Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

mult: 08.05.2025 10:42Є великий вибір на різну ціну, але всі (майже) зі старими портами дисплей порт 1.4
так за свіжий порт треба платити і це вже буде монітор не по низу ринка. не бачу проблем у старих портах на бюджетних монах, тягне свої 2К на 240Hz і норм
ilcattivo
Member

mult: 08.05.2025 10:42 По оледам зараз ситуація не однозначна.
Є великий вибір на різну ціну, але всі (майже) зі старими портами дисплей порт 1.4.
Я б не купляв зараз олед, треба чекати, на 25 рік обіцяли нові лінійки з новими портами.
Тоді вже краще чекати на PHOLED технологію. Якщо все вийде так, як обіцяють в новинах, то LG можуть пофіксити ще дві родові проблеми OLED - низьку яскравість ділянки 100% та долговічність світлодіодів. Залишиться тільки дороговизна :shuffle:
mult
Member

walkman3000
Я якось не додививсь що дисплей порт 1.4 може в 240 герц без стиснення.
Ну тоді для 27 дюймів в 2к вибір трохи простіше, правда якщо не брати 360 герц.
Хоча і стиснення сигналу теж не така вже велика проблема вроді як.
Тут мабуть вже суто особисті вподобання.
ilcattivo
За PHOLED пишуть що саме в телевізорах і моніторах вона не зявиться найближчим часом.
Так можна роками чекати.
Мене влаштовують і теперішні панелі, в 25 повинні вийти нові ревізії оледів.
Для мене головне сучасні порти, якщо відюха тягнутиме сигнал без стиснення, то хотілось би і монітор такий, хоч воно вроді як і не особливо важливо.
walkman3000
Member

mult: 08.05.2025 16:38правда якщо не брати 360 герц
там теж DP 1.4 :laugh:
ilcattivo: 08.05.2025 12:12Тоді вже краще чекати на PHOLED технологію
та ми вже побачили ргб тандем бутерброд у G5, ну таке. і це ще самс не викатив S95F на "старому" qd-oled
Gold_Star
Member

walkman3000: 08.05.2025 17:33 і це ще самс не викатив S95F на "старому" qd-oled
Ну як старому, там вже четверте покоління QD-OLED :) S95F і навіть S90F вже продається в штатах.
ilcattivo
Member

mult: 08.05.2025 16:38 За PHOLED пишуть що саме в телевізорах і моніторах вона не зявиться найближчим часом.
Так можна роками чекати.
Для мене головне сучасні порти, якщо відюха тягнутиме сигнал без стиснення, то хотілось би і монітор такий, хоч воно вроді як і не особливо важливо.
У вас же samsung g80sd, з таким не важко буде почекати пару років, невже чимось не влаштовує?
walkman3000
Member

Gold_Star: 08.05.2025 17:59S95F і навіть S90F вже продається в штатах.
96000 ₴ у нас 55S95FAU
Gold_Star: 08.05.2025 17:59там вже четверте покоління QD-OLED
то я у порівнянні з черговою проривною технологією яка винесе існуючи. чекаємо 55S90F рівня 95D сірий за 1000$ :gigi:
mult
Member

ilcattivo
Влаштовує всим поки що, чудовий монітор.
Хочу міняти під нову відеокарту як куплю, з більш швидкісними портами.
Але зараз в любому випадку нових моніторів у нас немає, їх тільки обіцяють в 25 році, а як воно буде хто зна з нашим дурним світом.
Kamikadzon
Member

