Последние статьи и обзоры
Новости
Nvidia залучає нових підрядників на тлі вибухового попиту Blackwell
-
jumanji
Member
Пропоную обговорити Nvidia залучає нових підрядників на тлі вибухового попиту Blackwell
Началась гонка иа, после майнинга. Когда поиграем по норм цене?
-
Blackintrad
Member
вже ніколи.jumanji: ↑ 25.06.2024 14:18 Пропоную обговорити Nvidia залучає нових підрядників на тлі вибухового попиту Blackwell
Пора звикати до цін. Якщо раніше купляли 70 серію, то прийдеться задовольнятись 60 або викладати більше грошей.
Справа не в популярності майнінгу чи ШІ. Ринок гарно реагує на нові ціни, люди продовжують купляти по новій ціні.
Ніхто в здоровому глузді не відмовиться від додаткових прибутків. Одна надія на Інтел, без 3 гравця нічого не зміниться.
-
daesz
Member
На ринку нанду було 3 гравці - самсунг, мікрон та хайнікс, зараз додались ще тошиба(кіоксія) та ВД. Мб ще й інші/менші є виробники. Питання : сильно ціни на ссд впали?Blackintrad: ↑ 25.06.2024 14:23 Одна надія на Інтел, без 3 гравця нічого не зміниться.
Підказка :
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 03/133561/
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 17/131054/
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 03/130768/
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 09/134500/
(можу ще з десяток статтів кинути від кожного з виробників на те що вони прогнозують ріст цін)
Люди які вірять в низькі ціни на ВК від інтела - не вміють в критичне мислення/логіку або просто сидять на копіумі
-
Blackintrad
Member
тому я і пишу, що це лише надія.daesz: ↑ 25.06.2024 14:48На ринку нанду було 3 гравці - самсунг, мікрон та хайнікс, зараз додались ще тошиба(кіоксія) та ВД. Мб ще й інші/менші є виробники. Питання : сильно ціни на ссд впали?Blackintrad: ↑ 25.06.2024 14:23 Одна надія на Інтел, без 3 гравця нічого не зміниться.
Підказка :
(можу ще з десяток статтів кинути від кожного з виробників на те що вони прогнозують ріст цін)
Люди які вірять в низькі ціни на ВК від інтела - не вміють в критичне мислення/логіку або просто сидять на копіумі
Якщо це станеться, тоді і побачимо
-
daesz
Member
Імхо, ціни на арк алхіміків низькі тому, що карти слабо оптимізовані, та ще й жеруть в двічі більше ніж амуде. Якщо у них були ціни співставні з нвідією/амуде - їх просто ніхто б не брав взагалі. Якщо бетлмейдж буде настільки ж слабкий та погано оптимізований, як і алхіміки - то й на нього ціни не будуть високими. А якщо вийдуть хоча б співставними по продуктивності, допишуть дрова та матимуть е/е хоча би рівня амуде - то ціни там будуть такі ж високі.Blackintrad: ↑ 25.06.2024 15:05тому я і пишу, що це лише надія.daesz: ↑ 25.06.2024 14:48
На ринку нанду було 3 гравці - самсунг, мікрон та хайнікс, зараз додались ще тошиба(кіоксія) та ВД. Мб ще й інші/менші є виробники. Питання : сильно ціни на ссд впали?
Підказка :
Якщо це станеться, тоді і побачимо
Моя вам порада - не будуйте надій, бо тільки розчаруєтесь
-
unique-neon
Member
daesz
Щодо цін на ssd, то вони ніби з часом і знижуються при зростанні об'єму, інколи дещо підіймаються.
Відеокарти як стрільнули з майнінгом вверх, то і вендори підняли ціни в космос, не лише перепродавани
Щодо цін на ssd, то вони ніби з часом і знижуються при зростанні об'єму, інколи дещо підіймаються.
Відеокарти як стрільнули з майнінгом вверх, то і вендори підняли ціни в космос, не лише перепродавани
-
Phos4
Member
Blackintrad
Скільки разів я читав про це вже ніколи і тим не менш ціни кожного разу опускаються після того як попит стухне. Є величезний попит на бюджетні ігрові рішення серед країн що розвиваються, рано чи пізно хтось зайде на цей ринок, якщо це не буде хтось з нинішніх гравців то це будуть китайці, вони вже в цьому напрямку починають рухатись.вже ніколи
-
Earanak
Member
- Оффтоп... По поводу жир-железа, потребления и отключений электричества...
- Не хочу никого стриггерить, я понимаю, это далеко не для каждого вариант. Но как по мне сейчас кому нужно и кто может себе позволить - в условиях отключений электричества и работы компов с зарядных станций - должен как бы рассчитывать сходу на дорогущее мощнющее железо. Ведь оно как раз отлично жмется по потреблению и в отличии от средних или недорогих моделей не так сильно теряет в производительности. Ну например 13900K на 70W работает в рендере чуть-чуть быстрее чем 5950Х на 160ваттах а 4090 работая при 125W фигачит приблизительно на уровне ~290W у 3070Ti. С Тредриперами или последующими видяхами думаю ситуация будет еще приятнее.
