Аудиторія The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered перевищила чотири мільйони гравців

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Как же уморительно тут качать Скрытность можно. Просто нажал кнопку Q (автобег) и в присяди уперся лбом в кровать где спит NPC, и ушел себе в афк, получая каждые пару минут по +лвлу к скрытности. Чет Ultima Online вспомнилась с этими всеми UOPilot-ами и прокачкой стелса :laugh:
Shtopor
Member

Якось Облівіон ще у 2006-2007 році не зайшов. Спочатку було "Вау, графіка (я тільки но купив новий комп AMD 3800x2 та 7600GT)".
А потім пішли одноманітні квести, неживий світ з однаковими будинками, пещерами і так далі.

А саме головне - баланс... Як тільки знайшов круту руну (чи що там було, вже не памятаю) або зброю, то вона ж одразу зявляється у першого рандомного бомжа.
Ще памятаю були copy-paste портали з усіляками демонами, де треба було йти на вершину вежі і закрити цей портал отримавши при цьому руну (якщо не помиляюсь то також одну й ту саму :laugh: )... Але це можна було робити просто біжучи вверх ігноруючи все довкола.

І таких недопрацьовок було дуже багато. Можна було подолати будь якого ворого без усіляких трюків чи тактики, спец зброї чи магії - це просто вимагало часу і ставало нецікавим (типу біжиш спиною вперед і кидаєш фаерболи назад у ворога, хілишся якщо що). Прокачка зброї і броні була неефективна (знову ж таки із за балансу).

Вже в Скайрім після цього не проходив - мені здавалося, що щоб Бесезда не робила після того (Фол 3, 4, Скайрім) - було схоже на рескін Облівіон. Як в Убісофт з Ассасінами.

Вони щось із цим зробили в ремастері, чи просто графіку підтягнули - хто грав?
Earanak
Member

Shtopor: 27.04.2025 15:18Вони щось із цим зробили в ремастері, чи просто графіку підтягнули - хто грав?
Нет в этом плане ничего не изменили. Игра работает на двух движках. Оригинальный движок отвечает за все скрипты, поведение NPC, квесты, физику и все механики практически на 100% соответствуют старому Обливиону. А UE5 отвечает только за графику и звук. Причем соответствие оригиналу такое что приличная часть модов которые делались под оригинальный Обливион подходят и под этот, если не затрагивают графической составляющей игры.

Потому тут те же проблемы что и у оригинала. Те же локации. Та же структура уровней с множеством загрузок между помещениями. Те же сгенерированные подземелья. Ну, конечно убранство и окружение и все прихорошили с графической точки зрения. Но в целом механически, по смыслу и наполнению - все точно так же. Да, моды на фикс автолевелинга, артефактов, спавна врагов, награды за квесты и прочее - сразу же стали самыми популярными модами на игру... Потому что проблема вся эта лежит на поверхности и видимо потому разрабы и назвали это Ремастером а не Ремейком. Так как по сути основа игры осталась прежней.

Почему так поступили разработчики... Хм... Думаю и для того что бы сохранить поддержку модов сделаных за все эти годы (не всех конечно) ну и разрабам легче было все это делать таким образом. Будут ли они какие то патчи выпускать, которые бы что-то изменили - не думаю. Скорее будут шлифовать UE5 составляющую игры. А все остальное мододелы уже поправили, ну почти все.

В общем если вам не зашел Обливион тогда, то и сейчас не думаю что зайдет.

P.S. Вот были люди которые жаловались на загрузки в Старфилде. Видать эти нытики не играли в Обливион, вот сейчас бы я посмотрел на их рожи когда в пределах одного здания может быть 3 загрузки что бы спуститься в подвал/выйти с дома/подняться на второй этаж, вот бы эти люди удивились :lol: Конечно круто что сейчас на M.2 SSD все эти загрузки быстрые, но все равно - жесть... Особенно когда в городе делаешь квесты с бегатней туда-сюда, то ты за час геймплея можешь... Ну скажем 20-30 экранов загрузки увидеть. Без шуток ))
Последний раз редактировалось Earanak 27.04.2025 15:50, всего редактировалось 1 раз.
MqM
Member

eilef: 27.04.2025 14:47 Ремастер Облы это конечно хорошо, но мне кажется что ремастер фоллаут 3 будет лучше. Наверное потому что ф3 он нужнее. А если еще и Нью вегас ремастернут, вообще хорошо будет.
Цілком згоден, це взагалі покаже гру з іншої сторони і без однакової набридлої гамми кольорів
Shtopor
Member

Earanak
Дякую за вичерпну відповідь :)

А в Скайрімі всі недоліки ті самі в плані балансу і сюжету, чи разраби все ж таки вони звернули уваги на відгуки та моди спільноти Облівіона?
Earanak
Member

Shtopor, в Скайриме все это конечно переработали в значительной степени. И тщательнее отнеслись к наполнению мира, разнообразию и балансу. Автолевелинг ослабили. Да, там есть и свои проблемки и по хорошему тоже нужно неофициальный набор патчей ставить, но основа у Скайрима на мой взгляд на порядок лучше чем у Обливиона.

