З'явилися технічні огляди S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — протестовано 20 відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Vlaad13: 21.11.2024 16:32
Kashtan: 21.11.2024 16:14
Брухт ? На ньому перші місця в рейтингах . А там де не перші - у суперників були випарники як правило. Продавай свій непотріб, візьмеш інший, трохи сучасніший.
зараз не 2014 а 2024 - це так щоб ви знали :laugh:
звісно у вас нормально не буде працьвати гра 2024 року на залізі 2014
і вина тут не розробників а когось іншого
Причому тут 2014? ЦПУ 2015 року, ГПУ 2016. Обидва флагмани були свого часу.
Я повторюсь - всі інші сучасні ігри нормально йшли. Всі. Абсолютно. Головне навіть не в фпс, і не в його спорадичних дропах навіть в стартовій сцені - а в крашах систем. Не лише в моїй. У моїх знайомих теж пішли краші на сталкері. Сама гра - баг, схоже на витоки пам’яті.

Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
Барбарис: 21.11.2024 16:23 Kashtan, по правді, 5775 дуже специфічний проц для ігор. Досвід невеликий, але з оглядів і тестів теж подібне враження склалося. В результаті відмовився від такого.
У вас він теж був?
Я в курсі , едрам по - різному працює на різних ігрових рушіях, я в свій час всі тести намагався знайти про нього. І це нормально, в-кеш АМД теж по різному працює на різних рушіях. В старкрафті він точно дає приріст, а грав в основному саме в цю ртс.
Барбарис
Member

Kashtan, тільки, здається, на ддр4, але то недовго - пробував його та і5. Для КАД переваг не було, а в іграх не стабільно щось.
7_s_7
Member

Cобственно, ожидаемо. Это же СТАЛКЕР, как первый был сырой и его годами допиливали, но не разработчики а модеры, так и этот :lol:
Все на волне хайпа и не более того.
Евгений King
Member

D_ad: 21.11.2024 12:27
спойлер
Гра наче "процесорозалежна", але мій проц, судячи по тестах, в простої десь 30-40%. Шо за фігня...
Ок, новітніші інструкції, архітектура - це все зрозуміло.
Але ж 30...40 відсотків просто простою.
Хай би він хєрачив в full load під 140 ват і видавав такі фрізи - тоді б я сказав, що мій камень вже, видно, дійсно того -- застарів, але ж, бляха, ну тут не його косяк.
І те що багато людей з новітніми процами скажаться на фрізи і статтери тому тільки підтвердежння.
Чекаю патчі на оптимізацію використання ЦП.
Пфф 5820k, Мессіан перелогінся.
Те що моніторинг вказує як не повний догруз, нічого не значить, у Вас може бути перегружена підсистема пам'яті чи FPU блоки, навантаження яких не відомо.
Очікуйте, може щось і буде, але таке стареньке барахло вже своє даввнноо підпрацювало :gigi:
GipeR
Member

Не ощутил проблем с 5800x и RX6800 всё это с памятью 4400mhz и на nvm-e пусть и PCI-e 3.0
настройки всё вправо, FSR - native + gen кадров, разрешение 2к, от 60-75 фпс отдаёт, но без стартеров или чего-то подобного.
Завтра приедет 7800xt посмотрю разницу, но думаю будет плюс минус так же.

Но в первой локации процессор под 90% прогружает.
MessiaH
Member

Игра статеррит как мразь или не?
n+gibat[]r
Member

Потужно, 3090Ti 50 FPS на 2К, как быстро отыквили предыдущего уберфлагмана Nvidia :laugh:
bender
Member

купленные тесты у немцев без красных карт

на гемгпу вышел тест, красные 7ххх быстрее, а с генерацией амд еще быстрее, чем ртх 4ххх с генерацией длсс, к тому де серия ртх 4ххх не поддерживает генерацию амд, в отличии от ртх 2ххх/3ххх
DuckRider
Member

MessiaH: 21.11.2024 18:25 Игра статеррит как мразь или не?
Смотря на чём. >8 врам - не должна. 8 - помянем при подгрузках
SKYJAKER
Member

Nutbar: 21.11.2024 14:37
У гри високі вимоги до процесора, і це добре видно за результатами. Процесорні тести проведено на локації «Залісся» в першому селищі. Автор зазначає, що за 20 годин гри він не знайшов сцени, яка б сильніше навантажувала CPU.

