Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

feson: 12.05.2025 00:38Все залежить від рівня якості приборів.
Може SPDIF бути краще Asus Xonar Essense ST.
А може Asus Xonar Essense ST бути кращою за SPDIF та який небудь цап
Так і э. Де ліпше реалізація, там і буде ліпше. Наприклад, кажуть що мій Пегас ліпше по SPDIF або AES/i2S з конвертора типа Gustard U18 або Singxer SU-6, але ніхто не затестив проти спец. USB виходу типа Jcat або Pink Faun. З передачею з компа по SPDIF буде результувати якість передавача, та приймаючого цапа.
tribute: 12.05.2025 14:07а тут копіпаст з чату-джпт по "чудо-розетці" вже давно переріс в тролінг і вже давно типу не смішно...
+1
diman510: 12.05.2025 13:57 гілки у русні роби сам. не цікаво
HeadFi.org, круте всесвітє комьюніті
tablestikus: 12.05.2025 12:45Я досі на S/PDIF сиджу - варіантів інших і нема поки що щоб порівнювати)
Цап + аналог ні?
tablestikus
Member

Radio Bay: 12.05.2025 14:43
tablestikus: 12.05.2025 12:45Я досі на S/PDIF сиджу - варіантів інших і нема поки що щоб порівнювати)
Цап + аналог ні?
Це все ще в планах, бо гроші вклав в збірку нового пк і не до цапа зараз)
jambbadbalance
Junior

Вітаю аудіофіли)
Що на ринку з звукових карт можете порекомендувати?
heidfeld
Member

jambbadbalance: 14.05.2025 15:57 Вітаю аудіофіли)
EVGA NU Audio
Radio Bay
Member

jambbadbalance: 14.05.2025 15:57Що на ринку з звукових карт можете порекомендувати?
Карта чи зовнішка?
feniks_tm
Member

jambbadbalance: 14.05.2025 15:57 Вітаю аудіофіли)
Ви б уточнили бюджет і під що... бо зараз знову почнеться епопея з розетками.
lewerlin
Member

jambbadbalance: 14.05.2025 15:57Вітаю аудіофіли)
С ходу - Schiit :gigi: . А там самі по грошам дивіться, може до "свистка" фіоошки опуститесь і буде норм.
Ostin
Member

А в них також є звукові картки? Я не дуже слідкую.
jambbadbalance: 14.05.2025 15:57Що на ринку з звукових карт можете порекомендувати?
Загалом, вище задали правильне питання - для чого потрібно і скільки грошей? Бо в загальному, зк для пк - це інтерфейс з цифровими\аналоговими аудіовходами\виходами. А цап - це лише конвертер цифра-аналог і має дуже бідний функціонал в загальному (хоча цілком достатній для великої кількості користувачів). Також має значення, для вимогливих навушників чи ні? Бо навушники змушують копати в напрямку гарного вбудованого підсилювача, а для виходу на акустику треба лише гарний перетворювач з лінійним виходом. І особисто моя позиція - для навушників "приблуда" має бути настільною, бо вести кабель кудись під стіл до "дірки" з пк - це відстій.
jambbadbalance
Junior

ОООО дуже круто що тема не мертва і багато людей є з ким можна поговорити)))
Розпочну що маю на борту:
Усь Онкуо 2шт які качають 7 пар колонок) - за рульом у нас звуковуха EVGA NU Audio на чіпові Burson Audio V6 Vivid - питань немає взагалі)))
Далі є Marantz AV SR6001 - який качає 5 пар динаміків на USB Цапові Smsl su-1 прокачаний DacMaster - "здається" також все ОК, але чогось не вистачає, можливо ПК і звукової, дуже лежить до ПК і звуоковї, так щас на ОЛХ є дві EVGA NU але хотілося б чогось НОВОГО такСказать, тому запитую можливо хтось щось слухав щось нове) Звісно не за всі бабки світу до 200баксів БУ/нові. НАвушники взагалі не цікавлять якщощо.
Ostin
Member

jambbadbalance
З такими ввідними даними очевидний шлях - збільшувати бюджет і йти слухати в салони різні настільні цапи. Можливо, якісь Schiit чи r2r. Навряд чи звукова для пк дасть відчутний рівень після того ж SU-1, який "по циферкам" цілком нормальний.
Ну може хтось ще порадить, але як я бачу, сенсу "колупатись" в початковому сегменті вже немає, бо дива не станеться.
lewerlin
Member