Да, для кого то сказанною мною может казаться полной дичью. Но если вы например работаете в Unreal Engine 5, где нужна и производительность проца и видяхи равноценна в редакторе и в Lumen/PathTracer рендере/Компиляции шейдеров... То реально связки из топового железа дают кайфовые результаты в плане соотношения производительности на потребление. Т.е когда вам нужно поработать 10-12 часов на какой нить Bluetti EP500 5100Wh - то ноу проблем Все это на себе проверил уже, и крайне доволен остался результатами. Так что хотя бы с такой точки зрения свеженькое железо радует
Все это конечно для кого то может оказаться не новостью. Но я впервые считал ватты на производительность и... Думал что 13900К отыквиться в 1700X а 4090 в GTX1060, но крайне был удивлен тому что они отыквились в 5950X и 3070Ti Ну и к тому же, профили через Intel XTU + MSI Afterburner и Нвидия панель (монитор) быстро переключаются, так что при включении света все по полной работает. Я просто был в отчаянии а сейчас на радостях бегаю всем вот рассказываю как круто оно выходит И не знаю то ли хвастаюсь то ли хочу поделиться опытом
-
Rederst
Member
Ті у кого є на таке залізо гроші можуть собі дозволити підключення до критичної інфраструктури. Гроші є гроші.Earanak: ↑ 25.06.2024 17:40
- Не хочу никого стриггерить, я понимаю, это далеко не для каждого вариант. Но как по мне сейчас кому нужно и кто может себе позволить - в условиях отключений электричества и работы компов с зарядных станций - должен как бы рассчитывать сходу на дорогущее мощнющее железо. Ведь оно как раз отлично жмется по потреблению и в отличии от средних или недорогих моделей не так сильно теряет в производительности. Ну например 13900K на 70W работает в рендере чуть-чуть быстрее чем 5950Х на 160ваттах а 4090 работая при 125W фигачит приблизительно на уровне ~290W у 3070Ti. С Тредриперами или последующими видяхами думаю ситуация будет еще приятнее.
Да, для кого то сказанною мною может казаться полной дичью. Но если вы например работаете в Unreal Engine 5, где нужна и производительность проца и видяхи равноценна в редакторе и в Lumen/PathTracer рендере/Компиляции шейдеров... То реально связки из топового железа дают кайфовые результаты в плане соотношения производительности на потребление. Т.е когда вам нужно поработать 10-12 часов на какой нить Bluetti EP500 5100Wh - то ноу проблем Все это на себе проверил уже, и крайне доволен остался результатами. Так что хотя бы с такой точки зрения свеженькое железо радует
Все это конечно для кого то может оказаться не новостью. Но я впервые считал ватты на производительность и... Думал что 13900К отыквиться в 1700X а 4090 в GTX1060, но крайне был удивлен тому что они отыквились в 5950X и 3070Ti Ну и к тому же, профили через Intel XTU + MSI Afterburner и Нвидия панель (монитор) быстро переключаются, так что при включении света все по полной работает. Я просто был в отчаянии а сейчас на радостях бегаю всем вот рассказываю как круто оно выходит
-
Earanak
Member
Rederst, легально ? Я вот например не хочу нелегально решать этот вопрос.
Ну и быть в итоге избитым сцаными тряпками от добродушных соседей которые при первой возможности это сделали бы.
Сорян за оффтоп, не особо понял прост про что речь идет.
Я живу на последнем этаже в многоэтажке. И не особо понимаю как это делается.
Солнечные панели не предлагать - воруют а за ночной генератор на балконе будут тоже сцаные тряпки
Ну и быть в итоге избитым сцаными тряпками от добродушных соседей которые при первой возможности это сделали бы.
Солнечные панели не предлагать - воруют а за ночной генератор на балконе будут тоже сцаные тряпки
Последний раз редактировалось Earanak 25.06.2024 17:55, всего редактировалось 3 раза.
-
daesz
Member
Ну от приведу приклад із власного досвіду : декілька місяців тому хотів взяти ссд під файлопомийку на 2тб, зупинився на кіоксії як потенційно найкращим вибором в цій ціновій категорії, ціна на неї тоді становила 4300 на розетці (зараз із телефону, але як буду за компом - кинув вам скрін з цінової медіани), після того вийшла новина що ціни на м2 виростуть на 8-13%unique-neon: ↑ 25.06.2024 16:06 daesz
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 17/133471/
На момент виходу новини грошей не було щоб купити ту кіоксію, взяв в результаті два тижні тому за 4871 грн (скрін з кабінету також потім скину, коли буду за компом).
4300*1.13=4859.
Звичайно за цей період відбулась девальвація гривні, але вона не була настільки суттєвою, щоб різниця в ціні була 13.5%
-
unique-neon
Member
Ну так ці коливання відбуваються, скрінів не потребую вірю))daesz: ↑ 25.06.2024 17:52 грошей не було щоб купити ту кіоксію, взяв в результаті два тижні тому за 4871 грн (скрін з каб
Але ж реально якщо дивитись в розрізі років, то гігабайти помітно дешевіють в доларах, і швидкості зростають.
