Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
GreenMile
Member

l-m: 17.04.2025 15:02 Я не знаю навіщо ти це втираєш та кривляєшся.
У мене є свій власний досвід, який у тому, що для приємної гри у тому ж КП2077 треба 70+ справжніх фпс (140+ з генератором) (вище я вже різниці не відчуваю в ції гріі).
Ну так, а у мене свій досвід, що в КП2077 45+ натівних (70-80 з генератором) цілком достатньо для приємної гри. Більше того, я його так і пройшов на психо з пастрейсінгом в натіві + генератор, без ДЛСС. Хоч міг би або ДЛСС включити, або пастресінг до рейтресінга понизити.
І шо робити будемо, чий досвід більш "досвідний"? :popcorn:

"Я не знаю навіщо ти це втираєш та кривляєшся. " (с)

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
l-m: 17.04.2025 15:02 Я просто написав що далеко не всі наскільки нечутливі, а не обіцяв твої відчуття покращити. Та не сперечався з твоїм досвідом, просто констатував що розповсюджувати його на всіх є дурницею. Але ти цим продовжуєш займатись :facepalm:
Тим не менш, чомусь свій досвід свідки іМпут-лагу не гребують поширювати на всіх, завзято оперуючи термінами "більшість", "багато хто" і так далі. Прямо кого не ткни в цій темі такі чутливі аж страшно, 10мс відчувають як дровеняку в оці, але чомусь воно не підтверджується статистичними даними :dontknow:
Ви насправді можете бути унікальною людиною, таке трапляється, і саме тим, для кого випустили 600Гц монітори, ви можете бачити мерехтіння ЛЕД-ламп і 1мс затримку, але ваш досвід буде абсолютно нерелевантним для більшості пересічних геймерів. Я розумію, що можна поділитись досвідом, а от наполягати що це жах, чи не можна грати - ні, саме протии цього я виступаю, а не проти того, що ви там щось бачите чи чуєте.
Chuhaister
Junior

Доброго вечора, хочу придбати собі MSI GeForce RTX 5080 VANGUARD SOC, розглядаю чи ЕК натрапив на https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... rce=Nadavi
На цьому сайті ще не купував нічого, я так розумію це сіровоз тому, що офіційний той самий партнер MSI CompX продає за 70к+
Порадьте, будь ласка, де краще взяти? Думаю замовити на comtrading.ua чи може краще доплатити і взяти на якомусь іншому сайті.
Наскільки я знаю сіра техніка немає проблем з офіційним гарантійним обслуговуванням?Чи я помиляюсь?
daesz
Member

Chuhaister: 17.04.2025 17:45 Доброго вечора, хочу придбати собі MSI GeForce RTX 5080 VANGUARD SOC, розглядаю чи ЕК натрапив на https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... rce=Nadavi
На цьому сайті ще не купував нічого, я так розумію це сіровоз тому, що офіційний той самий партнер MSI CompX продає за 70к+
Порадьте, будь ласка, де краще взяти? Думаю замовити на comtrading.ua чи може краще доплатити і взяти на якомусь іншому сайті.
Наскільки я знаю сіра техніка немає проблем з офіційним гарантійним обслуговуванням?Чи я помиляюсь?
Ні, це не сіровоз, вони беруть напряму у офіційного поставщика. Брав 1.5 роки тому 7800хт у них, офіційно завезена МТІ https://www.mti.ua/
А компХ - це "шарага" яка підторговує б/в та відкритими товарами.
Volodya811
Member

З'являються перші ціна на 5060 Ті.
ASUS PCI-Ex GeForce RTX 5060 Ti PRIME 16GB GDDR7 (128bit) 29 439₴ (Розетка).
П.С. Мої прогнози знову справдилися. Ціни будуть в межах 25-30 тис. грн. В залежності від 8 чи 16 Гб пам'яті. Через 1-2 місяці, прогнозую, що ціни можуть впасти до 20-25 тис. грн. (десь на 100 доларів). В цілому, хто хоче купити, краще чекати до липня місяця. Тоді будуть максимально низькі ціни.
Yurius
Member