Цікаво, що старий Core i9-10900K видає лише 50 fps.
Можу підтвердити. Навіть в 4к-ультра з мідл картою зокрема в цій локації гра впирається в проц. Я в себе отримав 57 кадрів на 10700k.
спойлер
Изображение
Якщо мотати камерою/рухатись, то трохи менше. Але більше, ніж отримали автори тесту. Думаю, це через те що в них DDR4-2933.

Дуже рятує фреймген.
спойлер
Изображение
спробуйте раді цікавості вимкнути у і7 10700К НТ
dev@stat1on
Member

[/quote] Причому тут 2014? ЦПУ 2015 року, ГПУ 2016. Обидва флагмани були свого часу.
[/quote]
Якщо відяха ще так, то проц не був ніяким флагманом. Це була специфічна лінійка. І зараз це морально застаріле залізо. В мене 1070 но я ні в що не граю, тому поки вистачає. Но та такому залізи крутить повзунки вправо трохи клінікою попахуе)))
den888
Member

На ноуті (стаціонарний зібраний в коробку, дякую падлам з кривою щелепою) i7 12700h/16ram/3060 laptop 105w, налаштування «посередньо» з diss quality, full hd видає від 58 до 49 fps, 0,1 - 43. Память жере в 0. На днях заміню планку, та шо не розпаяна, бо 16 явно не хватає. Графон для таких налаштувань досить непоганий. Якщо порівнювати з тим же mechawarrior 5 clans на ue5, виглядає замітно краще. І по fps на користь сталкера. Інших ігор на ue5 я не мацав. Сказав би, що чекав гіршого. А там подивимося, або 5*** серія, або ноут з 4090 і dlss.
Повага розробникам за українську мову і за гру!

Відправлено через 7 хвилин 19 секунд:
D_ad: 21.11.2024 14:49
Huanantop: 21.11.2024 13:48 На что вы собираетесь ждать патчи? На то что игра идеально распаралелит все потоки, с поправкой на задержки озу и кеша проца?
Ну да. А нафига ещё игре оптимизация?

То же самое говорили про СР2077 и таки оптимизировали. На старте у меня было 45 кадров в среднем на 980ti и оно кое-как докатилось до +/- стабильных 60 к патчу 2.0. На том же проце.
Не знаю як у вас, в мене на локаціях dlc, fps впав з 60-65 до 55-50.

Відправлено через 22 хвилини 24 секунди:
Volodya811: 21.11.2024 16:28
Nutbar: 21.11.2024 14:37
Можу підтвердити. Навіть в 4к-ультра з мідл картою зокрема в цій локації гра впирається в проц. Я в себе отримав 57 кадрів на 10700k.
спойлер
Изображение
Якщо мотати камерою/рухатись, то трохи менше. Але більше, ніж отримали автори тесту. Думаю, це через те що в них DDR4-2933.

Дуже рятує фреймген.
спойлер
Изображение
Цікаво, що дасть перехід на 11700? У нього 5-ти конвеєрний декодер проти 4-ьох конвеєрного у 10700.
Хтось вже писав, що 11700 через декілька років дав «бутса» в порівнянні з 10 поколінням у сучасних тайтлах, хоча на момент релізу іноді давав навіть невеликий мінус. Чого звернув увагу, в самого комета стаціонарна і 3070 :)
Vlaad13
Member

bender: 21.11.2024 18:57 купленные тесты у немцев без красных карт

на гемгпу вышел тест, красные 7ххх быстрее, а с генерацией амд еще быстрее, чем ртх 4ххх с генерацией длсс, к тому де серия ртх 4ххх не поддерживает генерацию амд, в отличии от ртх 2ххх/3ххх
ок :lol:
Вложения
jdalker.jpg
Hotspur
Member

7_s_7: 21.11.2024 17:03 Cобственно, ожидаемо. Это же СТАЛКЕР, как первый был сырой и его годами допиливали, но не разработчики а модеры, так и этот :lol:
Все на волне хайпа и не более того.
Чисте Небо можна було грати після 10 патчу. все як в старі добрі часи
Yaroslav
Member

n+gibat[]r: 21.11.2024 18:54 Потужно, 3090Ti 50 FPS на 2К, как быстро отыквили предыдущего уберфлагмана Nvidia :laugh:
А в 4K+DLSS швидше ніж 4070Ti Super :yes:
Жирний чіп + шина + об'єм роляє, а не оці кастрати нові :gigi:
Вложения
4K DLSS.png
Inqizitor2022
Member

