Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

та хай вони сами їми користуються за таку ціну :) сьгодні перебирав та міряв що під руками завалялося - найтоньші стінки у стокових кап attack shark (1мм), "український" хатор - дивлячись з якого боку міряти 1.2-1.35мм, кейхроновский сток - усюди 1.4мм і нонейм дешман пбт бланки з алі - 1,8мм :)

шукав щоб таке поставити на капс, бо прошивку перезібрав собі з додаванням функционалу динамичної індикації стану деяких клавіш в залежності від слою) - виявилось (ну, очікувано) що непрозорі капи не дуже під таке підходять. на жаль, с профілем osa не знайшов поки хочаб функциональних клавіш з прозорими надписами. а ще б якщо під южний діод...
хоч сам дірки свердли.
leif
Member

artko
Нє, за ту ціну, що я заскрінив це фактично 2 фулл сети (темний і світлий) + новелтіс темні і світлі + мультимедійні клавіші + кольорові акценти. База — 125 баксів, але все одно як для пбт капів ціна досить висока. Втім, дизайн дійсно нічогенький.

Відправлено через 14 хвилин 56 секунд:
artko: 01.04.2025 19:55бо прошивку перезібрав собі з додаванням функционалу динамичної індикації стану деяких клавіш в залежності від слою)
а можна скріни лейерів? аж цікаво, що там таке, що для вас потребує індикації. бо для себе я знаю тільки аж одну клавішу, від індикації якої я б в принципі як не відмовився - капс. але її у мене ніде немає і мені пофіг :laugh:

зараз на айроні оце все що маю в другому леєрі, мої мінімальні запити покриває повністю:
спойлер
Изображение
Изображение
artko
Member

leif
та зараз стокові лейери :) якраз на капс і додав, щоб коли він є, його підсвічувало. це зараз вивчаю що там можна та розважаюсь. на вихідних вбив трохи часу, намагався прикрутити підтримку openrgb не втрачаючи via + keychron launcher, але поки відступився, бо там використовуються різні за розміром буферу raw hid дескріптори у протоколах, перемкнути їх можна тільки с перезавантаженням (ну наче) клавіатури, бо на льоту сам усб не дозволя таке. Але у qmk дескріптори жорстко задаються при компіляції дефайнами і поки що в мене не війшло мінімальними зусіллями це подолати. Роздумуваю, може саму via допиляти :) (на зараз хочеться отримати індікацію на клавіатурі в залежності від того, яка розкладка ввімкнута на десктопі)

Ну і треба якісь капи, яки гарно просвічуються южними діодами, бо на стокових нічого не видно майже. а на хаторівських дуже погано, але якщо догори ногами - то добре :)
тому сенс індікаторів штатним підсвічуванням буде тільки якщо знайду капи під такий метод використання.
спойлер
q3_he_layer2.jpg
q3_he_layer3.jpg
q3_he_normal_light.jpg
q3_he_reverse_light.jpg
artko
Member

Це під північне підсвічування, більш розповсюджене. В мене є декілька наборів такого типу. Хаторівскій, зокрема - саме такий. Дякую, що звернули увагу на оголошення.
leif
Member

спойлер
Изображение
а ну, хто без підглядання вгадає скільки $ людина на відомій клавіатурній барахолці запропонувала за цей артисан у його пошуках? була озвучена конкретна сума скільки він готовий віддати за нього.

хто буде підглядати, не спойлеріть, плз)

звичайний собі 1u артисан з пластику і резини. take a wild guess, як то кажуть :)
7mindfields
Member

leif: 05.04.2025 11:20
спойлер
Изображение
а ну, хто без підглядання вгадає скільки $ людина на відомій клавіатурній барахолці запропонувала за цей артисан у його пошуках? була озвучена конкретна сума скільки він готовий віддати за нього.

хто буде підглядати, не спойлеріть, плз)

звичайний собі 1u артисан з пластику і резини. take a wild guess, як то кажуть :)
Ну, з питання зрозуміло що тут неадекватний цінник має бути, хай буде 150, але я б такий і за 10 не купив, якщо чесно :D
leif
Member

7mindfields: 05.04.2025 11:24хай буде 150
спойлер
Изображение
прикинь? :lol:

я, канєш, розумію, що колекціонування і все таке, але, блін, шось зовсім подуріли. чисто за те щоб на нього подивитись, зробити фотку якусь... ну, :censoured: його знає. артисани, видно, не моє

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
з.і.
[H] перед айтемом в оголошенні значить have, а [W] want

там це і так зрозуміло по тексту, але про всяк
Patruletz
Member

leif: 05.04.2025 11:44артисани
ну якщо цей ковпачок типу зробив хтось типу відомий у тих колах і воно має одиничний варіант, то чим чорт не жартує і десь колись хтось переплюне ці 1,1к :rotate:
7mindfields
Member

leif: 05.04.2025 11:44
7mindfields: 05.04.2025 11:24хай буде 150
спойлер
Изображение
прикинь? :lol:

я, канєш, розумію, що колекціонування і все таке, але, блін, шось зовсім подуріли. чисто за те щоб на нього подивитись, зробити фотку якусь... ну, :censoured: його знає. артисани, видно, не моє

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
з.і.
[H] перед айтемом в оголошенні значить have, а [W] want

там це і так зрозуміло по тексту, але про всяк
$1100… я за 1550грн купив два сети клонів gmk, які все ніяк не доїдуть :(
Patruletz: 05.04.2025 11:46
leif: 05.04.2025 11:44артисани
ну якщо цей ковпачок типу зробив хтось типу відомий у тих колах і воно має одиничний варіант, то чим чорт не жартує і десь колись хтось переплюне ці 1,1к :rotate:
То його будуть клонувати для подальшого скаму
leif
Member

