Огляд ігрової клавіатури з магнітними перемикачами ASUS ROG Falchion Ace HFX

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ortyomko
Все прочие комплектующие и периферия роговские. Не хочется чёт стороннее пихать.
Nemo4k
Member

За таку ціну я купую собі 2 клави мех.
leif
Member

Ortyomko: 24.02.2025 22:59топы типа Varmilo / Ducky / Keychron
:lol: :laugh: :gigi:
Megaclite
Member

erkins007: 24.02.2025 22:54
Dragobes: 24.02.2025 22:48ASUS ROG Azoth Extreme
Хотел купить, но тоже нет кириллицы.
спойлер
Изображение
s1nedus
Member

Ortyomko: 24.02.2025 22:59
а в чём прикол? нонейм свичи за 20к+? Почему не посмотреть на топы типа Varmilo / Ducky / Keychron?
во многих подсветка не символов, а подложки
Ortyomko
Member

leif: 24.02.2025 23:15
Ortyomko: 24.02.2025 22:59топы типа Varmilo / Ducky / Keychron
:lol: :laugh: :gigi:
а что не так? есть что-то объективно лучше?
cspp
Member

Громкая, я печатаю ночью только на недорогих тихих лоупрофайлах типа лоджитек, эта для меня бесполезная
white_noise
Member

erkins007: 24.02.2025 22:54 Хотел купить, но тоже нет кириллицы.
в цьому плані краще всіх Райзери
Знімок екрана 2025-02-25 082247.png
Kashtan
Member

Ortyomko: 24.02.2025 22:59
а в чём прикол? нонейм свичи за 20к+? Почему не посмотреть на топы типа Varmilo / Ducky / Keychron?
Стосовно кейхрон. Як власник Q6 уже неодноразово зазначав - конструкція важка і глуха, що плюс, втім за 200+ дивно очікувати іншого, але є те що жоден оглядач який ставив кейхрони на чільні місця в рейтингах не зазначив - підсвітка тут сліпить. Нею неможливо користуватись. Вона як вище зазначили типу підсвічує підніжку, а не символи, але на практиці з нею гірше видно ніж без неї, і через пару років пішли глюки, змішались клавіші, маковська и віндовсовська прошивки, обнулення не допомагало , гуглення показало що це поширена проблема у кейхрон. В результаті я зміг реанімувати F клавіші, але помінялось місцями віндовс та альт, та геть відпали зручні мультимедійні клавіші. Після цього кейхрон геть не топ. Якість збірки так. Але продуманість та надійність…

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
А на сайті самої вутінг зазначено що «тренд» започатковано ханівел у 1968 році, коли випустили першу клавіатуру зі світчами micro на основі ефекту Холла.
Pohrenizator
Junior

35 лет назад я с отцом собирал zx spectrum и мы сами делали на него клавиатуру. на герконах. на сколько понимаю датчик Холла работает на тех же принципах, стоит на порядки больше и сложнее, а значит менее надежен. внимание вопрос! Нафига? кстати пару раз задумывался почему сейчас герконы не используют в клавах? фантомные нажатия и искрение контакта запросто решается ПО контроллера. вечный, кастомизируемый, герметичный, легко меняемый свитч же
leif
Member

Ortyomko: 24.02.2025 23:22а что не так? есть что-то объективно лучше?
так, є. я не зовсім пересічний клавіатурний користувач, але тим не менш, на мою думку, там де кейкрони з дакі і вармілами закінчуються (по ціні), там більш-менш пристойні клавіатури тільки починаються (умовні бербоуни TKD або qk/neo + світчі + кейкапи) і від цього рівня до справжніх "топів" ще далеко, адже вони ще в декілька разів дорожче. тому власне слово "топи" поруч з нічим не особливими масмаркетними брендами (просто трохи менш розповсюдженими ніж асус чи разер) і виглядає смішно.

взагалі, клавіатурні обговорення на оверах це "полньій хохотач", як кажуть на бліннолопатній скотоублюдіі.

