AFU_power: ↑
12.01.2025 11:54
Евгений King: ↑
12.01.2025 11:46
Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070 я хочу бачити продуктивність цих коспонентів, на відповідному рівні, але з більшістю моделей Razer та Anus нажаль я побачу лише маркетинговий булшіт, вий вентиляторів, температури під 100ку і продуктивність рівня молодших компонентів, при майже двократній ціні того ж Acer чи Леново. Якщо хочете фулл метал, є Legion 7/9 модельки як Pro так і Slim, у Acer теж щось з фулл метал корпусами є, так вони будуть дорожчі, але всерівно все ще дешевше аніж Razer/Anus
Я розумію, що ви фанат легіонів та високопродуктивних мобільних станцій для геймінгу, але я наголошую, що не всі такі. Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070, то я очікую від нього не тільки сирої швидкодії та взльот двох великих турбін з охладу леново. Я ще очікую хороший екран, зручну клавіатуру, приємні матеріали корпусу та строгий дизайн, а не незрозумілі виступи сзаду як Lenovo/Alienware/Acer та ігросральні фінти. Згоден що zephyrus і scar теж не еталон суворого дизайну, але все ще є Blade, ну і ще в натяжку можна приплести HP Omen Transcend. Про гул кулерів взагалі аргумент так собі, щоб отримати повну швидкодію від всіх компонентів, яка є вашим основним аргументом, легіон здатен навіть перекрикнути кулерами Clevo, в яких с заводу завжди погана і гучна fan curve. Враховуючи, що у легіонів слім, а легіонів 5 у всіх звук в ноутбуці тихий та плаский, то це ніяк не додає йому балів. І ще раз нагадую, двократна ціна береться не тільки з продуктивності компонентів, а ще з інтер'єру ноутбука як такого. Я не кажу що легіони погані, але виставляти їх як щось неймовірне і не маюче конкурентів теж не варто, бо це перекатується в банальне фанбойство.
Я вже бачу, що ви не знайомі з Легіонами 2024 року, бо там майже нема виступу позаду.
Стосовно зльоту турбін, то у Slim/Pro 2024 з цим теж все ок, у кастом режимі при 40-45Вт на проц і андервольтом карти 0.9-0.95в і 2700Мгц (приклад для 4060) отримуємо у останньому Аватарі 65-70 градусів, дуже тиху роботу кульків на рівні 1900 обертів - це дуже тихо, навіть тихше за якись середньостатистичний ПК. Якщо переключитись в Max Perfomance то так, буде маленький літачок, але ні на йоту більше FPS не буде, просто проц бустане в 80Вт і кулери почнуть набирати 3600+ обертів.
По звуку мені сказати нічого, для звуку у мене є зовнішня звукова та DT 770Pro або Meze 99 Neo і колонки, але скажу таке, пару раз юзав стандартні динаміки, Legion 5 - дійсно повна шляпа, Legion 5 Slim більш-менш терпимо, Legion 5 Pro задовільнить повністю невибагливого користувача, та мій топ по звуку це HP envy x360, брав дівчині під помалювати, звук Bang & Olufsen - моя повага.
А от з екранами до Slim/Pro як на мене прикопатись нема куди.
Ну то ладно, лишимось при своєму, подобається - купуйте, я ж не проти.