Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Reinmar
27 гнутий я б не брав, тільки від 32. *VA взагалі на любителя, під прямим кутом всі віддінки чорного будуть зливатися, зараз набігуть фанати, будуть казати що ні, але фізику не обманеш. Спеціальні VA від самсунга, починаючи з G6 дійсно швидкі, тут проблем не повинно бути. Ну і брака у Самсунга більше, ніж у інших, якщо його брати, то в магазині, в якому можна вернути без зайвого головняка. А так яку модель - ви самі вибирайте, бо реально у кожного монітора є свої плюси і мінуси. Якщо для ігор, то краще IPS чи OLED.
Reinmar
Member

divinity: 08.07.2024 21:34 Reinmar
Якщо для ігор, то краще IPS чи OLED.
Але чим краще? Єдине,що всі кажуть - на VA гостінг,але ж у тому G6 його вже немає... Ну я не хочу холівару матриць, мені з того,що я вивчив в інеті +- без різниці, яка, окрім TN. Але хочу спробувати вигнутий,а вони всі на VA... А так і IPS би "народний" узяв, якби він був, але і в відгуках любих із топ продажу IPS моніторів до 25к є про брак, засвети, глоу... Щось вибір моніку у 2024 важкий
mult
Member

Reinmar
Якщо після гнутого монітору дивлячись на рівний буде здаватись що рівний монітор наче вигнутий назовні і взагалі не рівний, то не лякайтесь :)
Це у більшості так, у самого таке було :)
Був гнутий, перейшов на рівний і перший тиждень мабуть здавалось що рівнмй монітор весь вигнутий тільки на зовні, як бульбашка :)
Не дуже приємно, але з часом проходить, щось з мозком стає після вигнутих, але то фігня :)
Я не відмовляю від вигнутого монітору, просто поділився досвідом, хочеться то треба пробувати, правда 27 малувато для гнутого як на мене, але комусь теж подобається :)
Я хочу брати 32 дюйми і мабуть буду брати рівний, але то не точно, як надумаю остаточно, то тоді буду вирішувати.
А за той самсунг, як сказали вище взяти там де буде нормальна гарантія, якщо в нашій країні це реально.
Reinmar
Member

Ок,а який IPS не гнутий "народний"? (моніки по 500+ баксів не треба рекомендувати) дивлюсь і теж, то полоси то засвіти в оглядах...
VBerezovsky
Member

Reinmar: 08.07.2024 23:07 Ок,а який IPS не гнутий "народний"? (моніки по 500+ баксів не треба рекомендувати) дивлюсь і теж, то полоси то засвіти в оглядах...
Gigabyte M27Q, LG 27GP850, Dell U2724D.

Але від засвітів та битих пікселів ви абсолютно ніде не застраховані, це все одно лотерея - повезе чи ні.
Свегер
Member

Reinmar
Із плоских IPS на 32 дюйми, ось такий норм, можете розглянути:
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-32GP850.htm
Із гнутих на 32 і 27 - це якраз G6 хороший варіант
https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-32.htm
https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-27.htm
Плоский на 27 дюймів, також є LG непоганий варіант
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm
та Dell
https://ek.ua/ua/DELL-G2724D.htm
Quanton
Junior

Доброго всім дня. Порекомендуйте монітор в районі 16-20т. 2к, 27", поки придивляюсь до AOC Q27G3XMN. В онлайн шутери чи щось схоже не граю, переважно якісь сінгплеєрні проекти або перегляд контенту. Наперед дякую
VBerezovsky
Member

Quanton: 09.07.2024 08:32 Доброго всім дня. Порекомендуйте монітор в районі 16-20т. 2к, 27", поки придивляюсь до AOC Q27G3XMN. В онлайн шутери чи щось схоже не граю, переважно якісь сінгплеєрні проекти або перегляд контенту. Наперед дякую
Буквально два пости перед вашим.
Lekrs
Member

Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув...
Vlaad13
Member

Lekrs: 09.07.2024 10:40 Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув...
Мне гнутый по другой причине не нравиться
Если смотришь с девушкой или друганом под пивас кино - нужно сидеть строго по центру, потому если немного отклонился уже половину не видать
Ладно ещё с девушкой в обнимку можно сидеть(хотя сидеть весь фильм в одной позе... :dontknow: )
А вот сидеть в обнимку с друганом... :lol:
Reinmar
Member

Блин,столько мнений,еще больше вопросов. Любую другую часть пк выбрать проще, хотя бы работает правило "дороже-лучше-выше производительность" :-/
sselesnes
Member

Да нормально там с другом все. Просто садишь его впереди 1 или сзади на место 2 или 3. Такого угла вполне хватает смотреть без искажений.
1500r.png
fantomrulezz
Member

Vlaad13: 09.07.2024 13:41А вот сидеть в обнимку с друганом...

