amd начала публиковать показатели Ai tops только в поколении RDNA4. Это связанно с возможностями RDNA4 использовать точность FP8 (плавающей запятой). Nvidia ввела точность вычислений FP8 в RTX 4000 (Ada Lovelace).
AMD также немного схитрила и указывает 2 показателя матричных вычислений (целочисленных) Int4 и Int8. 821 Ai tops RX 9060XT 16Gb считаются в int4 (которые практически не используются). В скобках указан показатель (int8) или fp8, он равен 410 Ai tops. Это равно тем показателям, которые использует Nvidia в своих вычислениях Ai tops.
Написал развернуто, потому что трудно будет уловить суть в чем разница между 821 Ai tops (int4) и 410 Ai tops (int8) в показателях AMD.
Новости
Последние статьи и обзоры
Відеокарта AMD Radeon RX 9060 XT представлена офіційно. Старт продажів заплановано на червень
-
vsx
Member
-
SergN
Member
Ну не куртка, а ринок. Як бачимо по старших моделях, всім байдуже на дотримання рекомендованих цін, які НВ/АМД написали на презентаційних слайдах при анонсах. Ціноутворення йде своїм шляхом і насамперед визначатиметься балансом попиту і пропозиції. Тож у випадку посиленого попиту на сабж, який виробник не встигатиме задовольнити, рекомендованих цін не бачити споживачам. Але в посилений попит якось не дуже віриться, адже там он ще нерозпроданих 7700-7800 багацько, і якось не чутно, щоб їх знімали з виробництва.Аціо: ↑ 21.05.2025 15:27От побачите - куртка просто зробить ціни 16гб версій однаковими. І АМД нічого не зможе з цим зробити.
І я маю на увазі не зниження, а здорожчення.
-
Tpocik
Junior
Стільки срачу ні про шо. Якшо в мене в кишені 350 баксів то хай хоть в 5060 буде 48 гб і х2 фпс, я її не куплю бо в мене нема 450 а лише 350. Відкрив сайт хотлайну глянув моделі які 350 і нижче по ціні, почитав огляди на них, купив то шо видає більше фпс. Промені, сромені, та хто на 300 баксів при своєму розумі їх враховує? Ну, можливо в старих іграх. В нових так вони точно не підуть, не той бюджет.
-
MSiAventador
Member
-
daesz
Member
Ні, пора вже зрозуміти, що мсрп вказується без оподаткування і в США вона не буде 300 також, як і 5060 не буде 300.Vlaad13: ↑ 21.05.2025 09:13У нас в магазинах вона теж буде 300? Я правильно розумію?daesz: ↑ 21.05.2025 08:00 powerpizza
крутнути нижче заголовку релігія не дозволяє?![]()
По темі - невже неможна було найняти когось, хто більше 2 разів бачив інтерфейс фотошопу?
- спойлер
![]()
-
Alekss
Member
Что меня радует, за 6 месяцев, с декабря 2024 года Intel и AMD презентовали серьезную конкуренцию Nvidia во всех сферах применения GPU. Я о релизах Intel B580 и RDNA4. Посмотрите на это не с обычного негатива - есть только Nvidia, а все остальное мусор не достойный внимания, а с точки зрения движения прогресса в сфере разработки и ценообразования GPU.
Подобные успешные релизы конкурентов приводят к чему:
1. Ценовым войнам - Nvidia придется снижать цены на свою продукцию, или наоборот увеличивать расходы на разработку новых технологий, от чего выиграем мы - конечный потребитель. Это не обязательно приведет к удешевлению видеокарт в будущем, но создаст площадку для новых исследований и разработок.
2. Nvidia не выделяет бизнес потребительских GPU как основной источник доходов - это значит, что AMD и Intel сможет улучшить свои позиции на рынке и это опять же создаст конкуренцию, которая будет двигателем прогресса в разработках новых технологий.
3. Посмотрите на то, что происходит с производительностью. Видеокарта среднего ценового сегмента рынка в районе $350 создала конкуренцию флагману 5 летней давности за $649. Я о Radeon RX 6800XT 16GB. Я думал брать б/у RX 6800XT 16GB это вполне хорошее решение для 2к разрешения, а тут подарок RX 9060XT 16GB - в виде новых технологий, FSR4, хороший Ai tops, 16Gb памяти за ту же цену, только новый.
Подобные успешные релизы конкурентов приводят к чему:
1. Ценовым войнам - Nvidia придется снижать цены на свою продукцию, или наоборот увеличивать расходы на разработку новых технологий, от чего выиграем мы - конечный потребитель. Это не обязательно приведет к удешевлению видеокарт в будущем, но создаст площадку для новых исследований и разработок.
2. Nvidia не выделяет бизнес потребительских GPU как основной источник доходов - это значит, что AMD и Intel сможет улучшить свои позиции на рынке и это опять же создаст конкуренцию, которая будет двигателем прогресса в разработках новых технологий.
3. Посмотрите на то, что происходит с производительностью. Видеокарта среднего ценового сегмента рынка в районе $350 создала конкуренцию флагману 5 летней давности за $649. Я о Radeon RX 6800XT 16GB. Я думал брать б/у RX 6800XT 16GB это вполне хорошее решение для 2к разрешения, а тут подарок RX 9060XT 16GB - в виде новых технологий, FSR4, хороший Ai tops, 16Gb памяти за ту же цену, только новый.
