Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів
Отэто печка, а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?
walkman3000
Member

MessiaH: 25.04.2025 14:07а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?
bruh
Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів
Scoffer
Member

А хто цей дивний контингент, котрий купляє кінгстони/асуси/асроки/інше подібне в серваки? :D
inquisition
Member

walkman3000: 25.04.2025 14:31
MessiaH: 25.04.2025 14:07а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?
bruh
Как раз U.2 надо было выделить ;). PCIe - это коннектор доски к слоту на материнке.
yariksom
Member

SEDC3000ME/15T3 - 96 999грн
SEDC3000ME/7T6 - 53 499 грн
обидва на
digitaldreams
Kruler
Member

что-то слишком дешево для 4 серверных терабайт ;)
walkman3000
Member

inquisition: 25.04.2025 14:53
walkman3000: 25.04.2025 14:31
bruh
Как раз U.2 надо было выделить ;). PCIe - это коннектор доски к слоту на материнке.
згоден, роз'єм з шиною поплутав. навіть генії інколи помиляються
Scoffer
Member

Kruler: 25.04.2025 15:00что-то слишком дешево для 4 серверных терабайт
Яка ціна, такий і сервіс. Заміна на некст бізнес дей перетвориться на некст бізнес манс :D Я того і питаю, хто ці дивні люди що таке купляють. Кінгстон навіть не оем виробник, як самс чи мікрон, прості перепродавани.
Alexsandr
Member

Чтение медленнее записи? Надо повторить с забитым почти до отказа диском и на большой размер.
Melofon
Member

Тесты аиды на стабильность записи это вообще ниочем, оно мало приближенно к реальности как уже давно известно всем кто смотрит обзоры ссд от нормальных блогеров. Там может показать что у тебя вообще нет просадкок по записи а на самом деле при заполнении SLC-кэша она будет падать с определенного момента если записывать в среде виндовс с диска на диск, уже не раз такое видели, тем более это же диск на TLC и там должен быть SLC-кэш, но вот правда в Энтерпрайз сегменте он может быть и сильно больше чем в мэйнстрим сегменте, а для этого нужно намного больше резервных ячеек что ведёт к удорожанию, диск то хороший спору нет, но такое обычный юзер вряд-ли будет брать, разве что если он устроил домашний сервер или серьезную рабочую станцию, но всё равно интересно и на такое глянуть обзорчик.
LiquidStorm
Member

Melofon: 25.04.2025 16:53 заполнении SLC-кэша
От тільки в серверних накопичувачів нема такого, тут флуктуація швидкості лише при перегріві.
tornadox
Member

От дивлюся на той великий конденсатор, термоінтерфейс, порт для відновлення/прошвики і розумію яке лайно продається під виглядом консюмерських ССД яке по суті здатний виробляти любий підвал з любого б/у сміття чи відбраковки брендів. Порівняно з HDD це просто сміх.
Scoffer: 25.04.2025 14:46А хто цей дивний контингент, котрий купляє кінгстони/асуси/асроки/інше подібне в серваки? :D
Зазвичай це сервіс провайдери. В них там досить поширено рахувати гроші на відміну від корпів.
Scoffer
Member

tornadox
От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
Ray2000gt
Advanced Member

Alexsandr: 25.04.2025 15:47 Чтение медленнее записи? Надо повторить с забитым почти до отказа диском и на большой размер.
Читання йде з комірок, запис у DRAM кеш. Логічно якби.
Kotya
Member

Не знаю нащо, але захотілось таке в системник.
:gigi:
tornadox
Member

Scoffer: 26.04.2025 02:30 От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
Ого, які категоричні заяви! Типу, якщо не топовий ентерпрайз від Dell/HP, то вже й не сервер, а самозбір для дивних людей? :laugh:

Схоже, твій світ обмежився дата-центрами рівня Google. А хто ж тоді, по-твоєму, юзає ці кінгстони/асуси в менших хостингах, у МСБ, в нішевих інтеграторів чи навіть у просумерів для своїх домашніх лаб чи кастомних NAS/серверів?

Вони рахують бабло. Їм не завжди потрібен "Next Business Hour Replace" за оверпрайс. Їм треба робочий, надійний (для свого сегменту!) і доступний диск. І так, у Kingston є цілі серверні лінійки, це не просто "зеленка" з наклейкою, вони там щось таки інженерять, не тільки перепродають.

