Последние статьи и обзоры
Новости
Процесори AMD Ryzen 9000 отримають функцію Curve Shaper
-
Scoffer
Member
Earanak
Я думаю від екземпляра чіпа там залежність значно більше ніж від VRM, в розумних межах, не берем за приклад VRM з акоїсь а320.
Такі точні підгонки то знову ж таки більше про спорт, а не про відчутні профіти.
Я думаю від екземпляра чіпа там залежність значно більше ніж від VRM, в розумних межах, не берем за приклад VRM з акоїсь а320.
Такі точні підгонки то знову ж таки більше про спорт, а не про відчутні профіти.
-
Захар Беркут
Member
Earanak
Так ви доречно зрозуміли, до курви важливе і налаштування живлення та режими буст налагоджень.
Scoffer
Та не тільки річ у а320 чи х370, чи х570.
Ви можете налаштувати хоч кіловатне живлення так, що воно буде не краще за а320 у режимах праці. Треба розуміти що курва та сам процесор це пів справи.
Так ви доречно зрозуміли, до курви важливе і налаштування живлення та режими буст налагоджень.
Scoffer
Та не тільки річ у а320 чи х370, чи х570.
Ви можете налаштувати хоч кіловатне живлення так, що воно буде не краще за а320 у режимах праці. Треба розуміти що курва та сам процесор це пів справи.
-
Inqizitor2022
Member
Нет, работает только на определённых процессорах. Штеуд - жадные и наглые.Intel74320ASuperFin+: ↑ 02.07.2024 16:47Даже штеуд портировал свой ХТУ на все поколения.
-
Denvys5
Member
Все працює, не треба за всіх казатиScoffer: ↑ 02.07.2024 18:18На 5950х так не працює.
Ось це в мене стояло 24/7
- спойлер
- спойлер
-
Захар Беркут
Member
Та що ото мене слухати-читати, почитайте дописи Юрія, він же про це зауважував неодноразово.
-
Denvys5
Member
Так, Overshoot/Undershoot безпосередньо впливають на можливості налаштування курви.Earanak: ↑ 02.07.2024 18:54Я правильно понимаю что если речь идет про милливольты в этих 'курвах' то в таком случае и частота VRM решает ? Ну тип меньше VDroop-ов/Овершутов, более частая и плавная подача питания. Или это все не имеет значение ? Прост почти на всех платах видел VRM Frequency Switching Speed, и я так понял что чем выше это значение тем хуже КПД питальника (больше жрет/греется) но при этом регулировка вольтажа питальником лучше (но это не точно). Все так или не так я понял ?
От наскільки вже інше питання. Якщо порівнювати якийсь ну дуже поганий приклад на кшталт asus x570-p, з дуже гарним варіантом а-ля MSI Unify-X чи Giga Master, то я б очікував аж 3-5 пунктів CO різниці
Ну може на 16 котлах буде 9 пунктів, не думаю що більше
-
Earanak
Member
Denvys5
У меня как раз была X570-P, у нее в дефолте 250Hz питальник и выше 350 не выставить, я вот потому и подумал на эту тему
Зато VRM холодным был )))
У меня как раз была X570-P, у нее в дефолте 250Hz питальник и выше 350 не выставить, я вот потому и подумал на эту тему
Зато VRM холодным был )))
-
allekss
Member
Захар Беркут
Друже, будь-яка річ повинна на 100% відмінно працювати, підтримувати прийнятні температури і мати продуктивність відповідну заявленої. А не так, щоб температури улітали в космос і потрібно було налаштовувати курву, андервольтити і так далі. Завдання оверлокінгу я розумію так: підвищити продуктивність якомога вище від характеристик виробника і при цьому, щоб пристрій міг виконувати реальні завдання, а не працювати 10 хвилин і то під азотом. Якщо ти вважаєш своїм обов'язком підтирати дупу виробникам, що накосячили, то може ти сайтом помилився?
Друже, будь-яка річ повинна на 100% відмінно працювати, підтримувати прийнятні температури і мати продуктивність відповідну заявленої. А не так, щоб температури улітали в космос і потрібно було налаштовувати курву, андервольтити і так далі. Завдання оверлокінгу я розумію так: підвищити продуктивність якомога вище від характеристик виробника і при цьому, щоб пристрій міг виконувати реальні завдання, а не працювати 10 хвилин і то під азотом. Якщо ти вважаєш своїм обов'язком підтирати дупу виробникам, що накосячили, то може ти сайтом помилився?
