Віцепрезидент Nvidia не виключає можливості підтримки генерації кадрів DLSS 4 старими GeForce RTX

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Kassatka: 21.01.2025 12:34Age of Mythology: Retold
А там разве римейк, а не ремастер ? самой игре-то сто лет уже
Alexsandr
Member

Bumazka: 21.01.2025 11:32 Кожен рік хочуть кращу графу і відеокарти але платити не хочуть нормальну ціну за це.
Будуть всі і гри рівня графіки гта5 та не лагатимуть і 4к буде в нативі.Тільки ви хрін грати будете бо напишете що це старе гівно якесь.
А как на игровых приставках начиная с 8 бит графику умудрялись улучшать? Вроде бы нечего там придумывать, но ведь придумывали и дизайн и графику, что бы лучше смотрелось. Сейчас этому аспекту просто не уделяют время. Если у разраба на титане запустилось, значить пойдет для всех :) Никто не хочет ломать мозги как экономить ресурсы что бы пустить на что-то еще.
Вспоминаем тут ролик про Бетмена старачя игра какая графика и новая. Стоит ли новый движок такого ухудшения?
lamer
Member

denizen: 21.01.2025 11:50 Маємо, що маємо, ті чуваки, які займались оптимізацією вже повиходили на пенсію, зараз ігри робить нове покоління, яке не хоче на це витрачати багато часу.
Ми всі бачимо, що нове покоління відеокарт, лише трохи краще минулого, та і то пропорційно збільшенню кількості виконавчих блоків та споживної потужності.
Я особисто не вірю, що хтось зробить якийсь прорив в оптимцізації, тому генерація кадрів цілком виправдана.
Тоді були зовсім інщі технології і слабке залізо. Ніхто зараз не буде пргграмувати пререндерні 3-D ізометрічні ігри або навіть спрайти.
І ті ігри навіть глупо порівнбвати з сучасними, настільки великий розрив в можливостях.
Ніхто зараз не буде купляти оптимизовані Doom чи Quake бо вони навіть рядом не стоять з сучаснимі AAA проєктами.
VolandInferno
Member

Kassatka: 21.01.2025 12:34Age of Mythology: Retold
Тільки грають в неї півтори людини. Який сенс згадувати ремастер досить посередньої стратегії кожен раз, наче вона є якимось мірилом/стандартом? RTS, по суті взагалі дохлий жанр. Як я бачу, в цю гру граєте тільки ви один тут при 20FPS, тому це не показово.
Kassatka
Member

phobosse: 21.01.2025 12:40 А там разве римейк, а не ремастер ? самой игре-то сто лет уже
Повноцінний ремейк, дуже багато механік гри кардинально перероблено, хоча кампанія залишилася та сама. Також додається трохи нового контенту, режимів гри, невдалий длц про китайських богів викинули і тепер мають зробити наново з нуля.

Відправлено через 14 хвилин 13 секунд:
VolandInferno
Для мене RTS і є головне мірило, а що відбувається у шутерах і екшенах байдуже. Між іншим вона в мене йде не в 20 fps, а в 60 fps на 4K, правда при вимкнених променях, бо 6000 покоління Radeon явно не для променів у 4K. А так для мене це було головне джерело кіберспортивного контенту, поки від єдиного стрімера не стали тікати глядачі й він змушений був покинути цю гру. :weep: Для мене це найкращі два кіберспортивні місяці в житті вийшли. А так якщо гра геймплейно не найбільший топ, то для мене ще дуже важлива видовищність. А найбільша видовишність виходить або з динозаврами як в Paraworld, або з застосуванням божествених сил та армій з могутніх міфічних істот.
Геральт
Member

Bumazka: 21.01.2025 11:32 Геральт
В мавпі фпс на 4070 ті ще меньший чим в 2 сталкері, не знаю з яких пір вуконг став вершиной графіки і оптимізації.
70 кадрів в QHD нативі мала б тиснути. Оптимізації там таки більше, ніж в Сталкері, бо на повзунки реагує, на відміну від С2.
dead_rat
Member

