Вийшли перші огляди відеокарти GeForce RTX 5080

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

OldBoyUA
Цитата як раз дуже до місця. Те що там хтось щось собі нафантазував приріст х2, ціну /2, особливо якщо nVidia нічого подібного не обіцяла, то це суто проблема цих персонажів, але ніяк не nVidia.
Enjthesilence
Member

Nuclear World: 29.01.2025 20:30 Я ранее задавал вопрос, но уже можно задать его более фундаментально. 4080 есть смысл менять на 5080 или нету, исходя из того, что известно на сегодняшний день ? Или надо ещё подождать углублённых тестов длсс 4.0?
це норм апгрейд з 2080-3080. щодо 4080 - фундаментально його можна задати, коли ми будемо знати точні ціни у нас в магазинах і можна буде порахувати переплату за продуктивність, 99% що це буде далеко не найкраща трата грошей, якщо не вистачає продуктивності, дивись бв 4090. длсс 4 підтримується на всіх картах ртх, не підтримується лише новий фреймген, але то таке.
NST1983
Member

Nuclear World: 29.01.2025 20:30 Я ранее задавал вопрос, но уже можно задать его более фундаментально. 4080 есть смысл менять на 5080 или нету, исходя из того, что известно на сегодняшний день ? Или надо ещё подождать углублённых тестов длсс 4.0?
Я ось буду сидити сьогодні до ночі, і оновлювати сторінку на розетці. Може зявиться і відразу зроблю замовлення, бо пан ху_йянг каже що буде найнеочикуваний дефиціт з часів майнінгу. Однозначно треба брать! :beer:
спойлер
:gigi:
yariksom
Member

NST1983: 29.01.2025 20:36
Я ось буду сидити сьогодні до ночі, і оновлювати сторінку на розетці. Може зявиться і відразу зроблю замовлення, бо пан ху_йянг каже що буде найнеочикуваний дефиціт з часів майнінгу. Однозначно треба брать! :beer:
спойлер
:gigi:
Неочікуваний дефіцит створять вони самі :idea:
Vader
Member

NST1983
Это шутка?или ты серьезно?
Enjthesilence
Member

Vader: 29.01.2025 20:41 NST1983
ні, я зним також це буду робити. він в мене під столом сидить
IronWithin
Member

у людини 7800хт та 7900хт, то чому ні якщо бажання є?
oversteve
Member

якщо у вас монітор на 200-300 гц, ви всюди маєте 100-120 кадрів і вам здається, що це недостатньо плавно (при умові що нормально працює врр або гсінк), то можливо і є, ну а так воно до лампочки як на мене
NST1983
Member

Єх були часи, коли вийшла 3080 і казали що типа 34.000 це дуже дорого. Я тоді зробив замовлення на розетці слабкої версії від гігабайту (бо потужніші вже розібрали), і продав свою 2070 супер за копійкі.. Навіть соромно казати за скільки. :lol:
Через два дня звонить представник магазину і каже не має в наявності. Кажу - я взяв кредит, зняв бабло, ограбив банк, а в кажете не має... Вона така чекайте.. Потім звонить, можемо привезти через 4 дні Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 3080 Aorus Master 10 GB GDDR6X (320 bit) і ще по знижці, я кажу ану ще раз... Опана, кажу беру, тільки точно?? Вона да... Кароче, статус змінився і вилізла знижка, В ітозі ціна в замовленні стала за більш потужнішу модель 32.000. Бачив Бог, скільки мук і страждань я пережив коли чекав це чудо сучасної технології... В ітозі, в день прибуття я був на телефоні, верніше на двох. З одного звонив, на іншому записував диктофон як докази.. Але чуло моє серденько, що щось буде не те... Карта як виїхала зі складу так і їде і їде.. 10 звонків в підтримку, вони все обіцяють і обіцяють передзвонити і мороз.. Через години три, все таки доїхала моя карта (точно якесь падло на магазині хотіло поцупити і перепродати, бо вже був дефіцит і ціни полізли вгору. В ітозі приїхав, забрав, виклав розпаковку і вже в коментарях ютюба почали писати "ти де, заберу за 40.000" :lol: Багато писали що типа "Розетка не чесна і тп, так як карти по суті в наявності і не було, а тут вже відгук"
Кароче давай кореш - дуже потужний фахівець і аналітик падати на ухо, продавай за 36.000, через тиждень купиш кращу за 30.000, бо ціни впадуть.. :lol: :lol:
Я думаю та ні, но штуку чуваку уступив... Продав за 39.000, обрадувався но не довго, через місяць вони вже були по 80.000 із-за майнінгу, але нічого. Історія була цікава :beer:

