Apple представила нове покоління iPhone

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

wolf359: 10.09.2024 11:18
Tetronga: 10.09.2024 11:00
Це якщо використовувати мобілку як мобілку. Месендежери/браузер і ютуб. :-/
А на більше ці кастровані недоосі - що андроїд що айос - не здатні для нормальної людини ;)
Тим паче сучасні андроєди побудовані на армв9 і на них купа софту перший час нормально не працювала, навіть спотіфай :lol: Зараз ніби все норм, але рік-два тому це було видовище :gigi:
Месенжери/браузер і ютуб Мі8 з батарейкою 3400 mAh тримає чотири(!) доби. Цікава казочка. Саме смішне, що я колишній власник Мі8 і юзав його на кастомних прошивках взагалі без мі сервісів.
Я не прочитав про 4 доби, лол. Я мав на увазі тільки що мобілка, якій шостий рік пішов, досі може забезпечити все потрібне.
Про 4 доби автономності згоден, треш. :spy:
Scoffer
Member

Vlaad13: 10.09.2024 12:09 Люди які розповідають про майже нову батарею після чотирьох років користування :lol: :lol: :lol: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Якщо користуватись телефоном як телефоном, то тищі циклів літійіона достатньо щоб не помічати деградацію і через 5 років, у мене мобіла віщає що батарейка в гарному стані. А якщо ти заряджаєшся зранку, ввечері, і по дорозі ще павербанками, то вшатаєш за рік. Але мені здається що тут вже не телефон потрібен, а якийсь інший пристрій.
Dremjke
Member

Vlaad13: 10.09.2024 12:09Люди які розповідають про майже нову батарею після чотирьох років користування
Уяви, таке буває, бо не все в світі навколо тебе крутиться ;)
спойлер
https://imgur.com/a/jQAX8YP
Це при тому, що телефоном користуюсь доволі активно.
Последний раз редактировалось Dremjke 10.09.2024 12:20, всего редактировалось 3 раза.
AccessDenied
Member

S
Бюджетными моделями накушался в своё время. Когда-то о флагманах мечтал, сейчас могу себе позволить и хочется иногда чем-то себя радовать.
bayta
Member

AFU_power: 10.09.2024 12:03
KimRomik: 10.09.2024 10:36 хто на здоровому глузді в 2024 році буде купувати китайський шпигунський ксяомі?
Судячи по темі вибору телефонів це 90% оверів, сяомі, поко ітд
У кого Самсунги, ті всі амазінг фічі, разом з 60Гцовим ОЛЕД екраном, бачили ще 10 років тому. Це тільки вина самої Епл, що з конкурента Самсунга, скотились до битви з китайськими бюджетниками B-)
Telcontar
Member

Vlaad13: 10.09.2024 12:09 Люди які розповідають про майже нову батарею після чотирьох років користування :lol: :lol: :lol: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Якщо не висаджувати регулярно акум в нуль і не заряджати на 100%, то за кілька років просадка буде мінімальною(у районі 10-15%). З підключенням, як то кажуть! :beer:
AFU_power
Member

unique-neon: 10.09.2024 10:57
dead_rat: 10.09.2024 10:36Якщо ви до цього все життя були на Вінді, то звичайно що перехід на будь що(навіть наступну Вінду) перший час буде не зручним. Це питання звички, а не якості ОС.
До того що там інші шорткати, то я був готовий. Там реально вистачає гіршого UX. Десь взимку вперше спробував ванільний GNOME, і з перших днів сподобався навіть більше за мою дефолтну вінду, хоча шорткати ще не знав.

Що не так з мак міні:
- чомусь в наші часи там стоїть hdmi 2.0, відповідно лише 60гц@4к, пофіксив підключенням через альтмод, але тим не менше
- супорт сторонніх клавіатур тут якась дичина, каже "я не знаю що за клава, розкажи мені про неї більше", ну це дрібниця
- з магазину фрішні апки не скачати, поки не заведеш акаунт
- сафарі має відчутно гірший перфоменс ніж хром, ну принаймні хром можна поставити
- не можна так просто запустити кілька інстансів однієї аплікації, а я це часто роблю на різних десктопах під різні цілі
- док завалений запущеними апками з усіх робочих столів, втім вже забув чи це можна змінити
- при розгортанні вікна на весь екран воно переїждає на інший робочий стіл ¯\_(ツ)_/¯
- при юзанні двоїх екранів другий при цьому стає чорним і не можна використати під ще одну програму
- є ще там maximize window - але це ж не дефолтний екшин, дефолтний розгортання на весь екран як вище
- пара гігабайт апдейту качається годину чи більше
- схоже ОС не підтримує перехватів клавіш, при юзанні віддаленого робочуго столу по MS RDP, вічно трігеряться шорткати в самій ОС, погугливши трохи виявилось це стосується не тільки цього RDP, особливо вибішує переїзд робочого столу в самій MacOS, коли я щось едітаю по рдп в на віддаленій машині
- прилипання вікон до правої/лівої половини екрану по шорткатах впринципі нема, треба руками то робити

Ще всякого різного було, зараз не згадаю.