Я вот чем больше сейчас в этот Обливион играю тем больше думаю об том что лучше бы я в Скайрим сейчас сидел играл ))
В какую нить Lore-Friendly упоротую сборку на 2 тысяч модов в 300 гигабайт, типа "Nolvus Ascension" :laugh:
kairo
Member

На Digital Foundry вже зробили технічний огляд гри.
Shtopor
Member

Earanak
З цими новинами про Облівіон якась ностальгія прокинулась. Може прийшов час як раз зіграти в Скайрім, тому що Облівіон з 1000 модами то занадто))
Не сильно зрозуміло чому вони вирішили відродити не найкращу гру серії.
bigmonstr666
Member

Enjthesilence: 27.04.2025 13:04
Scoffer: 27.04.2025 13:00 Enjthesilence
Ніхто не заставляє купляти. Особисто я почекаю поки вийде unofficial oblivion remastered patch, а там може і скидос якийсь завезуть до того часу.
дякую, що не заставляють. типу, якщо гру треба купляти, її критикувати не можна? де логіка? мені потрібно з'їсти шмат лайна, щоб сказати, що це лайно і воно несмачне? чекати неофіційних патчів, самому не смішно? добре що це хоч в геймпасі є, зекономить людям копійку
що за хейт? не подобаеться ремастер чого обсирати.. тут ніякої критики тим більше конструктивної критики у вас я не бачу. у стімі 82% позитивних відгуків, старт дуже успішний, недивлячись на реліз по гейм пасу. так зараз якість ігор на релізі нище плінтуса, хоча у беседки так було ЗАВЖДИ. тому чого дивуватись? вам не подобаеться, проходьте повз, ні треба ж обісрати :facepalm:
притому у цьому випадку, винна не беседка, що люди хочуть рпг у відкритому світі з купою можливостей, а індустрія, яка нічого путнього особливо запропонувати не може. що говорити, якщо avowed не може запропонувати механіки обли, ігри 2006 року.
Enjthesilence
Member

bigmonstr666: 27.04.2025 17:18
Enjthesilence: 27.04.2025 13:04

дякую, що не заставляють. типу, якщо гру треба купляти, її критикувати не можна? де логіка? мені потрібно з'їсти шмат лайна, щоб сказати, що це лайно і воно несмачне? чекати неофіційних патчів, самому не смішно? добре що це хоч в геймпасі є, зекономить людям копійку
що за хейт? не подобаеться ремастер чого обсирати.. тут ніякої критики тим більше конструктивної критики у вас я не бачу. у стімі 82% позитивних відгуків, старт дуже успішний, недивлячись на реліз по гейм пасу. так зараз якість ігор на релізі нище плінтуса, хоча у беседки так було ЗАВЖДИ. тому чого дивуватись? вам не подобаеться, проходьте повз, ні треба ж обісрати :facepalm:
притому у цьому випадку, винна не беседка, що люди хочуть рпг у відкритому світі з купою можливостей, а індустрія, яка нічого путнього особливо запропонувати не може. що говорити, якщо avowed не може запропонувати механіки обли, ігри 2006 року.
жахливий технічний стан, максимально лінивий ремастер де ядро геймплею залишилось на старому рушії, відсутній хоча б якийсь притомний ребаланс геймплейного лупу 20 річної давнини, це найслабша сторона гри. просто легкий спосіб фарманути капусти.
ще раз повторю, не розумію чому людям це важко дається, якщо ти випускаєш ремастер, ремейк чи нову номерну частину, той факт що зараз, чи 20 років назад виходили ігри в жахливому технічному стані ніяким абсолютно чином не може працювати як виправдання, розумієш? зараз можна випускати оптимізовані ігри і вони виходять, а можна випускати ось таке незрозуміло що і люди будуть хавати, ще й захищати) "ой а пам'ятаєш яка обла була на виході, а дагерфол? ой та жах, тому не так і погано, еге ж?"
Vlaad13
Member

Enjthesilence: 27.04.2025 17:33
bigmonstr666: 27.04.2025 17:18

жахливий технічний стан, максимально лінивий ремастер де ядро геймплею залишилось на старому рушії, відсутній хоча б якийсь притомний ребаланс геймплейного лупу 20 річної давнини, це найслабша сторона гри. просто легкий спосіб фарманути капусти.
ще раз повторю, не розумію чому людям це важко дається, якщо ти випускаєш ремастер, ремейк чи нову номерну частину, той факт що зараз, чи 20 років назад виходили ігри в жахливому технічному стані ніяким абсолютно чином не може працювати як виправдання, розумієш? зараз можна випускати оптимізовані ігри і вони виходять, а можна випускати ось таке незрозуміло що і люди будуть хавати, ще й захищати) "ой а пам'ятаєш яка обла була на виході, а дагерфол? ой та жах, тому не так і погано, еге ж?"
фанати з'їдять
фанатам Безтеги і не таке згодовували - а вони їли та добавки просили :lol:
bigmonstr666
Member

