Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

unique-neon
Все понятно кроме как с линксом не очень.
Вы говорите что если больше 1000 то это проблема линкса. У себя и у вас я вижу до 1000. Значит если там будет значение больше 1000, то это проблема самой проги, а если меньше, то проблема проца, я правильно понял? :(
И еще, почему у вас в мемори(MIB) стоит 8192? Это же не полная память, это так специально? Объясните пожалуйста. И ALL не включена и 10 пробегов у вас за 3 мин как у меня только 3 за это время, а то и больше. Объясните пожалуйста. Я так понимаю если ставить меньшее количество памяти для тестирования он будет больше сбрасывать и нагружать проц? я правильно понял или это для чего то еще? И в настройках самой проги нужно что то менять?
unique-neon
Member

proos: 04.04.2025 18:05Вы говорите что если больше 1000 то это проблема линкса. У себя и у вас я вижу до 1000. Значит если там будет значение больше 1000, то это проблема самой проги, а если меньше, то проблема проца, я правильно понял?
Правильно
proos: 04.04.2025 18:05И еще, почему у вас в мемори(MIB) стоит 8192?
Це не в мене, скрін з інетрнетів взяв))
Просто сам кілька сторінок назад на прикол з лінксом та гігафлопсами натрапив, то знаю про таку річ. Так то лінкс майже не використовую сам, нічого дільного по ньому підказати не можу.
proos
Member

unique-neon: 04.04.2025 19:01
proos: 04.04.2025 18:05Вы говорите что если больше 1000 то это проблема линкса. У себя и у вас я вижу до 1000. Значит если там будет значение больше 1000, то это проблема самой проги, а если меньше, то проблема проца, я правильно понял?
Правильно
proos: 04.04.2025 18:05И еще, почему у вас в мемори(MIB) стоит 8192?
Це не в мене, скрін з інетрнетів взяв))
Просто сам кілька сторінок назад на прикол з лінксом та гігафлопсами натрапив, то знаю про таку річ. Так то лінкс майже не використовую сам, нічого дільного по ньому підказати не можу.
Всё понял, спасибо :beer:
AndP
Member

В продолжении темы, хотел бы услышать мысли местных оверклокеров. :super:

Ситуация следующая. На одном процессоре, при полной рабочей загрузке, все ядра отрабатывают на + - одинаковой частоте (Курва - 30, Темп лимит 90). На другом проце - на втором чиплете по ядрам - (минус) 300 Гц. (Курва ССД 0 - 27, ССД 1 - 30, лимит Темп 87) Судя по инфе которую я просматриваю и читаю, это и вроде нормально, но хочется лучшего.
proos
Member

тут начёркал немного)
спойлер
viewtopic.php?f=2&t=287350
спасибо всем кто помогал :beer:
unique-neon
Member

Дозібрав я нарешті SFF, а то історія почалась насправді давніше, ще того року.

І от зараз тюнив температури. Вийшло ось таке в іграх, not bad:
https://imgur.com/a/SJBr3oo

Прямо, чи не прямо допомогли користувачі з форуму:
a_z_z_y - тюнінг потоків повітря
vltk, EUGENEY - переробка радіаторів RAM
daesz - пости про SFF та Thermalright
Piter Cantrope - пости про фенікси, радеони і двослоти
7mindfields
Member

unique-neon: 06.04.2025 12:33 Дозібрав я нарешті SFF, а то історія почалась насправді давніше, ще того року.

І от зараз тюнив температури. Вийшло ось таке в іграх, not bad:
https://imgur.com/a/SJBr3oo

Прямо, чи не прямо допомогли користувачі з форуму:
a_z_z_y - тюнінг потоків повітря
vltk, EUGENEY - переробка радіаторів RAM
daesz - пости про SFF та Thermalright
Piter Cantrope - пости про фенікси, радеони і двослоти
66 градусів в навантаженні? Який кулер і кейс?
unique-neon
Member

7mindfields
кулер - Thermalright PA120 mini
кейс - NCase M2

Але там історія про те, як я покращував температури, міняючи конфігурацію вентиляторів. Спочатку жесть була на чіпсеті та SSD
7mindfields
Member

unique-neon: 06.04.2025 15:39 7mindfields
кулер - Thermalright PA120 mini
кейс - NCase M2

Але там історія про те, як я покращував температури, міняючи конфігурацію вентиляторів. Спочатку жесть була на чіпсеті та SSD
Гарний вибір, це єдиний варіант, який я також додатково розглядав :beer:
AndP
Member

подскажи, сколько циклов (итераций) должно тестировать в CoreCycler?
Он автоматически остановится?
unique-neon
Member

AndP: 06.04.2025 16:59подскажи, сколько циклов (итераций) должно тестировать в CoreCycler?
Цього не знаю, я собі на ніч ставив нон-стоп. Якщо не вилітало до ранку, то вважав за добре.
AndP: 06.04.2025 16:59Он автоматически остановится?
Тут кілька варіантів. Або падіння ОС - тоді ребут мав би статись.
Або CoreCycler робить лог, що таке то ядро упало, і продовжує тестити на всіх інших ядрах.
AndP
Member

unique-neon
я два прохода прошел, а он дальше просится. Как его остановить, так и не нашел. :rolleyes:
AndP
Member

unique-neon
я в растерянности :rotate: при Курве -30 на все ядра у меня не найдено ошибок.

https://ibb.co/HpKXjyT1
unique-neon
Member

AndP
Ну значить добре)
Спробуйте ще пресети з кранчером замість прайма.

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Але година з 1.5 ітераціями не надто надійно. Казав би на ніч залишити, їсти майже не просить)
AndP
Member

unique-neon: 06.04.2025 20:56
Але година з 1.5 ітераціями не надто надійно. Казав би на ніч залишити, їсти майже не просить)
Это был уже 3-й проход. 2 + 1, все без ошибок.
unique-neon
Member

AndP
Та якщо влаштовує, то хай буде. В мене воно могло і через 5 годин упасти. Процесор, що по гарантії міняв, то йому для падіння треба було в середньому 6-12 годин в стоці наприклад. А без тестів в звичайному використанні в середньому падав пару раз в місяць.
AndP
Member

unique-neon
не, это уже дело принципа :gigi: буду пробовать разобраться и настроить Курву по ядерно.
unique-neon
Member

AndP
Коли я пробував то робити, то грубо підходив до питання. Перше знаходив робочий all core з точністю до 5. Потім робив ще -5. Ядра, на яких падало, повертав на попередні значення.
AndP
Member

Я уже вооружился всем необходимым софтом, сбросил БИОС в завод - пути назад нет, буду пробовать. Интересно увидеть, что будет на выходе, есть в этом смысл или нет. ;)

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Думаю, до утра управлюсь :shuffle:
Ответить