Свегер: 07.05.2025 23:07
lefrin: 07.05.2025 15:24 Я тут оком глянув, AOC Q27G3XMN - а що ви думаєте про цей мончік... шоб підзамінити LG 27GL850 :shuffle:
Досить важко, вибрати за когось те, що для нього дійсно підійде.
Треба брати, пробувати, подивитись, як він вам, перевірити на дефекти, правильно налаштувати монітор для комфортного користування. Якщо, все влаштовує, то гуд.
В основному, монітори/товари, які знаходяться в одній ціновій категорії будуть +/- однакової якості, але кожен може бути зі своїм компромісом. Тому, почитавши відгуки про різні монітори/товари в якійсь ціновій категорії ви можете зрозуміти, що ви за цю суму грошей отримаєте.
Ви розглядаєте варіант бюджетного сегменту Mini Led моніторів.
Чи буде він відображати контент, краще за монітори з Led підсвічуванням? - Так, гадаю, однозначно зображення буде виглядати цікавіше, але наскільки якісно все це буде відтворено, для мене під великим сумнівом. Все залежить від вашої прискіпливості. Комусь і так піде, а комусь, потрібне буде відображеня, як в "його" OLED/Mini Led телевізорі. Як на мене, щоб не прогадати, варто розглядати, хоча б середній асортимент більш менш відомих/чи перевірених вами брендів.
Avenger80: 07.05.2025 15:10 Свегер яркость. Убираешь в ноль, а на экране всё классно видно.
В таких випадках залишається понижувати тільки контрастність монітора, щоб зменшити яскравість.
Avenger80: 07.05.2025 15:10 Контраст больше влиял на яркость.
Ви абсолютно праві! Контроль контрастності на моніторах і телевізорах - це фактично і є яскравість, але понижуючи контрастність монітора, ви цим самим понижуєте й гаму відтінків, тому контрастність в моніторах/телевізорах в ніякому разі змінювати не можна. В більшості випадків, вона налаштована правильно. І акцент на низькому рівні мінімальної яскравості, який я роблю, для цього й потрібен, щоб людям які працюють у вечірній період, не приходилось знижувати контраст, через високу мінімальну яскравость...,а доречі, сам регулятор яскравості - регулює рівень чорного.
Avenger80: 07.05.2025 15:10Тут я больше всего за другое ещё переживаю - как почитаешь отзывы - чуть ли не все современные мониторы - очень ненадёжные устройства - каждый второй, образно говоря, через месяц полосами идёт, битые пиксели появляются и т.д. Вот этого не хочется. :)
Повторюсь, ще раз, розглядайте середній асортимент більш/менш відомих вам/популярних брендів і гадаю не має виникнути якихось проблем. Рекомендації з перевірки, я начебто в недавніх постах вже писав. А в налаштуваннях "нормального монітора" під себе, потрібно буде змінювати тільки яскравість.
...
Доречі! Якось, можливо, випустив момент, з описом характеристик вашої/синової відеокарти?! Адже, для монітору з QHD/2K розширенням, для максимально/комфортного геймінгу на сьогоднішній час, бажана відеокарта рівня RTX 4070 і вище (нехай, якщо що, мене поправлять, більш знаючі в цьому). Якщо ж відеокарта не буде відповідати рівню монітора, то в іграх не буде потрібного ефекту (профіту)
Я взяв 2к 27 дюймів під відеокарту 4060TI. Граю переважно у WoW Classic - тут у 2к більше 280 фпс) тому для цього монітор підходитть) Сталкер 2 у 2к не тягне, знижую розширення до 1080р та комфортно граю. Тому особисто моя думка якщо брати то 2к чи вище, 1080р вже якось не хочеться)
Свегер
Member

Kamikadzon
Радий за вас, що вам подобається монітор, який ви придбали! Ви також правильно підмітили, що QHD (2K, 1440p) розширення виглядає більш чіткішим та цікавішим в порівнянні з Full HD (1080p) і дійсно, під 2K розширення в іграх, бажано мати хорошу відеокарту, для комфортного геймінгу з хорошими/максиманими налаштуваннями.
Головне, щоб монітор при тривалому користуванні не викливав у вас якогось дискомфорту і щоб не боліли очі. Якщо будуть якісь незручності, то в першу чергу знижуйте яскравість та підганяйте коліну температуру під внутрішнє освітлення. Але, найбільш точне відображення кольорів, в більшості моніторів, буде у "стандартному" режимі/пресеті, не "фільм", не "ігри", а якраз в "стандартному", має бути більш точне відтворення. Це, якщо вам раптом захочеться зайнятись не професіним фото/відео редагуванням.
Також, зараз в більшості ігрових моніторах, кольорові відтінки - більш перенасичені (це коли кольоровий профіль sRGB більше 100%). Якщо захочете підправити, знизивши перенасичення sRGB до 100%, можна скористатися налаштуваннями Windows, якщо у вас 11 версія. Увімкнувши: "автоматично керувати кольором для програм", або, якщо відеокарта Nvidia, за допомогою програми: novideo_sRGB.
Ektalion
Member

Хтось пояснить , як люди за 3 тижні умудряються випалити ореол на весь монітор ? Чи це якийсь унікум ? Чи брак ?
спойлер
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-pg2 ... 379877745/
Просто розглядаю покупку олед або кю-олед монітора.
walkman3000
Member

Ektalion: 10.05.2025 12:13 Хтось пояснить , як люди за 3 тижні умудряються випалити ореол на весь монітор ? Чи це якийсь унікум ? Чи брак ?
спойлер
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-pg2 ... 379877745/
Просто розглядаю покупку олед або кю-олед монітора.
bad luck, прошивка, може партія з проблемними ревізіями. так само є випадки, коли у тв за неділю burn-in. на PG27AQDM було багато нарікань саме через вигорання на протязі місяця і на гарантійне від асуса. наче там щось прошивками поправили.
Ambrelka
Member

Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
Заказал но сомневаюсь в своем выборе ибо Моник беру минимум на 5 лет. 1. Выгорание 2. Будут болеть глаза.