Volodya811: 17.04.2025 19:10 З'являються перші ціна на 5060 Ті.
П.С. Мої прогнози знову справдилися. Ціни будуть в межах 25-30 тис. грн. В залежності від 8 чи 16 Гб пам'яті. Через 1-2 місяці, прогнозую, що ціни можуть впасти до 20-25 тис. грн. (десь на 100 доларів). В цілому, хто хоче купити, краще чекати до липня місяця. Тоді будуть максимально низькі ціни.
В цілому , краще забути 5060ті як страшний сон ,поки вони не знизять на неї мсрп.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
daesz: 17.04.2025 18:50
Chuhaister: 17.04.2025 17:45 Доброго вечора, хочу придбати собі MSI GeForce RTX 5080 VANGUARD SOC, розглядаю чи ЕК натрапив на https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... rce=Nadavi
Ні, це не сіровоз, вони беруть напряму у офіційного поставщика. Брав 1.5 роки тому 7800хт у них, офіційно завезена МТІ https://www.mti.ua/
Comtrading офіціали, єдиний їх мінус це трохи хамуватий/пофігістичний підхід до клієнта, але ціна часто найнижча серед "білих".
Vlaad13
Member

Yurius: 17.04.2025 20:06

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
daesz: 17.04.2025 18:50
Comtrading офіціали, єдиний їх мінус це трохи хамуватий/пофігістичний підхід до клієнта, але ціна часто найнижча серед "білих".
Дуже багато чого у них купував - ніякого хамства/ пофігізму непомітив :dontknow:
Chuhaister
Junior

Дуже дякую за відповіді, там і візьму. :beer:
GRISHMAN88
Member

GreenMile: 17.04.2025 09:56
l-m: 17.04.2025 05:15
Не так те, що не всі настільки лояльні до 35 фпс геймінгу.
Хоча я вже нічому не дивуюсь, тут на форумі є персонаж якому й 15 фпс нормально :rotate:
Якщо шляхтичі не лояльні до "35 фпс геймінгу" для них були/є 3090, 4090, 5090, або мід/лоу налаштування ;)
А по суті, жоден не зміг нормально пояснити, чим же воно так заважає грати в синглові ігри, окрім аргументів від оглядачів які з лупою на стоп-кадрі розглядають його роботу в найгірших сценаріях, яких 1 на сотню та міфічного іМпут лагу, який забороняє грати в сингл ігру :-P

Відправлено через 9 хвилин 2 секунди:
byaka: 16.04.2025 23:37
А що шутери бувають тiльки онлайн?Чи високих рiвнiв складностi не буває?
Ви от дуже хочете грати в шутер з затримкою яка вища за 33нс(що відповідає 30фпс)?
Не займайтесь наркоманією, не заважає та затримка грати в синглові шутани ніяк взагалі. Ви носитесь з тими мілісекундами від генератора як дурний з фантіками, при тому, що у вашої переферії, зокрема миші затримка може бути навіть більше :-P Але це інше, розумію :D
Когда у меня был монитор 70 герц то и на 30 фпс играл. Сейчас 144 герцовый мон и даже в синглах есть существенная разница в картинке когда фпс проседает.
ИМХО.
daesz
Member

Yurius: 17.04.2025 20:06 Comtrading офіціали, єдиний їх мінус це трохи хамуватий/пофігістичний підхід до клієнта, але ціна часто найнижча серед "білих".
Мені напевно пощастило, залишився задоволеним сервісом. З "недоліків" сказав би тільки те що замовивши в п'ятницю до обіду - вони відправили в понеділок зранку (хоча вони й озвучили в телефонній розмові, що відправлено буде в понеділок), при тому що субота у них робочий день.
7mindfields
Member

GreenMile: 17.04.2025 11:06 Ось дивіться, тест на реакцію, медіанний час реакції- 273мс(!).
GreenMile: 17.04.2025 16:18 Тим не менш, чомусь свій досвід свідки іМпут-лагу не гребують поширювати на всіх, завзято оперуючи термінами "більшість", "багато хто" і так далі. Прямо кого не ткни в цій темі такі чутливі аж страшно, 10мс відчувають як дровеняку в оці, але чомусь воно не підтверджується статистичними даними :dontknow:
Від творців людське око не бачить більше 24 кадрів :lol:
byaka
Member

GreenMile: 17.04.2025 14:20
byaka: 17.04.2025 12:53 Я ще до клiка помiчаю що камера(прицiл) при швидких рухах веде себе наче в киселi,тому я б i радий грати в 140фпс з генератором, але менi некомфортно.
Для мене це дiйсно жахливо, тому що я трачу додатковий час на доприцiлювання замiсть того щоб працювала "м'язова память" i я одним рухом навадився на голову.
Так у миші з високим клік летенсі, ще гірший летенсі по руху :)
А про який шутан мова взагалі?
У сенсора мишi затримка завжди меньша, якщо ми говоримо за топовi сенсори для iгор.Також звернiть увагу что зараз на ринку дуже багато мишок з затримкой клiка в 1 мс що відповідає частоті опитування.Наiть якщо брати дуже стару Razer Deathadder Elite i навiть там буде за заявою виробника затримка при клiцi 3-4мс что значно меньше 16мс при 60фпс (https://www.tomshardware.com/news/razer ... 32759.html)
Я проводив свої тести у киберпанцi.
daesz
Member

