Последние статьи и обзоры
Новости
Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)
-
unique-neon
Member
Varvar
Armory create зло, але тут вистачає користувачів 6-8 ядерників на ам5 де процесор споживає навколо 30 Вт в простої і без крейта на голому робочому столі. Давніше було кілька обговорень.
Armory create зло, але тут вистачає користувачів 6-8 ядерників на ам5 де процесор споживає навколо 30 Вт в простої і без крейта на голому робочому столі. Давніше було кілька обговорень.
-
FOZZIEGW
Member
Есть кто может помочь настроить amd r7 7700? мучаюсь месяц, хочу понять в чем проблема перелопатил весь интернет, кому вдруг интересно что бы не расписывать, тема на редите - https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... m5_system/
-
Varvar
Member
Зробив калькуляцію
Згідно цієї таблички
За 1 місяць проц Інтел 14900 в стокові зжере електроенергії при аналогічному навантаженні, якщо буде працювати 24/7, буде споживати 170ват протягом місяця - 124,10Квт*год, що буде вартувати 327,62грн
Калькуляція так собі, але економія повинна бути економною
та і шось ваші слова не б'ються з https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5-w/8.html. Звісно тут є сценарії де проц задушили в хлам, але нас цікавить же ж емпіричність. 7950х3д також можна задушити.
Згідно цієї таблички
- спойлер
За 1 місяць проц Інтел 14900 в стокові зжере електроенергії при аналогічному навантаженні, якщо буде працювати 24/7, буде споживати 170ват протягом місяця - 124,10Квт*год, що буде вартувати 327,62грн
Калькуляція так собі, але економія повинна бути економною
та і шось ваші слова не б'ються з https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5-w/8.html. Звісно тут є сценарії де проц задушили в хлам, але нас цікавить же ж емпіричність. 7950х3д також можна задушити.
-
Krovatka
Member
30Вт за счастье, я уже выкладывал множество измерений на разных процыках и мамках. Но вот этот недософт от асус, это просто ужас, на теперешнем конфиге потребление в idle почти х2. Ну и сам по себе, он убогий до горя, не пойми, что делающий, неповоротливый комбайн. Офлайн инсталяха 4 гига, омгunique-neon: ↑ 02.02.2024 18:27 Varvar
-
unique-neon
Member
Так в таблиці данні під навантаженням в аплікаціях, які повністю навантажують один тред або всі (mp3 енкодер, blender). В обговоренні ж на попередніх сторінках йдеться за споживання у відносному простої, браузери наприклад. Також і вказувалось, що під навантаженням різени менше споживають. Щось не розумію про що спір.
-
Timedemo
Member
То не мої відоси)TepH: ↑ 02.02.2024 15:30А можна подивитись на Task Manager в той самий момент? На відео частина ядер молотить під 5Ghz. Процесор далеко від "idle". Можливо, навіть той самий Armoury Crate як завжди робить щось незрозуміле у фоні (наприклад https://www.reddit.com/r/ASUSROG/commen ... h_armoury/)Timedemo: ↑ 02.02.2024 14:58
І це тільки проц. А якщо заміряти всю платформу, то в амд, ще гірша ситуація.
-
GreenMile
Member
Шо вам ясно, якщо він стільки ж споживає і без арморі? Просто на тому ПК вже немає hwmon, більше нічим показати споживання. Ну і так, арморі копає під райзен і підіграє інтелу, так і запишемо Те що у 13900к з арморі 15Вт то як будете коментувати?Varvar: ↑ 02.02.2024 17:59 GreenMile
Armoury crate...все ясно Далі нема про що говорити) В мене 7950х3д в стані спокою споживає десь 26-30ват, а у вас 8 ядер - 35-40.
