Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
artko
Member
murzik
якщо при перекриванні датчика натискання спрацьовує, то вона робоча (клава). але раз міняли свичі місцями(вони просто флажок перекриваючий промінь датчика, ламатися там нема чому) - можливо десь все ж таки контакт до сенсора на платі? і коли зібрана, не працює при згинанні плати, наприклад.
можете не змащувати, але змащена просто приемніше працює. механіка ж
якщо при перекриванні датчика натискання спрацьовує, то вона робоча (клава). але раз міняли свичі місцями(вони просто флажок перекриваючий промінь датчика, ламатися там нема чому) - можливо десь все ж таки контакт до сенсора на платі? і коли зібрана, не працює при згинанні плати, наприклад.
можете не змащувати, але змащена просто приемніше працює. механіка ж
-
leif
Member
по-перше, так, на сайті виробника чітко вказано тип світчів, що встановлені в клавіатурі. ти опис перед покупкою взагалі не читав?murzik: ↑ 03.10.2024 16:23Хіба це не наєпалово від виробника? чи вони її і не позиціонували як механічну?
по-друге, а що ти розумієш під механікою? клавіатура з оптичними чи магнітними сів світчами це вже не механічна клавіатура, на твій погляд? чому?
оце так несподіванка ти ж ніби не знаходився в кріокамері останні років 5-7. як можна було пропустити весь клавіатурний двіж?murzik: ↑ 03.10.2024 16:23мех клаву треба змазувати?
он же навіть тут на оверах виходив доволі смішний і недолугий матеріал про модінг клавіатур, але в плані теоретичної частини там було все ще більш-менш нормально описано, можна було дізнатись принаймні там.
-
mult
Member
На які клавіатури треба дивитись щоб були низькі затримки вводу?
Це я так зрозумів оптика і магнітні?
На звичайних механічних свічах припустимо чері ред які затримки?
-
artko
Member
Затримки від типу свічив не залежать у загальному випадку ніяк. тільки від ПЗ контроллера, який керує клавіатурою. Тому дивитись на огляди з вимірюваннями, якщо вам це важливо.mult: ↑ 03.10.2024 19:29 На які клавіатури треба дивитись щоб були низькі затримки вводу?
-
murzik
Member
куди можна клаву віддати на ремонт?
якщо купити нову, то цю все одно щкода викидати
якщо купити нову, то цю все одно щкода викидати
-
leif
Member
найменші будуть у клавіатур на магнітних світчах з частотю опитування 8000гц. саме така частота опитування IRL потрібна мізерній кількості гравців, але, як правило, з латенсі у таких клавіатур все добре. на rtings, скажімо, є заміри латенсі, можна глянути для початку огляди там.mult: ↑ 03.10.2024 19:29На які клавіатури треба дивитись щоб були низькі затримки вводу?
-
mult
Member
artko
leif
Дякую
Ну мені рекордних швидкостей непотрібно.
Просто хотілось би швидку клавіатуру.
У мене зараз від Дакі, не памятаю модель бо не дома і вроді на чері сайлент ред.
Не знаю на скільки вона швидка по латенсі і тд
leif
Дякую
Ну мені рекордних швидкостей непотрібно.
Просто хотілось би швидку клавіатуру.
У мене зараз від Дакі, не памятаю модель бо не дома і вроді на чері сайлент ред.
Не знаю на скільки вона швидка по латенсі і тд
-
murzik
Member
у мене ніколи не було механіки, і я захотів спробувати,взяв EVGA Z20, а вона виявилась оптичною. "вкл-викл". а я про механіку на той час читав, що вона з регульованим натисканням. в залежнсот від сили натискання на клавішу. не знаю. чи воно мені потрібно, хотілось просто надійну хорощу клаву,з підсвіткою.leif: ↑ 03.10.2024 18:27 а що ти розумієш під механікою?