Ostin: 15.05.2025 08:10А в них також є звукові картки? Я не дуже слідкую.
Той же Хел - фактично зовнішня ЗК, а який не будь Йотунхейм - повноцінний комбайн.
jambbadbalance
Junior

У мене ще був TOPPING E30 II і я також не кайфанув, починав слухати з:Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, Сreative sb 0460, Asus Dx здається був також потім прикупив EVGA NU і вона прям розірвала всіх хто був до цього.
Можу сказати що Сreative sb 0460 доволі непогана звукова.

Переходити на цапи дорожче 200 баксів не хочу, так і в такі йздорові кучів цапів які є зараз на ринку це просто нереально так як кожна жаба хвалить своє болото, взяти цапа за 400 баксів і не ваідчути чогось нового - :rotate: я краще пару ще пару колонок візьму)
MSiAventador
Member

jambbadbalance
TZT Rod Rain Audio AK4499EX AK4499 DAC Headphone Amplifier (Standard Version with Four 5532 Op Amps/High-end Version ) - на Алішці 11,293грн.
Приблизно такий варіант під майбутній апгрейд рекомендує DacMaster B-)
jambbadbalance
Junior

MSiAventador: 15.05.2025 11:05 jambbadbalance
TZT Rod Rain Audio AK4499EX AK4499 DAC Headphone Amplifier (Standard Version with Four 5532 Op Amps/High-end Version ) - на Алішці 11,293грн.
...я не хочу нікого хейтити звісно) але Creative sb0460 за 500грн(звісно на якого продавця поавдеш) не сильно відстає від SMSL, або може я глухий)
Взяти Цапа за 12к який вже має грати "неймовірно" але він не грає томущо його нада протюнити) то Може вже взяти наступний Цап за ціною TZT+тюнінг? - коли буде кінець?)))

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
...P.S. - я не говорю про вимірювання надзвичайно чутиливми приладами ітд, я говрю про ВУХА які маю і якими можу оцінити те що я взмозі відслуховувати.
MSiAventador
Member

jambbadbalance: 15.05.2025 11:59
MSiAventador: 15.05.2025 11:05 jambbadbalance
то Може вже взяти наступний Цап за ціною TZT+тюнінг? - коли буде кінець?)))
Тому я дивлюсь у бік девайса якого "вистачить на 10 років". :shuffle:
Изображение
heidfeld
Member

jambbadbalance: 15.05.2025 09:42 У мене ще був TOPPING E30 II і я також не кайфанув, починав слухати з:Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, Сreative sb 0460, Asus Dx здається був також потім прикупив EVGA NU і вона прям розірвала всіх хто був до цього.
Можу сказати що Сreative sb 0460 доволі непогана звукова.

Переходити на цапи дорожче 200 баксів не хочу, так і в такі йздорові кучів цапів які є зараз на ринку це просто нереально так як кожна жаба хвалить своє болото, взяти цапа за 400 баксів і не ваідчути чогось нового - :rotate: я краще пару ще пару колонок візьму)
та зачем тебе те мусорные кЕтайские цапы на поддельных ОУ, кондерах и т.д и т.п, оригинального туда ниче не ставят, туда идет весь хлам с местных мусорок и перемаркировка всякого б/у барахла с разборок и которые играют как встройка ALC897? :lol: :lol: :lol:

возьми еще одну EVGA NU и вопрос закрыт. лучше еще ниче не придумали.
jambbadbalance
Junior

MSiAventador
Звісно питань до такого добряка якбе немає, але звісно тут діло ціни і поки не придбаєш не зрозумієш чи коштував він цих коштів чи ні і можливіо навіщо...

