Оперативна пам’ять та NVme.m2 накопичувачі

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Junior

Доброго вечора шановне панство!) Є декілька питать, хотілось би більш менш розгорнуті відповіді. Ситуація така, маю ноутбук MSI Stealth GS66 12UGS-246US-BB71270H32GXXDX11P, основні характеристики в нього такі:

FullHD 1920*1080 240 Hz
i7 12700H
RTX 3070 TI 8GB GDDR6
16GB ОЗУ DDR5 4800 MHz

Так ось, я хочу збільшити об’єм оперативної пам’яті до 32GB, знайшов дві планки (2х16) з такою ж частотою. Але є планкі з частотами 5600 MHz наприклад, ціна там не дуже відрізняється. І я не знаю чи буде така частота підтримуватись? І взагалі яку максимальну частоту туди можна встановити? Тільки будь-яка не одним словом відповідайте)

Наступне питання по цьому ж ноутбуку, можна якось дізнатись чи є в ньому слоти m2, якщо є то скільки? Якого вони форм-фактору? В інтернеті такої інформації не знайшов. Хотілось би дізнатись які слоти під накопичувачі взагалі там присутні, і якого вони форм-фактору. Варіант розібрати і подивитись не пропонувати)
AFU_power
Member

MSItig: 08.02.2025 20:32І взагалі яку максимальну частоту туди можна встановити?
яку хочеш, підлаштується під максимальну що підтримує пам'ять або проц.
MSItig: 08.02.2025 20:32можна якось дізнатись чи є в ньому слоти m2, якщо є то скільки? Якого вони форм-фактору?
в гугл "%модель ноутбука% teardown" або "%модель ноутбука% notebookcheck"

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
MSItig: 08.02.2025 20:32MSI Stealth GS66
в принципі відповідь сразу знайшлась на notebookcheck
"The enormous battery, two M.2 slots, and two RAM slots protected by a cover can be found under the hood. The cooling system consists of three fans and several heat pipes."
спойлер
GS66_19.JPG
GS66_17.JPG
MSItig
Junior

AFU_power: 08.02.2025 20:55
MSItig: 08.02.2025 20:32І взагалі яку максимальну частоту туди можна встановити?
яку хочеш, підлаштується під максимальну що підтримує пам'ять або проц.
MSItig: 08.02.2025 20:32можна якось дізнатись чи є в ньому слоти m2, якщо є то скільки? Якого вони форм-фактору?
в гугл "%модель ноутбука% teardown" або "%модель ноутбука% notebookcheck"

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
MSItig: 08.02.2025 20:32MSI Stealth GS66
в принципі відповідь сразу знайшлась на notebookcheck
"The enormous battery, two M.2 slots, and two RAM slots protected by a cover can be found under the hood. The cooling system consists of three fans and several heat pipes."
спойлер
GS66_19.JPGGS66_17.JPG

Зрозуміло що підлаштується, але хотілось би знати чи піде припустимо 5600 MHz, чи буде так само працювати на 4800.
AFU_power
Member

MSItig: 08.02.2025 21:19Зрозуміло що підлаштується, але хотілось би знати чи піде припустимо 5600 MHz, чи буде так само працювати на 4800.
Тестувати треба, або шукати по інтернету репорти юзерів ноута
7mindfields
Member

Зроблю припущення, що 4800 це максимум для цього ноута
https://storage-asset.msi.com/specSheet ... GS-246.pdf
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

MSItig: 08.02.2025 20:32 маю ноутбук MSI Stealth GS66
І я не знаю чи буде така частота підтримуватись
У даних ноутів є можливість розблокування біоса, за допомогою спеціальної комбінації клавіш. Це дає доступ до всіх інженерних налаштувань - напруга проца, відключення ядер, ліміти тдп, розгін частоти проца, частоти пам'яті і т.д.

Буває шо анлок не вмикається, бо його блокує драг-центр або мсі-центр (прошивка ноута), тоді треба спробувати його видалити і повторити. Або зробити жорсткий скид біосу (60 сек. затискання кнопки живлення ноута у вимкненому стані)
Ответить