Последние статьи и обзоры
Новости
Bolt Graphics розробляє спеціалізований GPU, який у 10 разів швидший за GeForce RTX 5090
-
pelia
Member
Я в це не дуже вірю, але дуже хочу щоб нарешті з'явилось щось, що лопне бульбашку ші божевілля, і виробники відеокарт вернуться до виготовлення відеокарт для людей
-
Scoffer
Member
vmsolver
У народа душевна травма: від відяхи за кілобакс очікування в стабільні 4k 60fps, а виробники готові запропонувати лише 6
max1996
Та ні, в оригіналі там теж про якісь ігри втирають. Ага, зараз.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
pelia
Це трапиться не раніше ніж репне бульбашка техноконтор в цілому. Воно-то колись трапиться, і може навіть скоро, але здається мені що тоді буде не до ігруль.
У народа душевна травма: від відяхи за кілобакс очікування в стабільні 4k 60fps, а виробники готові запропонувати лише 6

max1996
Та ні, в оригіналі там теж про якісь ігри втирають. Ага, зараз.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
pelia
Це трапиться не раніше ніж репне бульбашка техноконтор в цілому. Воно-то колись трапиться, і може навіть скоро, але здається мені що тоді буде не до ігруль.
-
vmsolver
Member
Или проще, те чуваки на другую буквуScoffer: ↑ 09.03.2025 14:57У народа душевна травма: від відяхи за кілобакс очікування в стабільні 4k 60fps, а виробники готові запропонувати лише 6

4К уже банально, надо 16К, даже если не надо ))
-
kairo
Member
За одинадцять євро там ноунейм RTX карта, не здивуюсь, якщо 4060. Щоб грати на 4080, треба платити вже 22 євро на місяць.dead_rat: ↑ 09.03.2025 10:30 Я взагалі не уявляю, хто вирішив що це може бути прибутковим. Купувати професійні карти по багато кілобаксів, щоб арендувати іх геймеркам по 10$ в місяць? Карта за 1000$(а карти там не по 1к) не відібʼється навіть за десять років, а ще інфраструктура, енергія, персонал.
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
То ж стартап))) Дайте грошей, ми вам нову Нвідію із ШІ забабахаєм)dead_rat: ↑ 09.03.2025 09:20 Я правильно зрозумів, що продукта нема навіть як прототипа, а всі ці цифри дай бог щоб були на папері а не в уяві?
-
zmax
Member
игровые приставки тоже продаются в ноль,а то и в минус.
-
dead_rat
Member
Це легенда, що в якесь з поколінь Соні продавала в мінус.
З відяхою поясни мені як відбити 1000+ баксів здаючи відяху по 10$ на місяць. І не треба казати, що її юзатимуть сто геймерів, максимум 3-4
-
kairo
Member
Припустимо, що для Нвідії 4080 обходиться в 600 доларів. Ще 300 доларів на усе інше обладнання(враховуючи масштаби). Одна людина буде платити Нвідії 20 баксів в США в місяць, або 22 євро в Європі. Тобто 240 баксів на рік. Грати можна не більше ніж 100 годин на місяць. Тобто по 3,3 години на день. Як результат, на один такий ріг, можна повісити мінімум 7 людей, а в реальності навіть більше, адже далеко не всі будуть використовувати свою норму на місяць.dead_rat: ↑ 09.03.2025 18:02 З відяхою поясни мені як відбити 1000+ баксів здаючи відяху по 10$ на місяць. І не треба казати, що її юзатимуть сто геймерів, максимум 3-4
Рахуємо: 7 * 240 = 1680 баксів на рік з одного рігу вартістю ~$900.
-
dead_rat
Member
Я так і очікувавkairo: ↑ 09.03.2025 18:09Припустимо, що для Нвідії 4080 обходиться в 600 доларів. Ще 300 доларів на усе інше обладнання(враховуючи масштаби). Одна людина буде платити Нвідії 20 баксів в США в місяць, або 22 євро в Європі. Тобто 240 баксів на рік. Грати можна не більше ніж 100 годин на місяць. Тобто по 3,3 години на день. Як результат, на один такий ріг, можна повісити мінімум 7 людей, а в реальності навіть більше, адже далеко не всі будуть використовувати свою норму на місяць.dead_rat: ↑ 09.03.2025 18:02 З відяхою поясни мені як відбити 1000+ баксів здаючи відяху по 10$ на місяць. І не треба казати, що її юзатимуть сто геймерів, максимум 3-4
Рахуємо: 7 * 240 = 1680 баксів на рік з одного рігу вартістю ~$900.

