не ВИМИКАЄТЬСЯ пк

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Bomchik: 08.07.2024 14:45 Привіт. Маю таку проблему, що пк не вимикається до кінця. В ОС тицяю "виключення" і ОС завершує свою роботу, монітор тухне але при цьому вентилятори продовжують крутитися, лан порт світиться, на відеокарті теж світиться підсвітка. Але при цьому кнопка включення не працює, перезапуску теж. Допомагає лише зажати кнопку включення, щоб примусово потушити пк. Таке в мене відбується, коли я намагаюсь розганяти оперативку. На частоті ЕХР профіля(6000), комп веде себе нормально(таймінги, вольтажі крутив). А от тільки я починаю підвищувати частоти, то комп повидить себе неадекватно. Завантажую збережений стабільний профіль і все працює добре. Спочатку думав, що це він запуститися не може, бо при помилках в Кранчері я перезавантажував пк, щоб змінювати параметри. Але ось зараз просто вимкнув його, а він не вимикається. Таку проблему навіть нагуглити не можу, то всюди пропонує варіанти, чому він не запускається, а не навпаки. Що то за біла може бути?
12600kf
MSI pro z790 wifi
KingBank 6000Mhz 2x16
Десь щось замкнуте, в мене таке було, коли я перемудрив з периферією і вона 5в з мамки віддавала на мінус не материнки, а напряму блока живлення. Раджу перевірити цей момент. Може память погана? Не вимикається щось внутрішнє із-за неї?
Последний раз редактировалось AFU_power 08.07.2024 16:31, всего редактировалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Bomchik
Ото так лишайте свій китай-бабай, за жати таймінги та частоти 6800+ треба заплатити більше ніж 2350 грн за кіт, це я вам гарантую.
FoX_UA
HWBOT OC Team

AFU_power: 08.07.2024 16:29 Десь щось замкнуте, в мене таке було, коли я перемудрив з периферією і вона 5в з мамки віддавала на мінус не материнки, а напряму блока живлення. Раджу перевірити цей момент. Може память погана? Не вимикається щось внутрішнє із-за неї?
:up: Перевіряйте блок живлення. Відключіть все не потрібне, бажано перевіряти не у корпусі. Зібрати на столі і перевірити чи буде таке, в товариша таке було через LED стрічку.
Oakenfold
Junior

Kingbank нельзя брать с частотой ниже 6400, там уже стоит не Хьюникс, а вроде Самсунг.
Bomchik
Member

Oakenfold: 08.07.2024 16:54 Kingbank нельзя брать с частотой ниже 6400, там уже стоит не Хьюникс, а вроде Самсунг.
Та або Самсунги B-die або Хайнікси M-die. не знаю чи Самсунги можуть проходити тести на 6800. В Аіді пише, що Хайнікс
спойлер
sdfsdfі.jpg
Bomchik
Member

Знайшов у чому проблема.
Енергозберігай в біоса C-state була на C6. Переключаю на auto або C2 і комп вимикається та перезавантажується нормально на 6400. В мене старий блок живлення(chieftec ctg-550-80p) і, як я розумію, він не може працювати з цим протоколом енергозбереження.
спойлер
Всім дякую за компетентну допомогу :beer:
Ответить