D_ad: 21.11.2024 12:27Чекаю патчі на оптимізацію використання ЦП.
Люди, вы все пишите про процессор, но это же движок Анрил 5. Там не может не быть проблем с процессором, нестабильной и неполной загрузки ядер и прочего, что запихнули в недодвижок Эпики. По факту, не игра - неоптимизируемый мусор, а вторая или третья ласточка на "прогрессивном" движке, до этого был Гарри Потер убогий, но так как не 5 версия движка - то можно было терпеть, а после - Робокоп абсолютно убогий уже на 5 версии и там всё то же, что и присутствует в Сталкере было, но у Робокопа - небольшие локации и там как-то мой ПК тянул, а у Ждалкера 2 - опенворлд, отчего убогий Анрил 5 движок просто не тянет, ибо он на такое не расчитан. Не нужен был открытый мир в игре, либо нужно было лицензировать другой движок, который это может тянуть. Но, так как набрать команду разработчиков UE проще всего и недодвижок стал индустриальным стандартом - добро пожаловать в мир, где большинство новых игр будут на анриловском двигле выходить и не лучше, чем Сталкер работать.
Martix
Member

Если бы не утечка памяти на 6650XT в 2к высоко+FSR было бы вполне играбельно. Жду патч. :super:
Vladys77
Junior

Frost-Nick: 21.11.2024 12:15 Пройшов пролог і відклав. На Ryzen 9 5900X, 32 GB DDR4 3600 MHz, RTX 4070.
Останньою краплею стали смикання під час катсцени з військомими. Дуже некомфортно грати. І це лише пролог.
Як вам мало треба, щоб висунути претезії до гри :) Якісь статери. Мене більше дратують глюки, коли у Відліленні зв'язку блокується керування, або десь гра вилітає або щось аналогічне критичне, після чого треба перевантажуватись.

А так маєте високий FPS і ще й незадоволені. Ви мабуть у Wukong не грали, там FPS буде вдвічі менше на тому ж самому UE 5.

Відправлено через 11 хвилин 8 секунд:
Vlaad13: 21.11.2024 23:26
bender: 21.11.2024 18:57 купленные тесты у немцев без красных карт

ок :lol:
А що не так? І з якими налаштуваннями цей графік? Без DLSS і генерації? Бо щось замало кадрів.

Треба буде собі порахувати кадри в Заліссі. Бо я дивився кількість кадрів лише на самому початку. З FSR і генерацією на Епік в 2к було в середньому під 180. Мені цього вистачає :D
А дратують лише глюки, які після прологу почали з'являтися.

Відправлено через 8 хвилин 14 секунд:
den888: 21.11.2024 21:50 На ноуті (стаціонарний зібраний в коробку, дякую падлам з кривою щелепою) i7 12700h/16ram/3060 laptop 105w, налаштування «посередньо» з diss quality, full hd видає від 58 до 49 fps, 0,1 - 43. Память жере в 0.
На ноуті з Ryzen 7 5800H та RTX 3060 в 2к на середніх налаштуваннях з DLSS Quality та генерацією видає комфортні FPS. Скільки саме не заміряв, але йде все плавно.
Геральт
Member

Натив чи апскейл? Ось у чому питання :D
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
6800/7800 дають найбільш плавний фреймрейт, хех

Stalker 2 PC performance testing and settings analysis
It's still frustrating to see Unreal Engine 5 apparently requiring so much help to reach higher levels of performance. Framegen in particular should not be the baseline recommendation. It has some clear drawbacks, and tends to be more useful as a marketing feature. We'd rather have slightly less advanced graphics that run well, over interpolated frames to smooth out some of the choppiness. Other games and game engines seem to manage this much better than UE5, but Unreal Engine gets used a lot because it makes life easier on the game developers — often at the cost of performance.
Wahoo
Member

Запустил.
Оптимизация и правда такое себе.
На ДЛСС 66% (качество), без генератора 45-65 кадров.
Причем абсолютно нет разницы на каком качестве, что минимальное, что ультра, разницы 2-3 кадра. В картинке тоже разницы не особо много.
ДЛСС, как бы не писались кипятком, работает абсолютно отвратительно. Движешься - мыло мыльное, остановился, 1 секунда, картинка прорисовалась. Бесит.
С ФГ циферки становятся приятнее, но как говорят многие управление становится с задержкой. Как будто персонаж на веревочках привязан.
В остальном, перфоманса от сталкера на УЕ5 я не ждал. Баги есть (кто бы сомневался)
Атмосфера есть. Бьют больно. Бинтов надо много. Украинская озвучка и правда театральная, но как же круто!

Чисто ради прикола рекомендую попробовать отключить сглаживание вообще. Такого кошмара вы еще нигде не видели.
Ответить