1. 4080 не обходиться в 600 долларів, все інше обладнання ніяк не 300, місце в датацентрі теж не безкоштовне.
2. Геймери не грають свої 100 годин 24/7, скорше буде 80% попиту з 20:00 до опівночі і на вихідних. Тому ніяких 7 людей на риг не вийде. Також не вийде обслуговувати цим ригом геймерів в інших таймзонах, бо пінг піде у космос.
3. Ви не забули енергію, підтримку, співробітників? Електроенергія - 16 центів кіловат година, наче ніщо але ж ціна години гри - 20 центів. Тобто щонайменше 4 центи з тих 20 вже йде на елктрику, реально більше бо ще кондиціювання.
4. Ітого дуже оптимістично що карта обслужить 4 геймерів, принесе 80$
-
Scoffer
Member
dead_rat
У мене приблизно так само не сходиться калькуляція щодо шмоточних магазинів, в котрих бродять півтора покупці, в трц з дуже і дуже недешевими арендами. Прийшов до висновку шо просто відмивають гроші.
У мене приблизно так само не сходиться калькуляція щодо шмоточних магазинів, в котрих бродять півтора покупці, в трц з дуже і дуже недешевими арендами. Прийшов до висновку шо просто відмивають гроші.
-
dead_rat
Member
От я в шоці, Дісней на примітивній підписці Дісней+ втрачає з року в рік 0,5-1,5 лярди, хоча ім у порівнянні взагалі нічого робити не треба - просто стиміти файл з кіном за ті самі 10$.Scoffer: ↑ 09.03.2025 18:35 dead_rat
-
AssayMAS
Member
ты явно не понимаешь что реально работающих вариантов на рынке "сунул и забыл" будет раз два и обчёлся... я такое помню - пси видеокарта и доп двойной память по тройной цене.KimRomik: ↑ 09.03.2025 10:32До речі, слоти ОЗУ на відеокарті - ця ідея мені дуже подобається
Это как gt710 были 512МБ 1ГБ 2ГБ и 4ГБ... . Так и тут будет несколько вариантов ибо быстрые и большие биоса стоят дофига... просто микросхема биоса 1-2$, а большая, надёжная и быстрая микросхема биоса с поддержкой кучи разной памяти(из за размера) и под 100$ может стоить.
Или вспомни "самобытную" = нестандартную память в сетевые принтера по цене еще одного лоу енд принтера... .
Так что "память" не стандарт означает дорого и не выгодно. Это как м2 SDD в приставках не каждый накопитель нормально работать будет... . Или фирменные ПК что на уровне биоса тянут лишь пару моделей процов ,пару видов плашек памяти и пару видов видеокарт и всё... зато пару баксов на размере биоса сэкономили.
-
kairo
Member
dead_rat: ↑ 09.03.2025 18:22 1. 4080 не обходиться в 600 долларів, все інше обладнання ніяк не 300, місце в датацентрі теж не безкоштовне.
2. Геймери не грають свої 100 годин 24/7, скорше буде 80% попиту з 20:00 до опівночі і на вихідних. Тому ніяких 7 людей на риг не вийде. Також не вийде обслуговувати цим ригом геймерів в інших таймзонах, бо пінг піде у космос.
3. Ви не забули енергію, підтримку, співробітників? Електроенергія - 16 центів кіловат година, наче ніщо але ж ціна години гри - 20 центів. Тобто щонайменше 4 центи з тих 20 вже йде на елктрику, реально більше бо ще кондиціювання.
