Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Я нагадаю , що є ОЕМ топ проци які не йшли по прайс листам і доставлялися з заводу прямо в фірму.
Дістати їх можна було у одиничних кількостях , те що не пішло у шредер.
Назви і спеки називати не буду по відповідним причинам.
radical
Member

Я бачив колись у якомусь магазині продавався коробочний(!) celeron yonah, навіть десь фото коробки зберіг.
spoglyadach: 13.01.2025 11:25 В жодному прайсі не бачив жодного Turion ні у постачальника ні в прайсах ритейлу. Я собі 3700+ OEM за 70$ ледь вичепив бо їх щойсь зайшло в Україну пара палєт і всьо. Та й дивлячись на прайс цих проців, я собі слабо уявляю як власник 754 платформи за 500$ сумарно, купує проц під експеременти за 200+$
Те ж саме було і з х2 939, боксові версії значились у прайсах по кінським цінам (і не факт, що вони були там у наявності), а tray зрідка з'являлись у продажу по досить помірним цінам, майже як за аналог АМ2, тільки треба було уточнювати, бо часто у прайсах була плутанина.

А, ще з цікавого, бачив туріони у офіційному списку процесорів до якоїсь асусовскої плати. Шкода, забув, яка була модель.
А так, вони сумісні десь з 80-90% плат, у мене десь був список перевірених. Було декілька, де не працювали.

А туріони продавались через сервіси-центри, як і інші ноутбучні запчастини, моїм знайомим замінили проц у НР через сервіс.
spoglyadach
Member

В тому й полягає пікантність ситуації, що якісь цікаві не мейнстрімові проци було не так вже й просто дістати, навіть коробочні версії не завжди були прям у кількостях. Тому я і підкреслюю що мова йде про типовий конфіг на 754 бо інакше так само можно зараз говорити про якийсь 2008-2009 рік у площині 775 сокета і казати що туди легко ставав 771 Xeon E5450 або X5470 А той факт що його під 775 адаптували в якомусь там 2013 році чи навіть пізніше це вже нюанси.
Доречі під AM2 з процами було норм, їх вистачало всім та й з цінами було все добре бо всі ганялись за корою дуба а пересаджений 939 на DDR2 не сказати що прям дуже популярний був. Я от подивився у наших барахолках - 0 туріонів під 754, а зараз же вони в цілому сміття потрібне 1,5 ентузіастам
radical
Member

"Типовий конфіг на 754" був у різні роки досить різний.
До появи 939 то був топ, дорогий і не дуже розповсюджений через те. Бюджетним сегментом тоді був 462.
Після появи 939 амуде перевели 754 у бюджет, а 939 став топом, звідси і така маса семпронів під пізній 754 і мала кількість атлонів.
АМ2 у нас був дуже популярний, фірми збирали бюджетні тачки саме на них, бо вони були значно дешевше Core2.
А мобільних S754 проців було досить мало порівняно с мобільними сокетами К8 під ДДР2, їх ніколи на барахолках багато і не було.
saren
Member

radical
Лол, я в 2005 или 6, не помню уже, взял себе 754 чемпион. Посидел 3 дня и откатился на Бартон 2500. :gigi:
Nuclear World
Member

Подскажите кто в курсе, с видеокарты RX480 Nitro получится ли вывести картинку на VGA монитор через обычный переходник DVI-D на VGA ? Она вообще "аналоговый" сигнал поддерживает или нет ? Я просто не могу могу найти единого понимания и ответа, переходник DVI-D to VGA зачем он создавался если половину говорят работать будет, другие говорят, что нужен "эмулятор" и работать не будет через него ?
Бумик
Member

Я с первого моего ПК ,купленного в 2005 году (462 сокет ). через пару лет * пересел* сразу на АМ 2 (правда,с ,АЖП слотом,купил тогда,году в 2006 или 07 , под него видюшку Радеон 1950 ЖТ от Палита,дорого стоила,бл).А через пару лет на АМ 3 (купил тогда мать с анлоченым Сепроном 140,затем был уже много лет Фен 955 на этой же плате и видюха вроде ЖФ 9800 от Спаркле).Так что эти 478/754/939/775 (а,на 775 пару плат с процами промежуточно юзал всё-таки,до АМ 3 ) прошли мимо меня ,впрочем,как и 1366 и 1156 впоследствии.И сейчас есть относительный интерес поюзать каждый сокет.