В +40...
Без кондиціонера...
Ну його нафіг ті гнуті екрани)))
Melofon
Member

divinity: 08.07.2024 21:34*VA взагалі на любителя, під прямим кутом всі віддінки чорного будуть зливатися,
Бред сивой кобылы :lol: Сравнивал лично долго и нудно с бывшим IPS и картинка у нового VA оказалась даже круче, ничего не сливается ни в темных сценах и ни в каких других !!! :learn: Может когда-то VA и имели такие проблемы и то скорее в самых дешевых моделях, сейчас даже рядом такого не вижу и гостинг не такой страшный как его тут рисуют, его почти не заметно в новых моделях VA.

Отправлено спустя 2 минуты 35 секунд:
Lekrs: 09.07.2024 10:40Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув...
Ещё больший бред, это у вас с головой не в порядке а не гнутый монитор виноват, первый раз слышу такую ахинею, я имею гнутый уже как год и по 12+ часов за ним ничего не болело, аквариумом не казалось, и наоборот какой-то кайф от погружения чувствовал, так же само два друга с гнутыми ни разу не жаловались, наоборот оно им тоже зашло.

Отправлено спустя 4 минуты 54 секунды:
Vlaad13

Сидели втроём за гнутым VA и особых проблем не ощущали но конечно всегда лучше тому кто посредине на любом мониторе, мониторы обычно покупают не для просмотра толпой, для этого есть телевизоры ;)
sselesnes
Member

Lekrs Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув

Ги - я бачив того типа з акваріумом, якому вливало в голову =)

спойлер
1646501.jpg
Vlaad13
Member

проблема не только в просмотре толпой
я вот например свой монитор могу развернуть лечь на кровать и смотреть кино(ну или неважно что)
и я могу сидеть-лежать(под разными углами)-ходить( :lol: ) и мне будет норм (ну я беспокойный человек)
а вот с изогнутым такой фокус не пройдет :laugh:
ну и я с текстом работаю мне изогнутые тоже не заходят еще и по этому
Melofon
Member

Vlaad13

Пройдет, я так же само могу свой развернуть на кровать и лежа смотреть и даже под углом всё увидеть с расстояния в несколько метров если хожу по комнате, ты если не пробовал а просто строишь свои догадки потому что тебе так кажется то не стоит, только своё невежество показываешь, а текст тут при чём? не заходят ему :facepalm: :lol: я с тебя постоянно улыбаюсь бо ты постоянно какие-то глупости пишешь :popcorn: ты не только беспокойный , как по мне ты ещё и глуповатый :dontknow:
Lekrs
Member

sselesnes: 09.07.2024 16:49
Lekrs Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув

Ги - я бачив того типа з акваріумом, якому вливало в голову =)

спойлер
1646501.jpg
Ну ну, вот саме так себе і почуваєш :laugh:

П.С. спочатку було норм, десь через рік - півтори почав відчувати дискомфорт від користування.
sselesnes
Member

Lekrs співчуваю - не чув про таке. Для мене гнуті монітори це більш занурення (знов про акваріум). Сидів на 18.5 16:9 60Гц, потім два роки на 22" 16:10 120Гц, три роки на гнутому гнусмасі 24" 144Гц та зараз на гнутому гігабайті 34" 144Гц.

Melofon я лежачи телек дивлюся 40" плазму, але кут знизу, звичайно, у TN моніторів (незнаю, як у VA, PLS, IPS) часто несподівано хреновий.
Melofon
Member

sselesnes

Ну так слава яйцам я забыл что такое TN ещё в 2012-м году когда купил свой первый IPS, сейчас на VA мониторе с этим проблем так же нет даже на изогнутом, это у всяких чувствительных, беспокойных и остальных неженок какие-то проблемы, смотреть снизу проблем абсолютно никаких нет, а учитывая что его можно регулировать как хочешь и вниз наклон и вверх и повороты в стороны и подъёмы то можно настроить как угодно, но мне достаточно просто повернуть в сторону, наклонять не нужно т.к. ничего не меняется, а так в другой комнате есть плоский телевизор 55" (не плазма а LED) и там тоже можно разлечься удобно на кровати.
Ответить