Nehrk: 21.01.2025 08:36 кстати был такой плеер splash pro ex и в 2012-14 60фпс supernatural можно было втычить. CUDA юзать умел и все такое еще.
Спробував недавно, 60 фпс це добре, але реально щось не тє з картинкою коїться коли включаєш уплавнялку. Довго не витримав.
taras_cs
Member

lamer: 21.01.2025 11:43 Навряд. Капіталіст не буде різати собі прибутки. Не бачу для Нвідіа ніякого сенсу стимулювати користовачів сидити на старих картах і не купляти нових.
Окей, капіталістів викреслюємо.
Назвіть мені, хто не хоче максимізувати свої прибутки?
Я купуватиму в цієї святої людини графічні карти. Чи що там вона продає?
kairo
Member

dead_rat: 21.01.2025 14:00
Nehrk: 21.01.2025 08:36 кстати был такой плеер splash pro ex и в 2012-14 60фпс supernatural можно было втычить. CUDA юзать умел и все такое еще.
Спробував недавно, 60 фпс це добре, але реально щось не тє з картинкою коїться коли включаєш уплавнялку. Довго не витримав.
В мене колись на моєму старому ТВ стояла по дефолту включена уплавнялка. Ніяк не міг зрозуміти в чому проблема, чому всі фільми виглядають, як дешеві серіали. Думав бракований тєлєк)))
Alexsandr
Member

kairo: 21.01.2025 14:52 В мене колись на моєму старому ТВ стояла по дефолту включена уплавнялка. Ніяк не міг зрозуміти в чому проблема, чому всі фільми виглядають, як дешеві серіали. Думав бракований тєлєк)))
не знаю, на больших диагоналях без уплавнялки давно никак нельзя. Слишком большой промежуток проходит картинка за 1 герц на большом экране.
а к уплавнялкам быстро привыкается, потом обычная картинка кажется дерганной. Я только за наличие данной технологии. Еще зависит от технологии, у некоторых работу не сильно заметно (кино не становится сериалом). Но при отключении технологии, работа более чем заметна.
kairo
Member

Alexsandr: 21.01.2025 14:56 не знаю, на больших диагоналях без уплавнялки давно никак нельзя. Слишком большой промежуток проходит картинка за 1 герц на большом экране.
а к уплавнялкам быстро привыкается, потом обычная картинка кажется дерганной. Я только за наличие данной технологии. Еще зависит от технологии, у некоторых работу не сильно заметно (кино не становится сериалом). Но при отключении технологии, работа более чем заметна.
Я декілька років сидів із уплавнялкою, бо тоді просто не знав, що то таке. Не було межі моїй радості, коли розібрався, як її вимкнути. Вона для кіно взагалі не підходить. Та й 60 FPS в кінематографі давно вже померло.
Alex Pepper
Member

А вообще эта генерация оказалась вполне себе хорошей штукой. Я на 3090 играл в Сталкер 2 на максимальных настройках в 1440р с ДЛСС в режиме "качество", и фпс был 55-65 и выше в зависимости от сцены, а в Залесье до 40 просаживался. Картинка была хорошей, но растительность на дальней дистанции конечно же мыльная. И я решил просто ради интереса включить разрешение 4К, чтобы графику без мыла посмотреть. И пока листал настройки решил включить также генерацию кадров от АМД (не знаю почему раньше не пробовал). Картинка в 4К стала идеальной (ДЛСС в режиме качества оставил включенным), фпс стал по ощущениям значительно выше 60, встроенный счётчик фпс от Нвидиа почему-то перестал показывать количество кадров. Но конечно же появился инпут лаг, и я уже хотел всё это дело отключить, но вспомнил про Нвидиа Рефлекс. Включил его и вуаля! В итоге получилась идеально сглаженная картинка, фпс выше 60 (даже в Залесье тормоза пропали) и без лагов. Так что для RTX 3000 хорошая схема получилась - DLSS + AMD FSR + Nvidia Reflex :up:

П.С. На мониторе включен AMD Freesync. Короче, дожились - АМД допиливает производительность на старых видеокартах Нвидиа :laugh:
taras_cs
Member

kairo: 21.01.2025 15:07Я декілька років сидів із уплавнялкою, бо тоді просто не знав, що то таке. Не було межі моїй радості, коли розібрався, як її вимкнути. Вона для кіно взагалі не підходить. Та й 60 FPS в кінематографі давно вже померло.
Ось ця сцена на великому ТВ без генератора виглядає, як шмат л...

