Монітор не калібрував. Лише налаштував параметри яскравості та контрасту під себе (з заводу яскравості як на мене було забагато).zergonipal: ↑ 29.04.2025 15:24 Калибровали ли дополнительно монитор? С текстом нет проблем в ворде и играх, не размывается при масштабировании? Глаза не устают при чтении? Спасибо)
З текстом проблем нема все чітке і добре читається (як в тексових/табличних/графічних редакторах так і в іграх)
Очі не болять після тривалого сидіння за монітором (в середньому це 6 годин на день), але знову ж таки я думаю, що це індивідуально для кожного.
Масштабування використовую автоматичне (рекомендоване) яке складає 125%. Для 24" та 1440p все нормального розміру і добре читається на відстані витянутої руки.
Пробував 150% - це забагато, все стає великим. На рахуно 6bit+frc так дійсно там така матриця. В повсякденному використанні не дуже помічаю. Хіба що на темному градієнті в іграх і то на статичній картинці (в динаміці це важко помітити)
Сам особисто переходив зі старого монітора 22"1080p на TN матриці.
Обирав між MSI 27" і AOC 24" Замовив у магазин COMFY для перевірки та порівняння. Зупинився на AOC.
На MSI не сподобалось зображення (можливо заводська калібровка така), плюс були биті (можливо "залипші") пікселі ближче до нижнього краю.
Ще серед критеріїв було кріплення VESA. То воно краще реалізовано на AOC - прикрутив напряму і все.
У конкурента там ще треба було подовжувачі у кожну точку кріплення вкручувати (як на мене таке собі рішення)
Серед мінусів особосто я виділю взагалі некудишні вбудовані динаміки і застаріле OSD-меню (могли б вже і нове зашити)