4. Ітого дуже оптимістично що карта обслужить 4 геймерів, принесе 80$
Скільки по вашому обходиться Хуангу карта, яку в роздріб по 1000$ продавали? 990 баксів? Та вона може й в 500 баксів бути в собівартості, може й менше.1. 4080 не обходиться в 600 долларів,
Тільки ці покупці знаходяться в різних часових поясах. Одні лише США мають 9 часових поясів. Більше того, навіть для підписників Ultimate є черга в періоди максимального завантаження.2. Геймери не грають свої 100 годин 24/7, скорше буде 80% попиту з 20:00 до опівночі і на вихідних.
Середня вартість електроенергії для промислових споживачів у США становить приблизно 7,26 центів за кіловат-годину.3. Ви не забули енергію, підтримку, співробітників? Електроенергія - 16 центів кіловат година
Як конкретно ви це порахували, розпишіть.4. Ітого дуже оптимістично що карта обслужить 4 геймерів, принесе 80$
Последний раз редактировалось kairo 09.03.2025 18:52, всего редактировалось 1 раз.
-
AssayMAS
Member
он их тратит на кого надо, а показав убыток не платит налоги... я на многих конторах до войны видел должности синекуры на которых сидят потомки, любовницы чиновников... так и у диснея есть целые отделы по исследованию длинны ушей у микимауса... или охрана складов с плёнками в сотни рыл и ни одной камеры...dead_rat: ↑ 09.03.2025 18:38 втрачає з року в рік 0,5-1,5 лярди
-
dead_rat
Member
kairo
1. В бізнесі є таке поняття як opportunity cost. Тому якщо карту продають за 1000 навіть при собівартості 500, її в бізнес звітності будуть разувати як 1000. Бо то недозароблені 500.
2. А пінг гри дозволить доступ з девʼяти таймзон? Чи всеж треба щоб датацентр був десь поряд?
3. Окей хай буде не 16, а 7.26.
4. Я порахував, що маємо приблизно 4 геймерів на карту. Помножив 4*20 і навіть не вичитав жодних розходів.
1. В бізнесі є таке поняття як opportunity cost. Тому якщо карту продають за 1000 навіть при собівартості 500, її в бізнес звітності будуть разувати як 1000. Бо то недозароблені 500.
2. А пінг гри дозволить доступ з девʼяти таймзон? Чи всеж треба щоб датацентр був десь поряд?
3. Окей хай буде не 16, а 7.26.
4. Я порахував, що маємо приблизно 4 геймерів на карту. Помножив 4*20 і навіть не вичитав жодних розходів.
-
kairo
Member
Warner Bros фінансовим звітам знімала фільми про Гаррі Поттера собі в збиток. Все заради радості діточокAssayMAS: ↑ 09.03.2025 18:48он их тратит на кого надо, а показав убыток не платит налоги... я на многих конторах до войны видел должности синекуры на которых сидят потомки, любовницы чиновников... так и у диснея есть целые отделы по исследованию длинны ушей у микимауса... или охрана складов с плёнками в сотни рыл и ни одной камеры...dead_rat: ↑ 09.03.2025 18:38 втрачає з року в рік 0,5-1,5 лярди

-
dead_rat
Member
Зальот.kairo: ↑ 09.03.2025 18:57Warner Bros фінансовим звітам знімала фільми про Гаррі Поттера собі в збиток. Все заради радості діточокAssayMAS: ↑ 09.03.2025 18:48
он их тратит на кого надо, а показав убыток не платит налоги... я на многих конторах до войны видел должности синекуры на которых сидят потомки, любовницы чиновников... так и у диснея есть целые отделы по исследованию длинны ушей у микимауса... или охрана складов с плёнками в сотни рыл и ни одной камеры...![]()
Бюджет першої частини 125 мільйонів. Збори в світі 1026 мільйонів. Всі наступні були також дуже успішні
Походу всі ваші розрахунки такого ж толку, прости господи. Забрехатися в тому, що гуглиться 20 секунд…
Последний раз редактировалось dead_rat 09.03.2025 19:05, всего редактировалось 1 раз.
-
kairo
Member
Вони ці коти відіб'ють на оренді. Нвідія виробляє дуже мало ФЕ карт, основну частину чіпів вона продає AIB партнерам, і явно не за 1000 доларів.1. В бізнесі є таке поняття як opportunity cost. Тому якщо карту продають за 1000 навіть при собівартості 500, її в бізнес звітності будуть разувати як 1000. Бо то недозароблені 500.