ще зручно , що там є панель керування звуком
-
artko
Member
дивимось rtings.comleif: ↑ 03.10.2024 20:14 найменші будуть у клавіатур на магнітних світчах з частотю опитування 8000гц. саме така частота опитування IRL потрібна мізерній кількості гравців, але, як правило, з латенсі у таких клавіатур все добре. на rtings, скажімо, є заміри латенсі, можна глянути для початку огляди там.
Corsair K70 MAX магнітні свічи, 8000гц. латенсі 3,1ms
Keychron Lemokey L3 механіка, 500гц, латенсі 2,9ms раптом
а найшвидша по їх вимірам - механіка Corsair K100 AIR на 4000гц, 0,8ms
Більшість відомих брендів вкладаються до 10ms.
найгірші ~25ms при 60..90гц polling rate.
все ж таки, від типу свичів нічого не залежіть. тільки від програми контролера клавіатурі, як він сканує матрицю да алгоритмів debounce. mult
не переймайтесь особливо. якщо ви не прогеймер, імхо будь яка сучасна клавіатура, якщо вона не сама дешманьска від дяді Ляо - буде добре працювати у сенсі швидкості відгуку. (і то, ті теж мабуть непогано). Як на мене - клавіатура це така собі річ, яку треба обирати по відгуку як би не в останню чергу.
-
leif
Member
murzik
щось ти намішав всього на купу. аналогове натискання (умовно, як на тригерах геймпадів - чим більше натиснув тим більше газує персонаж на екрані) як раз існує виключно на оптичних та магнітних світчах. класичні механічні перемикачі мають тільки 2 положення.
з оптичними перемикачами, якщо брати категоріями, за якими самі виробники називають ту чи іншу клавіатуру механічною, це теж механічна клавіатура. тільки реєстрація натискань відбувається інакше ніж у класичному випадку. і це має як свої переваги, так і недоліки.
за останні роки клави дуже швидко еволюціонують і розвиваються, нині береш 100$ ідеш на алі, купуєш там вомієр, рейні або щось такого плану і отримуєш адекватний ікспірієнс з механікою. ну а якщо хочеш витратити побільше, то напиши скільки і напиши що хочеш отримати, тут вже я тобі щось підкажу.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
щось ти намішав всього на купу. аналогове натискання (умовно, як на тригерах геймпадів - чим більше натиснув тим більше газує персонаж на екрані) як раз існує виключно на оптичних та магнітних світчах. класичні механічні перемикачі мають тільки 2 положення.
з оптичними перемикачами, якщо брати категоріями, за якими самі виробники називають ту чи іншу клавіатуру механічною, це теж механічна клавіатура. тільки реєстрація натискань відбувається інакше ніж у класичному випадку. і це має як свої переваги, так і недоліки.
за останні роки клави дуже швидко еволюціонують і розвиваються, нині береш 100$ ідеш на алі, купуєш там вомієр, рейні або щось такого плану і отримуєш адекватний ікспірієнс з механікою. ну а якщо хочеш витратити побільше, то напиши скільки і напиши що хочеш отримати, тут вже я тобі щось підкажу.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
цікаві результати, дякую. я і не дивився там у загальний рейтинг. наміряли так наміряли) то геймерам треба брати кейкрон виявляється! але чомусь всі про гамери сидять на магнітних перемикачах нині. фіг його знає.artko: ↑ 03.10.2024 21:34дивимось rtings.com
Corsair K70 MAX магнітні свічи, 8000гц. латенсі 3,1ms
Keychron Lemokey L3 механіка, 500гц, латенсі 2,9ms раптом
Последний раз редактировалось leif 03.10.2024 22:05, всего редактировалось 1 раз.
-
artko
Member
ще класичні реостати використовувались для такого регулювання. найперші, мабуть, такого класу. та і емнісні можна туди ж.leif: ↑ 03.10.2024 21:40 щось ти намішав всього на купу. аналогове натискання (умовно, як на тригерах геймпадів - чим більше натиснув тим більше газує персонаж на екрані) як раз існує виключно на оптичних та магнітних світчах. класичні механічні перемикачі мають тільки 2 положення.
