Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS RT-BE92U. Wi-Fi 7 без компромісів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS RT-BE92U. Wi-Fi 7 без компромісів

Виглядає не космічно по ціні, як для асуса, як люблять свої ігрові флагмани.
jumanji
Member

Каракатица размером с мини пк :rotate:
Devijack
Member

11500грн за роутер Карл! Може він зранку каву в постіль подає?
Олег963
Member

Зайшов глянув ціну як завжди дешево, але чомусь в назві не вказано що ігровий для офісу чи що!? :lol:
Devijack
Member

Олег963
без геймпаду та ргб не ігровий
Keyser Soze
Member

Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний :gigi: :up:
А этого в тесте(ах), к сожалению, нет...
master
Member

Keyser Soze: 13.03.2025 15:40 Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний :gigi: :up:
А є якісь претензії саме до роутерів ASUS, чи для друга цікавитеся?
Keyser Soze
Member

master: 13.03.2025 15:53
Keyser Soze: 13.03.2025 15:40 Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний :gigi: :up:
Теста любого роутера любого производителя
master
Member

Keyser Soze: 13.03.2025 15:57
master: 13.03.2025 15:53
Теста любого роутера любого производителя
Все залежить від умов експлуатації. За нормальних умов - як під час тесту - збоїв помічено не було.
HREN
Member

Пинга и измерение задержек нет в статье. Линейная скорость - это просто один из показателей, для игр вообще не главный.
И даже линейную скорость надо смотреть не только между устройствами в комнате, но и в разных протоколах, с учетом торрентов, серверов и пр.
Сidonix
Member

От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
master
Member

HREN: 13.03.2025 16:48 Пинга и измерение задержек нет в статье. Линейная скорость - это просто один из показателей, для игр вообще не главный.
И даже линейную скорость надо смотреть не только между устройствами в комнате, но и в разных протоколах, с учетом торрентов, серверов и пр.
Методика описана в огляді, що і як тестувалося. Хочете приймати - приймайте, ні - то купуйте і собі випробуйте як завгодно ;)

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Сidonix: 13.03.2025 16:57 От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?
Avenger80
Member

Сidonix: 13.03.2025 16:57От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
В принципе и одного достаточно, хотя бы одного.
master: 13.03.2025 17:18Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?
Для накопителя можно.
master: 13.03.2025 17:18в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет
И часто вы им пользуетесь по прямому назначению именно? У меня лично в таком бы использовании он бы 99% времени просто простаивал... А вот как накопитель - вот тут очень часто для DLNA.
grumbler
Member

master, Дякую за огляд, коллего, але я з вами в висновках в принципі не згодний.
Цей роутер зараз в мене на тестах і показує він себе, мяко кажучи - не дуже. В межах прямої видимісті він ще бодай якось намагається працювати, але далі... далі повна печалька. І біда тут не в залізі, а в мізках Асуса - запхати 3 діапазона х 2 радіо в роутер 9х ланки - це хто ж такий обдарований там знайшовся в менеджменті?
6 ГГц працює, але на тому і крапка. Та сама проблема, що і на 5 ГГц - 2 радіо ЗАМАЛО для нормальної роботи роутера.
Вичавити з роутера швидкість більше 2 Гбіта - завдання не тривіальне. Фактично, це BE58U, якому додали 6 ГГц і купу гемора на додаток за наші гроші.
MLO тестували? І як враження? В мене MLO на відстані 5 метрів + якісь перешкоди вже вмирає. Роутер просто не здатний в ньому працювати і все.

Шось у асуса пішло не так з BE лінійкою і не зрозуміло, куди все виведе.
master
Member

grumbler: 13.03.2025 23:35 master, Дякую за огляд, коллего, але я з вами в висновках в принципі не згодний.
Цей роутер зараз в мене на тестах і показує він себе, мяко кажучи - не дуже. В межах прямої видимісті він ще бодай якось намагається працювати, але далі... далі повна печалька. І біда тут не в залізі, а в мізках Асуса - запхати 3 діапазона х 2 радіо в роутер 9х ланки - це хто ж такий обдарований там знайшовся в менеджменті?
6 ГГц працює, але на тому і крапка. Та сама проблема, що і на 5 ГГц - 2 радіо ЗАМАЛО для нормальної роботи роутера.
Вичавити з роутера швидкість більше 2 Гбіта - завдання не тривіальне. Фактично, це BE58U, якому додали 6 ГГц і купу гемора на додаток за наші гроші.
MLO тестували? І як враження? В мене MLO на відстані 5 метрів + якісь перешкоди вже вмирає. Роутер просто не здатний в ньому працювати і все.