Хтось тут декілька місяців тому просив ВК без пропелерів куди можна буде свої ставити. Розпишіться :rotate:
lewerlin
Member

daesz: 18.04.2025 04:25Хтось тут декілька місяців тому просив ВК без пропелерів куди можна буде свої ставити. Розпишіться :rotate:
Від'єднувана панель - бімба. Допрацювати конектори(а то на відео воно все хлюпеньке) і дайте два. Його ж і чистити легко.
daesz
Member

lewerlin: 18.04.2025 06:38
daesz: 18.04.2025 04:25Хтось тут декілька місяців тому просив ВК без пропелерів куди можна буде свої ставити. Розпишіться :rotate:
Від'єднувана панель - бімба. Допрацювати конектори(а то на відео воно все хлюпеньке) і дайте два. Його ж і чистити легко.
Надіюсь до 6000 нвідії, ну чи 10к серії амуде - побільше виробників ВК переймуть цю ідею. Дешраудинг уже доволі популярний серед СФФ ентузіастів :shuffle:
Melofon
Member

LiquidStorm: 16.04.2025 19:12
Melofon: 16.04.2025 07:10 взять RTX 5060
Гуано ще те. Так, воно ліпше за 4060, бо то було мегалайно, але за її вартість краще взяти іншу модель
Тутка "Ті" варіант оглядають -
спойлер
Всегда лучше та что дороже но если у человека бюджет ограничен и хочется именно новую то почему нет, другие люди и более дешёвым видеокартам рады а вы как будто по себе судите, какую другую модель брать за эту цену? Только новую? Тишка уже нормально дороже и в бюджет не влазит.

Отправлено спустя 4 минуты 19 секунд:
byaka: 16.04.2025 23:19
Melofon: 16.04.2025 13:26

Я понял, вы судите чисто по обзорам, всё ясно, вот когда сами попробуете тогда и расскажите как оно, а артефакты я не замечал на 4000 когда фрейм ген включал, хоть до того меня ими тоже пугали ;) А сравнивать инвидиевский генератор с Lossless Scaling это вообще ниочем бо это таки немного разные вещи, я пробовал эту прогу и это фигня по сравнению с фреймгеном у инвидия, у инвидия куда меньше задержки, и кстати у 5000-й серии даже когда генератор на х4 стоит то задержки не такие и большие, всмысле они растут не пропорционально увеличению кадров а на совсем немного, например если с х2 было 45нс то с х4 уже 48-49нс (цифры чисто ради примера) что в процентном соотношении мало а прирост в кадрах намного больше.
Якщо ми говоримо про 60фпс то базова затримка 16мс,а ви менi говорите вже про 45-49нс що збiльшуе затримку в ~3 рази!Для прикладу 30фпс це 33мс,а з генератором базових 60фпс виходить навiть гiрше.
Це просто нiчний кошмар для любителей шутерiв!
В офлайн экшены играть спокойно можно и даже стрелялки типа киберпанка и похожие, то что для тебя кошмар для других кайф и нормальная плавность, так что не нужно тут по себе судить, тем более когда ты сам не пробовал играть на 5000-й линейке и только видосики смотрел ;) .

Отправлено спустя 14 минут 52 секунды:
byaka: 17.04.2025 10:19
GreenMile: 17.04.2025 09:56 Якщо шляхтичі не лояльні до "35 фпс геймінгу" для них були/є 3090, 4090, 5090, або мід/лоу налаштування ;)
А по суті, жоден не зміг нормально пояснити, чим же воно так заважає грати в синглові ігри, окрім аргументів від оглядачів які з лупою на стоп-кадрі розглядають його роботу в найгірших сценаріях, яких 1 на сотню та міфічного іМпут лагу, який забороняє грати в сингл ігру :-P

Не займайтесь наркоманією, не заважає та затримка грати в синглові шутани ніяк взагалі. Ви носитесь з тими мілісекундами від генератора як дурний з фантіками, при тому, що у вашої переферії, зокрема миші затримка може бути навіть більше :-P Але це інше, розумію :D
В тому то i дiло ща якщо додати чисту затримку мишi та iншi фактори, то i без генератора не все iдельно ,а з генераторм взагалi жах.
Никакого ужаса там нет, не пугайте людей почём зря :learn:
GreenMile
Member

