Станок привезешь с Тайваня? С радостью разблокирую курв оптимайзер на 3900х и САМ на 64 Веге. Б550 доска имеется.Ghody: ↑ 02.07.2024 17:24Возьми нанозубило и наномолоток и вырежь этот функционал на своём процеIntel74320ASuperFin+: ↑ 02.07.2024 16:47 Опять появится новая фича, которая будет экслюзивна только 9000 и новым линейкам? Как в свое время опрокинули владельцев Зен 2. Даже штеуд портировал свой ХТУ на все поколения.
Последние статьи и обзоры
Новости
Процесори AMD Ryzen 9000 отримають функцію Curve Shaper
-
Intel74320ASuperFin+
Member
-
1okisan
Member
Поділюсь і я своїм, у мене проц 5600х, материнка msi b450 в біос увімкнув PBO Advanced щоб відкрилась курва та, там вистав на всі ядра -30, потім повернувся назад і поставив те PBO назад на Auto режим, завантажив вінду, в прогі Райзен Мастер показує що Режим розгону Default а там поряд Курва увімкнена, питання, я правильно усе зробив? Прогнав тести АІДА 64 по 5 хвилин з першими трьома галками, усе добре працює, температура 68 градусів, башня у мене Ноктуа 14 (отой кірпіч ) чи може можна ще щось під налаштувати, підкажіть експерти? Дякую
-
Борщ
Member
1okisan
Все неправильно. Починаючи з того, що встановили Ryzen Master. І тестувати треба не аідою, а corecycler-ом + VST тест у y-cruncher, прогонів 20-25.
Все неправильно. Починаючи з того, що встановили Ryzen Master. І тестувати треба не аідою, а corecycler-ом + VST тест у y-cruncher, прогонів 20-25.
-
1okisan
Member
Зрозумів, на пк я граю і стрімлю одночасно зазвичай, жодного разу ніякого збою не було, перезавантаження також. Можливо все гаразд і таких тестів не потрібно?Борщ: ↑ 02.07.2024 22:23 1okisan
-
Борщ
Member
1okisan
Ну проблема курви в тому, що її нестабільність проявляється або впростої, або при переході макс навантаження-мін. наванатаження і навпаки. Можливо вам просто повезло з процом, але потім щоб не дивувались рандомним перезавантаженням. Вони можуть бути раз в місяць, раз в два місяці. Але курва в -30 на 5600 - це щось...ну я не сильно вірю у стабільність. Я поядрово перебирав не один день витративши на це час.
Ну проблема курви в тому, що її нестабільність проявляється або впростої, або при переході макс навантаження-мін. наванатаження і навпаки. Можливо вам просто повезло з процом, але потім щоб не дивувались рандомним перезавантаженням. Вони можуть бути раз в місяць, раз в два місяці. Але курва в -30 на 5600 - це щось...ну я не сильно вірю у стабільність. Я поядрово перебирав не один день витративши на це час.
-
1okisan
Member
Я теж багато читав що людям треба перебирати для кожного ядра окремо і на це багато часу витрачається, можливо мені дуже пощастило з цим каміньчиком. Я так сиджу вже більше року і жодного разу нічого не сталось. Ну я спробую для особистого покою ще вашу пораду з тестом, дякую ще раз. А більше нічого не треба налаштовувати, PBO оцей я так зрозумів не дуже дає бусту для ігор, чи краще його також увімкнути?Борщ: ↑ 02.07.2024 22:35 1okisan
-
AndP
Member
это почему же нельзя?n+gibat[]r: ↑ 02.07.2024 20:59
Частотой, -30 по всем ядрам нельзя выставить не X3D моделям, а у кого-то и при -5 уже BSODы на некоторый ядрах.
Чтобы точно всё настроить нужно долго гонять каждое ядро CoreCycler-ом с нагрузкой тестом PRIME95, особенно это долго если проц 12-16 ядер, а выхлопа - размером с воробушка
https://ibb.co/CBL71wH
-
Захар Беркут
Member
Це хто вам казав? І де у вашій заяві "конкретний приклад"?allekss: ↑ 02.07.2024 21:14 Захар Беркут
З Вашого боку це порожні балачки. Я ж навів конкретний приклад. Раніше оверлокери розганяли процесори та відеокарти, а зараз андервольтять.
Так дивлюсь Оверклокерів - азот, фреон, каскади, мод-вольти женуть так що аж гай гуде.
Ви мешкаєте на іншій планеті?
-А чи чекайте, чекайте це ви за "мамкіних авірклоцкірав"?
-Так вони і раніше нічого не гнали, здебільшого крім кукурудзи, та бутафорії.
-
AndP
Member
А это 7700х. На - 30 выпадает ошибка на 6-ом ядре. На -20 работает великолепно.
https://ibb.co/Stmb4p5
https://ibb.co/Stmb4p5
-
Захар Беркут
Member
А це зветься подвійні стандарти чи блюзнірство, Яблуко підтасовує швидкодію, халтурить, робить хлам , фактично краде за що сплатив покупець - назвемо це "Не бачу жодного криміналу, тому що виробники телефонів по-різному борються за портативність своїх пристроїв".allekss: ↑ 02.07.2024 22:01 Геральт
Я такої інформації про Apple не зустрічав, але цілком можливо. Не бачу жодного криміналу, тому що виробники телефонів по-різному борються за портативність своїх пристроїв, напевно, такий метод використовують багато, крім тих, які ставлять таке лайно, яке обмеження не потребує.
