Seagate почне офіційно продавати жорсткі диски, що були у використанні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

S: 20.06.2024 13:13Все равно если модель энтерпрайз то большая их часть будет работать в режиме фалопомойки еще года 3 как минимум, а то и больше. А при разнице в цене между новым и б.у. в 5 раз то и норм.
x5?!
New - Seagate Exos X20 20TB 7200 RPM 256MB Cache 3.5" Internal Hard Drive ST20000NM007 - Newegg - US $378.99
Refurbished - Seagate Exos X20 ST20000NM007D 20TB 512E SATA 6Gb/s 3.5" Enterprise Hard Drive - Seagate - US $268.99
Refurbished - Seagate Exos X20 20TB 7200 SATA 6Gb/s 3.5" Enterprise Hard Drive - ST20000NM007D - goHardDrive Wholesale and Retail
US $215.00
Ostin
Member

Хотів придумати їм виправдання, що типу треба постійне надходження коштів і бла-бла-бла. Але ні. Це все серверні диски. Які йдуть під заміну. І на заміну їм буде треба виготовити і продати нові. Тому компанія не несе жодних витрат і продовжує свою звичну діяльність в повному обсязі. Навпаки, вона вже в прибутку, адже не треба утилізувати старе і заривати його в землю. Навіть даруючи весь цей хлам забесплатно, компанія має суттєвий прибуток.
Тому це просто жадібність і маркетинг. Тупо і без прихованого сенсу.
Ghody
Member

280 с доставкой… ну вполне нормально. Около 60% цены нового у нас
uncle_doc
Member

тут звісно питання в тому як він підготує до повторного використання. розбере та замінить магнітні пластини на нові чи як?
zhenyapan
Junior

S: 20.06.2024 12:59 На ebay часто юзанные sas винты продают по смешным ценам типа Exos 7e8 6 Тб за $30 с наработкой порядка 50к часов и которые еще будут работать и работать. Покупаешь за $20-40 sas контроллер, ставишь штук 6 таких винтов в raid 6 получаешь рейд волюм на 24 ТБ и не паришься, поскольку все сразу не сдохнут.
не тільки там, в україні давно беру 8/10/12тб б/в диски на hard.kiev.ua там же й SSD в гарному стані серверні помітно дешевше нових десктопних ) не пам'ятаю скільки вже роки 4 якщо не більше, поки все куплене стабільно працює :)
Сidonix
Member

Можна ще по свалках пошукати, відновити і в продаж.
DolfDolfi
Junior

Ghody: 20.06.2024 13:47
280 с доставкой… ну вполне нормально. Около 60% цены нового у нас
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zhes ... UFYRY.html

Деякі уже є у нас за ціною ебея
Захар Беркут
Member

S: 20.06.2024 12:59
1nsane: 20.06.2024 11:48 - Что уже мертво, умереть не может B-)
Ну почему мертво, зависит от модели, конкретного экземпляра и условий эксплуатации. Например у меня 2 ТБ Барракуда ХТ жила практически в вечном онлайне ~13 лет пока не заменилась более емким hdd. За весь период эксплуатации записала порядка 200 ТБ инфы, а прочитала порядка 2 ПБ.

На ebay часто юзанные sas винты продают по смешным ценам типа Exos 7e8 6 Тб за $30 с наработкой порядка 50к часов и которые еще будут работать и работать. Покупаешь за $20-40 sas контроллер, ставишь штук 6 таких винтов в raid 6 получаешь рейд волюм на 24 ТБ и не паришься, поскольку все сразу не сдохнут.

Отправлено спустя 8 минут 45 секунд:
Смарт можно сбрасывать если что. :)
А мені інше цікаво, в мене декілька комп'ютерів в родині, так от два з них абсолютно мають однакове використання, майже однакове залізо, лише в одному головний диск це ХДД ВД 4тб, а в іншому був непоганий 1тб про ССД з кешем, рам буфером та гарною МЛС пам'яті. Так от як так вийшло що система з ХДД за роки праці перезаписала майже 500тб, та не втратила ресурс, а система з ССД перезаписала майже 2пб і вже майже вичерпала себе - згідно показань різного ПЗ. Я вже незабаром усюди буду бачити теорію змов, використовував для відеофіксації обладнання. Навіть провів перевірку - впродовж дня, однакове ПЗ, однакові умови використання, однаковий час роботи. Чомусь виходить на ХДД до 140гб в день витрачається, на ССД майже до 500гб. Це так Трім гарно відпрацьовує, чи СМ контролери такі чарівні вже і не знаю на що думати.