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Там же сполер був, хоча біс його знає, от плюну на все і куплю B-)
Последний раз редактировалось NST1983 29.01.2025 20:53, всего редактировалось 1 раз.
oversteve
Member

daesz: 29.01.2025 20:10
oversteve: 29.01.2025 20:04
власникам 40 карт немає змісту апгрейдитись на карти 50 серії в тому ж ціновому діапазоні, бо різниця в продуктивності мала, а із нових фіч тільки мульти-фг, який буде цікавий хіба що обмеженій кількості користувачів із 200гц+ моніторами
Люди так захоплено преподносять длсс4, але всі його "фічі" окрім шлейффесту нейроФГ будуть доступні на попередніх покроліннях ВК лінійок РТХ. І бажаючих юзати той нейроФГ будуть одиниці, бо навіть звичайний в деяких проектах виглядає жахливо через все ті ж шлейфи, а тут вони фактично будуть в двічі чіткіші.
якщо базовий фпс без урахування фг буде достатньо високий і між кадрами буде невелика різниця, то артефактів буде мало і воно буде малозамітно
ну а з малим реальним фпс дійсно буде шляпа
Vader
Member

Просто,хуангу верить,себя не уважать..Завтра скажет,мы вылезли из кожи и за неделю погасили дефицыт!Все для любымых покупателей! :lol:
Nuclear World
Member

Как понял разница между 4080 и 5080 какая то заметная будет исключительно только в функции генерации кадров и всё? Если сравнивать просто ДЛСС 4.0 в режиме качество без генерации кадров, то выхлопа не будет особого?

Ещё интересует разница в FHD в нативе? Судя по скринам из новости, в 2к разница будет в кадров 7 в лучшем случае...

Короче особо не впечатлило вообще..., думал, что хоть будет уровень около 4090 за 1к баксов)) А так..., думаю в магазах цены под 55-60к выкатят)) Хотя глянув цены на 4080..., думаю всё таки 60к+ цены будут))
Последний раз редактировалось Nuclear World 29.01.2025 21:44, всего редактировалось 4 раза.
kairo
Member

Nortrom: 29.01.2025 19:54
Самое интересное, что большинство американских тестеров/блогеров/ютуберов преподносят новую серию RTX5000, как "amazing"
Точно Amazing? Где-то в параллельной реальности
Изображение
Та він троль.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Rhizone: 29.01.2025 20:27 Один беззаперечний плюc з усього цього кіпішу, так це те, що завтра викатять новий драйвер з новою моделлю DLSS і новим FG 2x :gigi:
Нова модель давно вже доступна, я накатив на усі ігри, щоб протестувати.

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
OldBoyUA: 29.01.2025 19:50 Але одне можу сказати точно , в Returnal™ між dlss 130 кадрами і нативними в 7900 gre на високому пресеті різниця космічна . І в мому випадку коли гра дуже скілозалежна і важливо як гра реагує на те що ти нажав генерація кадрів це дуже погане рішення і я волів би грати на нижчих налаштуваннях але без неї .Бо чомусь одні й ті ж біоми в нативі пробігаються ідеально а з dlss постійно треш моменти з затримкою деша гг який коштує тобі 3х годинного рану .
Проходив Ретурнал на 144Гц моніторі та 60Гц ТВ. В плані геймплею різниці не відчував. Люди, які бачать себе кіберкотлетами, грають на мінімальних налаштуваннях графіки, щоб нічого не заважало та щоб мати +200 ФПС.
OldBoyUA
Member

VolandInferno: 29.01.2025 20:34 OldBoyUA
Цитата як раз дуже до місця. Те що там хтось щось собі нафантазував приріст х2, ціну /2, особливо якщо nVidia нічого подібного не обіцяла, то це суто проблема цих персонажів, але ніяк не nVidia.
Приріст х 2 і ціна х 2 це потужна гіперболізація , головне не маніпулятивна . Якщо коротко то нова лінійка ( якщо зелені звісно хочуть продаж ) як мінімум повинна бути не гірша за попередню . Поки що
5090 + TDP + температури + оверпрайс
5080 + TDP + прайс через дифіцит + мізерний приріст .
Як на мене забагато компромісів і погіршень в лінійці яка б за логікою мала би бути краща .

Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
kairo: 29.01.2025 21:20
Nortrom: 29.01.2025 19:54
Точно Amazing? Где-то в параллельной реальности
Изображение
Та він троль.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Rhizone: 29.01.2025 20:27 Один беззаперечний плюc з усього цього кіпішу, так це те, що завтра викатять новий драйвер з новою моделлю DLSS і новим FG 2x :gigi:
Нова модель давно вже доступна, я накатив на усі ігри, щоб протестувати.

