S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

avuremybe
Предметно: живі події навколо гравця генеруються. Симуляція світу не потрібна, бо принесе більше проблем, ніж профіту.
possum
Member

Пара слов по поводу дискуссии на тему "событий вокруг игрока". Они не генерируются, увы. A-Life практически не работает. Вообще. Номинально он есть, но фактически там забиты халтурные скрипты. На ютубе уже масса подтверждений: одна и та же сцена разыгрывается одними и теми же неписями после триггера в конкретном месте (например, игрок выходит из подземелья - "И тут все заверте...").

Судя по тому, насколько там все сломано, я могу предсказать, что полноценного (обещанного ПЫС) A-Life нам в ближайшие полгода-год можно не ждать. Не получается она у них. И черт с ней. Это не так просто сделать, как некоторым кажется. Достаточно, если они исправят идиотский спавн врагов на дистанции 10 метров от игрока (это не добавляет "драйва", а лишь раздражает, полностью убивая атмосферу игры).
Последний раз редактировалось possum 05.12.2024 10:57, всего редактировалось 1 раз.
avuremybe
Member

Геральт: 05.12.2024 10:43Симуляція світу не потрібна, бо принесе більше проблем, ніж профіту.
Щоб зрозуміти, на скільки сильно ти помиляєшся, треба всього лише пограти в ігри, де це було реалізовано.
Два яскравих приклади тобі вже навели: космічні рейнджери і сталкер.
Щоб говорити про це ПРЕДМЕТНО ти маєш бути, як мінімум, добре знайомий з реалізацією.
Дам невеличкий спойлер: проблем із цим немає, а профіт колосальний. А що стосується конкретно сталкера - так A-Life завжди був його ключовою фічею. (Включно зі сталкером 2, аж до самого релізу :laugh: )
possum
Member

Еще немного про A-Life... Разработчикам нужно не пиариться на этом словосочетании, а исправлять самые базовые алгоритмы поведения врагов. Вот типичная ситуация (наблюдается в 40% всех перестрелок):

Есть полдюжины врагов, находящихся рядом (между ними дистанция не более 5-10 метров). Все они уже обнаружили меня и пытаются окружить (т.е. бой уже идет).
Я убиваю двух или трех из них... они валятся на землю.
Что делают остальные? Если они в этот момент смотрели не прямо на меня, а чуть в сторону, они заявляют: "Враг не обнаружен! Отбой тревоги!". И поворачиваются спиной ко мне.

Это позор. О каком "А-лайфе" тут может идти речь? Им надо фиксить логику боевого поведения, потому что боевка превращается в фарс. Ночью все они чуют меня шестым чувством, а днем проявляют слепоту, глухоту и тупость... словно всех их зовут Эдуардами.
Eduard1980
Member

possum
Оце у тебе підгоріло :lol:
Маю для тебе ще: як назвати людину, яка хейтить гру, все в ній для нього не таке і погано зроблене, при тому проходить її двічі(двічі, двічі :rotate: )за два тижні?
Ви з варзеком або одна харя, що заборонено на цьому форумі, або два брата акробата. Але точно кончені якісь, судячи з вашої(твоєї) поведінки
MAKKACIN
Member

Харош вже, краще підкажіт де норм дробовика нарішати?) ато м860 моноліт мені не сподобався зовсім :shuffle:
BoJIbHbIu
Member

MAKKACIN
рудий ліс/янів. с зомбі можна зняти рам2 або сайгу. також це можна там купити.
MAKKACIN
Member

BoJIbHbIu
Дякую, я тут задався цим питанням і по типу "гугл знає все" знайшов цю мапу, можливо буде багатьом цікаво https://mapgenie.io/stalker-2-heart-of- ... s/the-zone
Барбарис
Member

avuremybe: 05.12.2024 10:17
Барбарис: 05.12.2024 08:54Він не привид, він захисне маскуюче поле має.
Так коли труп падає - видно, що у нього ніг немає. Він типу літає.
:facepalm:
Тіло ж є, рухається на однаковій висоті за рахунок захисного поля, отже не привид.
Геральт
Member

avuremybe
"спочатку добийся", ага.
Проблем, з ним пов'язаних, нема, бо він не впроваджений. Впровадять - будуть.
Рейнджери пройшов всі. Може й не 1 раз, вже не згадаю. І Поклик Прип'яті разок.
avuremybe
Member

