Китайські вчені збільшили пропускну здатність оптоволокна в 10 тисяч разів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

dead_rat: 18.02.2025 16:46Тим часом на великому Заході організувати інтернет кращий за 100 мбіт це задача із зірочкою
Вам шо нарешті завезли шось краще за адсл? Оце прогрес :laugh:
dead_rat
Member

Scoffer: 18.02.2025 17:04
dead_rat: 18.02.2025 16:46Тим часом на великому Заході організувати інтернет кращий за 100 мбіт це задача із зірочкою
Вам шо нарешті завезли шось краще за адсл? Оце прогрес :laugh:
Як сказать, оптику завезли. Але не мені :lol:
Alligator
Member

block_stupid: 18.02.2025 13:51Я все ще ніяк не збагну звідки взялося прискорення 10 000.
Ну як вказали на мою помилку для початку байти перевели в біти та одразу отримали різницю у 8 раз не приступивши до експериментів :lol:
OldGoodGames
Member

дежа-вю, але згадав рік тому була новина,
"китайські вчені збільшили щильнісь запису на оптичний носій зі звичайну двд болванку у 220 разів"
тут також умовні "тисячі" разів і також в оптичному волокні,
то був мем про британських вчених, зараз щось схоже про китайських :laugh:
тому що це поки десь в лабораторіях навіть якщо воно справді є,
от коли ми це усе побачимо у кожній хаті за нормальну ціну, тоді і пишіть, а поки це усе фантазі ;)
waryag
Member

Взагалі нічого не зрозуміло.
Опробували технологію на новому чи старому кабелі і змогли в покращення в тисячі разів, чи то теоретичний максимум? І якщо тут використовуються нейромережі, наскільки спотворять вони початкові дані?
andervol
Junior

VovaII: 18.02.2025 16:55
block_stupid: 18.02.2025 13:51Я все ще ніяк не збагну звідки взялося прискорення 10 000.
— Фотони легкі, їх вдалося розігнати...
Настолько лёгкие, что не имеют веса.
VovaII
Member

andervol: 19.02.2025 04:00Настолько лёгкие, что не имеют веса.
Але світловий промінь створює тиск. Наприклад "постріл" із потужного лабораторного лазера, звалює невелику металеві платинку. Пластинка зігнута у формі букви Г, і стоїяла догори дригом.
Alexsandr
Member

waryag: 18.02.2025 20:44 Взагалі нічого не зрозуміло.
Опробували технологію на новому чи старому кабелі і змогли в покращення в тисячі разів, чи то теоретичний максимум? І якщо тут використовуються нейромережі, наскільки спотворять вони початкові дані?
похоже по длине кабеля в конце кабеля добавили очень хитрые оптические фильтры, созданные так, что бы попытаться вернуть свету первоначальное распределение.

Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
OldGoodGames: 18.02.2025 19:38 дежа-вю, але згадав рік тому була новина,
"китайські вчені збільшили щильнісь запису на оптичний носій зі звичайну двд болванку у 220 разів"
тут також умовні "тисячі" разів і також в оптичному волокні,
Технологію протестовано протягом 24 годин під час передавання даних лінією довжиною 1270 миль між Шанхаєм і островом Хайнань.
получается реально использовать. Не думаю, что кабель новый укладывали. Только вот почему только 24 часа, а не неделю или месяц.
то був мем про британських вчених, зараз щось схоже про китайських :laugh:
тому що це поки десь в лабораторіях навіть якщо воно справді є,
от коли ми це усе побачимо у кожній хаті за нормальну ціну, тоді і пишіть, а поки це усе фантазі ;)
Это не для дома, это для магистральных кабелей. плотность на двд наверное можно увеличить, но хреновые диски переставали читаться за недели или вообще дни, а при большей плотности не факт, что долго держала подложка полезную информацию.
VovaII
Member

Alexsandr: 19.02.2025 12:51похоже по длине кабеля в конце кабеля добавили очень хитрые оптические фильтры, созданные так, что бы попытаться вернуть свету первоначальное распределение.
Думаю це було б надто просто. Але чекатимемо подробиць.
OldGoodGames
Member

Alexsandr: 19.02.2025 12:51 [
Это не для дома, это для магистральных кабелей. плотность на двд наверное можно увеличить, но хреновые диски переставали читаться за недели или вообще дни, а при большей плотности не факт, что долго держала подложка полезную информацию.
Дякую зрозуміло, про щільний запис на оптичні диски також напевно для холодних хранилищ даних датацентрів, а не для побуту, якщо дійде до практичного застосування, бо дійсно можна собі уявити скільки будуть коштувати самі носії з такими вимогами до якості та й прилади для запису.
waryag
Member

Alexsandr: 19.02.2025 12:51Технологію протестовано протягом 24 годин під час передавання даних лінією довжиною 1270 миль між Шанхаєм і островом Хайнань.
получается реально использовать. Не думаю, что кабель новый укладывали. Только вот почему только 24 часа, а не неделю или месяц.
24 часа это экперимент, а не реальное использование.
Как и всегда, китайцы дают инфу крохами и только выгодную для себя. Видимо, начались сбои и линию пришлось выводить.
VovaII
Member

Кажуть Колайдер продукує багато даних?
avuremybe
Member

Buldozer.: 18.02.2025 16:58
avuremybe: 18.02.2025 09:17 Пропоную обговорити Китайські вчені збільшили пропускну здатність оптоволокна в 10 тисяч разів

Знов ці неймовірні заявочки від комуняк.
тут любая заявочка если китайцы, то все , надо накидать на вентилятор :laugh:
А я не винен, що кожна їх заявочка на 95% гіперболізована. :dontknow:
Ответить