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
OldBoyUA: 29.01.2025 19:50 Але одне можу сказати точно , в Returnal™ між dlss 130 кадрами і нативними в 7900 gre на високому пресеті різниця космічна . І в мому випадку коли гра дуже скілозалежна і важливо як гра реагує на те що ти нажав генерація кадрів це дуже погане рішення і я волів би грати на нижчих налаштуваннях але без неї .Бо чомусь одні й ті ж біоми в нативі пробігаються ідеально а з dlss постійно треш моменти з затримкою деша гг який коштує тобі 3х годинного рану .
Проходив Ретурнал на 144Гц моніторі та 60Гц ТВ. В плані геймплею різниці не відчував. Люди, які бачать себе кіберкотлетами, грають на мінімальних налаштуваннях графіки, щоб нічого не заважало та щоб мати +200 ФПС.
Якщо у вас 4090 я взагалі не бачу сенсу вмикати в цій грі dlss з такою карткою . Якщо в мене в нативі 130 -150 на високих в 2к у вас спокійно вона повинна була працювати в нативі навіть в 4к . І різниця в 130 кадрів і в 60 колосальна для мене . Якщо ви бігали 5-6 біом і вежу ви повинні розуміти . Там 1 пропущений удар це мінус прокачка хп мінус заряд адреналіну . Якщо в вас картка вивозила натив 120-130 і ви просто робили більш плавну картинку з dlss це гарно . Якщо в мене 3080 вивозила гру в 60-70 а dlss показував 130-140 то наш експіріенс м'яко кажучи був різний саме через те що у вас картка витягувала гру вже на дуже високий рівень в нативі .
Nuclear World
Member

Хорошо, что в очередной раз не поддался психозу накрученному продавать то, что есть сейчас, чтобы купить "что по лучше". Так же само чуть не допустил оплошность в преддверии выхода ПС5 Про... В который раз убеждаюсь золотому правилу..., в начале купи замену - потом продавай текущее и никак иначе.

А то начитался ранее тут мнений в комментах, что 5080 = 4090 за 1к баксов... :D
Последний раз редактировалось Nuclear World 29.01.2025 22:10, всего редактировалось 2 раза.
kairo
Member

OldBoyUA: 29.01.2025 21:44 Якщо у вас 4090 я взагалі не бачу сенсу вмикати в цій грі dlss з такою карткою . Якщо в мене в нативі 130 -150 на високих в 2к у вас спокійно вона повинна була працювати в нативі навіть в 4к . І різниця в 130 кадрів і в 60 колосальна для мене . Якщо ви бігали 5-6 біом і вежу ви повинні розуміти . Там 1 пропущений удар це мінус прокачка хп мінус заряд адреналіну . Якщо в вас картка вивозила натив 120-130 і ви просто робили більш плавну картинку з dlss це гарно . Якщо в мене 3080 вивозила гру в 60-70 а dlss показував 130-140 то наш експіріенс м'яко кажучи був різний саме через те що у вас картка витягувала гру вже на дуже високий рівень в нативі .
Ви плутаєте DLSS та FG. При генерації кадрів дійсно збільшується затримка, яка в певній мірі впливає на геймплей. DLSS, навпаки зменшує затримку через те, гра рендериться в меншій роздільній здатності.

Саму гру я давно пройшов і наче без DLSS. Мені не зайшла.
Phos4
Member

Nutbar
Ну на мою думку неправильно оцінювати відеокарти по тому як вони змагаються з наступним поколінням, тому що тут виграшним виглядатиме те що вийшло перед поколінням ''рефрешем''. На мою думку відеокарта повинна тягнути ігри на високих (не ультра) наприкінці життєвого циклу свого наступника, в її цільовому розширенні, тоді можна вже казати що вона виявилась ф'ючерпруф.
Щодо нвідії то мені подобаються їхні технології і кожен раз коли я оновлюю карту я задивляюсь на їхні карти, дуже хотів би спробувати длсс бо фср дуже мильний, але при порівнянні з конкурентами від амд я завжди практично за ті самі гроші отримаю карту яка малюватиме більше фпс в нативі ще й з більшим об'ємом врам, і врам це якраз те що робить карти нвідії не ф'ючерпруф, вони впираються в пам'ять раніше як впираються в чіп і це дурнувата тенденція.
Nuclear World
Member

