Відеокарти GeForce RTX 50‑ї серії подешевшали в Європі. Але тільки за заявами Nvidia

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Предлагаю обсудить Відеокарти GeForce RTX 50‑ї серії подешевшали в Європі. Але тільки за заявами Nvidia
Завжди був впевнений, що Україна також в Європі розташована, в самому центрі :rotate:
SKYJAKER
Member

yariksom: 19.03.2025 19:04 Предлагаю обсудить Відеокарти GeForce RTX 50‑ї серії подешевшали в Європі. Але тільки за заявами Nvidia
Завжди був впевнений, що Україна також в Європі розташована, в самому центрі :rotate:
Географічно тим паче
Bukakanga
Member

100, 50 и 30 евро - карнавал неожиданной щедрости...
vmsolver
Member

Вот это поворот! (с)
yariksom
Member

Bukakanga: 19.03.2025 19:18 100, 50 и 30 евро - карнавал неожиданной щедрости...
Швидше за все 90та серія червоних якось вплинула, а це вже непогано, для початку непогано, тепер най червоні ще по 100 євро скинуть і картками склади заб'ють B-)
_Andrik_
Member

Подешевшали бо долар просів , що найменше так пишуть поляки, але це тільки слова поки що .
P.S. зараз 5080 від 1450€ якщо що в PL. Тримаю вкурсі :spy:
Keyser Soze
Member

И что, берут? :gigi: :lol: :up:
yariksom
Member

Keyser Soze: 19.03.2025 19:57 И что, берут? :gigi: :lol: :up:
За дві щоки, аж дефіцит на ринку B-)
_Andrik_
Member

Keyser Soze: 19.03.2025 19:57 И что, берут? :gigi: :lol: :up:
Не можу сказати чи беруть зелених, але червоні карти вигребли, бо не має в наявності. А зелені будь ласка, за х2 прайс валяються.
waryag
Member

Bukakanga: 19.03.2025 19:18100, 50 и 30 евро - карнавал неожиданной щедрости...
Если бы обьявили о соответсвующем снижении цен на чипы - вполне. А снизить цены в магазине без наличия много ума не надо.
Neuropunker
Member

За моєю заявою мій піструн теж став більше
yariksom
Member

Neuropunker: 19.03.2025 21:42 За моєю заявою мій піструн теж став більше
Але він, як у статті недоступний і ніхто його не бачив, навіть ти? :lol:
waryag
Member

yariksom: 19.03.2025 21:46Але він, як у статті недоступний і ніхто його не бачив, навіть ти? :lol:
Як і карти нвідіа по рекомендованим цінам! :lol:
yariksom
Member

waryag: 19.03.2025 22:25
yariksom: 19.03.2025 21:46Але він, як у статті недоступний і ніхто його не бачив, навіть ти? :lol:
Як і нажаль АМД, я просто привик до них, вони для мене особисто були і є добре збалансованими по ціні/якості, на відміну від багатьох я ніколи не мав проблем з драйверами чи адреналіном (можливо тому, що все було АМД), єдина карта зелених 8800 GTS яка блін згоріла за рік в просторому корпусі з хорошим охолодженням, купив її бо в той час не зміг купити 4850 чи 70 від АМД їх тоді просто не було в продажу, до речі покупка дійсно була виправдана оскільки АМД трохи зливала наскільки я пам'ятаю.
1800 XT, 7950, 580, 5700XT, 6700XT найкращі карти - і не хвилює :super:
З 5700XT до 6700XT АМД дуже якісно плигнула, є надія на наступне покоління з нормальною насиченістю ринку і ціною.
Якщо не брехати, то і це покоління мені подобається якби не ціна.
penetrator
Member

Вантуз 5080 стал мне в 1350 евро. Шведская MSRP от Nvidia + пересылка со страховкой в Амстердам. Тут он от 1599 евро, а на момент заказа был по 1800+.
doc-oc
Member

yariksom: 19.03.2025 19:43
Bukakanga: 19.03.2025 19:18 100, 50 и 30 евро - карнавал неожиданной щедрости...
Швидше за все 90та серія червоних якось вплинула, а це вже непогано, для початку непогано, тепер най червоні ще по 100 євро скинуть і картками склади заб'ють B-)
Это единственная надежда на стабилизацию рынка.
IronWithin
Member

