Мое мнение,лежат они на складах..Ждёт хуанг,что выкатят красные...Не даром инфа про дефицит зелёных,появилась после того,как красные перенесли выход,главное презентацию и продажи..
![B-) B-)](./images/smilies/cool.gif)
Навмисно випустили малі партії, щоб створити штучний дефіцит щоб дорожче продати, а ажіотажу немає, просто тих, хто хоче купити набагато більше ніж є в наявності тому і виникає спекуляція.Ostin: ↑ 06.02.2025 12:21 Так а в чому причина цього ажіотажу? Так багато людей хочуть купити нову відеокарту, а їх виробляють дуже мало?
А что там дальше заголовка?
Закончилось время "стартовых" цен, а у вас везде - дефицит, майнинг, перекуры...
Типові для України стартові націнки плавно перетекли в майнингові. При чому тут нормальне ціноутворення?Vader: ↑ 06.02.2025 12:523080 на старте стоила 34000...1250 баксов по тому курсу 27,5..В 2020 году.За Palit gaming pro!Далеко не лучшую в своем сегменте..И это перед бумом майнинга,потом они стояли 90к,а продал за 13)))последнюю..было у меня их 6шт5 шт с фермой продал дорого..вовремя..
Отправлено спустя 5 минут 52 секунды:
Я к чему!1250 баксов стоила карта на старте 5 лет назад!Какие вопросы?
Причина в тому, що Хуанг маркетолог від бога і спроможен мотивувати хомʼяків бігти за картами, не дивлячись на ціну.Ostin: ↑ 06.02.2025 12:21 Так а в чому причина цього ажіотажу? Так багато людей хочуть купити нову відеокарту, а їх виробляють дуже мало?
Всі потужності де можна завантажені виробництвом обладнання для AI, з набагато більшою маржою і воно вже викуплене наперед. Побутові карти робляться на обмежених потужностях по остаточному принципу і не є пріоритетом.Dilfin: ↑ 06.02.2025 12:36Навмисно випустили малі партії, щоб створити штучний дефіцит
Було би логічно відновити виробництво 3000ї серії на старих техпроцессах. Але Хуанг вирішив, що оверпрайс це теж непогано.mrigi: ↑ 06.02.2025 13:20Всі потужності де можна завантажені виробництвом обладнання для AI, з набагато більшою маржою і воно вже викуплене наперед. Побутові карти робляться по остаточному принципу і не є пріоритетом.
Не буде, так колись вже говорили, що ось закінчиться майнінг і ціни будуть не оверпрайс.)Vader: ↑ 06.02.2025 12:52 Ostin
3080 на старте стоила 34000...1250 баксов по тому курсу 27,5..В 2020 году.За Palit gaming pro!Далеко не лучшую в своем сегменте..И это перед бумом майнинга,потом они стояли 90к,а продал за 13)))последнюю..было у меня их 6шт5 шт с фермой продал дорого..вовремя..
Отправлено спустя 5 минут 52 секунды:
Я к чему!1250 баксов стоила карта на старте 5 лет назад!Какие вопросы?
Отправлено спустя 2 минуты 20 секунд:
Вы думали,вам выкатят новые карты за 50000 тысячВзрослые,а всказки кто то верит..так еще и обижаются..Вы где жевете?
Отправлено спустя 40 секунд:
Все будет по +- норм ценам ,но позже
Саме так, вибрані інші приорітети, а гравців, які по суті підняли цю компанію, кинули пори... буй.mrigi: ↑ 06.02.2025 13:20Всі потужності де можна завантажені виробництвом обладнання для AI, з набагато більшою маржою і воно вже викуплене наперед. Побутові карти робляться на обмежених потужностях по остаточному принципу і не є пріоритетом.Dilfin: ↑ 06.02.2025 12:36Навмисно випустили малі партії, щоб створити штучний дефіцит
Це ви ще в теми де акустика не заходили)Ostin: ↑ 06.02.2025 12:30 Я щось навіть за майнінгу таких цін не згадую.
Хоча, може вже забулось...
Я десь в темі про смартфони, здається, вже писав: в сучасному світі маркетингу в людини є дві цілі - оновити смартфон і відеокарту) Бляха, і я, виходить, не так щоб сильно жартував![]()
Нахіба?waryag: ↑ 06.02.2025 13:23 Було би логічно відновити виробництво 3000ї серії на старих техпроцессах. Але Хуанг вирішив, що оверпрайс це теж непогано.
коли брати не будуть подешевшають в 2 рази
Майнінг закінчився 2 роки тому. Вийшла 4000 серія. Можна було без проблем на протязі майже 2х років взяти її не по оверпрайсу. rtx 4070 за 650$ яка краще 3080 яка коштувала в майнінговий бум 2000$, rtx 4070 ті/4080 за 1000 і 1300 баксів відповідно. А потім ще супер версії викатили, за ту ж ціну +20% продуктивності. Взагалі кайф.Dilfin: ↑ 06.02.2025 13:39 Не буде, так колись вже говорили, що ось закінчиться майнінг і ціни будуть не оверпрайс.)
Логічніше міняти карту, коли стара вже чимось не влаштовує. А не через гарантію. Чи ви і пралки міняєте до виходу гарантії (де маханіки повно)? Якщо ж не впевнені у виробнику карти, то може варто обирати більш надійного?Entar: ↑ 06.02.2025 13:54 сиджу на 4070, і основна причина чому я думаю її оновити через рік - це те, що я не хочу залишатися з відеокартою без гарантії, логічніше продати поки залишатиметься рік гарантії і купити нову. +З урахуванням того що відбувається, краще вже купити відеокарту в період нормальних цін, ніж потім спостерігати неадекватні прайси на нову серію.