частина народу мов ті дикуни досі носиться з форм-фактором клавіатури як чимось універсально важливим (проста істина, що це питання вподобань і робочих сценаріїв їх чомусь оминає), інші -- дивляться на якісь підсвіткі і гравіювання (сліпий набір? ні ні, не чули, навіщо він взагалі людині яка працює за компом? час економити, чи шо? нема куди поспішати), треті називиють кейкрони топом, і так далі і тому подібне.
Ortyomko
Member

leif: 25.02.2025 12:04 треті називиють кейкрони топом
все-таки баребони і самосбори то трохи не те.
А кейхони теж різні бувають. Я казав, наприклад, про Q серію за 200+$.
Я мав на увазі топи серед серійних виробників, якщо це треба уточнити. Я, наприклад, не знаю, що може бути краще, тому и поставив запитання, яке залишилось без відповіді.
leif
Member

Ortyomko: 25.02.2025 13:24все-таки баребони і самосбори то трохи не те.
чому не то? це такі самі клавіатури.

збірка клавіатури це настільки елементарне завдання, що з ним дитина впорається і займає воно від сили пів години часу. робити якесь велике діло з цього немає жодних підстав. до речі, ще одна особливість клавіатурних обговорень на оверах) "самому зібрати клавіатуру?! о нє, сильно складно." :lol:
Ortyomko: 25.02.2025 13:24А кейхони теж різні бувають. Я казав, наприклад, про Q серію за 200+$.
ще раз кажу, будь-які, буквально будь-які кейкрони це в най-най кращому випадку середнячок навіть в своїй ціновій категорії, включно з q серією. good enough клавіатура, не більше. нерідко їх обійдуть китайці, які будуть коштувати помітно дешевше.
Ortyomko: 25.02.2025 13:24Я мав на увазі топи серед серійних виробників, якщо це треба уточнити.
я написав, для прикладу: QK/neo, TDK, бачиш? це цілком собі серійні виробники. ідеш в магазин купуєш прямо зараз, в Україні. ніякий кейкрон і поруч не стояв, при чому ціна не буде сильно відрізнятись. і що таке серійне виробництво в твоєму розумінні? 3000 шт це серійне чи ні?
Ortyomko
Member

leif: 25.02.2025 13:34
Ortyomko: 25.02.2025 13:24все-таки баребони і самосбори то трохи не те.
чому не то? це такі самі клавіатури.

збірка клавіатури це настільки елементарне завдання, що з ним дитина впорається і займає воно від сили пів години часу. робити якесь велике діло з цього немає жодних підстав. до речі, ще одна особливість клавіатурних обговорень на оверах) "самому зібрати клавіатуру?! о нє, сильно складно." :lol:
чую якусь беспідставну ворожість. я ніде не писав що це складно, до чого тут ці лоли. У баребонах йде переплата за індивідуальність, у тому числі тому що це майже ручне виробництво (3000 це не серійне), це ж очевидно, тому і ціна відповідна. У якому українському магазині можна купити TDK, до прикладу? я не знайшов :dontknow:
І основне питання, чим вони будуть краще? Я це це щоб посперечатись питаю, я дійсно не знаю, і мені було б цікаво дізнатись.
leif
Member

Ortyomko
- Tkd - в фанкейс, qk та нео — в sacredkeebs.

- Бербоун це означає просто формат продажу, коли продається корпус, без світчів та капів. Бербоуни є і у акко і у кейкрона. Ніякого зв'язку з індивідуальністю і переплатою за неї тут немає.

- Краще якість виготовлення, дизайн, звук, конструкція тощо тощо, краще все, що визначає досвід користування клавіатурою як такий. Напиши Дмитру (сакредкібз) він тобі супер детально і якісно все пояснить і продемонструє на прикладах, якщо зацікавлений в придбанні дійсно нормальної клавіатури а не кейкрону.
artko
Member

