Последние статьи и обзоры
Новости
Разгон памяти
-
Bomchik
Member
ROG__84
Дякую за інформацію. За пару днів первині таймінги знижу і далі перейду до пошуків мінімальних вольтажів. Поки не поспішаю, бо купа нюансів, які ще не запам'ятались. Думаю, за тиждень +- знайду все.
Я так ррзумію, ddr5 потрібно довше тестувати, через корекцію помилок.
Дякую за інформацію. За пару днів первині таймінги знижу і далі перейду до пошуків мінімальних вольтажів. Поки не поспішаю, бо купа нюансів, які ще не запам'ятались. Думаю, за тиждень +- знайду все.
Я так ррзумію, ddr5 потрібно довше тестувати, через корекцію помилок.
-
Hotty
Member
Melofon
У BankGroupSwap є кілька налаштувань:
Auto
Disable
CPU Mode
APU Mode
ALT Mode
Треба експерементувати, який буде ліпше.
Aida64 можна оновити, вже э свіжіща версія, може це глюк якийсь з такою затримкою.
У BankGroupSwap є кілька налаштувань:
Auto
Disable
CPU Mode
APU Mode
ALT Mode
Треба експерементувати, який буде ліпше.
Aida64 можна оновити, вже э свіжіща версія, може це глюк якийсь з такою затримкою.
-
Melofon
Member
Hotty
Ну так ладно аида, но если фпс падает то значит точно псп уменьшилась бо например одноранговая память на более высокой частоте и естественно с более высокой псп тоже показывает больший фпс бо для встройки это пипец как важно, даже тайминги не так важны как псп которая на частоте 4266 у меня была 64ГБ/с а сейчас 55-56ГБ/с, но что поделать, жаль конечно что двуранговая заводится на меньшей частоте но тут уже 32 гига вместо 16 а это будет играть свою роль особенно когда я дискретку поставлю, а потом может и проц поменяю на чиплетный Х3Д и там уже такая частота (3933) будет вполне отличной, ставить обратно 16ГБ кит который брал 4266 уже не буду, продам его. Может попробую ещё поэксперементировать с вариантами BGS.
Ну так ладно аида, но если фпс падает то значит точно псп уменьшилась бо например одноранговая память на более высокой частоте и естественно с более высокой псп тоже показывает больший фпс бо для встройки это пипец как важно, даже тайминги не так важны как псп которая на частоте 4266 у меня была 64ГБ/с а сейчас 55-56ГБ/с, но что поделать, жаль конечно что двуранговая заводится на меньшей частоте но тут уже 32 гига вместо 16 а это будет играть свою роль особенно когда я дискретку поставлю, а потом может и проц поменяю на чиплетный Х3Д и там уже такая частота (3933) будет вполне отличной, ставить обратно 16ГБ кит который брал 4266 уже не буду, продам его. Может попробую ещё поэксперементировать с вариантами BGS.
-
Bomchik
Member
А чим тестувати ddr5? Маю TestMem5 v0.5a. Таке підійде чи треба качати новіші версії?
-
ROG__84
Member
Добро пожаловать в мир боли и печали ддр5.Bomchik: ↑ 16.06.2024 20:52 А чим тестувати ddr5? Маю TestMem5 v0.5a. Таке підійде чи треба качати новіші версії?
TestMem extreme с профилем Анта777 или Исмуса.
Пакет тестов Y-Cruncher.
Это как основа, не факт что система будет на 100% стабильна, но как основа пойдет, а вообще пользоватся пк как обычно и смотреть,игры также очень чуствительны к разгону памяти.
-
Bomchik
Member
Якщо не важко, то залийте програмку. Я гуглю і лише на обговорення знаходжу посилання. Ще на Гітхаб але там мені блочить завантаження
-
Bomchik
Member
Поки результат такий.
30-36-36-60(ще тестую останій)
Частота 6000
Вольтаж 1.31в на dram vdd та vddq.
Окрім первиних таймінгів, ще якісь впливають на затримку? Швидкості мені вистачає і тих +0.1% погоди не зроблять. А от затримка поки в районі 65-66нс. Для галочки хотів би вийти з 60нс.
30-36-36-60(ще тестую останій)
Частота 6000
Вольтаж 1.31в на dram vdd та vddq.
Окрім первиних таймінгів, ще якісь впливають на затримку? Швидкості мені вистачає і тих +0.1% погоди не зроблять. А от затримка поки в районі 65-66нс. Для галочки хотів би вийти з 60нс.
-
ROG__84
Member
Ну на задерджки сильно влияют:захламленность системы, изоляция ядра, софт типа армори крейт,который весит в трее.
-
Melofon
Member
ROG__84
У меня как раз есть армори крэйт, но ведь и раньше он у меня был и задержки были куда меньше таки с другой одноранговой памятью, а ещё я пробовал всё с трэя убрать и результат был тот же практически.
У меня как раз есть армори крэйт, но ведь и раньше он у меня был и задержки были куда меньше таки с другой одноранговой памятью, а ещё я пробовал всё с трэя убрать и результат был тот же практически.
-
Asquadron
Junior
Здравствуйте знатоки! Такой вопрос gigabyte z690 gaming x ddr4 +12600k, стоит kingston fury beast 2x8 3600mhz. Будет ли работать если я докуплю еще 2 планки такие же в хмп 3600, а то читал где то давно что с 4 планками хуже, больше нагрузка на проц, или вообще может не завестись из за какого то там daisy chaing работы оперативы, или лучше продать 2х8 и купить новые 2х16? Как лучше поступить?
