Огляд ігрової клавіатури з магнітними перемикачами ASUS ROG Falchion Ace HFX

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ortyomko
Все прочие комплектующие и периферия роговские. Не хочется чёт стороннее пихать.
Nemo4k
Member

За таку ціну я купую собі 2 клави мех.
leif
Member

Ortyomko: 24.02.2025 22:59топы типа Varmilo / Ducky / Keychron
:lol: :laugh: :gigi:
Megaclite
Member

erkins007: 24.02.2025 22:54
Dragobes: 24.02.2025 22:48ASUS ROG Azoth Extreme
Хотел купить, но тоже нет кириллицы.
спойлер
Изображение
s1nedus
Member

Ortyomko: 24.02.2025 22:59
а в чём прикол? нонейм свичи за 20к+? Почему не посмотреть на топы типа Varmilo / Ducky / Keychron?
во многих подсветка не символов, а подложки
Ortyomko
Member

leif: 24.02.2025 23:15
Ortyomko: 24.02.2025 22:59топы типа Varmilo / Ducky / Keychron
:lol: :laugh: :gigi:
а что не так? есть что-то объективно лучше?
cspp
Member

Громкая, я печатаю ночью только на недорогих тихих лоупрофайлах типа лоджитек, эта для меня бесполезная
white_noise
Member

erkins007: 24.02.2025 22:54 Хотел купить, но тоже нет кириллицы.
в цьому плані краще всіх Райзери
Знімок екрана 2025-02-25 082247.png
Kashtan
Member

Ortyomko: 24.02.2025 22:59
а в чём прикол? нонейм свичи за 20к+? Почему не посмотреть на топы типа Varmilo / Ducky / Keychron?
Стосовно кейхрон. Як власник Q6 уже неодноразово зазначав - конструкція важка і глуха, що плюс, втім за 200+ дивно очікувати іншого, але є те що жоден оглядач який ставив кейхрони на чільні місця в рейтингах не зазначив - підсвітка тут сліпить. Нею неможливо користуватись. Вона як вище зазначили типу підсвічує підніжку, а не символи, але на практиці з нею гірше видно ніж без неї, і через пару років пішли глюки, змішались клавіші, маковська и віндовсовська прошивки, обнулення не допомагало , гуглення показало що це поширена проблема у кейхрон. В результаті я зміг реанімувати F клавіші, але помінялось місцями віндовс та альт, та геть відпали зручні мультимедійні клавіші. Після цього кейхрон геть не топ. Якість збірки так. Але продуманість та надійність…

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
А на сайті самої вутінг зазначено що «тренд» започатковано ханівел у 1968 році, коли випустили першу клавіатуру зі світчами micro на основі ефекту Холла.
Pohrenizator
Junior

35 лет назад я с отцом собирал zx spectrum и мы сами делали на него клавиатуру. на герконах. на сколько понимаю датчик Холла работает на тех же принципах, стоит на порядки больше и сложнее, а значит менее надежен. внимание вопрос! Нафига? кстати пару раз задумывался почему сейчас герконы не используют в клавах? фантомные нажатия и искрение контакта запросто решается ПО контроллера. вечный, кастомизируемый, герметичный, легко меняемый свитч же
leif
Member

Ortyomko: 24.02.2025 23:22а что не так? есть что-то объективно лучше?
так, є. я не зовсім пересічний клавіатурний користувач, але тим не менш, на мою думку, там де кейкрони з дакі і вармілами закінчуються (по ціні), там більш-менш пристойні клавіатури тільки починаються (умовні бербоуни TKD або qk/neo + світчі + кейкапи) і від цього рівня до справжніх "топів" ще далеко, адже вони ще в декілька разів дорожче. тому власне слово "топи" поруч з нічим не особливими масмаркетними брендами (просто трохи менш розповсюдженими ніж асус чи разер) і виглядає смішно.

взагалі, клавіатурні обговорення на оверах це "полньій хохотач", як кажуть на бліннолопатній скотоублюдіі.