та чого фіг. маркетолог знає. модно, стільно, молодіжно тренд такий.. а геймери люди такі, люблять щось новеньке.leif: ↑ 03.10.2024 21:40 цікаві результати, дякую. я і не дивився там у загальний рейтинг. наміряли так наміряли) то геймерам треба брати кейкрон виявляється! але чомусь всі про гамери сидять на магнітних перемикачах нині. фіг його знає.
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
суворо кажучі, будь яка клавіатура, де клавіша змінює своє положення для реестрації натискання - це механіка. є сенсорні клавіатури, там нічого не переміщується.murzik: ↑ 03.10.2024 21:28 у мене ніколи не було механіки, і я захотів спробувати,взяв EVGA Z20, а вона виявилась оптичною. "вкл-викл". а я про механіку на той час читав, що вона з регульованим натисканням. в залежнсот від сили натискання на клавішу. не знаю. чи воно мені потрібно, хотілось просто надійну хорощу клаву,з підсвіткою.
ще зручно , що там є панель керування звуком
-
Devijack
Member
Взагаліто в кожній звичайній механіці де свічі працюють по типу замикання пластин вбудован коректор даблкліку, программна затримка на кліки, (якщо стисло, час який потрібен для поглинання вібрацій на контактах щоб не ловити даблклік) тобто час за який друге натискання неможливо. В оптиці такого нема, в магнітах наче теж. Так що різниця є, в мілісекундах але є, причому у різних виробників час різний. З мишами така сама історія. Так шо там не повністю котроллер винен а сама технологія де замикаються контакти.
-
artko
Member
якщо стисло то яка затримка і коли вона буде - залежіть від алгоритма.Devijack: ↑ 04.10.2024 03:45Взагаліто в кожній звичайній механіці де свічі працюють по типу замикання пластин вбудован коректор даблкліку, программна затримка на кліки, (якщо стисло, час який потрібен для поглинання вібрацій на контактах щоб не ловити даблклік) тобто час за який друге натискання неможливо. В оптиці такого нема, в магнітах наче теж. Так що різниця є, в мілісекундах але є, причому у різних виробників час різний. З мишами така сама історія. Так шо там не повністю котроллер винен а сама технологія де замикаються контакти.
- спойлер
- колись вже давав лінк на доку qmk, там добре описано. поцікавтесь
https://docs.qmk.fm/feature_debounce_ty ... algorithms
відзначу (трохи вище лінк наводив) - за тестом rtings найшвидша клавіатура саме з механікою. Щодо декількох спрацьовувань (аналог брязкіту контактів на механиці) - у сенсорах на ефекту хола (магнітних) воно теж може проявлятись теоретично та принцип обробки той самий(можливо і в оптичних можна знайти, але там вже меньші шанси). Доречі, з таблиці результатів затримки на rtings ще добре видно, що частота опитування більше ніж 1000гц - клавіатурам просто не потрібна (щось вважаю, мишам теж )
-
Eduard1980
Member
Обережно, ви ступаєте на тонку кригу і можете спровокувати "бурління коричневих субстанцій" зі сторони поціновувачів over9000 гцartko: ↑ 04.10.2024 07:31 Доречі, з таблиці результатів затримки на rtings ще добре видно, що частота опитування більше ніж 1000гц - клавіатурам просто не потрібна (щось вважаю, мишам теж )
-
Melofon
Member
Ты думаешь я ради этого прошу записи сделать? Мне такая мысль даже в голову не приходила. Сравнивать записи с телефона тоже вполне возможно.7mindfields: ↑ 28.09.2024 16:48на фоні не дуже якісних записів його дарк проджект не так слабко виглядає
-
murzik
Member
EvGa Z20, знову запрацювали проблемні кнопки, але багато разів дублює. яка логіка проблеми? це неспранвість датчика, чи по, чи фізичного заліза?
