Геймдиректор Dragon Age: The Veilguard пішла з BioWare

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Сidonix: 19.01.2025 12:05 Тепер зрозуміло, звідки в грі стільки DEI сміття. Замість цікавої гри вони зробили проект для квір-персон :facepalm: . Зайвий доказ того, що не можна в геймдев пускати всю цю компанію. Нікому не цікаво як вони там страждають з невизначеністю хто вони і якої статі.
Ну і скільки його там? Один персонаж якого можна скіпнути (і то разів 4-5 за свою сюжетку на 10 годин про свою небінарність говорить) і десь у глибинах редактора персонажу один пункт до якого 90% гравців і не доберутся.

Звісно було б краще, якби цього не було, але це не трагедія і не це загубило гру.

В ДАО був Зевран, а у другій частині можна було з Андресом випадково засосатися, граючи за мужика. Ну чи пункт "здивуйте мене" у борделі.
А у Veilguard (не те щоб я спеціально намагався, та й граю останні роки, в РПГ, з редакторами за симпатичних (наскільки редактор і мої криві руки дозволять) дівчаток) немає навіть при великому бажанні замутити міцну чоловічу дружбу.

Так що гірше один трансгендер, який собі нічого не збирається відрізати чи пришивати (та й в Кунарі специфічна культура, що не дивно що щось отаке виросло) чи пряма гомосятина на яку можна абсолютно випадково наткнутися і не раз?

P.S. Veilguard в мене все таки на останньому місці в серії, якщо то.

Відправлено через 46 хвилин 39 секунд:
Enjthesilence: 19.01.2025 15:56
vsx: 19.01.2025 14:58 Для разработки хорошей классической рпг требуется лет 6 и полная творческая свобода. Именно столько было у Biowar, чтобы выпустить DAO или у Larian для их BG3. Если на тебя давят со сроками и требуют в обязательном порядке включить нетрадиционные элементы, получается такое.
в БГ3 нетрадиційних елементів більше ніж у вейлгард, це подвійні стандарти, у бг3 кожного можливо заромансити не зважаючи на стать + відкрито лгбтшні персонажі типу Астаріона, Айлін, Ізабель, там можно ще продовжувати, зробити собі жінку з пенісом, короче максимально ікнлюзивна гра, АЛЕ це їй не завадило стати грою року.
Є 100 причин любити БГ3 і максимум 10 (і то половина буде суб'єктивними), а Вейлгард є добрий десяток об'єктивних причин її не любити і таку ж кількість (навіть суб'єктивних) за любов до неї не знайдеться ні в кого. Бісексуальність того самого Астаріона не заважає йому бути цікавішим персонажем, ніж усі з ДА разом взяті.
У попередніх частинах ДА гейства було достатньо, у Вейлгард - немає. Ну максимум дівчинкою іншу дівчинку поцілувати разок можна. На романи взагалі тут забили, видно самі зрозуміли, що нецікавих персонажів наклепали.

Основна адекватна претензія до Вейлгард те, що це сеттинг середньовічного фентезі (в на протязі усієї історії людства були бі і геї), а небінарність це уже хвороба 21 століття. Сильно туди воно ніби не вписується.
Enjthesilence
Member

Skiff93: 19.01.2025 16:50
Сidonix: 19.01.2025 12:05 Тепер зрозуміло, звідки в грі стільки DEI сміття. Замість цікавої гри вони зробили проект для квір-персон :facepalm: . Зайвий доказ того, що не можна в геймдев пускати всю цю компанію. Нікому не цікаво як вони там страждають з невизначеністю хто вони і якої статі.
Ну і скільки його там? Один персонаж якого можна скіпнути (і то разів 4-5 за свою сюжетку на 10 годин про свою небінарність говорить) і десь у глибинах редактора персонажу один пункт до якого 90% гравців і не доберутся.

Звісно було б краще, якби цього не було, але це не трагедія і не це загубило гру.

В ДАО був Зевран, а у другій частині можна було з Андресом випадково засосатися, граючи за мужика. Ну чи пункт "здивуйте мене" у борделі.
А у Veilguard (не те щоб я спеціально намагався, та й граю останні роки, в РПГ, з редакторами за симпатичних (наскільки редактор і мої криві руки дозволять) дівчаток) немає навіть при великому бажанні замутити міцну чоловічу дружбу.

Так що гірше один трансгендер, який собі нічого не збирається відрізати чи пришивати (та й в Кунарі специфічна культура, що не дивно що щось отаке виросло) чи пряма гомосятина на яку можна абсолютно випадково наткнутися і не раз?

