Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
vsx
Member

man1242: 30.04.2025 22:08 Там главная проблема что карта иза переходника немогу закрыть стекло боковое :lol: :lol: :lol: гнуть очоков надо думать как погнуть чтоб не страшно было, кстати у палита кастыль даже самому плохому человеку не пожелаешь.
как-то странно покупать бп не атх 3
Vlaad13
Member

Там всі 9070хт +- одинакові якщо виставити однаково оберти, найгірше що є то Асрок і ніяк не Аурус
oh_boy
Member

Striker: 30.04.2025 20:14
Cherniga: 30.04.2025 17:40 На імпровізований розіграш ніхто не з'явився, тому код викладаю як є
Дуже дякую, плюс вам в карму. Вже використав ваш код.
Замовив в Click RX 9070 XT Aorus Elite Gigabyte, останню запаковану з Києва. Єдине що не подобається, що гарантійки, сказали, в посилці не буде, а через годину, як заберу з пошти, прийде електронний чек з вказаним строком гарантії.
Тепер треба читати тему про блоки живлення, тут вже народ розвеселився за останні дні, треба продовжувати в іншому місці. :rolleyes:
Вітаю з покупкою :)

Було б цікаво потім дізнатися про ваші враження від цієї відюхи, особливо, температури. В мене версія по скромніше буде :shuffle:
Striker
Junior

oh_boy
Дякую. Обов'язково зроблю тести і доповім. У когось даний екземпляр із 100 градусами на пам'яті, у когось все чудово і не більше 80, може від корпусу сильно залежить або можливий брак відеокарти. В мене корпус Deepcool matrexx 55 mesh, повністю продуваємий, не думаю, що з цим будуть проблеми.
Yurius
Member

oh_boy: 01.05.2025 00:06
Striker: 30.04.2025 20:14
Дуже дякую, плюс вам в карму. Вже використав ваш код.
Замовив в Click RX 9070 XT Aorus Elite Gigabyte, останню запаковану з Києва. Єдине що не подобається, що гарантійки, сказали, в посилці не буде, а через годину, як заберу з пошти, прийде електронний чек з вказаним строком гарантії.
Тепер треба читати тему про блоки живлення, тут вже народ розвеселився за останні дні, треба продовжувати в іншому місці. :rolleyes:

Було б цікаво потім дізнатися про ваші враження від цієї відюхи, особливо, температури. В мене версія по скромніше буде :shuffle:
Ось моє спілкування з володарем такої версії пару тижнів тому:

-"Бачив з оглядів що пам'ять у Еліта в стоці до 92 градусів (як і у всіх), цікаво скільки при андервольті -15? в мене сильно падає температура хотспоту, а от пам'ять лише на 6 градусів."
-"те саме практично. 90 градусів при 290вт, чіп 57, хот спот 78. вентилятори 1411.
Від випарної камери очікував більшого"

p.s. ви свою продали,бачив на олх за 30к,чи то не ви?
Striker
Junior

Yurius
Це все пук в калюжу. Без порівняння з температурами Sapphire RX 9070 XT 16GB NITRO+, XFX Mercury RX 9070XT OC, PowerColor Red Devil RX 9070 XT не показово. Я вчора дивився той же Red Devil десь в теренах ютуба, то там приблизно так же, якщо не помиляюсь.
Тримай, щоб довго не шукав. Аналогічні температури і на інших топових виконаннях. :rolleyes: По твоїй відсталій логіці і Сапфір, і Ред Девіл також вийшли невдалими, так, балабол?
спойлер
Изображение
Yurius
Member

Питання, товарищ хоче поставити птм7950 на свою Нітро+ 7800хт , де/як знайти розмір чіпа Navi32 ? бачу тільки в мм2,а ось просто ширина, довжина нема.
oh_boy
Member

Yurius: 01.05.2025 08:07
oh_boy: 01.05.2025 00:06

-"Бачив з оглядів що пам'ять у Еліта в стоці до 92 градусів (як і у всіх), цікаво скільки при андервольті -15? в мене сильно падає температура хотспоту, а от пам'ять лише на 6 градусів."
-"те саме практично. 90 градусів при 290вт, чіп 57, хот спот 78. вентилятори 1411.