-
Захар Беркут
Member
Уявіть у вашому ідеальному світі і у дійсності - не так. Ні що не працює ідеально, от взагалі ніщо і ні де. Бо по перше само сприйняття "ідеальної праці" у всіх різне, а по друге у всіх компонентів, у випадку мікроелектронники, ідеальні режими праці - несподівано відрізняються.allekss: ↑ 02.07.2024 20:10 Захар Беркут
Тож зніміть рожеві окуляри ідеального світу, ідеальних налаштувань, та налагодьте як вам треба, або використовуйте як вам встановили.
- спойлер
- До речі, ото я гарчу частенько на виробників - коли вони щось обмежують, да зробіть вже тупо "ультра овер" режим з відкритими налаштуваннями усього, та датчиком - так щоб якщо я щось зіпсую то ніякої гарантії! От для мене повна воля в налаштуваннях - це ідеально, тому ВОЛЮ X3D процесорам! Спалю сам винний, мені і купувати нове. Може хтось колись почне випускати такі компоненти, буду дуже радий купляти в них.
-
allekss
Member
Захар Беркут
Ще нещодавно все було інакше, але зараз виробники електроніки, користуючись монопольним правом, почали щомісяця штампувати недороблену продукцію. І мені не приносить радості, коли за добрі гроші тобі продають конструктор "Зроби сам". Коли випускають чергове гамно з підписом, якщо не подобається, то можете підв'язати синьою ізолентою, то я просто називаю речі своїми іменами. Бренд Apple цінується за те, що його продукція не потребує додаткового доопрацьовання. І це реально, ти ж намагаєшся виправдати байдуже ставлення до споживача недосконалістю світового устрою.
Ще нещодавно все було інакше, але зараз виробники електроніки, користуючись монопольним правом, почали щомісяця штампувати недороблену продукцію. І мені не приносить радості, коли за добрі гроші тобі продають конструктор "Зроби сам". Коли випускають чергове гамно з підписом, якщо не подобається, то можете підв'язати синьою ізолентою, то я просто називаю речі своїми іменами. Бренд Apple цінується за те, що його продукція не потребує додаткового доопрацьовання. І це реально, ти ж намагаєшся виправдати байдуже ставлення до споживача недосконалістю світового устрою.
-
unique-neon
Member
Поділюсь досвідом, зменшення жору не помітив ні в простої ні під навантаженням, частоти ростуть на 200-300 мгц, та й усе.erkins007: ↑ 02.07.2024 16:31Тонкая настройка да, а курва в целом очень даже нужна всем. Особенно на х3д моделях, где -30 по всем ядрам вам и производительности добавят и жор убавят
-30 думаю мало який екземпляр потягне, якщо за стабільну роботу казати.
Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Не відрізняються, хоча сам тест дуже заморочений і тривалий. Там вильоти при низьких навантаженнях з рілкісними скачками на окремому ядрі, а не високих.Grava: ↑ 02.07.2024 17:25Чим х3д відрізняються від звичайних в плані роботи з курвою? Якщо після тестів з -30 все норм тоді ніяких бсодів не буде.
-
Захар Беркут
Member
Ви знов помиляєтесь, не було інакше.allekss: ↑ 02.07.2024 20:50 Захар Беркут
Я навіть поясню вам чому, даю 100% що просто з часом ваш багаж знань збільшився, і ви почали розуміти більше, розуміти чи сприймати у вашому розумінні кращі показники, тому почали частіше на цьому акцентувати увагу.
Це все як я кажу - "великі знання породжують невдоволення, чим більше ви усвідомлюєте - тим більше ви змінюєте, або маєте прагнення до змін."
-
n+gibat[]r
Member
Частотой, -30 по всем ядрам нельзя выставить не X3D моделям, а у кого-то и при -5 уже BSODы на некоторый ядрах.Grava: ↑ 02.07.2024 17:25 n+gibat[]r
Чим х3д відрізняються від звичайних в плані роботи з курвою? Якщо після тестів з -30 все норм тоді ніяких бсодів не буде.