Enjthesilence: 19.01.2025 15:56

в БГ3 нетрадиційних елементів більше ніж у вейлгард, це подвійні стандарти, у бг3 кожного можливо заромансити не зважаючи на стать + відкрито лгбтшні персонажі типу Астаріона, Айлін, Ізабель, там можно ще продовжувати, зробити собі жінку з пенісом, короче максимально ікнлюзивна гра, АЛЕ це їй не завадило стати грою року.
Є 100 причин любити БГ3 і максимум 10 (і то половина буде суб'єктивними), а Вейлгард є добрий десяток об'єктивних причин її не любити і таку ж кількість (навіть суб'єктивних) за любов до неї не знайдеться ні в кого. Бісексуальність того самого Астаріона не заважає йому бути цікавішим персонажем, ніж усі з ДА разом взяті.
У попередніх частинах ДА гейства було достатньо, у Вейлгард - немає. Ну максимум дівчинкою іншу дівчинку поцілувати разок можна. На романи взагалі тут забили, видно самі зрозуміли, що нецікавих персонажів наклепали.

Основна адекватна претензія до Вейлгард те, що це сеттинг середньовічного фентезі (в на протязі усієї історії людства були бі і геї), а небінарність це уже хвороба 21 століття. Сильно туди воно ніби не вписується.
ніхто не сперичається, що вейлгард погана гра, а бг3 шедевр. я лише сказав, що історія з "інклюзивністю" не робить гру поганою. астаріон взагалі топ персонаж у грі
citizen17
Junior

Enjthesilence: 19.01.2025 15:56 в БГ3 нетрадиційних елементів більше ніж у вейлгард, це подвійні стандарти, у бг3 кожного можливо заромансити не зважаючи на стать + відкрито лгбтшні персонажі типу Астаріона, Айлін, Ізабель, там можно ще продовжувати, зробити собі жінку з пенісом, короче максимально ікнлюзивна гра, АЛЕ це їй не завадило стати грою року.
так він написав вимагають включити в обов'язковому порядку, а не присутні там і там. Ви взагалі не зрозуміли суті поста. До чого тут подвійні стандарти?
Enjthesilence
Member

citizen17: 19.01.2025 17:01
Enjthesilence: 19.01.2025 15:56 в БГ3 нетрадиційних елементів більше ніж у вейлгард, це подвійні стандарти, у бг3 кожного можливо заромансити не зважаючи на стать + відкрито лгбтшні персонажі типу Астаріона, Айлін, Ізабель, там можно ще продовжувати, зробити собі жінку з пенісом, короче максимально ікнлюзивна гра, АЛЕ це їй не завадило стати грою року.
так він написав вимагають включити в обов'язковому порядку, а не присутні там і там. Ви взагалі не зрозуміли суті поста. До чого тут подвійні стандарти?
тому що одній грі це не проблема, а в інший так. вейлгард менш ікнлюзивний за бг3, але гра набагато слабша, тому ці всі історії, що вейлгард провалився, тому що там 1 небінарний персонаж, казочки. це просто погана гра
Skiff93
Member

Enjthesilence: 19.01.2025 16:54

ніхто не сперичається, що вейлгард погана гра, а бг3 шедевр. я лише сказав, що історія з "інклюзивністю" не робить гру поганою. астаріон взагалі топ персонаж у грі
На фоні багатьох сучасних ААА проектів це нормальна гра, мене на пару якийсь тиждень навіть затягнуло. Хоч я дропав всіма визнані шедеври, типу God of War, через 3-4 години.
Я на всі 100%, згоден, що не в інклюзивності там проблема, але купа людей (більшість з яких навіть на ютубі не проходили гру) це в першу чергу згадують. Та ще й так гіперболізовано, що аж смішно
Tetronga
Member

Ну хоч одна хороша новина сьогодні
Shaolin_Style
Member

Стоит отметить, что Корин Буше в недавнем прошлом была мужчиной, и лишь последние несколько лет позиционирует себя как квир-трансгендерная женщина
а это тут к чему? оверы теперь формируют правую повестку?
Gelonyrum
Member

Загубили гру жахливо прісні, унилі діалоги, мене вистачило на пів годинки, потім мені по квесту дали завдання переговорити з тіммейтами і перша ж думка, яка в мене виникла, була "та щось впадлу" і зніс гру :D після чого поставив першу частину і пройшов від початку до кінця просто залпом, гра стара як світ, але грається чудово, цікавий лор, цікаві діалоги, вибір дійсно на щось впливає, якщо хтось з компаньйонів виморожує то його можна чморити, викинути з паті або взагалі вбити (остання драгон ейдж стала б рази в 3 кращою якби можна було вбити Traash, хоч якийсь викид дофаміну від цієї гри гравці б отримали, мало не перша гра де хорошою кінцівкою є погана бо всі ці дегенерати помирають)
erkins007
Member