На словах у вас і прутень може бути 50 см, ви покажіть ваше споживання
-
Varvar
Member
Треба брати в розрізі часу і ідентичні сценарії, Інтел може бути тут 15 ват, а через пів секунди - 40. Дуже зручно у Інтела взяти найнижчий показника, а у АМД найвищий. Ви не маркетолог часом?) Арморі крейт - це кусок гівна, по якому не можна орієнтуватись і невідомо з чого він показники знімає і як знімає. Ось якби це був скрін/відео з HWINFO, коли там на фону відео/музика грає з браузері, 10-15 вкладок, ТГ, якісь дефолтні утиліти в фоні, тоді можна було б продовжити полеміку.GreenMile: ↑ 02.02.2024 20:19Те що у 13900к з арморі 15Вт то як будете коментувати?
А прутень в мене так, великий, іноді проблеми з дівчатами бувають із-за цього...
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
О, нефанати пішли мінусити) Classic.
-
unique-neon
Member
Varvar
Та не знімають там найнижчий і найвищий, там же відео тривале.
Щодо різенів і скрінів з HW Info, то вони є в цій гілці, і обговорення і скріни з 30-ма ватами і більше, але треба шукати.
В мене наприклад на голому робочому столі споживання гуляє 28-32 Вт
Зараз гуляє 30-32 з браузерами і спотіфаєм
В інший день було 32-34 Вт
В оглядах на інших сайтах заміряли споживання в простої - 29 Вт
Тут мабуть у жодного ryzen 7xxx нижче 20 вт не показував, що я бачив в обговореннях - 25 мінімум було.
Та не знімають там найнижчий і найвищий, там же відео тривале.
Щодо різенів і скрінів з HW Info, то вони є в цій гілці, і обговорення і скріни з 30-ма ватами і більше, але треба шукати.
В мене наприклад на голому робочому столі споживання гуляє 28-32 Вт
Зараз гуляє 30-32 з браузерами і спотіфаєм
В інший день було 32-34 Вт
В оглядах на інших сайтах заміряли споживання в простої - 29 Вт
Тут мабуть у жодного ryzen 7xxx нижче 20 вт не показував, що я бачив в обговореннях - 25 мінімум було.
-
GreenMile
Member
Там і є ідентичні сценаріїЖ згорнуті браузери і запущені однакові месенжери і софт однаковий, бо плати одного виробника одної лінійки. Які бляха півсекунди, ви відео дивились взагалі, там по півсекунди записано, чи таки більше? У мене два ПК в дома поряд, я знаю як вони себе ведуть в різних сценаріях. Ви спочатку своє споживання запишіть і покажіть, а то поки що тільки балабольство одне.Varvar: ↑ 02.02.2024 20:42Треба брати в розрізі часу і ідентичні сценарії, Інтел може бути тут 15 ват, а через пів секунди - 40. Дуже зручно у Інтела взяти найнижчий показника, а у АМД найвищий. Ви не маркетолог часом?) Арморі крейт - це кусок гівна, по якому не можна орієнтуватись і невідомо з чого він показники знімає і як знімає. Ось якби це був скрін/відео з HWINFO, коли там на фону відео/музика грає з браузеру, 10-50 вкладок, ТГ, якісь дефолтні утиліти в фоні, тоді можна було б продовжити полемікуGreenMile: ↑ 02.02.2024 20:19Те що у 13900к з арморі 15Вт то як будете коментувати?
А прутень в мене так, великий, іноді проблеми з дівчатами бувають із-за цього...
-
Varvar
Member
GreenMile
Ми з вами на різних мовах спілкуємось Не бачу сенсу подальшої полеміки, можете рахувати що я злився)
Ми з вами на різних мовах спілкуємось Не бачу сенсу подальшої полеміки, можете рахувати що я злився)
-
GreenMile
Member
І якою мовою вас треба спонукати записати доказ ваших слів про споживання? Сенсу дійсно нема, якщо замість тисячі слів ви не можете записати простий відосик на якому ми побачимо завітні 26-30Вт на 7950х3д.Varvar: ↑ 02.02.2024 20:55 GreenMile
-
Varvar
Member
GreenMile
На, тримай, вмовив, в фоні Хром з 10-ма вкладками, ТГ, Notepad++, Jriver Media Center музику грає + Process Lasso + Afterburner + RTSS + NWINFO. Музику не чути тому що замьютив.
Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
Вибачаюсь, 9 вкладок в хрому, половина з них - ютуб. Спеціально, хвилину знімав. За пруф підходить?
На, тримай, вмовив, в фоні Хром з 10-ма вкладками, ТГ, Notepad++, Jriver Media Center музику грає + Process Lasso + Afterburner + RTSS + NWINFO. Музику не чути тому що замьютив.
Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
Вибачаюсь, 9 вкладок в хрому, половина з них - ютуб. Спеціально, хвилину знімав. За пруф підходить?
-
unique-neon
Member
Varvar
Ну 28-29 Вт
Що більше за інтелівські 15 Вт навіть з армор крейтом.
Ну 28-29 Вт
Що більше за інтелівські 15 Вт навіть з армор крейтом.
-
aaleksandrenko
Member
Varvar: ↑ 02.02.2024 17:59 GreenMile
Armoury crate...все ясно Далі нема про що говорити) В мене 7950х3д в стані спокою споживає десь 26-30ват, а у вас 8 ядер - 35-40.
глянув для цікавості споживання в простої свого 7800х3д (со -20) в hwinfo
Жере +/- як і ваш. В простої 29вт. З відкритим хромом 5 вкладок + музика десь 30-32.
Материнка асус, але без Armoury crate софту.
Тому якоїсь помітної різниці в простої/мінімальній нагрузці 7950х3д чи 7800х3д немає.
-
Varvar
Member
Немає в інтела ніяких 15 ват. Нехай музику фоном ще запустить. Нехай хвилину-півтори запишеunique-neon: ↑ 02.02.2024 21:45Що більше за інтелівські 15 Вт навіть з армор крейтом.
Последний раз редактировалось Varvar 02.02.2024 21:52, всего редактировалось 1 раз.
-
unique-neon
Member
aaleksandrenko
Тут давніше steelmax писав, що в основному споживає IOD в простої, що пояснює ситуацію
Тут давніше steelmax писав, що в основному споживає IOD в простої, що пояснює ситуацію
-
Varvar
Member
unique-neon
В мене на відео все видно)unique-neon: ↑ 02.02.2024 21:51Тут давніше steelmax писав, що в основному споживає IOD в простої, що пояснює ситуацію
-
l-m
Member
Це тому що споживають не ядра на CCD, а SOC з контролером пам'яті та інфанті фабрика. Якщо вимкнути розгін пам'яті, то стане краще, але хто ж це буде робити задля 10 Вт економіїaaleksandrenko: ↑ 02.02.2024 21:49 Тому якоїсь помітної різниці в простої/мінімальній нагрузці 7950х3д чи 7800х3д немає.
-
Varvar
Member
Ще одне відео з коментарями.
Доречі, кому треба, можу зкинути свій конфіг під WireGuard через UA сервер Wireshark, там всеодно обмеження на юзерів немає, будете мати практично повноцінний доступ до всього інету +/-, я перелопатив сотні заблокованих підмереж/ASN, всі додав і працює таким чином, що роутинг зроблений через spit-horizon, тобто через VPN біжуть тільки ті адреси, які є в списку, а ті, що ні - через вашого провайдера напряму:) Програмуліна - дуже проста, просто додав профіль і вперед, всі ключі вже в самому файлі.
Доречі, кому треба, можу зкинути свій конфіг під WireGuard через UA сервер Wireshark, там всеодно обмеження на юзерів немає, будете мати практично повноцінний доступ до всього інету +/-, я перелопатив сотні заблокованих підмереж/ASN, всі додав і працює таким чином, що роутинг зроблений через spit-horizon, тобто через VPN біжуть тільки ті адреси, які є в списку, а ті, що ні - через вашого провайдера напряму:) Програмуліна - дуже проста, просто додав профіль і вперед, всі ключі вже в самому файлі.
Последний раз редактировалось Varvar 02.02.2024 22:13, всего редактировалось 2 раза.