Чтобы точно всё настроить нужно долго гонять каждое ядро CoreCycler-ом с нагрузкой тестом PRIME95, особенно это долго если проц 12-16 ядер, а выхлопа - размером с воробушка
-
unique-neon
Member
О, я з цим пригоду мав, сам себе намахав. Виявляється напруга -5 буде завищувати напругу на сусідніх ядрах з -20.Scoffer: ↑ 02.07.2024 18:19Але понту від того -20 на другому за умови -5 на першому десь в межах похибки вимірювання. Хіба що заради спортивного інтересу. Оффсет наше все.
-
daesz
Member
В мене на 7600 з -50 більше папугаїв ніж в стоці. Бсодів не бачив десь так з 2019.Захар Беркут: ↑ 02.07.2024 17:38На звичайних просто треба підібрати свою курву, на x3d до речі також не завжди -30 працює, бо -30 підійде може для 5800 та 7950, а от для 5700 та 7800 більше заходить -20 чи -25.n+gibat[]r: ↑ 02.07.2024 17:11
Ну это только на X3D моделях, на обычных если так выставить то BSODы каждые пять минут будут
Приклад як в мене невдалий 5700x3d курва -22, працює на 4.4Ггц з піднятою шиною до 1.25v. Гріється у АІДА до 75, споживає до 107вт. У вдалих ці показники краще на 10-20%. Тобто шукайте свою курву і буде вам щастя.
-
n+gibat[]r
Member
Мне на 5900X тоже оффсет -0.1В зашел хорошо, проц холоднее стока а производительность такая же.Scoffer: ↑ 02.07.2024 17:56Я курвою на 5950х трішки грався і...erkins007: ↑ 02.07.2024 16:31а курва в целом очень даже нужна всем
... і значимого профіту не знайшов.
А от що дало значимий профіт так це -0.1В в офсеті в парі з лімітом жору в 105Вт, прям як TDP. В результаті проц став навіть трішки швидшим, але набагато-набагато холоднішим. 30+ градусів як рукою зняло.
-
allekss
Member
Захар Беркут
З Вашого боку це порожні балачки. Я ж навів конкретний приклад. Раніше оверлокери розганяли процесори та відеокарти, а зараз андервольтять.
З Вашого боку це порожні балачки. Я ж навів конкретний приклад. Раніше оверлокери розганяли процесори та відеокарти, а зараз андервольтять.
-
Геральт
Member
Це той самий Apple, який зменшує швидкодію в телефонах мотивуючи турботою про батарею?allekss: ↑ 02.07.2024 20:50 Захар Беркут
Бренд Apple цінується за те, що його продукція не потребує додаткового доопрацьовання. І це реально, ти ж намагаєшся виправдати байдуже ставлення до споживача недосконалістю світового устрою.
-
waryag
Member
Редакція, агов! Ви там зовсім очманіли?
Новина від користувача і автора юаоверів, а ви, замість того, щоб дати посилання на його профіль (і, можливо, трошки збільшити йому метрики),
показали абсолютну вторинність і безмозкість, процитувавши лівий сайт (якому, чомусь, не складно дати посилання на твіттер і патреон)... Юаовери катяться в пекло...
Новина від користувача і автора юаоверів, а ви, замість того, щоб дати посилання на його профіль (і, можливо, трошки збільшити йому метрики),
показали абсолютну вторинність і безмозкість, процитувавши лівий сайт (якому, чомусь, не складно дати посилання на твіттер і патреон)... Юаовери катяться в пекло...
-
allekss
Member
Геральт
Я такої інформації про Apple не зустрічав, але цілком можливо. Не бачу жодного криміналу, тому що виробники телефонів по-різному борються за портативність своїх пристроїв, напевно, такий метод використовують багато, крім тих, які ставлять таке лайно, яке обмеження не потребує.
Я такої інформації про Apple не зустрічав, але цілком можливо. Не бачу жодного криміналу, тому що виробники телефонів по-різному борються за портативність своїх пристроїв, напевно, такий метод використовують багато, крім тих, які ставлять таке лайно, яке обмеження не потребує.