Ну а СГ завжди вміли неприємно вразити, то в них уся партія дисків бракована, то прошивка тухла, то швидкість через помилку мінімальну тримає увесь час.
DolfDolfi
Junior

Захар Беркут: 20.06.2024 15:16
S: 20.06.2024 12:59
Ну почему мертво, зависит от модели, конкретного экземпляра и условий эксплуатации. Например у меня 2 ТБ Барракуда ХТ жила практически в вечном онлайне ~13 лет пока не заменилась более емким hdd. За весь период эксплуатации записала порядка 200 ТБ инфы, а прочитала порядка 2 ПБ.

На ebay часто юзанные sas винты продают по смешным ценам типа Exos 7e8 6 Тб за $30 с наработкой порядка 50к часов и которые еще будут работать и работать. Покупаешь за $20-40 sas контроллер, ставишь штук 6 таких винтов в raid 6 получаешь рейд волюм на 24 ТБ и не паришься, поскольку все сразу не сдохнут.

Отправлено спустя 8 минут 45 секунд:

Смарт можно сбрасывать если что. :)
А мені інше цікаво, в мене декілька комп'ютерів в родині, так от два з них абсолютно мають однакове використання, майже однакове залізо, лише в одному головний диск це ХДД ВД 4тб, а в іншому був непоганий 1тб про ССД з кешем, рам буфером та гарною МЛС пам'яті. Так от як так вийшло що система з ХДД за роки праці перезаписала майже 500тб, та не втратила ресурс, а система з ССД перезаписала майже 2пб і вже майже вичерпала себе - згідно показань різного ПЗ. Я вже незабаром усюди буду бачити теорію змов, використовував для відеофіксації обладнання. Навіть провів перевірку - впродовж дня, однакове ПЗ, однакові умови використання, однаковий час роботи. Чомусь виходить на ХДД до 140гб в день витрачається, на ССД майже до 500гб. Це так Трім гарно відпрацьовує, чи СМ контролери такі чарівні вже і не знаю на що думати.

Ну а СГ завжди вміли неприємно вразити, то в них уся партія дисків бракована, то прошивка тухла, то швидкість через помилку мінімальну тримає увесь час.
Мабуть тому що на ссд система ) і певно ніхто не відрубав підкачку :D
Ray2000gt
Advanced Member

Ghody: 20.06.2024 13:47 280 с доставкой… ну вполне нормально. Около 60% цены нового у нас
Розмитнення забув порахувати. ;)
Раніше часто брав в збірки диски 2-4ТБ Fectory Recertified. Такі багато продавала контора ete.ua.
Пройшло 4-5 років. Жоден диск не вийшов з ладу.

Отправлено спустя 3 минуты 16 секунд:
Захар Беркут: 20.06.2024 15:16 А мені інше цікаво, в мене декілька комп'ютерів в родині, так от два з них абсолютно мають однакове використання, майже однакове залізо, лише в одному головний диск це ХДД ВД 4тб, а в іншому був непоганий 1тб про ССД з кешем, рам буфером та гарною МЛС пам'яті. Так от як так вийшло що система з ХДД за роки праці перезаписала майже 500тб, та не втратила ресурс, а система з ССД перезаписала майже 2пб і вже майже вичерпала себе - згідно показань різного ПЗ. Я вже незабаром усюди буду бачити теорію змов, використовував для відеофіксації обладнання. Навіть провів перевірку - впродовж дня, однакове ПЗ, однакові умови використання, однаковий час роботи. Чомусь виходить на ХДД до 140гб в день витрачається, на ССД майже до 500гб. Це так Трім гарно відпрацьовує, чи СМ контролери такі чарівні вже і не знаю на що думати.
Дуже просто. Сучасні ОС не дурні і розуміють, що використовується ССД, тому і юзають його швидкість на благо комфорту користувача.
Компи ж явно не під Win XP працюють.
P.S. Наведу приклад з особистого досвіду. Маю ноутбук з розпаяною ОЗП 8ГБ та Samsung 970 Evo Plus. Так ось користуючись ноутом, не відчуваю нестачі 8ГБ, тобто на око все комфортно і швидко, хоча зрозуміло, що 8ГБ має не вистачати.
Захар Беркут
Member

DolfDolfi
Ні обидва варіанти як буфер до роздачі на обробку, ніяких систем та підвантаження.

