Останні статті і огляди
Новини
Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS RT-BE92U. Wi-Fi 7 без компромісів
-
wigar
Member
Предлагаю обсудить Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS RT-BE92U. Wi-Fi 7 без компромісів
Виглядає не космічно по ціні, як для асуса, як люблять свої ігрові флагмани.
Виглядає не космічно по ціні, як для асуса, як люблять свої ігрові флагмани.
-
jumanji
Member
Каракатица размером с мини пк 

-
Devijack
Member
11500грн за роутер Карл! Може він зранку каву в постіль подає?
-
Олег963
Member
Зайшов глянув ціну як завжди дешево, але чомусь в назві не вказано що ігровий для офісу чи що!? 

-
Devijack
Member
Олег963
без геймпаду та ргб не ігровий
без геймпаду та ргб не ігровий
-
Keyser Soze
Member
Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний

А этого в тесте(ах), к сожалению, нет...

-
master
Member
А є якісь претензії саме до роутерів ASUS, чи для друга цікавитеся?Keyser Soze: ↑ 13.03.2025 15:40 Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний![]()
-
Keyser Soze
Member
Теста любого роутера любого производителяmaster: ↑ 13.03.2025 15:53А є якісь претензії саме до роутерів ASUS, чи для друга цікавитеся?Keyser Soze: ↑ 13.03.2025 15:40 Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний![]()
-
master
Member
Все залежить від умов експлуатації. За нормальних умов - як під час тесту - збоїв помічено не було.
-
HREN
Member
Пинга и измерение задержек нет в статье. Линейная скорость - это просто один из показателей, для игр вообще не главный.
И даже линейную скорость надо смотреть не только между устройствами в комнате, но и в разных протоколах, с учетом торрентов, серверов и пр.
И даже линейную скорость надо смотреть не только между устройствами в комнате, но и в разных протоколах, с учетом торрентов, серверов и пр.
-
Сidonix
Member
От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
-
master
Member
Методика описана в огляді, що і як тестувалося. Хочете приймати - приймайте, ні - то купуйте і собі випробуйте як завгодноHREN: ↑ 13.03.2025 16:48 Пинга и измерение задержек нет в статье. Линейная скорость - это просто один из показателей, для игр вообще не главный.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?Сidonix: ↑ 13.03.2025 16:57 От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
-
Avenger80
Member
В принципе и одного достаточно, хотя бы одного.Сidonix: ↑ 13.03.2025 16:57От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
Для накопителя можно.master: ↑ 13.03.2025 17:18Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?
И часто вы им пользуетесь по прямому назначению именно? У меня лично в таком бы использовании он бы 99% времени просто простаивал... А вот как накопитель - вот тут очень часто для DLNA.master: ↑ 13.03.2025 17:18в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет
-
grumbler
Member
master, Дякую за огляд, коллего, але я з вами в висновках в принципі не згодний.
Цей роутер зараз в мене на тестах і показує він себе, мяко кажучи - не дуже. В межах прямої видимісті він ще бодай якось намагається працювати, але далі... далі повна печалька. І біда тут не в залізі, а в мізках Асуса - запхати 3 діапазона х 2 радіо в роутер 9х ланки - це хто ж такий обдарований там знайшовся в менеджменті?
6 ГГц працює, але на тому і крапка. Та сама проблема, що і на 5 ГГц - 2 радіо ЗАМАЛО для нормальної роботи роутера.
Вичавити з роутера швидкість більше 2 Гбіта - завдання не тривіальне. Фактично, це BE58U, якому додали 6 ГГц і купу гемора на додаток за наші гроші.
MLO тестували? І як враження? В мене MLO на відстані 5 метрів + якісь перешкоди вже вмирає. Роутер просто не здатний в ньому працювати і все.
Шось у асуса пішло не так з BE лінійкою і не зрозуміло, куди все виведе.
Цей роутер зараз в мене на тестах і показує він себе, мяко кажучи - не дуже. В межах прямої видимісті він ще бодай якось намагається працювати, але далі... далі повна печалька. І біда тут не в залізі, а в мізках Асуса - запхати 3 діапазона х 2 радіо в роутер 9х ланки - це хто ж такий обдарований там знайшовся в менеджменті?
6 ГГц працює, але на тому і крапка. Та сама проблема, що і на 5 ГГц - 2 радіо ЗАМАЛО для нормальної роботи роутера.
Вичавити з роутера швидкість більше 2 Гбіта - завдання не тривіальне. Фактично, це BE58U, якому додали 6 ГГц і купу гемора на додаток за наші гроші.
MLO тестували? І як враження? В мене MLO на відстані 5 метрів + якісь перешкоди вже вмирає. Роутер просто не здатний в ньому працювати і все.
-
master
Member
дякую за зворотній зв'язок, але у висновках так і вказано, що в умовах перешкод втрачає швидкість. Про маркетинг і мізки - не мені судити, але, очевидно, що дизайн, коли Wi-Fi 6 та Wi-Fi 7 реалізовані безпорсередно в SoC - не самий продуктивний варіант. Для максимальної ефективности хотілося би окреми контролери, і бажано 2T4R, але то вже буде зовісм інший ціновий діапазон. MLO тестував - не вразило, хоча при переачі даних між бездротовими клієнтами є певний ефект. Думаю, MLO ще потребує шліфування і тут справа може бути в тому числі в клієнтських адаптерах. Отже, це потребує подальшого дослідження.grumbler: ↑ 13.03.2025 23:35 master, Дякую за огляд, коллего, але я з вами в висновках в принципі не згодний.
В підсумку: роутер не ідеальний (але "можна це уявити"), але за ті гроші, що він коштує, він точно заслуговує на увагу.
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
в мене постійно підключений 4G модем як резервний канал інтернету, що дуже виручало в кінці 2022 на початку 2023, коли мережеі ще не були пристосовані до відключень світла. Зараз, чесно кажучи, це більше перестраховка, мабуть вже час відмовитисяAvenger80: ↑ 13.03.2025 17:54В принципе и одного достаточно, хотя бы одного.Сidonix: ↑ 13.03.2025 16:57От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.Для накопителя можно.master: ↑ 13.03.2025 17:18Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?И часто вы им пользуетесь по прямому назначению именно? У меня лично в таком бы использовании он бы 99% времени просто простаивал... А вот как накопитель - вот тут очень часто для DLNA.master: ↑ 13.03.2025 17:18в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет

-
Avenger80
Member
У каждого свои потребности в использовании USB в роутере. Я лично для резервного инета пользовался функцией WISP в роутере и смартфоном, но это когда электричество было, а инета от основного провайдера не было. А DLNA, сетевым хранилищем с помощью роутера - пользуюсь каждый день. Перекачал на роутер по сети с компа фильмы, сериалы и всё - на каждом устройстве (телевизоре, андроид-приставке, смартфоне, планшете) можно смотреть независимо от компа и кушать не просит. И не надо покупать NAS (не вижу необходимости) и так хватает. Главное чтоб скорость записи и чтения с накопителя были нормальные и настройки гибкие по настройке USB функций (мультимедиа, сетевые функции, протоколы). Поэтому лично для вас если выбросить USB - вам от этого ни холодно, ни жарко. А для меня, если купить роутер без USB - это будет существенный дискомфорт и потеря функционала.master: ↑ 14.03.2025 10:21в мене постійно підключений 4G модем як резервний канал інтернету, що дуже виручало в кінці 2022 на початку 2023, коли мережеі ще не були пристосовані до відключень світла. Зараз, чесно кажучи, це більше перестраховка, мабуть вже час відмовитисяUSB накопичувач не використовую, бо DLNA не актуально, а робити вдома файлову шару немає потреби...

-
anatolikostis
Member
и шо? он таки быстрее, чем GL.iNet Flint 2 GL-MT6000 на openWRT? 

-
master
Member
anatolikostis
Якщо мова про прискорення вільного падіння - то однакові
Якщо мова про прискорення вільного падіння - то однакові
-
Сidonix
Member
Ну а мені потрібно два. В мене два окремих диски зараз стоять для DLNA та підключені до всіх компів як мережеві. Тому і кажу, що заважало в більш просунутій моделі, яка по суті є продовженням лінійки мого роутера зробити не один, а так як і було, два USB 3.0?! Навіщо робити гірше, коли можна зробити краще? От я, наприклад, через таку дрібницю, але вже його точно не візьму. А міг би.Avenger80: ↑ 13.03.2025 17:54В принципе и одного достаточно, хотя бы одного.Сidonix: ↑ 13.03.2025 16:57От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.Для накопителя можно.master: ↑ 13.03.2025 17:18Ну тут як подивитися: в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет, а другий вільний. Як ви другий використовуєте?И часто вы им пользуетесь по прямому назначению именно? У меня лично в таком бы использовании он бы 99% времени просто простаивал... А вот как накопитель - вот тут очень часто для DLNA.master: ↑ 13.03.2025 17:18в мене один порт зайнятий модемом як резервний канал Інтернет
-
Avenger80
Member
Ну у вас частный случай... Кто мешает вам взять один, но более ёмкий диск (если не хватает) вместо двух. Меньше нагрузка идёт на сам роутер при этом. У меня лично в роутере два USB - USB 3.0 и 2.0, но пользуюсь только одним 3.0. Дело в том, что тут большинство пользователей (форумчан) вообще не понимают зачем в принципе USB роутеру - это извращение полное и для этого нужен (необходим) всем NAS и только NAS без вопросов и вариантов.Сidonix: ↑ 14.03.2025 15:46Ну а мені потрібно два. В мене два окремих диски зараз стоять для DLNA та підключені до всіх компів як мережеві. Тому і кажу, що заважало в більш просунутій моделі, яка по суті є продовженням лінійки мого роутера зробити не один, а так як і було, два USB 3.0?! Навіщо робити гірше, коли можна зробити краще? От я, наприклад, через таку дрібницю, але вже його точно не візьму. А міг би.
Востаннє редагувалось 14.03.2025 15:52 користувачем Avenger80, всього редагувалось 2 разів.