Хотів продати, бо не торкався зелені ще з 10хх :laugh:
Більше всього цікавили можливості ШІ на домашньому комп'ютері, тож і хотів взяти 5070ti/5080. А потім якось охолонув до цієї ідеї :-/
Оскільки на ріпера буду довго шукати покупця :lamer:
Yurius: 01.05.2025 09:00 Питання, товарищ хоче поставити птм7950 на свою Нітро+ 7800хт , де/як знайти розмір чіпа Navi32 ? бачу тільки в мм2,а ось просто ширина, довжина нема.
Кращий варіант - це купити лист 40х40 і вирізати вже на місці під розміри чіпа, я так і робив на 6900хт
Yurius
Member

oh_boy: 01.05.2025 09:01
Yurius: 01.05.2025 08:07

Хотів продати, бо не торкався зелені ще з 10хх :laugh:
Більше всього цікавили можливості ШІ на домашньому комп'ютері, тож і хотів взяти 5070ti/5080. А потім якось охолонув до цієї ідеї :-/
Оскільки на ріпера буду довго шукати покупця :lamer:
Yurius: 01.05.2025 09:00 Питання, товарищ хоче поставити птм7950 на свою Нітро+ 7800хт , де/як знайти розмір чіпа Navi32 ? бачу тільки в мм2,а ось просто ширина, довжина нема.
Кращий варіант - це купити лист 40х40 і вирізати вже на місці під розміри чіпа, я так і робив на 6900хт
Знаю за 40 на 40,але там є варіант ще 51 на 30,тому і спитав.
man1242
Member

Я бы не ставил, смысл гарантией жертвовать в угоду пары градусов на хотспоте + если по поверлимитам не гонать то смысла ноль. В плане буста андервольт значительно больше даст прироста на рдна3 чем задерать мощность карты.

Відправлено через 7 хвилин 21 секунду:
Striker: 01.05.2025 08:21 Yurius
Це все пук в калюжу. Без порівняння з температурами Sapphire RX 9070 XT 16GB NITRO+, XFX Mercury RX 9070XT OC, PowerColor Red Devil RX 9070 XT не показово. Я вчора дивився той же Red Devil десь в теренах ютуба, то там приблизно так же, якщо не помиляюсь.
Тримай, щоб довго не шукав. Аналогічні температури і на інших топових виконаннях. :rolleyes: По твоїй відсталій логіці і Сапфір, і Ред Девіл також вийшли невдалими, так, балабол?
спойлер
Изображение
От температуры в комнате можешь получить разницу по памяти и хотспоту, я уже молчу про обдув и кейс, тут надо лабараторные условия для сравнения а то разница в 5градусов между использованием погоды не играет.
Yurius
Member

man1242: 01.05.2025 09:45
Я бы не ставил, смысл гарантией жертвовать в угоду пары градусов на хотспоте + если по поверлимитам не гонать то смысла ноль. В плане буста андервольт значительно больше даст прироста на рдна3 чем задерать мощность карты.

спойлер
Изображение
От температуры в комнате можешь получить разницу по памяти и хотспоту, я уже молчу про обдув и кейс, тут надо лабараторные условия для сравнения а то разница в 5градусов между использованием погоды не играет.
Гарантія в нього від Стайлуса була рік,тому неактуально.
man1242
Member

Yurius: 01.05.2025 09:46
man1242: 01.05.2025 09:45

Хотя от сапфира оф гарантия 3года по Украине. Вот из своего опыта скажу, только туда раз полезешь менять и пойдет процесс, сам лично 1660 потом как автомат разбирал и термопасты с прокладками тестировал :laugh: интересней чем в игры играть было. :D
Yurius
Member

man1242: 01.05.2025 09:48
Yurius: 01.05.2025 09:46
Хотя от сапфира оф гарантия 3года по Украине. Вот из своего опыта скажу, только туда раз полезешь менять и пойдет процесс, сам лично 1660 потом как автомат разбирал и термопасты с прокладками тестировал :laugh: интересней чем в игры играть было. :D
Є таке ,я колись свою 6800хт так перезбирав раз на місяць,реально цікавіше ніж грати було :D
Vlaad13
Member

спойлер
Изображение
На своє питания Ви відповіді навряд чи отримаєте
Бо колись щось незручне починається - опоненти завжди тікають :laugh:
man1242
Member

Может кто-то сталкивался с проблемой на нвидиа что при включении отображения 10бит сразу цветовая палитра улетает в режим sRGB :think: На амд проблем не было, тут уже и 60гц +10бит гонял и разрешение создавала и цветовой профиль виндовс уже презначал.

