Ноутбук с внешней видеокартой (eGPU), сравнение производительности с десктопом

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Я б краще зібрав валіза-бук, як в сусідній темі, ніж колхозити купу плат, б\ж і дротів з сумнівною практичністю. Там і монітор великий і потужна начинка, охолодження, і нормальна ДТ в-карта без усяких втрат ліній, псп. і т.д, і все разом в одному пристрої, і переносити можна при необхідності, місця займає мінімум.
phobosse
Member

Zenia: 16.10.2024 15:08egpu десь під ліжком чи столом поки я лежу на ліжку з ноутом або за столом
десь там eGPU поставити не вийде ) бо кабелі короткі. вони зазвичай не більше метра, частіше за все 25-50см. так що варіант лише один - за столом. на моєму фото зверху ноута кабель бачиш ? ото максимальна довжина

другий момент. треба ретельно підбирати ноут. я особисто мав як позитивний, так і негативний досвід з eGPU. то ж від себе раджу дивитись на Lenovo Thinkbook, IdeaPad, та не раджу Lenovo ThinkPad, HP Elitebook, Probook.

Отправлено спустя 52 секунды:
Zenia: 16.10.2024 15:08немає місця під монітор
навіть під 21 дюйм ? є ще менші монітори, портативні. там хоч 13.3
Melki
Member

Zenia: 16.10.2024 13:32основна проблема це монітор який кудись треба ставити
так и шо ты голову морочишь?
ничего ты не выгадаешь - места нет
продавай всё что не используешь и вкладывайся в ноутбук или Asus Z-Flow - там тебе и карта внешняя по желанию, и ноутбук игровой и планшет в подарок - весь секс в одном устройстве
fantomrulezz
Member

Щоб грати на ліжку - купіть краще Steam Deck
7mindfields
Member

GreenMile: 16.10.2024 10:39
Zenia: 14.10.2024 20:20я вчуся в універі , живу в гуртожитку де немає місця для фул тавера мишки клави , як і окремого стола під це все , тому шукав собі ноутбук , продавати свій стаціонар на rtx 3060 ti не хотів бо ноутбуки всеодно вийшов би гріше , і тут заншов ось такий колозний вихід , як думаєте є сенс взяти собі який ноутбук з і7 12700h докупити райзер , зняти з сестемника блок живлення з відюхою , всеодно ним не користуюсь коли не в дома ,і скликати це все в одну машинку , падіння фпс це звісно сумно , але продуктивність всеодно буде краще , ніж на вбудованій графіці ноута , а ось лаги та імпут лаги це вже серойзніше , тому хотів дізнатися вашої думки що до цього
МініПК ваш вихід, на mini-ITX платі + кастрована клава по розміру ноутбучної, якщо прям ну зовсім місця нема. По розміру вийде навіть компактніше ніж ноут+ зовнішнє відео з БЖ.
Йому треба компактно і бюджетно, тобто це точно про не міні ітх + egpu, ноут с дискретним відео це кращий варіант в його випадку
phobosse: 16.10.2024 15:22 від себе раджу дивитись на Lenovo Thinkbook, IdeaPad, та не раджу Lenovo ThinkPad, HP Elitebook, Probook.
І що не так з корпоративним сегментом в контексті підключення egpu?
phobosse
Member

7mindfields: 16.10.2024 18:36І що не так з корпоративним сегментом в контексті підключення egpu?
Додаткові функції безпеки заважають. Thinkpad, наприклад, коли щось підсовуєш замість ssd в m.2 слот, видає помилку диска, типу: що ти мені за фігню підсунув і просто відрубає слот. Elitebook у мене взагалі сам собі запоров біос при спробі підключити eGPU. Мало того, що eGPU не запрацював, він переставив виводити зображення з iGPU при завантаженні системи. Ніякі зкидання, оновлення та даунгрейди біос не допогли - тільки шити дамп. Так що я не рекомендую корпоративні ноути. Звичайно, що це тільки мій досвід і можливо все ж таки є корпоративні ноути, які підходять для цього - це вже на ризик експериментатора )
7mindfields
Member

phobosse: 16.10.2024 18:58
7mindfields: 16.10.2024 18:36І що не так з корпоративним сегментом в контексті підключення egpu?
Додаткові функції безпеки заважають. Thinkpad, наприклад, коли щось підсовуєш замість ssd в m.2 слот, видає помилку диска, типу: що ти мені за фігню підсунув і просто відрубає слот. Elitebook у мене взагалі сам собі запоров біос при спробі підключити eGPU. Мало того, що eGPU не запрацював, він переставив виводити зображення з iGPU при завантаженні системи. Ніякі зкидання, оновлення та даунгрейди біос не допогли - тільки шити дамп. Так що я не рекомендую корпоративні ноути. Звичайно, що це тільки мій досвід і можливо все ж таки є корпоративні ноути, які підходять для цього - це вже на ризик експериментатора )
Цікавий досвід, дякую
Ответить