Поділюсь своїм досвідом. Читав історії про неймовірні ціни на процесори з алі, 7800x3d за 250$ і інше. І що там не треба платити ніякого мита, на відміну від того ж Амазону. Ну думаю спробую. Купував на сторінці NINGJING GLOBAL STORE SZCPU STORE.
https://amdcpu.vi.aliexpress.com/store/ ... match_sort
В цьому магазині ціни на 12 покоління Інтел були хороші. Нижчі, ніж зараз. Була чорна п'ятниця, чи як воно там у них називається. Я прочитав, що вони деколи можуть поставити реальну ціну, і тому бажано їм написати щоб ціну занизили. Я так і зробив, бо за процесор зі знижками і купонами я заплатив 210$. Без купонів і знижок цінник був доволі таки вищим. Я попросив поставити ціну наполовину меншу від тої, яку заплатив. Мені прийшла автоматична відповідь через гугл-транслейт "ми цього зробити не можемо". Ну що ж, чекаю.
Через кілька тижнів я глянув на сторінці в кабінеті, що відправлення вже тут в Україні в кур'єрській службі. Чекав ще десь 10 днів, не було ніяких змін, вже хвилювався, і тут мені подзвонила жіночка з Укрпошти, і сказала: "є посилка з Китаю, але треба прийти у відділення сплатити платіж". Я прийшов, вони там всім відділенням 20 хвилин не могли знайти посилку, бо все валяється на підлозі і ніяк не поскладане. Але вкінці-кінців знайшли. Жіночка дивувалась, що ж це таке можна було купити дороге з Китаю щоб нарахували мито, і чи це не якась помилка, і щось там перевіряла. Але помилки ніякої не було, бо chen wen zhen вказав реальну ціну на відправленні, і до посилки митник скотчем приклеїв синій конвертик з написом "Увага мито". І я сплатив ще 710 гривень мита, в сумі вийшло 710 + 8800 = 9500грн. Ще на посилці видно, що йшла через Латвію, очевидно літаком.
Тому особисто мій досвід - вказують реальну ціну, і роблять це навіть якщо їм написати цього не робити. Конкретно в цьому магазині. Трохи неприємно, за ті гроші можна було б замовити скальп, але є як є.