От ось це все об'єктивно гірше, а не тому що я не звик до мака. Тим більше, що періодично я його запускав щоб призвичаїтись. З того всього замовив собі міні пк, чекаю на доставку.
Ще більше з пальця недоліків висмоктати не міг?

На рахунок дисплея погоджусь, це рофл.

На рахунок сторонніх клавіатур - всі чудово працюють, ти міг би просто натиснути закрити вікно, коли воно питає про клаву. Це у випадках якщо у тебе дійсно нестандартна клава ти далі йдеш її налаштовувати.

А де ти бачив стор від респектабельної компанії, щоб ти міг качати фрішні апки без аккаунта? І хто тебе примушує звідти качати, якщо ти на десктопній ос і ти можеш встановити цей самий софт точно так само, як це робиться у вінді, скачавши інсталятор в гуглі.

На рахунок сафарі не знаю, не користувався ним.

Можна запустити декілька інстансів робочої апки, просто натиснути на неї в доку правою кнопкою чи двома пальцями та натиснути нове вікно чи як там буде в неї, в кожної по своєму. Це доречі і на вінді так само.

Стосовно дока те саме і у вінди.

При розгортанні вікна воно попадає в мішин контрол, який викликається клавішею контрол+вверх, а перелистування між програмами в ньому використовується контрол і стрілки вправо або вліво. Також ти можеш забіндити ці хоткеї на додаткові кнопки миші.

При юзанні двох екранів другий не стає чорним, а тьмяніє, і причому тільки статусбар, програма буде з тою же яскравістю, тому це питання до автоконтрасту твого монітора.

Максімайз - це болячка віндоюзерів, що треба кожне вікно розтягувати на весь екран, хоча це ніразу не зручно. Максімайз робиться зажиманням команд+двійний клік по вікні

Пара гігабайт апдейту ще розпаковується, але ос про це не каже і це якби фонове явище, норміс не буде моніторити кожен скачаний мегабайт оновлення.

ОС підтримує перехват хоткеїв, але автор софту це має реалізувати, той же Moonlight підтримує чудово.

От за приліпання вікон згоден, прям на звичайному робочому столі його немає, воно є тільки в мішин контрол.
Krovatka
Member

Опять 60 Гц в обычной версии в 2024 - шляпа :down:

Юзаю Galaxy S24 Ultra (ванлав, для души и работы топ), но по работе нужны обе платформы, есть еще iPhone 15 Plus, юзаю иногда, только по рабочим задачам. В таком режиме работаю много лет. И никак не могу проникнуться магией апл, чтобы вот прям понравилось. Лично для меня такая себе система. А вот макбуки нравятся))
Vlaad13
Member

Scoffer: 10.09.2024 12:15
Якщо користуватись телефоном як телефоном, то тищі циклів літійіона достатньо щоб не помічати деградацію і через 5 років, у мене мобіла віщає що батарейка в гарному стані. А якщо ти заряджаєшся зранку, ввечері, і по дорозі ще павербанками, то вшатаєш за рік. Але мені здається що тут вже не телефон потрібен, а якийсь інший пристрій.
заряджаю телефон раз на день - усі мої знайомі, друзі колеги по роботі заряджають так же або частіше
unique-neon
Member

AFU_power: 10.09.2024 12:21Ще більше з пальця недоліків висмоктати не міг?
Сам з якого пальця насосав цей аргумент?
AFU_power: 10.09.2024 12:21Стосовно дока те саме і у вінди.
Ні не те саме, хоч пробував два стола створити у вінді?
AFU_power: 10.09.2024 12:21При розгортанні вікна воно попадає в мішин контрол, який викликається клавішею контрол+вверх, а перелистування між програмами в ньому використовується контрол і стрілки вправо або вліво. Також ти можеш забіндити ці хоткеї на додаткові кнопки миші.
Мені не потрібен мішин контрол, щось таке і у вінді є по Windows+Tab. Сенс у тому що всі апки на виду, а не лазиш по мішин контролам та іншим альт-табам, тим більше коли вони ще мають схожий вигляд, як то два тімса.
AFU_power: 10.09.2024 12:21При юзанні двох екранів другий не стає чорним, а тьмяніє, і причому тільки статусбар, програма буде з тою же яскравістю, тому це питання до автоконтрасту твого монітора.
Ну взагаліто там просто чорний безкорисний екран, коли одну з програм ненароком в фулскрін розгорнув.