АМД дає волю налаштувань, та відверто повідомляє що може працювати краще, і дає засіб регуляції, а ви стверджуєте - "будь-яка річ повинна на 100% відмінно працювати, підтримувати прийнятні температури і мати продуктивність відповідну заявленої."
Ні нічого не переплутали? Чи ідеальна праця, така ідеальна? Вам там ніякий фрукт нижче спини не муляє? Чи - "ві ніпанімаіті воньтєта дрюгоє"?
Так ви чи штанці вдягніть, чи хрестик зніміть.
-
Борщ
Member
Захар Беркут
Оце ти спеціаліст зі всіх питань.
Це все що треба знати про рівень твоїх знань і досвіду. Просто жанглюєш термінами як чатГПТ і генеруєш якійсь потік підсвідомості, але сенсу нуль)
Оце ти спеціаліст зі всіх питань.
Захар Беркут: ↑ 02.07.2024 23:43 робить хлам
Це все що треба знати про рівень твоїх знань і досвіду. Просто жанглюєш термінами як чатГПТ і генеруєш якійсь потік підсвідомості, але сенсу нуль)
-
Захар Беркут
Member
Борщ
Будеш багато булькати - з'їм з пампушками та часничком.
Будеш багато булькати - з'їм з пампушками та часничком.
-
Борщ
Member
Захар Беркут
Я знаю таких як ти, затичок в любу дірку, спеціаліст з любого питання, працюю з одним таким. Тобі немає сенсу щось доводити, всеодно ти вперте і не чуєш нікого окрім себе) Простіше ігнорити.
Я знаю таких як ти, затичок в любу дірку, спеціаліст з любого питання, працюю з одним таким. Тобі немає сенсу щось доводити, всеодно ти вперте і не чуєш нікого окрім себе) Простіше ігнорити.
-
Захар Беркут
Member
Борщ
Я знаю таких як ти, з картопелькою, капустою, томатами та засмажкою на беконі, зі свіжими овочами та зеленню коротше! Що з таким розмовляти, простіше брати ложку та їсти!
Я знаю таких як ти, з картопелькою, капустою, томатами та засмажкою на беконі, зі свіжими овочами та зеленню коротше! Що з таким розмовляти, простіше брати ложку та їсти!
-
Afit
Member
Это ты сейчас про последние два поколения интел и их проблемы с конский жором приводившие к не стабильности и по сути заставившие производителей мат. плат умерить апетиты, тем самым снизить производительность?allekss: ↑ 02.07.2024 17:29 Продают неоптимизированное гамно, типа, если надо, то настраивай сам!
-
waryag
Member
Думаю, тут вопрос с одной стороны, сложнее (параметров значительно больше), а с другой - можно говорить о некотором достаточном уровне, после которого влияние частоты ШИМ будет существенно падать или исчезать вообще, иначе мы бы наблюдали очередную идиотскую гонку между вендорами, а также альтернативные схемы питальников за много денег.Earanak: ↑ 02.07.2024 18:54Я правильно понимаю что если речь идет про милливольты в этих 'курвах' то в таком случае и частота VRM решает ? Ну тип меньше VDroop-ов/Овершутов, более частая и плавная подача питания. Или это все не имеет значение ? Прост почти на всех платах видел VRM Frequency Switching Speed, и я так понял что чем выше это значение тем хуже КПД питальника (больше жрет/греется) но при этом регулировка вольтажа питальником лучше (но это не точно). Все так или не так я понял ?
Портировал, а толку? Делает ли его наличие конкурентным с АМ4 даже не ровесника ЛГА1151в2, а более позний ЛГА1200?Intel74320ASuperFin+: ↑ 02.07.2024 16:47Опять появится новая фича, которая будет экслюзивна только 9000 и новым линейкам? Как в свое время опрокинули владельцев Зен 2. Даже штеуд портировал свой ХТУ на все поколения.
-
erkins007
Member
unique-neon
-30 тянут почти все х3д новые, те что не тянут -30 тянут -20.
Обычные да, там нужно играться, а с залоченными x3d такой проблемы не стоит из-за их специфики.
-30 тянут почти все х3д новые, те что не тянут -30 тянут -20.
Обычные да, там нужно играться, а с залоченными x3d такой проблемы не стоит из-за их специфики.
-
Jay228
Member
а що не так з Ryzen Master ?Борщ: ↑ 02.07.2024 22:23 1okisan
-
khd01214
Junior
у мене 7600x куплений новий на ОЛХ, курва -30 без проблем. Окремі ядра можуть і ще більшу курву взяти, але після останнього оновлення біоса налаштування злетіли і тепер просто -30 стоїть по всім ядрам.
P.S. в однопотоці тестив CPU-Z, то результати були 77х балів, більше, ніж 7950x
P.S. в однопотоці тестив CPU-Z, то результати були 77х балів, більше, ніж 7950x
-
n+gibat[]r
Member
Курву не треба так опускати, краще -3 по всім ядрам та оффсет по напрузі -0.1в, працювати буде добре та без ребутів при простої, частоти будуть вищі а грітися буде меншеБорщ: ↑ 02.07.2024 22:35 1okisan