NST1983: 29.01.2025 20:50 Єх були часи, коли вийшла 3080 і казали що типа 34.000 це дуже дорого. Я тоді зробив замовлення на розетці слабкої версії від гігабайту (бо потужніші вже розібрали), і продав свою 2070 супер за копійкі.. Навіть соромно казати за скільки. :lol:
Через два дня звонить представник магазину і каже не має в наявності. Кажу - я взяв кредит, зняв бабло, ограбив банк, а в кажете не має... Вона така чекайте.. Потім звонить, можемо привезти через 4 дні Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 3080 Aorus Master 10 GB GDDR6X (320 bit) і ще по знижці, я кажу ану ще раз... Опана, кажу беру, тільки точно?? Вона да... Кароче, статус змінився і вилізла знижка, В ітозі ціна в замовленні стала за більш потужнішу модель 32.000. Бачив Бог, скільки мук і страждань я пережив коли чекав це чудо сучасної технології... В ітозі, в день прибуття я був на телефоні, верніше на двох. З одного звонив, на іншому записував диктофон як докази.. Але чуло моє серденько, що щось буде не те... Карта як виїхала зі складу так і їде і їде.. 10 звонків в підтримку, вони все обіцяють і обіцяють передзвонити і мороз.. Через години три, все таки доїхала моя карта (точно якесь падло на магазині хотіло поцупити і перепродати, бо вже був дефіцит і ціни полізли вгору. В ітозі приїхав, забрав, виклав розпаковку і вже в коментарях ютюба почали писати "ти де, заберу за 40.000" :lol: Багато писали що типа "Розетка не чесна і тп, так як карти по суті в наявності і не було, а тут вже відгук"
Кароче давай кореш - дуже потужний фахівець і аналітик падати на ухо, продавай за 36.000, через тиждень купиш кращу за 30.000, бо ціни впадуть.. :lol: :lol:
Я думаю та ні, но штуку чуваку уступив... Продав за 39.000, обрадувався но не довго, через місяць вони вже були по 80.000 із-за майнінгу, але нічого. Історія була цікава :beer:
Блин эта история мне напомнила качели с продажами карт в эпоху шмайнинга... Когда продал свою 1080Ти по вкусной цене... :D А потом год сидел без карты..., ну его лесом..., тот профит в пару тройку сотен баксов того не стоил вообще...
Последний раз редактировалось Nuclear World 29.01.2025 22:09, всего редактировалось 1 раз.
MetalistForever
Member

block_stupid: 29.01.2025 18:27 MetalistForever
Це не принципово нове.
Принципово нове, це алмази з графеновими (+атоми металів) транзюками.
Та оптичними з'єднанями для пам'яті (умовний pci-e 7.0).
Але по споживанню, значного кращого нічого не буде. Це для системи загалом. Можна і сьогодні зробити якийсь райзен жер пару ват, за ті самі попугаї, але треба чіллер який буде 20 кіловат жерти.
А ще змінити, адресацію пам'яті, а ще коли чіпи будуть значно кращими по частотам, бо багато хаків для продуктивності переписувати, бо вже тоді вони стають тормозами. Ще є інерція, хто буде софта переписувати.
Можливо принципово новим буде придумати якусь віртуальну машину, на які всі інші ОС та подібне буде запускатись. А вона вже поверх різних чіпів, з різними архітектурами, підходами і т.д.. Щоб не треба було кілотонни софту переписувати.
Колись до цього і прийдемо, але то колись.
Прям зараз, це скляні та алмазні підкадки, та охолодження з двох сторін, кег л4 з гігабайтами hbm, та оптичний pci-e для додаткової пам'яті та периферії.
Жор буде зростати постійно. Ще буде ставити бустери/конденсатори перед блоком живлення компа, щоб міг вивозити той комп, бо мережа не потягне і автомати постріялють

"скляні та алмазні підкадки " - це всього лише дозволяє переносити більш високі температури І дозволить більше чіпів розміщувати на одній підкладці . Про "кег л4 з гігабайтами hbm" - так буст буде
kairo
Member

Nuclear World: 29.01.2025 21:15 Как понял разница между 4080 и 5080 какая то заметная будет исключительно только в функции генерации кадров и всё? Если сравнивать просто ДЛСС 4.0 в режиме качество без генерации кадров, то выхлопа не будет особого?
ІМХО, міняти 4080 має сенс лише на 4090 або 5090, що з фінансової точки зору в нинішніх реаліях виглядає сумнівним рішенням. Простіше дочекатися рефрешу рефрешу у 2026 році. Раптом Хуанг покається й випустить 5080 Ti із продуктивністю 4090 та 20 ГБ VRAM.
Ответить