"RED"
Краще скачати фільм, вона там на початку.

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Цю одразу на ТВ запустіть, щоб перевірити

kairo
Member

taras_cs: 21.01.2025 16:01 Ось ця сцена на великому ТВ без генератора виглядає, як шмат л...
Для мене, як і для 90% глядачів, кіно в 48-60 ФПС чи із уплавнялками, вигладає, як шмат лайна. Тут немає про що говорити, тема високого фреймрейту в кіно давно померла. Це технологія для ТВ: спортивні передачі, новини, телевізійні серіали.
taras_cs
Member

kairo: 21.01.2025 16:07Для мене, як і для 90% глядачів, кіно в 48-60 ФПС чи із уплавнялками, вигладає, як шмат лайна.
Це вибір кожного - терпіти стробоефект на панорамних сценах, чи колись щось швидко рухається,
або терпіти ефект кіноспектаклю (або soap opera effect) та артефакти при швидкому русі. Артефакти можуть зменшити завдяки майбутнім ШІ генераторам.

Я обираю друге. А ще користувачі домашніх проекторів.
Геральт
Member

taras_cs
В першому відео картинку трясе на обох.

Важкі сцени широким планом може посмикувати і там генератор ок. В дрібних сценах картинка "театральна". Коротше, на любителя те налаштування. Ще й не працює при відтворенні по DLNA.
Upd. О, kairo знову вродив нічим не підкріпелну цифірку :popcorn:
Последний раз редактировалось Геральт 21.01.2025 16:17, всего редактировалось 1 раз.
taras_cs
Member

В першому сезоні Stranger Things сцена на похованні виглядала жахливо навіть з уплавнялкою. Мій ТВ застарів.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Геральт: 21.01.2025 16:16В першому відео картинку трясе на обох.
Краще скачати той фільм та порівняти на конкретному ТВ з уплавнялкою та без.
dead_rat
Member

kairo: 21.01.2025 14:52
dead_rat: 21.01.2025 14:00
В мене колись на моєму старому ТВ стояла по дефолту включена уплавнялка. Ніяк не міг зрозуміти в чому проблема, чому всі фільми виглядають, як дешеві серіали. Думав бракований тєлєк)))
О, оце точно те слово «як дешевий серіал»
:beer:
taras_cs
Member

Геральт: 21.01.2025 16:16Ще й не працює при відтворенні по DLNA.
Дивно, в мене, здається, лише в Game Mode не працює.

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
dead_rat: 21.01.2025 16:18О, оце точно те слово «як дешевий серіал»
Мабуть, це проблема звички.
Ми передивилися Harry Potter, Lord of the Rings, Hobbit з цим ефектом - жодних страждань чи проблем сприйняття.
Alexsandr
Member

kairo: 21.01.2025 16:07 Для мене, як і для 90% глядачів, кіно в 48-60 ФПС чи із уплавнялками, вигладає, як шмат лайна. Тут немає про що говорити, тема високого фреймрейту в кіно давно померла. Це технологія для ТВ: спортивні передачі, новини, телевізійні серіали.
Уже давно нет. На строй технологии жена тоже жаловалась (через комп фильмы), сейчас все ок. Единственное, в некоторых сценах стандартно артефачит чуток :)
так повелось, что для глаз 120 фпс не всегда идеально. А в видео 25 выбрано по техническим причинам и не более. Остальное привычка, когда дерганная картинка кажется плавной. Очень сильно заметно в кинотеатрах на экране, как оно все дергается и про плавные движения речь почти не идет.
Ответить