якщо IR датчик, чим можна побачити наявність випромінбвання?
якщо IR датчик, чим можна побачити наявність випромінбвання?
-
Piter Cantrope
Member
murzik
Це називається chatter - небажане дублювання. Часто в механічних клавах це стається коли світч погано припаяний до плати. Ну і самі механічні світчі можуть бути схильні до цієї проблеми, залежить від світчів.
Але так як у вас оптична клава, і нема ніяких контактів і нічого не припаяно, то мабуть щось з платою.
Самі по собі оптичні світчі набагато більш надійні і менш проблемні, за механічні, більш стійкі до забруднення і т.д. Але це не виключає того факту, що сама клава може бути поганої якості.
З мого особистого досвіду (не буду говорити за всіх) всі асуси, evga, корсари і, прости господи, рейзери - поганої якості. Це просто дешеві вироби, які відомі бренди вирішили випускати, бо це легко і велика маржа - виробництво в Китаї за копійки, жахливий дизайн з наліпкою від бренду, трохи витратили на маркетинг, і вже можна по 100-200$ продавати геймерам.
Тому не дивно, що ваша EVGA виробила дефекти. А скільки пропрацювала хоч? В мене було кілька механік від таких брендів, 3 роки не прожила жодна. I chatter - це якраз те, як починалася їхня смерть, в моїх асус і рейзер так було. потім повністю здохли.
Це називається chatter - небажане дублювання. Часто в механічних клавах це стається коли світч погано припаяний до плати. Ну і самі механічні світчі можуть бути схильні до цієї проблеми, залежить від світчів.
Але так як у вас оптична клава, і нема ніяких контактів і нічого не припаяно, то мабуть щось з платою.
Самі по собі оптичні світчі набагато більш надійні і менш проблемні, за механічні, більш стійкі до забруднення і т.д. Але це не виключає того факту, що сама клава може бути поганої якості.
З мого особистого досвіду (не буду говорити за всіх) всі асуси, evga, корсари і, прости господи, рейзери - поганої якості. Це просто дешеві вироби, які відомі бренди вирішили випускати, бо це легко і велика маржа - виробництво в Китаї за копійки, жахливий дизайн з наліпкою від бренду, трохи витратили на маркетинг, і вже можна по 100-200$ продавати геймерам.
Тому не дивно, що ваша EVGA виробила дефекти. А скільки пропрацювала хоч? В мене було кілька механік від таких брендів, 3 роки не прожила жодна. I chatter - це якраз те, як починалася їхня смерть, в моїх асус і рейзер так було. потім повністю здохли.
-
artko
Member
murzik
якщо вмієте паяти - як на мене розібрати, та спробувати обережно пропаяти фотодатчики проблемних кнопок та те що поряд є. Наче казали, що свічи пробували ставити інші? (якщо ні, теж спробувати, перевірити цим на предмет суто механичних проблем шторки, яка перекриває датчик.)
якщо вмієте паяти - як на мене розібрати, та спробувати обережно пропаяти фотодатчики проблемних кнопок та те що поряд є. Наче казали, що свічи пробували ставити інші? (якщо ні, теж спробувати, перевірити цим на предмет суто механичних проблем шторки, яка перекриває датчик.)
-
Devijack
Member
В нього не окремі глючні датчики а одразу купа, які як ярозумію одночачно здоли і ожили тобто це десь дорожка відійшла чи лопнула пайка чи механічне пошкодження мож тріснула плата від удару, згнила від вологи і т.п. і даблклік якраз від ворушіння контакту. Розтин покаже.
-
artko
Member
Devijack
так, це тільки розбирати та дивитись. теж схиляюсь, що десь репнуло на платі.
так, це тільки розбирати та дивитись. теж схиляюсь, що десь репнуло на платі.