За останнє покоління НВ шагнула з 450 до 575, тож не бачу нічого неможливогоReinmar: ↑ 21.01.2025 20:11не будуть, ніколи не було таких різких змін ТDP не те що за покоління,а за декілька. Ще у часи gtx 590 14! років тому писали про обов'язковий киловатник в ігровому ПК в наступному році, а він і досі є актуальним тільки під хх90... П.с. якщо порівняти TDP з тою самою 590, то за 14 років він виріс в 1,6 рази.sergiiua: ↑ 21.01.2025 14:57 Ну 6090 точно буде 800Вт, а 7090 мабудь і до 1кВт дойде)
Последние статьи и обзоры
Новости
Прототипу відеокарти GeForce RTX 5090 приписується наявність 24576 ядер CUDA та 800-ватний TGP
-
dead_rat
Member
-
VolandInferno
Member
Я так собі думаю, що, якщо публіка вже буде прогріта на 575 ват, то в наступному поколінні, при переході на більш тонкий техпроцес, вони зможуть всунуть значно більше продуктивності в ці 575 ват.dead_rat: ↑ 21.01.2025 20:16За останнє покоління НВ шагнула з 450 до 575, тож не бачу нічого неможливого
-
dead_rat
Member
Який тонший техпроцесс? ТП зараз більше маркетинговий прикол, бо реальні розміри і споживання транзисторів змінюються несуттєво.VolandInferno: ↑ 21.01.2025 20:21Я так собі думаю, що, якщо публіка вже буде прогріта на 575 ват, то в наступному поколінні, при переході на більш тонкий техпроцес, вони зможуть всунуть значно більше продуктивності в ці 575 ват.dead_rat: ↑ 21.01.2025 20:16За останнє покоління НВ шагнула з 450 до 575, тож не бачу нічого неможливого
-
yurius_r
Member
В Хуанга там нічого не трісне?
-
VolandInferno
Member
Ну все одно, щось там впресують, уплотнять) При переході з Ампера(7nm) на Аду(5nm) ж нормально напхали, і це при тому, що, розмір самого чіпа навіть трошки менший став.dead_rat: ↑ 21.01.2025 20:34Який тонший техпроцесс? ТП зараз більше маркетинговий прикол
-
Igoretc
Member
Хм, з кожним новим покоління графічних процесорів збільшується кількість людей, які навіть маючи можливість придбати дорожче, "топове", надають перевагу енергоефективності. І це не тільки про масовий перехід людей на лептопи. Сьогодні у багатьох користувачів домашніх ПК, навіть затятих гамерів, найактуальніший показник якості карти і проца є не продуктивність/ціна, а банально їх теплопакет. Тобто при виборі чи апгрейді компа спочатку враховуєш вати тепла, з якими в твоїх умовах більш-менш комфортно/непроблемно жити, а вже тоді звертаєш увагу на все решта
Якщо б мені на шару дістався топовий на 2025 рік ігровий ПК, то я б його відразу перепродав якимсь "закомплексованим лошкам", а собі б взяв щось теж з сучасною картою, але таку щоб грілась до 250 ват максимум!
Якщо б мені на шару дістався топовий на 2025 рік ігровий ПК, то я б його відразу перепродав якимсь "закомплексованим лошкам", а собі б взяв щось теж з сучасною картою, але таку щоб грілась до 250 ват максимум!
-
VolandInferno
Member
Отета ви дєрзко за всіх розписались, і ще й добру частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»Igoretc: ↑ 21.01.2025 21:48Якщо б мені на шару дістався топовий на 2025 рік ігровий ПК, то я б його відразу перепродав якимсь "закомплексованим лошкам", а собі б взяв щось теж з сучасною картою, але таку щоб грілась до 250 ват максимум!
-
vmsolver
Member
Получается, деньги есть только у закомплексованных, нет денег - нет комплексовVolandInferno: ↑ 21.01.2025 22:35частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»
Удобно ))
-
Igoretc
Member
А що хіба не так?VolandInferno: ↑ 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались
"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
-
Hotspur
Member
з ноги зайшов в салунVolandInferno: ↑ 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались, і ще й добру частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»
Відправлено через 46 секунд:
тут сильний поділ на червоних і зелених є на форуміIgoretc: ↑ 22.01.2025 06:55"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
-
Gleb1986
Member
тут просто разделение на уважаемых господ и рабов курткиHotspur: ↑ 22.01.2025 08:15з ноги зайшов в салунVolandInferno: ↑ 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались, і ще й добру частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»
Відправлено через 46 секунд:тут сильний поділ на червоних і зелених є на форуміIgoretc: ↑ 22.01.2025 06:55"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
-
Геральт
Member
Нема. Є зелені і є нормальні.Hotspur: ↑ 22.01.2025 08:15 тут сильний поділ на червоних і зелених є на форумі
-
Kashtan
Member
Ще три роки тому Нвідія тестувала 900-ватну побутову відеокарту. Не пішла в виробництво, бо амд нічого суттєвого не випустила, проти кого його потрібно було випускати?Reinmar: ↑ 21.01.2025 20:11не будуть, ніколи не було таких різких змін ТDP не те що за покоління,а за декілька. Ще у часи gtx 590 14! років тому писали про обов'язковий киловатник в ігровому ПК в наступному році, а він і досі є актуальним тільки під хх90... П.с. якщо порівняти TDP з тою самою 590, то за 14 років він виріс в 1,6 рази.sergiiua: ↑ 21.01.2025 14:57 Ну 6090 точно буде 800Вт, а 7090 мабудь і до 1кВт дойде)
https://www.techpowerup.com/294261/nvid ... -ad102-gpu
-
lokkiuni
Member
Как не вышла, 5090 назвали!IC9517: ↑ 21.01.2025 19:07 Про 4090Ti тоже было много слухов - в итоге она не вышла.