7mindfields: 17.04.2025 22:31
GreenMile: 17.04.2025 11:06 Ось дивіться, тест на реакцію, медіанний час реакції- 273мс(!).
GreenMile: 17.04.2025 16:18 Тим не менш, чомусь свій досвід свідки іМпут-лагу не гребують поширювати на всіх, завзято оперуючи термінами "більшість", "багато хто" і так далі. Прямо кого не ткни в цій темі такі чутливі аж страшно, 10мс відчувають як дровеняку в оці, але чомусь воно не підтверджується статистичними даними :dontknow:
Від творців людське око не бачить більше 24 кадрів :lol:
Аби шось ляпнути, вирвавши з контексту фрази, так? :facepalm:

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
GRISHMAN88: 17.04.2025 22:20
GreenMile: 17.04.2025 09:56 Якщо шляхтичі не лояльні до "35 фпс геймінгу" для них були/є 3090, 4090, 5090, або мід/лоу налаштування ;)

Когда у меня был монитор 70 герц то и на 30 фпс играл. Сейчас 144 герцовый мон и даже в синглах есть существенная разница в картинке когда фпс проседает.
ИМХО.
Тут мова не про те що 144 ФПС краще за 30, а про "дику затримку від генератора, що підвищує ФПС як раз, яка просто жах як не дає грати в шутери".

Відправлено через 34 хвилини 35 секунд:
byaka: 17.04.2025 23:53 Я проводив свої тести у киберпанцi.
Ну... я тут можу тільки одне сказати, якщо у вас в КП2077 такі відчуття, то в РДР2 не грайте ні в якому разі, бо там кисіль прямо від розробників :)
Volodya811
Member

Новинка уже в наявності в Україні! :super:

Asus PRIME GeForce RTX 5060 Ti 16384MB (PRIME-RTX5060TI-16G) 29 439 ₴
https://telemart.ua/ua/products/asus-pr ... 060ti-16g/

П.С. А я попереджав, що будуть саме такі ціни і що потрібно чекати. Можливо, і до літа. Найничі ціни будуть у липні.
GreenMile
Member

Volodya811: 18.04.2025 11:03 Новинка уже в наявності в Україні! :super:

П.С. А я попереджав, що будуть саме такі ціни і що потрібно чекати. Можливо, і до літа. Найничі ціни будуть у липні.
Припиніть тут уже це шапіто з собою в ролі Ванги. Бо ви купу всього наговорили, тому так, шось да справдилось. По 30к ви взагалі 5080 обіцяли, а тепер це 5060ті :shuffle:
Screenshot 2025-04-18 111206.png
Yurius
Member

нащо ви написали одней те саме двічі.вчора і сьогодні?! інтел на голову впав?
Volodya811
Member

GreenMile: 18.04.2025 11:14

Припиніть тут уже це шапіто з собою в ролі Ванги. Бо ви купу всього наговорили, тома так, шось да справдилось. По 30к ви взагалі 5080 обіцяли, а тепер це 5060ті :shuffle:
Screenshot 2025-04-18 111206.png
Шапіто у Вас в голові. Ви собі щось придумали і носитися з цим "як дурень з тобою". Я написав, що знижуються ціни на 5080. Вони реально знижуються. Можете графіки глянути на Хотлайні. І написав, коли (якщо) ціни впадуть до 30-35 тис. грн., то мені це буде цікаво. І ніде не вказував, що вони ТОЧНО впадуть і не прогнозував такого. За 40 тис. грн. я міг купити нову 4080 у вересні 2023 року, але тоді не хотів брати карту без випарної камери ще й з 16 Гб пам'яті. Зараз брати 5070Ті або 5080 з 16 Гб пам'яті за 40-50 тис. грн. не вважаю доцільним.

Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
Yurius: 18.04.2025 11:18 нащо ви написали одней те саме двічі.вчора і сьогодні?! інтел на голову впав?
Ще один з комплексами неповноцінності, який хоче самоствердитися за рухнок обсирання інших.
Що я написав вчора:
З'являються перші ціни на 5060 Ті.

"З'являються перші ціни - це не "з'явилися в наявності". Це просто Розетка виставила ціну на сайті. Товару ще немає. Телемарт сьогодні уже почав продажі саме за такими цінами. І я це підкреслив, що помилки немає. Ціна під 30 тис. грн.
Последний раз редактировалось Volodya811 18.04.2025 11:24, всего редактировалось 1 раз.
Ответить