Шось у асуса пішло не так з BE лінійкою і не зрозуміло, куди все виведе.
дякую за зворотній зв'язок, але у висновках так і вказано, що в умовах перешкод втрачає швидкість. Про маркетинг і мізки - не мені судити, але, очевидно, що дизайн, коли Wi-Fi 6 та Wi-Fi 7 реалізовані безпорсередно в SoC - не самий продуктивний варіант. Для максимальної ефективности хотілося би окреми контролери, і бажано 2T4R, але то вже буде зовісм інший ціновий діапазон. MLO тестував - не вразило, хоча при переачі даних між бездротовими клієнтами є певний ефект. Думаю, MLO ще потребує шліфування і тут справа може бути в тому числі в клієнтських адаптерах. Отже, це потребує подальшого дослідження.
В підсумку: роутер не ідеальний (але "можна це уявити"), але за ті гроші, що він коштує, він точно заслуговує на увагу.

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Avenger80: 13.03.2025 17:54
Сidonix: 13.03.2025 16:57От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
master: 13.03.2025 17:18Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?
Для накопителя можно.
master: 13.03.2025 17:18в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет
И часто вы им пользуетесь по прямому назначению именно? У меня лично в таком бы использовании он бы 99% времени просто простаивал... А вот как накопитель - вот тут очень часто для DLNA.
в мене постійно підключений 4G модем як резервний канал інтернету, що дуже виручало в кінці 2022 на початку 2023, коли мережеі ще не були пристосовані до відключень світла. Зараз, чесно кажучи, це більше перестраховка, мабуть вже час відмовитися :) USB накопичувач не використовую, бо DLNA не актуально, а робити вдома файлову шару немає потреби...
Avenger80
Member

master: 14.03.2025 10:21в мене постійно підключений 4G модем як резервний канал інтернету, що дуже виручало в кінці 2022 на початку 2023, коли мережеі ще не були пристосовані до відключень світла. Зараз, чесно кажучи, це більше перестраховка, мабуть вже час відмовитися :) USB накопичувач не використовую, бо DLNA не актуально, а робити вдома файлову шару немає потреби...
У каждого свои потребности в использовании USB в роутере. Я лично для резервного инета пользовался функцией WISP в роутере и смартфоном, но это когда электричество было, а инета от основного провайдера не было. А DLNA, сетевым хранилищем с помощью роутера - пользуюсь каждый день. Перекачал на роутер по сети с компа фильмы, сериалы и всё - на каждом устройстве (телевизоре, андроид-приставке, смартфоне, планшете) можно смотреть независимо от компа и кушать не просит. И не надо покупать NAS (не вижу необходимости) и так хватает. Главное чтоб скорость записи и чтения с накопителя были нормальные и настройки гибкие по настройке USB функций (мультимедиа, сетевые функции, протоколы). Поэтому лично для вас если выбросить USB - вам от этого ни холодно, ни жарко. А для меня, если купить роутер без USB - это будет существенный дискомфорт и потеря функционала. :)
anatolikostis
Member

и шо? он таки быстрее, чем GL.iNet Flint 2 GL-MT6000 на openWRT? :shuffle:
master
Member

anatolikostis
Якщо мова про прискорення вільного падіння - то однакові
Сidonix
Member

Avenger80: 13.03.2025 17:54
Для накопителя можно.
Ну а мені потрібно два. В мене два окремих диски зараз стоять для DLNA та підключені до всіх компів як мережеві. Тому і кажу, що заважало в більш просунутій моделі, яка по суті є продовженням лінійки мого роутера зробити не один, а так як і було, два USB 3.0?! Навіщо робити гірше, коли можна зробити краще? От я, наприклад, через таку дрібницю, але вже його точно не візьму. А міг би.
Avenger80
Member

Сidonix: 14.03.2025 15:46Ну а мені потрібно два. В мене два окремих диски зараз стоять для DLNA та підключені до всіх компів як мережеві. Тому і кажу, що заважало в більш просунутій моделі, яка по суті є продовженням лінійки мого роутера зробити не один, а так як і було, два USB 3.0?! Навіщо робити гірше, коли можна зробити краще? От я, наприклад, через таку дрібницю, але вже його точно не візьму. А міг би.
Ну у вас частный случай... Кто мешает вам взять один, но более ёмкий диск (если не хватает) вместо двух. Меньше нагрузка идёт на сам роутер при этом. У меня лично в роутере два USB - USB 3.0 и 2.0, но пользуюсь только одним 3.0. Дело в том, что тут большинство пользователей (форумчан) вообще не понимают зачем в принципе USB роутеру - это извращение полное и для этого нужен (необходим) всем NAS и только NAS без вопросов и вариантов.
Последний раз редактировалось Avenger80 14.03.2025 15:52, всего редактировалось 2 раза.
Ответить