До этого хотел заказать va 34 и вот сижу думаю а не пожалею я о своем выборе с oled? Как вы думаете oled того стоит? Мб у кого есть опыт использования oled-ов
:beer:
walkman3000
Member

Ambrelka: 17.05.2025 04:43Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
смотря за сколько заказал. если для сетапа где все от корсар то понятно, а так он худший вариант из WOLED
Ambrelka: 17.05.2025 04:43До этого хотел заказать va 34
какой именно? под синглплеерные игры олед, под киберкотлетные va, никто не даст гарантию от проблем с оледом или va, кроме магазина. странный выбор между 27 и шириком на 34, обычно выбирают в рамках одной диагонали
Ambrelka
Member

walkman3000: 17.05.2025 09:31
Ambrelka: 17.05.2025 04:43Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
смотря за сколько заказал. если для сетапа где все от корсар то понятно, а так он худший вариант из WOLED
Ambrelka: 17.05.2025 04:43До этого хотел заказать va 34
какой именно? под синглплеерные игры олед, под киберкотлетные va, никто не даст гарантию от проблем с оледом или va, кроме магазина. странный выбор между 27 и шириком на 34, обычно выбирают в рамках одной диагонали
Ситуация такая.
Использовал с 2020 по 2022 Моник 27 va 144 изогнутый, и все вроде было ок
Потом что то решил я его продать и купить 27 ips ровный и вот за 2 года использования ровного Моника я как то не смог на все 💯 отойти от старого изогнутого там вроде как комфорт в играх был... А на ровном вот знаете именно тот самый эфект когда пересаживашся и полкчаеш ефект выпуклости? Вот чисто иза этого эффекта хотел вернутся на изогнутый но уже 34 . И тут мне начали советчики советовать имбу в виде олед на что я повелся и заказал себе за 25000 :gigi: .
Свегер
Member

Ambrelka
Детальний огляд, якщо ви ще тут не дивилися, можна ось глянути:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... n-27qhd240
Відгуки та рекомендації, гадаю можете на Reddit почитати:
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... your_pros/
ilcattivo
Member

Ambrelka: 17.05.2025 04:43 Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
Заказал но сомневаюсь в своем выборе ибо Моник беру минимум на 5 лет. 1. Выгорание 2. Будут болеть глаза.

До этого хотел заказать va 34 и вот сижу думаю а не пожалею я о своем выборе с oled? Как вы думаете oled того стоит? Мб у кого есть опыт использования oled-ов
У OLED до 2024 року дуже обмежена яскравість як в SDR так і в HDR. Думаю влітку при денному освітленні яскравості буде сильно не вистатачи. Ще там ніжка у формі рогів, що створить незручності для мишки з килимом.

25к це підозріло низька ціна. Перед тим як віддавати гроші переконайтесь, що у вас буде можливість потестувати монітор до 14 днів та повернути якщо не підійде
walkman3000
Member

Ambrelka: 17.05.2025 11:35Вот чисто иза этого эффекта хотел вернутся на изогнутый но уже 34
Ambrelka: 17.05.2025 11:35И тут мне начали советчики советовать имбу в виде олед на что я повелся и заказал себе за 25000
так уже нет смысла что то советовать или да? кривой олед на 34 будет +10000
Ambrelka
Member

walkman3000: 17.05.2025 13:05
Ambrelka: 17.05.2025 11:35Вот чисто иза этого эффекта хотел вернутся на изогнутый но уже 34
Ambrelka: 17.05.2025 11:35И тут мне начали советчики советовать имбу в виде олед на что я повелся и заказал себе за 25000
так уже нет смысла что то советовать или да? кривой олед на 34 будет +10000
Пока не привезли можно отказатся =) но мой бюджет и был максимально в 25000

Отправлено спустя 1 минуту 26 секунд:
ilcattivo: 17.05.2025 13:01
Ambrelka: 17.05.2025 04:43 Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???

У OLED до 2024 року дуже обмежена яскравість як в SDR так і в HDR. Думаю влітку при денному освітленні яскравості буде сильно не вистатачи. Ще там ніжка у формі рогів, що створить незручності для мишки з килимом.

25к це підозріло низька ціна. Перед тим як віддавати гроші переконайтесь, що у вас буде можливість потестувати монітор до 14 днів та повернути якщо не підійде

на ножку даже не смотрел ибо испольную кронштейн как и на яркость моника у меня на ips стояла яркость 13-15%
25000 это знакомый в ковычках отдает
walkman3000
Member

Ambrelka: 17.05.2025 13:16Пока не привезли можно отказатся
нормальная цена, если не испугают шрифты

Отправлено спустя 59 секунд:
Ambrelka: 17.05.2025 13:1825000 это знакомый в ковычках отдает
так он б/у? сколько часов?
Ответить