Відправлено через 11 хвилин 53 секунди:
Nuclear World: 13.01.2025 15:08 Подскажите кто в курсе, с видеокарты RX480 Nitro получится ли вывести картинку на VGA монитор через обычный переходник DVI-D на VGA ?
Объясню на пальцах.Если в разъёме DVI на видеокарте нет четырех пинов вокруг широкого пина,он типа полоски,то никакого аналога там нет.Ибо этот аналог на DVI интерфейсе передается через эти 4 пина.Если непонятно или плохо объяснил,то когда попаду домой к компу,скину фото с торца разъема,бо сейчас с телефона не комильфо.
radical
Member

Бумик: 13.01.2025 15:26 на АМ 2 (правда,с ,АЖП слотом,купил тогда,году в 2006 или 07 , под него видюшку Радеон 1950 ЖТ от Палита,дорого стоила,бл
Ого, что за мать? Их было не так много. В основном, асроковские поделия, MSI/Biostar на VIA, Giga на NF3
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Nuclear World
DVI-I є аналог, DVI-D немає.
Бумик
Member

Biostar KT 800,вроде она.Лежала у нас в комп магазине,видать долго лежала и потому цена была наверно со скидкой.Но я потом *наверстал* стоимость всего компа покупкой АЖП Радеон 1950 (хотелось карту помощнее,а всякие радеони 9800 или жирафы 6600 уже для 2-х ядерного Атлончика были слабоваты :D.
radical
Member

Бумик: 13.01.2025 15:44 Biostar KT 800,вроде она.Лежала у нас в комп магазине,видать долго лежала и потому цена была наверно со скидкой.Но я потом *наверстал* стоимость всего компа покупкой АЖП Радеон 1950 (хотелось карту помощнее,а всякие радеони 9800 или жирафы 6600 уже для 2-х ядерного Атлончика были слабоваты :D.
Жесть, две фазы питания и ограничения 65W по процессору
https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/i ... %20SUPPORT
когда такое видишь, начинаешь понимать, что даже у асрока, в принципе, неплохие платы!
Nuclear World
Member

Бумик: 13.01.2025 15:38
Nuclear World: 13.01.2025 15:08 Подскажите кто в курсе, с видеокарты RX480 Nitro получится ли вывести картинку на VGA монитор через обычный переходник DVI-D на VGA ?
Объясню на пальцах.Если в разъёме DVI на видеокарте нет четырех пинов вокруг широкого пина,он типа полоски,то никакого аналога там нет.Ибо этот аналог на DVI интерфейсе передается через эти 4 пина.Если непонятно или плохо объяснил,то когда попаду домой к компу,скину фото с торца разъема,бо сейчас с телефона не комильфо.
Да уже это понял) Просто меня сбил столку такой переходник...

https://rozetka.com.ua/ua/245448457/p245448457/

зачем вообще его создали и выпускали, если он физически не может работать...
radical
Member

то для других карт, где аналог есть в DVI(DVI-I)

https://support.nvidia.eu/hc/ru/article ... -I-и-DVI-D

есть, кстати, и медиаконвертеры, которые делают аналог из цифры, но там схема внутри, это не тупо переходник
Бумик
Member

radical: 13.01.2025 17:04 Жесть, две фазы питания и ограничения 65W по процессору
https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/i ... %20SUPPORT
когда такое видишь, начинаешь понимать, что даже у асрока, в принципе, неплохие платы!
Она,родимая.На ней у меня какой-то Брисбейн то ли 4000+ то ли 4200+ стоял.
Вот такое первое знакомство с АМ2 было. :gigi:
Nuclear World
Member

radical: 13.01.2025 18:06 то для других карт, где аналог есть в DVI(DVI-I)

https://support.nvidia.eu/hc/ru/article ... -I-и-DVI-D

есть, кстати, и медиаконвертеры, которые делают аналог из цифры, но там схема внутри, это не тупо переходник
Да уже сообщил человеку, что пусть берёт более современный монитор или может забыть про актуальные карты. Эмуляторы юзать не хочет, только "натив", мол может как то искажать картинку. Я сам вернулся в исторический экскурс, так как уже и дви редко где можно встретить, не говоря уже про вга... :D
spoglyadach
Member

radical
Ну це не відміняє того факту, що АМД відкатала нову архітектуру за рахунок юзерів, випустили щось доволі сире не допрацьоване а ти давай розважайся. Нагадує трохи 1156 типу ось вам шото новеньке давайте пограйтесь, ой i5 був двуядерний ми передумали тепер буде 4 ядра B-)
А з АМ2 все аналогічно, у нас замовляли ASUS M2N-E та 3200+ бокс з 1Гб пам'яті просто пачками для офісів. Ще гігабайти були дуже популярні тоді, прям брали їх пачками, мабуть та різниця в 10-15 баксів все рішала. На Core 2 Duo офісні тачки взагалі не пригадую що б масово тарились, мабуть це вже пізніше було коли вийшли серії E2xxx та E4xxx

Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
saren
Нормальний правильно приготований Бартон в той час був точно не повільнішим, та й архітектура x64 для Win XP м'яко кажучи до одного місця. Ігорєй з підтримкою SSE2 тоді всеодно ще не було

Відправлено через 15 хвилин 50 секунд:
Бумик: 13.01.2025 15:38 Я с первого моего ПК ,купленного в 2005 году (462 сокет ). через пару лет * пересел* сразу на АМ 2 (правда,с ,АЖП слотом,купил тогда,году в 2006 или 07 , под него видюшку Радеон 1950 ЖТ от Палита,дорого стоила,бл).А через пару лет на АМ 3 (купил тогда мать с анлоченым Сепроном 140,затем был уже много лет Фен 955 на этой же плате и видюха вроде ЖФ 9800 от Спаркле).Так что эти 478/754/939/775 (а,на 775 пару плат с процами промежуточно юзал всё-таки,до АМ 3 ) прошли мимо меня ,впрочем,как и 1366 и 1156 впоследствии.И сейчас есть относительный интерес поюзать каждый сокет.
Інвєстіруєм у материнку з AGP на AM2 з DDR2, фіксіруєм прібиль купуючи AGP відяху з +50$ оверпрайсу за встановлення чіпа.
В мене доречі є кльова 1950 AGP від MSI навіть з повним комплектом та коробочкою :up:
radical
Member

spoglyadach: 14.01.2025 02:44 Ну це не відміняє того факту, що АМД відкатала нову архітектуру за рахунок юзерів, випустили щось доволі сире не допрацьоване а ти давай розважайся. Нагадує трохи 1156 типу ось вам шото новеньке давайте пограйтесь, ой i5 був двуядерний ми передумали тепер буде 4 ядра B-)
А з АМ2 все аналогічно, у нас замовляли ASUS M2N-E та 3200+ бокс з 1Гб пам'яті просто пачками для офісів. Ще гігабайти були дуже популярні тоді, прям брали їх пачками, мабуть та різниця в 10-15 баксів все рішала. На Core 2 Duo офісні тачки взагалі не пригадую що б масово тарились, мабуть це вже пізніше було коли вийшли серії E2xxx та E4xxx
Так, щоб зразу все вийшло і було без боків, буває дуже рідко.
А сокет 754 це взагалі була цивільна адаптація серверного сокет 940, де використовувалась тільки регістрова ддр.
1156 стартував досить вдало, шкода тільки, що швидко здувся.
ASUS M2N-E для офісів не знаю навіщо, це ж треба ще на відеокарту витратитись. Тоді ж вже повинні були б бути двохчипові 6100/6150 з досить пристойним на той час вбудованим відео, які, до того ж, не дохли так массово, як асус на нфорс4.
З 775 у офісні тачки ставили pentium dual core в кращому випадку на платах типу 945 з вбудованим відео і гігом раму, але це було вже значно пізніше, у часи 939 там міг бути і Р4, і навіть celeron D.
spoglyadach
Member

Так, звісно. Мені цей тред про 754 нагадав 2017 рік, коли вийшли RYZEN і я в одному огляді сказав що це дуже сирий продукт з купою проблем. В мене полетіли сотні амудебойських коментарів що я довєн і взагалі тупий, підняв облізлого хвоста на свящєнний рузєн. А потім ОЙ пройшло 2-3 роки і всі такі "ну да ну да єта пєрвая сєрія не була безпроблемною, пам'ять погано женеться оця чіплєтна технологія із прив'язкою до шини інфініті теж так собі" Ну тобто піпол не влаштовували аргументі типу "чуваки в мене 2 кіта пам'яті з хмп 3200 не завелись вище 2400 навіть з ручнмими налаштуваннями" :laugh: :lol:
mklm
Member

які проблеми були у 754?
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

mklm
Одноканал?)
Ответить