leif: 25.02.2025 14:33 - Краще якість виготовлення, дизайн, звук, конструкція тощо тощо, краще все, що визначає досвід користування клавіатурою як такий. Напиши Дмитру (сакредкібз) він тобі супер детально і якісно все пояснить і продемонструє на прикладах, якщо зацікавлений в придбанні дійсно нормальної клавіатури а не кейкрону.
це вже аудіофілія, тільки з боку клавіатур. клавіатури абсолютно усі нормальні - бо усі дають змогу вводити команди шляхом натискання клавіш. все інше - бажання користувачів :)
і класифікація "нормальності" - теж виключно за уподобанням користувача.
Ortyomko
Member

leif: 25.02.2025 14:33 - Краще якість виготовлення, дизайн, звук, конструкція тощо тощо, краще все, що визначає досвід користування клавіатурою як такий. Напиши Дмитру (сакредкібз) він тобі супер детально і якісно все пояснить і продемонструє на прикладах, якщо зацікавлений в придбанні дійсно нормальної клавіатури а не кейкрону.
кейкон був для прикладу. у мене леопольд, що начебто теж непогано (нет топ, як ми вже вияснили).
для мене проблема у тому що більшість крутих клавіатур/баребонів йдуть TKL і т.п. Мені треба повний формат. Також хотілося б підсвітка і блутус. А з такими критеріями залишається тільки кейкон і може ще пару варіантів :shuffle:
leif
Member

artko: 25.02.2025 15:26клавіатури абсолютно усі нормальні - бо усі дають змогу вводити команди шляхом натискання клавіш
ага, а машини всі їздять з точки А в точку Б, а ножі всі ріжуть, перфоратори перфорують, продовжувати можна довго.

клавіатура це інструмент, який використовується людиною, яка працює за компом, використовується дуже активно. з периферії клавіатура практично на другому місці після монітору по частоті і інтенсивності використання (у когось - на третьому, після миші). на мою думку, це не можна порівняти з аудіофілією, яка в абсолютній більшості випадків заточена на отримання задоволення і розвагу, ніж на бажання користуватись інструментом, який максимально відповідає твоїм вимогам і уявленню про нього. навіть, якщо відкинути всі хобійні моменти, клавіатура, яка звучить так, як тобі хочеться, і відчувається так, як тобі хочеться, це величезний буст до комфорту роботи. взаємодія з якісно зробленими речами, які виглядають так, як мені подобається, особисто для мене -- завжди приємна і помітна, навіть, якщо я користуюсь річчю роками, і дає невеликий бонус до будь-якої активності/роботи.

садівництвом не займаєтесь? або кулінарією не цікавитесь? не готуєте всяке різне? теж можна обходитись зовсім простими інструментами, але щось якось зовсім інший двіж, коли є можливість придбати потрібні інструменти подорожче, чи не так?

але, знову ж таки, тут приклади можна наводити довго, моя думка досить проста, і так буде зрозуміло.
Ortyomko: 25.02.2025 16:11Також хотілося б підсвітка і блутус. А з такими критеріями залишається тільки кейкон і може ще пару варіантів
qk 101 має версію пцб з підсвіткою, ще щось можна пошукати. навіть з умовними HMX світчами та 50-60 доларовим сетом кейкапів буде на дві голови краще ніж кейкрон.
artko
Member

leif: 25.02.2025 16:59
artko: 25.02.2025 15:26клавіатури абсолютно усі нормальні - бо усі дають змогу вводити команди шляхом натискання клавіш
ага, а машини всі їздять з точки А в точку Б, а ножі всі ріжуть, перфоратори перфорують, продовжувати можна довго.
саме так. інструмент лише засіб для отримування результату. він не гарантує добрий результат все ж :)
і лише ваші особисті забаганки - дають саме вам буст до результату :) я вже казав в топіку про клавіатури - мені, наприклад - начхати на "звук клавіатури". мені це не дає бусту, ніякого.
вам дає? чудово. але це не привід хаяти пристрої, які особисто вам не подобаються. кожному своє. то що вам "на дві голови краще" - комусь "не має різниці, зовсім", та навпаки. це ж добре, в кожного є вибір.
leif
Member

artko
Навіть якщо вас абсолютно влаштовує Ланос для поїздки з точки А в точку Б, це ніяк не заважає стверджувати, що мазда сх60 на дві голови краще ;)
Ответить