частина народу мов ті дикуни досі носиться з форм-фактором клавіатури як чимось універсально важливим (проста істина, що це питання вподобань і робочих сценаріїв їх чомусь оминає), інші -- дивляться на якісь підсвіткі і гравіювання (сліпий набір? ні ні, не чули, навіщо він взагалі людині яка працює за компом? час економити, чи шо? нема куди поспішати), треті називиють кейкрони топом, і так далі і тому подібне.
Ortyomko
Member

leif: 25.02.2025 12:04 треті називиють кейкрони топом
все-таки баребони і самосбори то трохи не те.
А кейхони теж різні бувають. Я казав, наприклад, про Q серію за 200+$.
Я мав на увазі топи серед серійних виробників, якщо це треба уточнити. Я, наприклад, не знаю, що може бути краще, тому и поставив запитання, яке залишилось без відповіді.
leif
Member

Ortyomko: 25.02.2025 13:24все-таки баребони і самосбори то трохи не те.
чому не то? це такі самі клавіатури.

збірка клавіатури це настільки елементарне завдання, що з ним дитина впорається і займає воно від сили пів години часу. робити якесь велике діло з цього немає жодних підстав. до речі, ще одна особливість клавіатурних обговорень на оверах) "самому зібрати клавіатуру?! о нє, сильно складно." :lol:
Ortyomko: 25.02.2025 13:24А кейхони теж різні бувають. Я казав, наприклад, про Q серію за 200+$.
ще раз кажу, будь-які, буквально будь-які кейкрони це в най-най кращому випадку середнячок навіть в своїй ціновій категорії, включно з q серією. good enough клавіатура, не більше. нерідко їх обійдуть китайці, які будуть коштувати помітно дешевше.
Ortyomko: 25.02.2025 13:24Я мав на увазі топи серед серійних виробників, якщо це треба уточнити.
я написав, для прикладу: QK/neo, TDK, бачиш? це цілком собі серійні виробники. ідеш в магазин купуєш прямо зараз, в Україні. ніякий кейкрон і поруч не стояв, при чому ціна не буде сильно відрізнятись. і що таке серійне виробництво в твоєму розумінні? 3000 шт це серійне чи ні?
Ortyomko
Member

leif: 25.02.2025 13:34
Ortyomko: 25.02.2025 13:24все-таки баребони і самосбори то трохи не те.
чому не то? це такі самі клавіатури.

збірка клавіатури це настільки елементарне завдання, що з ним дитина впорається і займає воно від сили пів години часу. робити якесь велике діло з цього немає жодних підстав. до речі, ще одна особливість клавіатурних обговорень на оверах) "самому зібрати клавіатуру?! о нє, сильно складно." :lol:
чую якусь беспідставну ворожість. я ніде не писав що це складно, до чого тут ці лоли. У баребонах йде переплата за індивідуальність, у тому числі тому що це майже ручне виробництво (3000 це не серійне), це ж очевидно, тому і ціна відповідна. У якому українському магазині можна купити TDK, до прикладу? я не знайшов :dontknow:
І основне питання, чим вони будуть краще? Я це це щоб посперечатись питаю, я дійсно не знаю, і мені було б цікаво дізнатись.
leif
Member

Ortyomko
- Tkd - в фанкейс, qk та нео — в sacredkeebs.

- Бербоун це означає просто формат продажу, коли продається корпус, без світчів та капів. Бербоуни є і у акко і у кейкрона. Ніякого зв'язку з індивідуальністю і переплатою за неї тут немає.

- Краще якість виготовлення, дизайн, звук, конструкція тощо тощо, краще все, що визначає досвід користування клавіатурою як такий. Напиши Дмитру (сакредкібз) він тобі супер детально і якісно все пояснить і продемонструє на прикладах, якщо зацікавлений в придбанні дійсно нормальної клавіатури а не кейкрону.
artko
Member

leif: 25.02.2025 14:33 - Краще якість виготовлення, дизайн, звук, конструкція тощо тощо, краще все, що визначає досвід користування клавіатурою як такий. Напиши Дмитру (сакредкібз) він тобі супер детально і якісно все пояснить і продемонструє на прикладах, якщо зацікавлений в придбанні дійсно нормальної клавіатури а не кейкрону.
це вже аудіофілія, тільки з боку клавіатур. клавіатури абсолютно усі нормальні - бо усі дають змогу вводити команди шляхом натискання клавіш. все інше - бажання користувачів :)
і класифікація "нормальності" - теж виключно за уподобанням користувача.
Ответить