-
Ray2000gt
Advanced Member
А чому чіп називається GB200?
В неї що, фізично інший чіп?
В неї що, фізично інший чіп?
-
vmsolver
Member
На картинке Nvidia GB202-200
-
Ray2000gt
Advanced Member
Так. В табличці помилка.
-
testerd2modd
Junior
Нові карти виходять то старі дорожчають бо кінчаютсья запаси... а нові і так дорогі... бариги ще всюди... от би я мав суперсилу нити і щоб ниття це якось вирішувало ситуацію=(vmsolver: ↑ 21.01.2025 16:23Это банальный запас на брак производства, карт надо много, поэтому такие меры нужны для повышения выхода годных, увы. Могли же они добавить железа для компенсации брака, вот и добавили.dead_rat: ↑ 21.01.2025 16:16Прикро, що Хуанг знову впарив огризок замість повноцінної карти
з.ы. Огрызок это же Apple?
Відправлено через 15 хвилин 13 секунд:
Я якраз в тому числіIgoretc: ↑ 22.01.2025 06:55А що хіба не так?VolandInferno: ↑ 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались
"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
А якщо по факту то середньостатистичний житель на Землі - отримує мінімалку (локально де живе).
Якщо ще конкретніше то більшість отримують мінімалку.
А якщо дуже детально, то з точки зору глобальної економіки, 50%-70% населення світу володіють менш ніж 2%-5% загального світового багатства.
Люди бідні. Бути багатим - не нормально зі статистичної точки зору. Бути не нормальним не має бути образливо але завжди чомусь так для мене звучить...
І це ми навіть до ще не випущеної 5060 не дібрались, вже взагалі не кажучи про 5090.
Думаю не треба нагадувати в яких умовах працюють люди добуваючи кобальт та літій.
Ми живемо жирно, вся Європа - це один суцільний гарячий ніж в маслі, котрий не те, щоб розмовляє про відеокарти, а навіть подекуди купує їх, інші люди усе, що заробляють - тратять на їжу. І ні, у них немає можливості заробляти більше / працювати більше / щось ще робити.
Розширюй свій кругозір.
Відправлено через 7 хвилин 53 секунди:
Згідно з твого заліза у тебе не такий вже й "нетоповий сетап", чому не продаси його і не купиш щось попростіше?Igoretc: ↑ 21.01.2025 21:48 то я б його відразу перепродав
-
Igoretc
Member
А де ти в мому залізі побачив топ? Навіть по мірках вже минулого 24го року. Я б себе перестав поважати якщо б купував топові/оверпрайснуті речі для іграшок, бо мова вище йшла саме про ігровий ПК.testerd2modd: ↑ 22.01.2025 16:28Згідно з твого заліза у тебе не такий вже й "нетоповий сетап"
На мою думку вкладатись в топове обладнання є зміст тільки у випадку якщо воно може себе окупити до того як з’явиться новий топ, тобто в професійній діяльності. Я ж купую собі нове обладнання з розрахунку користуватись ним якомога довше, аж до майже морального старіння і навіть ще трохи, а щоб воно мінімально-безпроблемно прожило такий термін стараюсь брати оптимально ціну/якість. Ціна/якість - це не "топ", а "топ" - це не про ціну/якість, а скоріше про: оверпрайз, амбіції, комплекси, понти або профнеобхідність.
-
testerd2modd
Junior
Не залежачи від того в що ти граєш - все ще домінує принцип сінглкора (не навчились ще задіяти усі ядра, в рідких випадках 8+ ядер). 14700k все ще тащить (якщо не брати до уваги x3d чіпи)Igoretc: ↑ 22.01.2025 22:13А де ти в мому залізі побачив топ? Навіть по мірках вже минулого 24го року. Я б себе перестав поважати якщо б купував топові/оверпрайснуті речі для іграшок, бо мова вище йшла саме про ігровий ПК.testerd2modd: ↑ 22.01.2025 16:28Згідно з твого заліза у тебе не такий вже й "нетоповий сетап"
На мою думку вкладатись в топове обладнання є зміст тільки у випадку якщо воно може себе окупити до того як з’явиться новий топ, тобто в професійній діяльності. Я ж купую собі нове обладнання з розрахунку користуватись ним якомога довше, аж до майже морального старіння і навіть ще трохи, а щоб воно мінімально-безпроблемно прожило такий термін стараюсь брати оптимально ціну/якість. Ціна/якість - це не "топ", а "топ" - це не про ціну/якість, а скоріше про: оверпрайз, амбіції, комплекси, понти або профнеобхідність.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I ... vsm2275244
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I ... vsm2275244
13 відсотки (проти 14900k) та 21 відсотків (285k) на 8 ядрах і називати твій камінь не топом - просто смішно. Твій камінь (якщо брати ігри і не брати до уваги x3d) - тащить дуже сильно
А якщо говорити про АМД то тут можна вже вішатись