Перший рандомний гуглінг
-
daesz
Member
В 2019 я дав 2200 грн чи щось типу цього (ціна була близька до 100$) за 860про на 500гб на млц, зараз же вийшло взяти 2тб на тлц за приблизно ті ж кошти. Погоджусь, об'єм виріс в 4 рази. Але якщо порівнювати уже із літом 2023 - то ціни підросли і суттєво. Той же кс3000 я взяв в серпні за 2849 за 1тб на розетці, зараз він уже коштує 3500 по низу хотлайну, 4600 на розетціunique-neon: ↑ 25.06.2024 18:38Ну так ці коливання відбуваються, скрінів не потребую вірю))daesz: ↑ 25.06.2024 17:52 грошей не було щоб купити ту кіоксію, взяв в результаті два тижні тому за 4871 грн (скрін з каб
Але ж реально якщо дивитись в розрізі років, то гігабайти помітно дешевіють в доларах, і швидкості зростають.
Перший рандомний гуглінг
-
KimRomik
Member
Rederst: ↑ 25.06.2024 17:47 Ті у кого є на таке залізо гроші можуть собі дозволити підключення до критичної інфраструктури. Гроші є гроші.
Інспекція не згодна з тобою
https://sies.gov.ua/news/inventaryzatsi ... -slobodian
-
anyname
Member
Алеж й потрібна кількість отих гігабайтів також стрімко зростає.unique-neon: ↑ 25.06.2024 18:38Ну так ці коливання відбуваються, скрінів не потребую вірю))daesz: ↑ 25.06.2024 17:52 грошей не було щоб купити ту кіоксію, взяв в результаті два тижні тому за 4871 грн (скрін з каб
Перший рандомний гуглінг
-
Ghody
Member
если уж ты такой рендерщик которому надо прямо сегодня смонтировать что-то, то просто купи генератор потому что фейспалм от тебя выглядит на скорости светаEaranak: ↑ 25.06.2024 17:40
Все это конечно для кого то может оказаться не новостью. Но я впервые считал ватты на производительность и... Думал что 13900К отыквиться в 1700X а 4090 в GTX1060, но крайне был удивлен тому что они отыквились в 5950X и 3070Ti Ну и к тому же, профили через Intel XTU + MSI Afterburner и Нвидия панель (монитор) быстро переключаются, так что при включении света все по полной работает. Я просто был в отчаянии а сейчас на радостях бегаю всем вот рассказываю как круто оно выходит И не знаю то ли хвастаюсь то ли хочу поделиться опытом
-
Stalker22
Member
Резервне живлення рулить, юпс потужний +акуми)))Earanak: ↑ 25.06.2024 17:49 Rederst, легально ? Я вот например не хочу нелегально решать этот вопрос.
-
Earanak
Member
- Ghody
- Так я рендрю себе спокойно и на зарядной станции. На кой черт мне генератор, суть сообщения была как раз в том что генератор не нужен а нужно мощное железо под станцию Станция работает как ИБП, заряжается на 100% за 90 минут, работает примерно в 10 раз тише генератора. В чем суть вашего сообщения то была Моего - поделиться опытом личным, как рендерщика
- Stalker22
- Мне это под два компа нужно было, зачем что-то городить если станций зарядных хватает.
Чем "резервное питание" для двух компов отличается от двух или одной станции Важно - вопрос риторический !
Если вас аж трясет от моих советов, отправляю вас вот сюда :
"Выживальщики", кайфанете, гарантирую Развернетесь там по кайфу.
А я казуалыч, который для нормисов дал свой отзыв.
Вы то конечно гигачады на 16-этаже ставите генераторы, чотко
-
Denvys5
Member
Earanak
Ноутбучне залізо приблизно так і працює - задушений десктоп.
І навіть диференціація так само виглядає; 4050 у 115вт, чи 4090 (4080) у 115вт
Ноутбучне залізо приблизно так і працює - задушений десктоп.
І навіть диференціація так само виглядає; 4050 у 115вт, чи 4090 (4080) у 115вт
-
Earanak
Member
Порой этот форум воспринимать всерьез опасно для здравого рассудка
Denvys5
Ноутбук при 70вт на проце может выдавать 30к CBR23 по многопотоку, ого.
4090 десткопная при 125вт выдает уровень 3070Ti в рамках ноутбука, вау.
Ничего себе, круто ! Кайф, как же это невероятно
Жаль что у меня не было такого феерического ноутбука. Я был бы так рад.
Denvys5
Ноутбук при 70вт на проце может выдавать 30к CBR23 по многопотоку, ого.
4090 десткопная при 125вт выдает уровень 3070Ti в рамках ноутбука, вау.
Ничего себе, круто ! Кайф, как же это невероятно
Жаль что у меня не было такого феерического ноутбука. Я был бы так рад.
Последний раз редактировалось Earanak 25.06.2024 23:20, всего редактировалось 10 раз.