AFU_power: 10.09.2024 12:21Максімайз - це болячка віндоюзерів, що треба кожне вікно розтягувати на весь екран, хоча це ніразу не зручно. Максімайз робиться зажиманням команд+двійний клік по вікні
У вінді це робиться windows+up, в інших DE схоже, без всіляких мишок. Потім, я теж не весь софт розгортаю на весь екран, але вистачає того, для якого це зручно, та ж пошта, чи таск трекер, чи іде,...

Загалом весь прикол у тому, щоб всі апки були на виду, як писав вище, і система не тасувала робочі столи.
Vlaad13
Member

Telcontar: 10.09.2024 12:19
Якщо не висаджувати регулярно акум в нуль і не заряджати на 100%, то за кілька років просадка буде мінімальною(у районі 10-15%). З підключенням, як то кажуть! :beer:
якщо мені буде потрібно по работі або я захочу дивитися відею - я буду його дивитися та висажу акум і мені абсолютно на це начхати, бо все одно скоріше за все буду купляти новий телефон через 2-3 роки
а ви і далі можете писати шо в мене телефон як новий через 5+років хоча у вас напевно просто бракує фінансів купити щось нове або ви просто дуже жадібна людина
unique-neon
Member

AFU_power: 10.09.2024 12:21ОС підтримує перехват хоткеїв, але автор софту це має реалізувати, той же Moonlight підтримує чудово.
Кажуть що погано https://apple.stackexchange.com/questio ... remote-des
AFU_power
Member

unique-neon: 10.09.2024 12:43
AFU_power: 10.09.2024 12:21ОС підтримує перехват хоткеїв, але автор софту це має реалізувати, той же Moonlight підтримує чудово.
Кажуть що погано https://apple.stackexchange.com/questio ... remote-des
не знаю, я колись догрався, що не зміг вийти з клієнта, бо ввімкнув перехоплювання хоткеїв
Vlaad13
Member

Dremjke: 10.09.2024 12:43
Vlaad13: 10.09.2024 12:41а ви і далі можете писати шо в мене телефон як новий через 5+років хоча у вас напевно просто бракує фінансів купити щось нове або ви просто дуже жадібна людина
Та ні, то просто ти клоун з підлітковим максималізмом. Дитина-даун, що не виростає. Таке буває ;)
Багато людей купить Айфон тільки заради захисту данних, але для вас це дуже складно :laugh:
для вас напевно дуже дивно коли людина хоче купити щость частіше раз на 10 років :facepalm:
dead_rat
Member

Vlaad13
Не смішіть, який захист даних?

Спеціально обучені люди просто переконають вас розлочити телефон
Vlaad13
Member

dead_rat: 10.09.2024 12:49 Vlaad13

це не так - ви знаете когось - хто зможе розлочити айфон?
а от андроїд розлочити може багато хто
dead_rat
Member

Vlaad13: 10.09.2024 12:50
dead_rat: 10.09.2024 12:49 Vlaad13

Так, кожен хто може взяти вас за шкірку і «переконати».
І той хто бачив ваш пін
Vlaad13
Member

dead_rat: 10.09.2024 12:53
Vlaad13: 10.09.2024 12:50
Так, кожен хто може взяти вас за шкірку і «переконати».
ми зараз такий варіант не розглядаємо :laugh:
я принесу майстру заблокованний "знайденний" айфон та захочу щоб йго розблокували - хтось зможе з таким впоратись?
Щось сумніваюсь ...
VirusikZloy
Member

А че не нравиться ? Если бы в обычных 16 были бы 120 герц нафига тогда прошки ? Обычный маркетинг
shnok
Member

Spiryt: 10.09.2024 09:56
Gleb1986: 10.09.2024 09:49 Пропоную обговорити Apple представила нове покоління iPhone

Очередное унылое гэ.
Из года в год одно и тоже.
не знаю кому такое нравиться
а что должно нравится, Хлаоми, который надо через день перепрошивать, что б он не зависал ?
так нужно купить хлаоми не за 200 долларов чтобы не лагал.
Ответить