Ray2000gt
Так скоріше за все ви маєте рацію, просто завантажується потік на швидку, а потім ССД оптимізує простір, по декілька разів, наче нічого не відбувається а інформація робить перезапис, про це і подумав.
radeon5870
Member

Офіційно повідомляю, що почав офіційно купувати б/в HDD вже давно.
Головний критерій при отриманні та розрахунку - зовнішній огляд.
Melofon
Member

uncle_doc: 20.06.2024 13:55 тут звісно питання в тому як він підготує до повторного використання. розбере та замінить магнітні пластини на нові чи як?
Ничего они менять не будут :lol: , они просто хорошо его почистят чтобы невозможно было данные какие-то оставшиеся оттуда вытащить и всё, тоесть только программно почистят, протестируют чтоб небыло битых пикселей и много переназначенеых секторов и обратно в продажу.
Захар Беркут
Member

radeon5870: 20.06.2024 17:15 Офіційно повідомляю, що почав офіційно купувати б/в HDD вже давно.
Головний критерій при отриманні та розрахунку - зовнішній огляд.
Вибачте, але мені ви нагадали одну особу в роках, яка дає погані поради та рахує що допомагати людям - витрачати даремно час...
Завжди тільки ретельна ПЗ перевірка дає гарантію, і то на 90%+.
А на вигляд брати пам'ять, це вже новий рівень довіри.
Ви раптом на зберіганні гроші у Циган чи депутатів не тримаєте?

Melofon
Ага а як то, ото ви добра людина та довірлива.
Можу пригадати декілька офф реселлеров СГ та прямих їх постачальників, у вас може дибки і волосся стати.
S
Member

Надо искать хорошие предложения. По низкой цене товар улетает быстро. И SATA диски на Ebay естественно дороже поскольку на них спрос выше, а я говорил про SAS.

6TB sas $40 б.у. я такие видел по $29. Торговаться надо уметь также. Если несколько штук берешь можно смело просить скидку.
https://www.ebay.com/itm/276033936485

6TB sas $185 новый с 5 летней гарантией от Сигейта в США.
https://www.seagate.com/products/enterp ... 2000NM000B

Отправлено спустя 8 минут 30 секунд:
zhenyapan: 20.06.2024 14:02не тільки там, в україні давно беру 8/10/12тб б/в диски на hard.kiev.ua там же й SSD в гарному стані серверні помітно дешевше нових десктопних ) не пам'ятаю скільки вже роки 4 якщо не більше, поки все куплене стабільно працює :)
На ebay все равно дешевле получается потому что подобные конторки точно также такие винты и покупают у разборщиков c ebay или где то еще. К слову видел кучу матюков в отзывах на Розетке на Тошибу где царапанные рефурбы толкали под видом новых. :gigi:

Отправлено спустя 8 минут 2 секунды:
Ghody: 20.06.2024 13:47 280 с доставкой… ну вполне нормально. Около 60% цены нового у нас
скорее $267
Alligator
Member

S: 20.06.2024 19:12Надо искать хорошие предложения. По низкой цене товар улетает быстро.
Да и на ОЛХ такое бывает, просто мониторить нужно, я как-то супермикро х10 выхватил за 4к грн с Xeon E3-1220v3 + 16 Гб рам, оригинальный фуллтавер корпус, БП и пару хдд, до сих пор студентам на практике его даю для опытов. :gigi:
S
Member

Alligator: 20.06.2024 19:22Да и на ОЛХ такое бывает, просто мониторить нужно, я как-то супермикро х10 выхватил за 4к грн с Xeon E3-1220v3 + 16 Гб рам, оригинальный фуллтавер корпус, БП и пару хдд, до сих пор студентам на практике его даю для опытов. :gigi:
На ОЛХ риски выше, а хороших предложений практически нет. Видел кстати одного неадеквата продававшего рамку в слот для крепления батарейки от raid контроллера за 1500 грн тогда когда она на ebay и на алике $3 стоит. :gigi:

Отправлено спустя 12 минут 28 секунд:
Ray2000gt: 20.06.2024 16:02Розмитнення забув порахувати.
$267 с доставкой самолетом и укр таможней.
maksim2020
Member

KimRomik: 20.06.2024 11:56 Якщо це буде CMR, то я готовий купити на 3-8 ТБ по ціні 1 ТБ. Головне щоб без битих та переназначених секторів.
Могу продати WD30EFRX після 10-річного 24х7, смарт цнотливо чистий. :D Дуже дорого. :gigi: Просто таких вже не роблять. :lol:
MetalistForever
Member

Ну вот и second hand в персональные Пк пришли официально ! Сначала от друга узнал ,что в США сейчас машины продают б/у,прямо из автосалона дилера и с гарантией ... вначале не поверил , а потом еще один человек подтвердил . А теперь и до HDD дошло
Melofon
Member

Захар Беркут: 20.06.2024 17:33Ага а як то, ото ви добра людина та довірлива.
Можу пригадати декілька офф реселлеров СГ та прямих їх постачальників, у вас може дибки і волосся стати.
Не знаю что вы там себе вспомнили но я говорю за сигейт конкретно, а не за каких-то там офф реселлеров которые может какой-то хлам толкают :gigi: , и с чего я доверчивый мне не понятно?, я лично не собирался себе покупать HDD и уж тем более б/у :lol: , я уже лучше куплю б/у ссд чем шумный винчестер под файлопомойку, больше года как HDD не пользуюсь.
Ответить