ну навіть такий ремастер краще ніж більшість сучасних рпг ігор.
ви занадто багато вимагаєте від ремастеру обли. так є мінуси, так хотілось би краще, і так аргументована критика має бути, але це далеко не 'шмат лайна' як ви тут писали. Тодд зіграв на ностальгії, як і всі ті хто випускає ремастери старих ігор, хоча думаю навіть він здивувався такому успіху.

доречі мабуть такому успіху обли допоміг avowed, бо відоси порівнянь механік awoved так обли/скайрім набирав сотні тисяч переглядів)
Panasi
Member

kairo: 27.04.2025 16:42На Digital Foundry вже зробили технічний огляд гри.
У висновку, статтерів багато і їх неможливо виправити ніякими налаштуваннями графіки навіть на топовому залізі. Тільки надіятись на патчі.
Vlaad13
Member

Panasi: 27.04.2025 17:49
kairo: 27.04.2025 16:42На Digital Foundry вже зробили технічний огляд гри.
У висновку, статтерів багато і їх неможливо виправити ніякими налаштуваннями графіки навіть на топовому залізі. Тільки надіятись на патчі.
Навіть фраза - просто купіть кращий ПК тепер не допомагає :lol:
Devijack
Member

Не можу нормально пограти, бо з плаваючих 70-90 фпс коли погода псується то фпс теж псується до 16-18 і не допомогає навіть спуститись на мінімалки. Ще приблизно за пів години гри фпс стабільно спускається до 20, треба перезавантажувати гру. Нагадує на старті сталкера. Пограти хочется але неможливо.
waryag
Member

Earanak: 27.04.2025 14:55 Как же уморительно тут качать Скрытность можно. Просто нажал кнопку Q (автобег) и в присяди уперся лбом в кровать где спит NPC, и ушел себе в афк, получая каждые пару минут по +лвлу к скрытности. Чет Ultima Online вспомнилась с этими всеми UOPilot-ами и прокачкой стелса :laugh:
Классика серии, вместе с прыгающей походкой. Ещё можно качать блок-броню на слабых противниках.

Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
Enjthesilence: 27.04.2025 17:33максимально лінивий ремастер
Между облой и ремастерами ГТА или масс эффект - пропасть.
spirit678
Member

Devijack: 27.04.2025 18:35 Не можу нормально пограти, бо з плаваючих 70-90 фпс коли погода псується то фпс теж псується до 16-18 і не допомогає навіть спуститись на мінімалки. Ще приблизно за пів години гри фпс стабільно спускається до 20, треба перезавантажувати гру. Нагадує на старті сталкера. Пограти хочется але неможливо.
а в мене стабільні 56-60 . без dlss та фрейм гену. все на високих окрім Rt . на чотириядерному проці якому 10 років. відяху я оновив нещодавно на 4060ti.
Щоб погода в мене на шось впливала - я не помічав. Бачів і дощ і зорі з двома планетками. Буває статер раз на годину півгодини - коли локації великий шмат підвантажується.

В 2006му я грав на gt 6800 - яка в мене дико перегрівалась, я міг грати десь півгодини, а потім починались люті статери. десь півроку з нею мучівся і не розумів що відбувається, мені не хотіли її міняти продавці що зібрали комп, потім нарешті поміняли на gt 7600 , яка згоріла через рік :gigi:
Оце я розумію був експірієнс, трава у Облівіоні була зеленіша, і дівки гарніші були. А зараз - тьху :lol:
NUN4AG
Member

Scoffer: 27.04.2025 14:18Скайрім, до речі, теж пристойно забагований квестово
В мене забагувався фінал квестової гілки про громадянську війну проти Легіону (Битва за Соліт'юд). Причому я не використовував жодного моду...
s1nedus
Member

Earanak: 27.04.2025 14:55 Как же уморительно тут качать Скрытность можно. Просто нажал кнопку Q (автобег) и в присяди уперся лбом в кровать где спит NPC, и ушел себе в афк, получая каждые пару минут по +лвлу к скрытности. Чет Ultima Online вспомнилась с этими всеми UOPilot-ами и прокачкой стелса :laugh:
Всегда так было, и атлетика качалась запрыгнув на шкаф и прыгать уперевшись в потолок
Скрытность за дверью
Разрушение на застрявшем тролле который хп регенит
Блок на крысах
Earanak
Member

Так я и не говорил что было как то иначе или что это какое то новшество в Ремастере...
Я еще в Морровинде тоже прыгал вечно что бы раскачивать Атлетику :dontknow:
Ответить