-
taras_cs
Member
Так і є. Брат моєї дружини купив 1060 3GB (замість 6GB), бо вона "дешевше"FreezerUA: ↑ 21.05.2025 12:03 Більшості покупців глибоко пофігу на об'єм пам'яті, ROP, CUDA і т.д.
Їх цікавить скільки кадрів видасть карта за ***$, саме тому маркетологи і поставили ці карти в порівнняння (бо тут в компації перевага).
Якщо основним критерієм вважати кількість пам'яті - то тоді можна дійти до абсурду і порівнювати 9060XT з 5080.
-
SergN
Member
Якась спроба самонавіювання? Ми нещодавно в презентаціях отримали кілька таких "подарунків": за $549 і 599. Велкам купити їх за цією ціною. Тому сподіватися на 350 тут варто лише у випадку, якщо решта споживачів її не оцінить, і ніякого надлишкового попиту на неї не буде.Alekss: ↑ 21.05.2025 21:123. Посмотрите на то, что происходит с производительностью. Видеокарта среднего ценового сегмента рынка в районе $350 создала конкуренцию флагману 5 летней давности за $649. Я о Radeon RX 6800XT 16GB. Я думал брать б/у RX 6800XT 16GB это вполне хорошее решение для 2к разрешения, а тут подарок RX 9060XT 16GB - в виде новых технологий, FSR4, хороший Ai tops, 16Gb памяти за ту же цену, только новый.
-
OldGoodGames
Member
а чого на слайдах амд немає червоного кольору, а замість нього якийсь поносний колір, це натяк на продукцію? 
-
Аціо
Member
Ні пора зрозуміти що MSRP це вартість з оподаткуванням та приблизно 100%+ націнки, але шахраї роблять +300% націнки. Виправдовувати шахрайство та закликати до цього звикнути - одного часу усе ваше майно стане не ваше, відповісте що так не можна? А я відповім - ні пора вже зрозуміти, що ваше усе майно приналежить завтра вже не вам, навіть дозволю вам самому пояснити чому.daesz: ↑ 21.05.2025 19:14Ні, пора вже зрозуміти, що мсрп вказується без оподаткування і в США вона не буде 300 також, як і 5060 не буде 300.
-
daesz
Member
- спойлер

-
FreezerUA
Member
Тут Ви не праві. MSRP включає націнку і заробіток, але не податки.
Це робиться тому що в кожній країні своя система оподаткування і навіть у США в кожному штаті свої податки, тому вони і не враховані в цій сумі.
-
Pathfinder
Member
- Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Це щоб зеленим трохи підсолодити.
- спойлер

-
Derigan
Junior
Мало беріть 16 ГБ, думаю 9060xt на 8гб норм тема для full hd в онлайн ігри для фпс 144-240
-
Аціо
Member
Середній податок у MSRP закладають - 19.5%, у України податок 20.9% отож для України має бути ціна MSRP +1.4% вартості. Все інше просто шахрайство.FreezerUA: ↑ 22.05.2025 10:01Тут Ви не праві. MSRP включає націнку і заробіток, але не податки.
Це робиться тому що в кожній країні своя система оподаткування і навіть у США в кожному штаті свої податки, тому вони і не враховані в цій сумі.
![]()
І так додам - те що шахрайські корпорації вже як 2 роки через суд досягли - щоб тлумачення MSRP прибрали з Вікі, є мільярди людей які знають що таке MSRP і без Вікі, вам знадобиться прибирати усю Європу, США, та пів Азії як мінімум.
-
Vlaad13
Member
В котрий раз пишу для таких як ви
Люди які купляють карту на 8 гіг і так знають що вона не дуже, але грошей на щось 16 гігове у них зачасту немає
-
Pathfinder
Member
Мільйони мух не можуть помилятися. Те що і така гівняна карта буде продаватися ніхто не ставив під сумнів. Але це не відміняє того що прогрес порівняно з попереднім поколінням мізерний, а пам'ять обидва тупо зажали.Vlaad13: ↑ 22.05.2025 14:58 В котрий раз пишу для таких як ви
Люди які купляють карту на 8 гіг і так знають що вона не дуже, але грошей на щось 16 гігове у них зачасту немає![]()
-
Vlaad13
Member
Пам'ять не зажимали, у обох вендорів є карти і на 12 гіг і на 16Pathfinder: ↑ 22.05.2025 15:45Мільйони мух не можуть помилятися. Те що і така гівняна карта буде продаватися ніхто не ставив під сумнів. Але це не відміняє того що прогрес порівняно з попереднім поколінням мізерний, а пам'ять обидва тупо зажали.Vlaad13: ↑ 22.05.2025 14:58 В котрий раз пишу для таких як ви
Люди які купляють карту на 8 гіг і так знають що вона не дуже, але грошей на щось 16 гігове у них зачасту немає![]()
Але на таку карту ціна буде вища, а ми маємо влізти у межі 300 баксів
-
Pathfinder
Member
Та ні саме зажали. Те що є і на 12 і на 16 і на 24 то таке. Мова зараз про 9060 і 5060 які маркетингово обрізали по пам'яті, +2/4 ГБ це одна банка, не так багато в ціні додалося.Vlaad13: ↑ 22.05.2025 15:47 Пам'ять не зажимали, у обох вендорів є карти і на 12 гіг і на 16
Але на таку карту ціна буде вища, а ми маємо влізти у межі 300 баксів
Тим паче 3060 і 2060, 6600ХТ і 7600ХТ були дорожче мали більше пам'яті. А без ХТ менша ціна.