Поряд, це поняття досить розтяжиме. На США 10 датацентрів. І якщо найближчі зайняті, будуть вас підключати на дальні.2. А пінг гри дозволить доступ з девʼяти таймзон? Чи всеж треба щоб датацентр був десь поряд?
4 людини, це 960 доларів на рік. 4080 вийшли 2,5 роки тому. Як ви порахували 80 доларів?4. Ітого дуже оптимістично що карта обслужить 4 геймерів, принесе 80$
Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Історія стара як світ і гуглиться за пару секунд.dead_rat: ↑ 09.03.2025 19:00Зальот.kairo: ↑ 09.03.2025 18:57 Warner Bros фінансовим звітам знімала фільми про Гаррі Поттера собі в збиток. Все заради радості діточок![]()
Бюджет першої частини 125 мільйонів. Збори в світі 1026 мільйонів.
Походу всі ваші розрахунки такого ж толку, прости господи. Забрехатися в тому, що гуглиться 20 секунд…
Even Harry Potter Pic Loses Money Because Of Warner Bros’ Phony Baloney Net Profit Accounting
https://deadline.com/2010/07/studio-sha ... ing-51886/
Warner Bros makes $167M Loss on Harry Potter 5
https://rllmukforum.com/index.php?/topi ... -potter-5/
How can a film make almost $1 billion at the box office but still “lose” money?
https://www.marketplace.org/2023/10/10/ ... ose-money/
Последний раз редактировалось kairo 09.03.2025 19:08, всего редактировалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
kairo
80$ на місяць це і є 960 на рік. Я розумію, неділя, мозок втомився…
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
kairo
Спочатку кидаємо статтю як вчений згвалтував журналіста, потім дивуємося.
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
kairo
А жовтіше нічого не було?Warner Bros makes $167M Loss on Harry Potter 5
https://rllmukforum.com/index.php?/topi ... -potter-5/
Читати вміємо?the profits from this film are syphoned off to make up the losses on another film
-
kairo
Member
Тобто через рік Нвідія викидує усі 4080 із серверів і замінює їх на нові? Ну визнайте, що це якась маячня.dead_rat: ↑ 09.03.2025 19:07 kairo
Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
Що конкретно ви хотіли цим сказати? Ви реально вперше почули про Голлівудську бухгалтерію?dead_rat: ↑ 09.03.2025 19:10 Читати вміємо?
Hollywood accounting
https://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood_accounting
"A Warner Bros. receipt was leaked online in 2010, showing that the hugely successful movie Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) ended up with a $167 million loss on paper after grossing nearly $1 billion.[26] This is especially egregious given that, without inflation adjustment, the Wizarding World film series is one of the highest-grossing film series of all time both domestically and internationally.[27] The Hollywood accounting in the Harry Potter case included a $60 million interest charge on a $400 million budget over two years – an interest rate far higher than industry standard[28] – as well as high distribution and advertising fees paid out to Warner Bros. subsidiaries and sister companies."
-
dead_rat
Member
Маячня це повний revenue за рік в найоптимістичнішому сценарії оплатить карту.kairo: ↑ 09.03.2025 19:10Тобто через рік Нвідія викидує усі 4080 із серверів і замінює їх на нові? Ну визнайте, що це якась маячня.dead_rat: ↑ 09.03.2025 19:07 kairo
І ми не додавали ціни дата центрів, співробітників центрів, погроміздів, зп менеджерів і так далі.
Я згоден, що фігансово виглядає не на стільки погано як я прикидував, але все одно погано.
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Я прекрасно розумію бухгаотерію.kairo: ↑ 09.03.2025 19:13
Що конкретно ви хотіли цим сказати? Ви реально вперше почули про Голлівудську бухгалтерію?
Якщо ми на одному товарі заробили 100$, а на інших втратили 300, то вцілому в нас -200.
Але це не означає, що ми втратили на першому товарі, хоча звичайно податок платитимя не буде, бо в фірми збитки. Стаття просто жовте лайно, а ви його підкидаєте.