Enjthesilence
В бг3 у вас полный выбор. Не нравится вам изобель и ее любимая? Сдай любимую на опыты или вообще убей, или изобель сдай на опыты или вообще убей.
Я уже молчу что диалогов о важности местоимений и трансов я в бг3 за два прохождения вообще не встретил.
Enjthesilence
Member

erkins007: 19.01.2025 19:06 Enjthesilence
В бг3 у вас полный выбор. Не нравится вам изобель и ее любимая? Сдай любимую на опыты или вообще убей, или изобель сдай на опыты или вообще убей.
Я уже молчу что диалогов о важности местоимений и трансов я в бг3 за два прохождения вообще не встретил.
У вейлгарді тебе хтось змушує проходити квест 1го небінарного персонажа? :rotate: Чудово, що в бг3 є вибір, це змінює той факт, що ізабел лезбійка чи що? чи що астеріон гатився в туза з вампірами? у мене з цим проблем нема, я на таких речах не зациклююсь, чого не скажеш про тих, хто сварить вейлгард за "повістку"
daesz
Member

VolandInferno: 19.01.2025 14:56 От що Трамп животворящий робить
Знайомий на днях кидав :D
спойлер
Геральт
Member

Skiff93: 19.01.2025 15:45 Де там мультяшність?
Всюди, починаючи з меню.
Але гра погана не тільки через візуальний стиль.
Там погане абсолютно все.
Skiff93
Member

Gelonyrum: 19.01.2025 18:05

Загубили гру жахливо прісні, унилі діалоги, мене вистачило на пів годинки, потім мені по квесту дали завдання переговорити з тіммейтами і перша ж думка, яка в мене виникла, була "та щось впадлу" і зніс гру :D після чого поставив першу частину і пройшов від початку до кінця просто залпом, гра стара як світ, але грається чудово, цікавий лор, цікаві діалоги, вибір дійсно на щось впливає, якщо хтось з компаньйонів виморожує то його можна чморити, викинути з паті або взагалі вбити (остання драгон ейдж стала б рази в 3 кращою якби можна було вбити Traash, хоч якийсь викид дофаміну від цієї гри гравці б отримали, мало не перша гра де хорошою кінцівкою є погана бо всі ці дегенерати помирають)
Ну я надіявся персонажі розкриються якось з часом типу почнуть довіряти ГГ і все стане краще
5962d8ea8d1ba431a3faabca65fddb57.jpg
Ну з Соласом діалоги значно краще і він сам, як персонаж, тащить всю гру, хоч його і мало.
Гра така беззуба і не дає ніякого вибору (є пара виключень але то смішно просто на що вони впливають).
Там немає бісячих персонажів ( навіть ота Таш) тобі тупо на них по барабану.
Мені сильно зайшла бойовка (лише за розбійника), а коли дійшло, що можна качати напарників качати і дійсно ефективно комбінувати скіли - грати стало ще веселіше. Все ефектно динамічно, ні на секунду розслабитися не дають.
За інші класи дуже унило грати.
Я взагалі останні роки більше на геймплей звертаю уваги, на сюжети якось практично байдуже.

Перша частина була дійсно РПГ, а це екшончик з елементами РПГ.
І тактичні можливості там взагалі нереальні (чого в наступних частинах немає), прокачка статів і особливо спеціалізацій (не просто на якомусь левелі нова гілка прокачки, а реально потрібен вчитель/умова/книга).
ДАО дійсно шедевр, але дуже повільні і не ефектнні бої там були. Ідеально було б щось середнє між першою і другою частиною.

Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
Геральт: 19.01.2025 20:10
Skiff93: 19.01.2025 15:45 Де там мультяшність?
Всюди, починаючи з меню.
Але гра погана не тільки через візуальний стиль.
Там погане абсолютно все.
:lol: в меню прямо мультяшність. Там ще ярличок самої гри якийсь мультяшний. Хіба ні. :facepalm: І назва мультяшна і....
У попередніх частинах гіперреалізм був скрізь.
В тебе якесь своє розуміння мультяшності, мабуть.

Дякую за твою дуже об'єктивну думку вона для мене надзвичайно важлива.
Геральт
Member

Skiff93: 19.01.2025 20:28У попередніх частинах гіперреалізм був скрізь.
Попередні частини були 100 років тому.

Мультяшка і є. І гама і текстури:
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
А от де не мультяшка:
спойлер
Изображение
Skiff93
Member

Геральт: 19.01.2025 20:48
Skiff93: 19.01.2025 20:28У попередніх частинах гіперреалізм був скрізь.
Попередні частини були 100 років тому.