зробити клавіатуру це треба прям потужно заморочитись, спроектувати її, вкласти грошей в виготовлення прототипів (ціна на виготовлення клавіатури в 1 екземплярі це зовсім не дешево), довести до пристойного вигляду, зробити гарний анод, пцб, аксесуари, пакування, домовитись з вендорами тощо тощо. це направду заморочний процес і багато що може піти не так і взагалі можна в процесі спроби зробити кілька сотень клавіатур по ГБ вийти в мінуса на 100к євро, як свідчить досвід того ж байона. і таки за 1100$ можна купити класну клавіатуру, якісну, доволі рарну і так далі. і ця клавіатура окрім того що буде мати колекційну цінність і гарно виглядати, ще й може подарувати безліч приємного ікспірієнсу в процесі користування чи експериментів зі збірками. а тут тіп якийсь відпиляв шматок якогось бланку, залив резиною, щось там навирізав і пофарбуавав. офігіть, з вас 1100$. і що, купив ти цей кап, поклав в сейф коробочку і дивишся на нього, інколи фоткаєш...

штож... звісно, ніхто не забороняє, розважайтесь як хочете. але щось сильно на любителя. і, враховуючи ціну, любителі таки знаходяться :lol:
7mindfields: 05.04.2025 11:50 два сети клонів gmk
скелетор і щось ще?
7mindfields
Member

leif: 05.04.2025 12:01 скелетор і щось ще?
І треба вгадати інше :D
leif
Member

7mindfields
:laugh: Але треба хоча б якусь підказку. Принаймні якийсь домінуючий колір, а то ж гмк сетів така кількість що можно до другого пришестя вгадувати)) щось фіолетове теж?
7mindfields
Member

leif: 05.04.2025 12:08 7mindfields
:laugh: Але треба хоча б якусь підказку. Принаймні якийсь домінуючий колір, а то ж гмк сетів така кількість що можно до другого пришестя вгадувати)) щось фіолетове теж?
Так, фіолетовий. Тоді буде дуже легко, не багато варіантів лишиться. Інший laser
leif
Member

7mindfields: 05.04.2025 12:09Тоді буде дуже легко, не багато варіантів лишиться
та де

https://matrixzj.github.io/#gmk-keycaps

тут немає розбивки по кольорах, але практично по всіх -- варіантів буде прілічно так, можна оцінити
Kosdnepr
Member

7mindfields: 05.04.2025 11:55 купив два сети клонів gmk
Часом не від Ghost Judges? Ніби топ по якості за свою ціну.
7mindfields: 05.04.2025 11:55за 1550грн купив два сети
Я колись з купоном на амазоні за $11 придбав клон Pegaso від HK-Gaming
спойлер
Изображение
то за такі гроші якість виконання кейкапів дуже порадувала.
7mindfields
Member

Kosdnepr
Skeletor + laser
Mr_Green
Junior

Всех категорически приветствую!

Наконец-то настал тот день, когда розетка прислала уведомление от том, что мой заказ прибыл в пвз. Невзирая на дождь и поврежденную спину, поскакал за новой игрушкой аки молодой олень. И вот она в моих руках, моя первая механическая клавиатура! Пару недель ранее я писал что планирую купить механику и среди моих фаворитов были Montech freedom, Epomaker shadow s и Aulo s98 pro. В итоге мои выбор пал на Montech Mkey pro, которая только-только появилась на торговых площадках. Сейчас, я задаю себе только один вопрос: Почему я не пользовался механикой ранее!? Какой это кайф!!! Мои эмоции зашкаливают и решил сразу отписаться. Однозначно я буду считать эту покупку лучшей в 2025 году. Если у кого-то есть вопросы по данной модели - спрашивайте, постараюсь оперативно ответить.
7mindfields
Member

Mr_Green: 05.04.2025 18:56 Всех категорически приветствую!

Наконец-то настал тот день, когда розетка прислала уведомление от том, что мой заказ прибыл в пвз. Невзирая на дождь и поврежденную спину, поскакал за новой игрушкой аки молодой олень. И вот она в моих руках, моя первая механическая клавиатура! Пару недель ранее я писал что планирую купить механику и среди моих фаворитов были Montech freedom, Epomaker shadow s и Aulo s98 pro. В итоге мои выбор пал на Montech Mkey pro, которая только-только появилась на торговых площадках. Сейчас, я задаю себе только один вопрос: Почему я не пользовался механикой ранее!? Какой это кайф!!! Мои эмоции зашкаливают и решил сразу отписаться. Однозначно я буду считать эту покупку лучшей в 2025 году. Если у кого-то есть вопросы по данной модели - спрашивайте, постараюсь оперативно ответить.
Вітання :beer:
bubbletopduke
Junior

Добрый день, подскажите кто сталкивался с проблемой адаптации в механической клавиатуре?
Порвалась резинка моей любимой клавиатуре HyperX Alloy Core RGB. И чет мне в голову пришла плохая мысль что пора бы попробовать механическую клавиатуру. И выбор пал на Bloody B820R (опто-механическая). В целом меня все устраиватет кроме одного она слишком мягкая. Когда играю у меня пальцы лежат на "W" "A" "D". Пальцы просто прогибают "A" или "D". Ход срабатывания у неё ну слишком маленький, что то около 2мм. Уже неделя прошла я ни как привыкнуть не могу. У неё красные свитчи я уже начал задумываться может на голубые поменять (если они конечно потверже), хотя они вроде и не съемные но я перепаяю если что все для этого есть.
Ответить