-
Bomchik
Member
Ех. Почав тестити TestMem0.12 extreme с профілем Анта777. Всі старання пішли коту під хвіст
Але провів тести різних таймінгів на їх вплив на затримки. Тестив cl, tRAS, tRTP, REFI, RFC. Вийшло, що найбільший вплив має REFI(і затримки меньші і швидкості більші) та cl. Все інше на рівні похибки.
Є ще пара запитань. Power Down Mode що це за фігня? Нормального пояснення не нагуглив, а тут його наче радять вимикати.
Та Fast Boot Mode вимикати лише на момент розгонів і тестування та коли вже буде остаточний результат, то можна його обратно увімкнути?
Але провів тести різних таймінгів на їх вплив на затримки. Тестив cl, tRAS, tRTP, REFI, RFC. Вийшло, що найбільший вплив має REFI(і затримки меньші і швидкості більші) та cl. Все інше на рівні похибки.
Є ще пара запитань. Power Down Mode що це за фігня? Нормального пояснення не нагуглив, а тут його наче радять вимикати.
Та Fast Boot Mode вимикати лише на момент розгонів і тестування та коли вже буде остаточний результат, то можна його обратно увімкнути?
-
Bomchik
Member
Більшість питань та проблем вирішую сам але все ж не всі.
Як testmem 0.12 показує помилки? Після другого циклу(десь півтори години) тест видає мені помилки але це не помилки, як зазвичай(в графі помилок), а саме вилазять маленькі вікна з помилкою і кнопкою ок. Зробити скріни не встиг, бо світло вимкнули.
Як testmem 0.12 показує помилки? Після другого циклу(десь півтори години) тест видає мені помилки але це не помилки, як зазвичай(в графі помилок), а саме вилазять маленькі вікна з помилкою і кнопкою ок. Зробити скріни не встиг, бо світло вимкнули.
- спойлер
- << Thread Error Handler >>
State: 7
Core number: 8
Exception code: C0000005h
Exception addr: 10001853h
0F 29 07 0F 29 4F 10 0F 29 57
<< Thread Error Handler >>
State: 8
Core number: 11
Exception code: C0000005h
Exception addr: 100018D3h
0F 28 1F 0F 28 67 10 0F 28 6F
-
Melofon
Member
Больше нагрузка на контроллер памяти в процессоре, но он от этого сильней греется не будет, не факт что возьмёт те же частоты с четырьмя планками, например у меня правда на другой платформе с четырьмя осилило только 3200МГц, поэтому конечно лучше продать и купить две по 16 что я и сделал недавно и это описано на предыдущих страницах и совет: прежде чем писать вопрос в любой теме прочитайте несколько предыдущих страниц, там как раз может быть ответ на ваш вопросAsquadron: ↑ 18.06.2024 15:02 Здравствуйте знатоки! Такой вопрос gigabyte z690 gaming x ddr4 +12600k, стоит kingston fury beast 2x8 3600mhz. Будет ли работать если я докуплю еще 2 планки такие же в хмп 3600, а то читал где то давно что с 4 планками хуже, больше нагрузка на проц, или вообще может не завестись из за какого то там daisy chaing работы оперативы, или лучше продать 2х8 и купить новые 2х16? Как лучше поступить?
-
Bomchik
Member
Ось що це за помилки? Тест пише пройшов без помилок, а мем тест типу крашнувся.
- спойлер
-
AlexKuzovkov
Member
А у тебе проц під ПБО і курвою?Bomchik: ↑ 19.06.2024 10:46 Ось що це за помилки? Тест пише пройшов без помилок, а мем тест типу крашнувся.
-
Bomchik
Member
Я навіть слів таких не знаю.AlexKuzovkov: ↑ 19.06.2024 10:52А у тебе проц під ПБО і курвою?Bomchik: ↑ 19.06.2024 10:46 Ось що це за помилки? Тест пише пройшов без помилок, а мем тест типу крашнувся.
-
AlexKuzovkov
Member
Ой. То я не глянув що Інтел. Тоді питання знімаю.
-
Bomchik
Member
Це якась фігня. В мене помилки почала сипати версія 0.5. Я нічого не розумію...я ж нічого не змінював...
-
Asquadron
Junior
спасибо за ответMelofon: ↑ 19.06.2024 08:09Больше нагрузка на контроллер памяти в процессоре, но он от этого сильней греется не будет, не факт что возьмёт те же частоты с четырьмя планками, например у меня правда на другой платформе с четырьмя осилило только 3200МГц, поэтому конечно лучше продать и купить две по 16 что я и сделал недавно и это описано на предыдущих страницах и совет: прежде чем писать вопрос в любой теме прочитайте несколько предыдущих страниц, там как раз может быть ответ на ваш вопросAsquadron: ↑ 18.06.2024 15:02 Здравствуйте знатоки! Такой вопрос gigabyte z690 gaming x ddr4 +12600k, стоит kingston fury beast 2x8 3600mhz. Будет ли работать если я докуплю еще 2 планки такие же в хмп 3600, а то читал где то давно что с 4 планками хуже, больше нагрузка на проц, или вообще может не завестись из за какого то там daisy chaing работы оперативы, или лучше продать 2х8 и купить новые 2х16? Как лучше поступить?
-
Hotty
Member
Bomchik
Не вистачає напруги на контролері пам'яті(SOC).
Не вистачає напруги на контролері пам'яті(SOC).