Мультяшка і є. І гама і текстури:
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
А от де не мультяшка:
спойлер
Изображение
:laugh:
Можна ще скрінів з мультиків поряд для порівняння? Ти ж експерт по арту і візуальних стилях, як я бачу.
Я вже дорослий давно мультяшки не дивлюсь. Для мене мультяшка це - Капітошка, Козаки... Ну із ігор чув, краєм напівглухого вуха, сидячи на лавці біля дому пристарілих, про якісь там Фортнайти, Овервотчі...
Гамма мультяшна (what? :lol:) ну текстури ще куди не йшло, можуть такі бути, але не тут. Меню мультяшне :lol:
Хелсбари і ефекти магії звісно не дуже реалістичні, бо такого не існує.
А в кінці Адмірал Ясний Хрін ультанув по повній, але мимо.
Хоча я то знаю, що то за гра (і дійсно якби хороший приклад) , але на скріні мильна картина маслом, а не фотореалізм.
Геральт
Member

Skiff93
Мультяшна гама це оте все кислотне різнобарв'я. Береш першу ліпшу Tinker Bel і бачиш десь таку саму гаму.
2077 з коробки, до речі, також
мультяшний
Изображение
Ну, це щоб тобі не дуже образливо за сабж було.
Головне, що ти зрозумів, про яку гру йдеться. :-/
Skiff93
Member

Геральт: 19.01.2025 21:29 Skiff93
Мультяшна гама це оте все кислотне різнобарв'я. Береш першу ліпшу Tinker Bel і бачиш десь таку саму гаму.
2077 з коробки, до речі, також
мультяшний
Изображение
Ну, це щоб тобі не дуже образливо за сабж було.
Головне, що ти зрозумів, про яку гру йдеться. :-/
Не зовсім тут згоден. Це - не мультяшність.
Аж прямо кислотності там немає.
Там достатньо реалістичних кольорів, а шмот строкатий і розмальовані обладунки є не тільки тут і були й в реальному пізньому середньовіччі в забезпечених верств населення.
Ну Кіберпанк ще мультяшним називати - таке собі. Тут саме першоджерело таке.
А ну так це ж по коміксу - мультики.
Більше 5-6 кольорів за раз на екрані - мультики.
Щось злегка яскравіше блідих вицвілих напівтонів - мультики.
erkins007
Member

Enjthesilence: 19.01.2025 19:14
erkins007: 19.01.2025 19:06 Enjthesilence
У вейлгарді тебе хтось змушує проходити квест 1го небінарного персонажа? :rotate: Чудово, що в бг3 є вибір, це змінює той факт, що ізабел лезбійка чи що? чи що астеріон гатився в туза з вампірами? у мене з цим проблем нема, я на таких речах не зациклююсь, чого не скажеш про тих, хто сварить вейлгард за "повістку"
Я не играл в сам вейлгард, но в МЭ например квесты на лояльность крайне рекомендованы.
И даже если не проходить его игра тебе тычет повесткой прям в морду диалогами и прочим.
А убить ту же Таш возможности нет.

В БГ3 про Астариона вы это не факт что узнаете даже играя за Астариона.
Как и то что изобель по бабам если с ходу дочь селуны кокните. А если узнаете и вам это не нравится, то никто не мешает исправить эту мерзость кардинально. Потому что это ВАШ выбор в ВАШЕЙ ролевой игре.
Вейлгард даёт вам этот выбор? Нет. Потому что это не полевая игра, а реализация комплексов психически больного чувака, который в итоге сбежал с тонущего корабля.
Enjthesilence
Member

erkins007: 19.01.2025 22:07
Enjthesilence: 19.01.2025 19:14

Я не играл в сам вейлгард, но в МЭ например квесты на лояльность крайне рекомендованы.
И даже если не проходить его игра тебе тычет повесткой прям в морду диалогами и прочим.
А убить ту же Таш возможности нет.

В БГ3 про Астариона вы это не факт что узнаете даже играя за Астариона.
Как и то что изобель по бабам если с ходу дочь селуны кокните. А если узнаете и вам это не нравится, то никто не мешает исправить эту мерзость кардинально. Потому что это ВАШ выбор в ВАШЕЙ ролевой игре.
Вейлгард даёт вам этот выбор? Нет. Потому что это не полевая игра, а реализация комплексов психически больного чувака, который в итоге сбежал с тонущего корабля.
до чого тут "узнаете или не узнаете?" ці персонажі прописані як гомосексуальні, те що ти маєш змогу їх вбити, чи не проходити їх квести, це абсолютно інше питання від цього натуралами вони не стануть. і факт того, що кожен з нпс, не відмовить вам у стосунках чеоез те що ви з ними однієї статі це також добре ілюструє як ларіан вміло зіграли на інклюзивності.
Геральт
Member

Skiff93
Ось тобі "дорослі" середеньовічні кольори.
спойлер
Изображение

Изображение
Ответить