Нашел злодея, может кому пригодится.
спойлер
Изображение
Последний раз редактировалось man1242 01.05.2025 10:22, всего редактировалось 2 раза.
Alex646
Member

А чого це такі запредельні температури пам'яті на 9070хт? :eek: Там же ддр6. На зелених навіть гддр6х не гріється так жостко.
Yurius
Member

Alex646: 01.05.2025 10:39 А чого це такі запредельні температури пам'яті на 9070хт? :eek: Там же ддр6. На зелених навіть гддр6х не гріється так жостко.
Поки ніхто не знає , амд каже все ок :D

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Striker: 01.05.2025 10:39
Yurius: 01.05.2025 10:18 Дебіл,питання в тому що з андервольтом з 330 до 290 темпа пам'яті майже не впала,на відміну від конкурентів,тому невдала ,щей за такий прайс як у нас.
Дебіл ти, і хамло кончене. Мені від тих пару градусів ні холодно, ні жарко. Що 80, що 86 один хрін. Я дивлюся, тут норма називати дебілами? Чудовий форум.
Yurius: 01.05.2025 10:18 стули вже писок свій.
Боже, яке гівно.
Коли хамиш усім на кожному шазі у відповідь на поради ,називаєш балаболами,клоунами і все таке ,отримуєш у відповідь те що заслуговуєш (це ще лайтово),таке життя ,не вчили такому у школі,чи ти прогулював? Можеш просто пройтись по темі і підрахувати свої мінуси .
Patruletz
Member

Yurius: 01.05.2025 10:55Поки ніхто не знає , амд каже все ок
реально дивна фігня з температурами на пам'яті, бо на 6800 та 7900хт не була така гаряча, а тут що на простому варіанті у Асрока, що на топі Сапфіра різниця мізер
Striker
Junior

Yurius: 01.05.2025 10:55 Коли хамиш усім на кожному шазі у відповідь на поради ,називаєш балаболами,клоунами і все таке ,отримуєш у відповідь те що заслуговуєш (це ще лайтово),таке життя ,не вчили такому у школі,чи ти прогулював? Можеш просто пройтись по темі і підрахувати свої мінуси .
Кончене, я тут перший нікого не називав ні клоуном, ні дебілом, це по-перше. В мою сторону почали хамити спочатку. По-друге, якщо тут у таких як ти проблеми з головою, то це не моя проблема, я прийшов і запитав те, що мені треба було, а прислухатися чи ні - це вже моє право, андестенд? Якщо це привід називати незнайому людину клоуном і дебілом, то ви тут хворі на голову.

Відправлено через 4 хвилини 32 секунди:
Patruletz: 01.05.2025 11:02 реально дивна фігня з температурами на пам'яті, бо на 6800 та 7900хт не була така гаряча, а тут що на простому варіанті у Асрока, що на топі Сапфіра різниця мізер
Он спеціалісти вище кажуть, що у Сапфіра і Паверколор після андервольту краще падає температура пам'яті, ніж у Гіги Аорус. Як наче це щось кардинально змінює. :facepalm:
Volodya811
Member

Striker: 01.05.2025 11:07 ..., я тут перший нікого не називав ні клоуном, ні дебілом, це по-перше. В мою сторону почали хамити спочатку. По-друге, якщо тут у таких як ти проблеми з головою, то це не моя проблема, я прийшов і запитав те, що мені треба було, а прислухатися чи ні - це вже моє право, андестенд? Якщо це привід називати незнайому людину клоуном і дебілом, то ви тут хворі на голову.
Не реагуйте так сильно. На форумі Вам багато хто заздрить, що Ви можете собі дозволити купити 9070 ХТ в топовому виконанні і не в кредит. Це все через війну, та, на жаль, бідність нашого народу. Таке життя :(
П.С. Наприкінці 90-х я не раз був свідком, коли люди, які вчилися в інституті у Києві, билися між собою, бо цукор не могли поділити. І наче люди нормальні, але піраміда Маслоу працює.
Последний раз редактировалось Volodya811 01.05.2025 11:12, всего редактировалось 1 раз.
Ответить