yariksom: 19.03.2025 22:46

Як і нажаль АМД, я просто привик до них, вони для мене особисто були і є добре збалансованими по ціні/якості, на відміну від багатьох я ніколи не мав проблем з драйверами чи адреналіном (можливо тому, що все було АМД), єдина карта зелених 8800 GTS яка блін згоріла за рік в просторому корпусі з хорошим охолодженням, купив її бо в той час не зміг купити 4850 чи 70 від АМД їх тоді просто не було в продажу, до речі покупка дійсно була виправдана оскільки АМД трохи зливала наскільки я пам'ятаю.
З 5700XT до 6700XT АМД дуже якісно плигнула, є надія на наступне покоління з нормальною насиченістю ринку і ціною.
Можемо згадати конкурентів цих «найкращих» карт, і виявиться що не дуже вони якби «найкращі» :)
Евгений King
Member

yariksom: 19.03.2025 22:46

Найкращі карти кажете... Суто власний жопит:

5700 XT MECH OC, оберти не регулювались ніяким софтом, крива то задавалась, але в навантаженні регулювання кульками переходило в авто, і здійснювалось відносто температури hot spot, через що в ПК жив маленький клятий боїнг, навіть турбіни у мене не видавали такого визгу. Температури ядра й пам'яті були ок, але hot spot на 15 градусів вищий і кульки, що живуть своїм життям, пробачте... Я не витримав і продав це Г, купив б.в. RTX 2080S.
6900 XT red devil limited edition - вдалось урвати прямо в день старту продажів, трохи напрягали дросселі, та у всьому іншому було все ок, 2 тижні... А потім різнокольорові артефакти, дві поїздки в сервіс, приговорили чип (інфініті кеш), не змогли ні відремонтувати ні замінити аналогом, бо діло було в майнінг бум...
6700 XT asus dual OC - взята на заміну 6900xt, бо банально не було вибору, теж на старті продажів, тупо блекскріни без навантаження або при перегляді відео, не часто, інколи раз на тиждень, інколи 2 рази на день, драйвер не вилітав, каталась в сервіс і поверталась без ремонту, вже і товаришу давав, у нього те саме було, та й в придачу хотспот +18 градусів і не зовсім адекватна поведінка кульків через це, десь за годину гри карта тупо врубала 85% обертів вертушок, хоча по температурам датчиків і пірометру все було ок, тільки хот спот під 95, знову керування вертушками від хот спот, дякую AMD. Терпів її місяця 3, не зміг далі, взяв 3070ti, а це Г продав з гарним дісконтом... PS: блек скріни виявились не виліковні, щось там ASUS і ще пара вендорів перемудрили з напругами в 2D і карта тупо падала, десь через пів року шерстив форум AMD, була просто тьма скарг і нуль рішень.

Стосовно старих карт 3850,6670,6790,6850,6930,6950,R9 380, R9 390, R9 FURY, RX 470-590 я не маю жодних нарікань, кожна в свій час радувала моє око, щось досі живе і працює у рідні чи знайомих, так десь були трабли з драйверами, були ще якісь трабли з браузером на якійсь карті, прийшлось тоді від Opera на користь Chrome відмовитись, було що на R9 390 кульки за міс експлуатації застучали, але таких фейлів як на 5700 - 6700 - 6900 я не бачив.

З процами та платами AMD теж маю купу крінжових історій, та то якось іншим разом :rotate:

Нажаль AMD вичерпала для мене ліміт довіри, зі скрипом і опісля півроку від старту продажів я ще можу глянути на проц чи ноут з процессором AMD, але відеокарти - ні, ні в якому разі, можливо безпроблемну б.в. з форуму, перевірену часом у тих, до кого є довіра, але грати в лотерею з новими картами AMD, або ж їх дискретнами в ноутах - нізащо.
waryag
Member

IronWithin: 20.03.2025 04:05 Можемо згадати конкурентів цих «найкращих» карт, і виявиться що не дуже вони якби «найкращі» :)
Можемо і згадати.

Після короткої домінації над 7970 на старті пічки 670/680 швидко здулись, а потім стали тиквами.

Далі в АМД просадка через фінансову кризу. І хоча компанія стабілізувалась і випустила цілком пристойну 480, трапився майнінг-бум. На якому, очевидно заробив більше лідер ринку і пішов у відрив.

Найбільше не пощастило 6000-й серії, яка була краще за конкурентів, але тут вже зіграло маркетингове і фінансове домінування нвідіа.
Kullerok
Member

_Andrik_: 19.03.2025 19:49 Подешевшали бо долар просів , що найменше так пишуть поляки, але це тільки слова поки що .
P.S. зараз 5080 від 1450€ якщо що в PL. Тримаю вкурсі :spy:
Держу в курсе в розетке 65 к
Ответить