Геральт: 05.12.2024 12:15Рейнджери пройшов всі. Може й не 1 раз, вже не згадаю. І Поклик Прип'яті разок.
То які там проблеми, з ним пов'язані?
Varzek
Member

MAKKACIN: 05.12.2024 11:54 Харош вже, краще підкажіт де норм дробовика нарішати?) ато м860 моноліт мені не сподобався зовсім :shuffle:
Мне понравился дробовик, который дают за победу на Арене в локации Росток. Вроде Кувалда называется (модификация SPSA-14).
Геральт
Member

avuremybe
Ти симулятор з рейнджерів хочеш до Сталкера прикрутити? І ще тут щось про деталі реалізації розпинаєшся?
Та й там були проблеми, бо вирахувавши принципи того "симулятора" можна було їх абузити. Детально не згадаю, було 100 років тому.

Сталкер в поточному стані має купку проблем, і якщо в наст. патчі той твій alife викотять, то проблем стане ще більше. Тут не треба бути, бляха, пограмером.
І я хочу встигнути пройти гру до того як її геть зламають на догоду нитикам. Економіку вже зламали: думати не треба, планувати не треба. Бойовку в полі, так виглядає, також. Бо нафіг борикатись з мутантами, чи тікати через півкарти, якщо можна почекати поки он та група їх зачистить. І позбирати лут з трупів.
avuremybe
Member

А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
Бо коли кількість трупів там підходить со сотні - фпс провалюється до 1-2 і грати тупо неможливо
Барбарис
Member

Геральт, та може майстра додадуть, бо з відключеннями світла та роботою я не встигну.
Сьогодні зранку глянув(гроші зароблені в мене були до 2 патчу переважно, бо в Рудому та на Янові не продавав нічо, а вчора ввечері покращив екзоскелет з Іскри) - 983 тисячі з шагами потрачено в Стімі (ремонти та апгрейди, в магазинах не купую). Грошей отже вистачало.
Donate
Member

avuremybe: 05.12.2024 15:02 А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
Бо коли кількість трупів там підходить со сотні - фпс провалюється до 1-2 і грати тупо неможливо
Перший босс щоль? В мене на 2070Супер в 2к там десь біля 20 фпс було я не знаю як на сетапі по краще фпс нуль...
спойлер
Стріляй по світильникам
AFU_power
Member

avuremybe: 05.12.2024 15:02А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
з фаустом? 2,5 магазина з сайги в упор і він отлітає, не звертаючи увагу на інших(спершу треба знищити лампи і одну на ньому). Взяти на бій екзоскелет алмаз на бункері на янові, там же його прокачати, купити сайгу і прокачати її на бронебійність та зменшення віддачі
avuremybe
Member

AFU_power: 05.12.2024 15:53
avuremybe: 05.12.2024 15:02А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
з фаустом? 2,5 магазина з сайги в упор і він отлітає, не звертаючи увагу на інших(спершу треба знищити лампи і одну на ньому). Взяти на бій екзоскелет алмаз на бункері на янові, там же його прокачати, купити сайгу і прокачати її на бронебійність та зменшення віддачі
Я не одразу допер, що випромінювач у нього на поясі теж треба зламати.
Снаряга там не важлива, лампи і з пістолета нормально розбиваються, а по ньому стріляти взагалі не потрібно.

Доречі про екзоскелети - вони, як і інші броніки, тоннами дропаються з ворогів.
Я охрініваю просто, нащо вони таке зробили. І ще більше з тих, хто жаліється на нестачу грошей в грі :laugh:
AFU_power
Member

avuremybe: 05.12.2024 17:23Доречі про екзоскелети - вони, як і інші броніки, тоннами дропаються з ворогів.
Алмаз самий чітерський, сама найбільша грузопідйомність, максимум фізичного захисту, більше половини термо, хімічного, псі, електро захисту, максимальний радіаційний, чотири свинцевих контейнера
Zealoth
Member

avuremybe: 05.12.2024 17:23 Доречі про екзоскелети - вони, як і інші броніки, тоннами дропаються з ворогів.
Я за первое прохождение бронники с трупов снял ровно один раз, с жмуриков в квесте обороны Залесья, больше ниразу. Как они тоннами дропаются?
Ответить