Відправлено через 20 хвилин 35 секунд:
heidfeld
...скоріш всёго що так і буде
Radio Bay
Member

jambbadbalance: 15.05.2025 11:59 я говрю про ВУХА які маю і якими можу оцінити те що я взмозі відслуховувати
Fiio K11 R2R + опционально БЖ, БЖ можна потім, якийсь Aune, якщо зайде
lewerlin
Member

jambbadbalance: 15.05.2025 11:59або може я глухий)
Грають не ЦАП/колонки, грає тракт. Матеріал-софт-цап-комутація-колонки/вуха-слух.
Матеріал, це не тільки 16/44 чи хайрез, а й мастеринг(буває зведуть так, що ніякий тракт не врятує).
Софт - це про ОС. Це і програвач, і "кухня" ОС(причина, чому скрізь андроїд звучить як лайно, а Лижах все ОК), і драйвер.
Комутація - річ не про "дроти з пустотілими срібними жилами, з позолоченими обома поверхнями", а просто про адекватну екрановану мідь. Я колись пережив культурний шок, змінивши комплектний дріт колонок, на комплектний же від Д2. В "колоночному" виявилась тонка волосина, нерівномірного сірого кольору, наче її з металобрухту робили. Тут совдепівський шнурок взагалі буде вершиною інопланетних технологій(тоді металу не жаліли).
Слух - справа звички. Зазвичай "покращення" не сприймаються, якщо вони не прямо некстлевел. А от "погіршення" б'ють по вухах відразу. Ну і порівнювати на знайомому матеріалі.
Останнє - власні хотілки. Тут сторінок десять був Холівар Мультибіт проти Дельта-сигми. Різні способи побудови хвилі і принципово різний характер. Це теж треба враховувати. Хтось штириться від атаки мультибіту, а комусь таке некомфортно.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Базована стаття
https://era-in-ear.com/tsap-spokoino-an ... zdes-net-2
Radio Bay
Member

lewerlin: 15.05.2025 13:35Грають не ЦАП/колонки, грає тракт
Так, тому зміна джерела може давати більший вплив (кайф), ніж зміна колонок, а зміна колонок на більш якісні може витягнути усе лайно тракту/цапу, та стане навіть гірше. Бувало таке.
lewerlin: 15.05.2025 13:35Я колись пережив культурний шок, змінивши комплектний дріт колонок
Ага, змінив у знайомої якесь ПВС на проф Klotz доллара за 2 метр, в неї теж був культурний шок :)
lewerlin: 15.05.2025 13:35А от "погіршення" б'ють по вухах відразу
Тому я, чисто для себе, буває, повертаю, як було, назвав його "зворотній тест". Через тиждень, як вуха звикли, повертаєш. Самоперевірка. Різниця одразу чутна
lewerlin: 15.05.2025 13:35Слух - справа звички
Так, до якісного звуку треба звикнути, щоб відрізняти нюанси. Розуміння нюансів, це коли ти сам собі їх можеш описати. Мені якось нещодавно сподобався опис NOS режиму у Musician Pegаsus, звук зліше, агресивніше, без нього ватний, як раз слухав John Lee Hooker, Canned Heat - Hooker 'N Heat - Just You And Me. Поперемикав, так, гарна формулювання. Гітара на NOS аж вкручується у мозок. Без нойого не те, хоча є ті, хто відддає перевагу оверсемплінгу, мьякше, академічніше.
John Lee Hooker, Canned Heat - Hooker 'N Heat - 14 - Just You And Me
Последний раз редактировалось Radio Bay 15.05.2025 15:04, всего редактировалось 1 раз.
Ответить