Твоя теорія про "тільки ОЕМи напряму" – це казка для тих, хто ринку не бачив далі свого монітора. В реальному світі є купа сценаріїв, де ці диски логічний вибір. Може, варто визирнути за межі своїх стереотипів? ;)
Scoffer
Member

tornadox
Ні. Існують цілком типові випадки: топовий ентерпрайз hp/dell з відповідним сервісом, не топовий ентерпрайз supermicro/lenovo з сервісом попростіше, але таки сервісом, існують хост провайдери, котрі самі собі серваки клепають або замовляють у оем, і самі ж за працездатність відповідають, ну і для гурманів існує самозбір на десктопних компонентах, дешево і сердито. А от куди вписуються кінгстони для датацентрів, котрі з однієї сторони вже коштують не як десктопи, а з іншої про ентерпрайзний сервіс ще не чули особисто я не знаю. Бабки за що платити? Вони привезуть мені заміну хоча б за тиждень в рамках гарантійної угоди?
VolandInferno
Member

Scoffer: 26.04.2025 02:30От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
Другий раз погоджуюсь з тобою, тому як безпосередньо працюю з цим.
І ще скажу. В Ентерпрайзі, таком прям нормальному ентерпрайзі(до прикладу NFVI мобільного оператора) NVMe використовуються тільки для сторедж хост контролерів з OS та/або всілякими оркестраторами NFVO VM де переваги SSD переважують їх недоліки і рівень допустимих ризиків трошки нижчий у разі імпакту. Вся критична дата працює/зберігається на SAS SCSI HDD. Це навіть прописується в HLD(High Level Design) від Вендора. І підхід до бекапування зовсім різний. І вся CG дата(CDR операторів) зберігається тільки на HDD.
Тому оця вся NVME шелупонь в реальному ентерпрайзі стоїть/юзається на умовно не критичних вузлах.
Alligator
Member

Scoffer: 26.04.2025 16:45 tornadox
Ні. Існують цілком типові випадки: топовий ентерпрайз hp/dell з відповідним сервісом, не топовий ентерпрайз supermicro/lenovo з сервісом попростіше, але таки сервісом, існують хост провайдери, котрі самі собі серваки клепають або замовляють у оем, і самі ж за працездатність відповідають, ну і для гурманів існує самозбір на десктопних компонентах, дешево і сердито. А от куди вписуються кінгстони для датацентрів, котрі з однієї сторони вже коштують не як десктопи, а з іншої про ентерпрайзний сервіс ще не чули особисто я не знаю. Бабки за що платити? Вони привезуть мені заміну хоча б за тиждень в рамках гарантійної угоди?
Так ось в самосборах на SuperMicro й юзають кінгстони, у мене Kingston DC500R 1.92 TB в raid 10 стоять, чудово себе поучувають.
VolandInferno: 26.04.2025 17:00
Scoffer: 26.04.2025 02:30От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
Другий раз погоджуюсь з тобою, тому як безпосередньо працюю з цим.
І ще скажу. В Ентерпрайзі, таком прям нормальному ентерпрайзі(до прикладу NFVI мобільного оператора) NVMe використовуються тільки для сторедж хост контролерів з OS та/або всілякими оркестраторами NFVO VM де переваги SSD переважують їх недоліки і рівень допустимих ризиків трошки нижчий у разі імпакту. Вся критична дата працює/зберігається на SAS SCSI HDD. Це навіть прописується в HLD(High Level Design) від Вендора. І підхід до бекапування зовсім різний. І вся CG дата(CDR операторів) зберігається тільки на HDD.
Тому оця вся NVME шелупонь в реальному ентерпрайзі стоїть/юзається на умовно не критичних вузлах.
Чому? nVME під ОС чудово йде, SAS під розділ для зберігання даних.
Тільки там тих шилдиків Dell наліпили стільки, що здивувався на відсутності напису на гвинтиках... типовий Dell PowerEdge R450
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
VolandInferno
Member

Alligator: 26.04.2025 17:31Чому? nVME під ОС чудово йде, SAS під розділ для зберігання даних.
Так я ж те саме написав...
VolandInferno: 26.04.2025 17:00NVMe використовуються тільки для сторедж хост контролерів з OS та/або всілякими оркестраторами NFVO VM де переваги SSD переважують їх недоліки і рівень допустимих ризиків трошки нижчий у разі імпакту
:)

Відправлено через 11 хвилин 9 секунд:
І от оце от слово - Чому? Воно взагалі недоречне в Ентерпрайзі. Його дуже не люблять. Це не в розрізі незгоди з вами, чи в рамках дебатів, а вцілому)
Є вже перевірені часом, відпрацьовані темплейти ЦОД-ів, де все розписано і підготовлено. Якщо ви думаєте, що там йде розробка під кожного замовника - ви помиляєтесь. Знову ж таки на прикладі мобільного оператора. Вони всі на 99% однакові. НЕ подібні, а саме однакові з погляду Low Level архітектури. Всі юзають xGW-U/C, S-CSCF, P-CSCF, SBC/AAA для VoLTE/4g, які побудовані однаково хоть в Кірібаті, хоч у нас:). все у всіх однакове. І апаратні рішення на 99 архітектурно однакові. Номенклатурно можуть відрізнятись.
Ответить