Soto: ↑
26.03.2024 14:46
Господи, мы тут обсуждаем ход АМД когда она может сделать заказ, но не делает. Какая блин разница какие типы литографии есть в природе, если у TSMC это всё есть, всё в наличии, делай заказ и вперёд.
У кого они заказывали 7500??? На чьих мощностях??? Где??? Там нельзя заказать ещё???
В какие то дебри тему заводите, оффтопите, ещё и господа упоминаете.
у них є контракти на лінії по 5 нм процесу? так аби лиш випускати ам5, чи можливо обмеженно?)))
відповім відразу, так обмежено, в Японії , США , Європі не просто так будують нові заводи (але не тільки тому)
Відправлено через 23 секунди:
Soto: ↑
26.03.2024 14:50
Оу, есть чёткие правила для сравнения? Смысл сравнения в сути, или в том, чтоб удовлетворить ваши проблемы?
Я сравнивал производство с производством. И там где будет сверло в металлобработке, в литографии это будет "лазером" или чем-то ещё. В технарстве это обозначают одним словом - инструмент
я токар
і от ось таке порівняння- воно на голову не на лазить
літографія не настільки примітивна що там можна приміряти такі порівняння
я можу шуруп зробити декількома способами на верстаті (але на токарному його буде робити лиш недолугий)
на токарному можна і приварити одну деталь до іншої(інколи то робиться бо впадлу нести в інший цех) , можна і просто заварити деталь
хоч і верстат не для того
але говорити що у літографії це працює так само... я мовчу про різні технології, забудемо
але навіть в системах EUV є різні системи , і хоча там написано що га ній можна робити 7/5 нм, але їх треба з заводу переналаштовувати, фільтри інші, інші лінзи