Последние статьи и обзоры
Новости
Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)
-
Varvar
Member
Timedemo
Щось тут не клеїться, ось зробив ще одне архівування папки з фото, 85г, все без проблем
https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... range=B21
Спробуйте останній BIOS як варіант
Щось тут не клеїться, ось зробив ще одне архівування папки з фото, 85г, все без проблем
-
Timedemo
Member
https://gyazo.com/2b2826e10a2c74bb7685b7099e0a0be4Varvar: ↑ 01.02.2024 23:52 Timedemo
дивіться розмір верхнього файлу. один файл 105 гіг. і він зажимається вдвічі.
Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
https://gyazo.com/6c7ea83fd4807b08ef7ab35f1a6bc9f5Varvar: ↑ 01.02.2024 23:52 Timedemo
останній. і так було і на туф, і на х670 томогавг з 7950х3д. і теж саме на гігабайту дс3ш с 7950х.
-
unique-neon
Member
1. Браузер при відкритті сторінки завантажує ядро на 100% поки не пропарсить її, нехай секунда часу, ну дві. А потім - це вже питання до вебсайту, що там за такі скрипти, тут не варто на процесор грішити.TvoqBatya: ↑ 01.02.2024 20:41Ну например если у меня открыт основной хром, + пару браузеров dolphin, + чёт ещё, я вижу как проц уже в 100%
2. Dolphin - на мобільних девайсах є такий браузер, але от для десктопа гуглив, нічого не знайшов. Підозрюю собака зарита десь тут. Це хром ос, що запускає android додатки? А якщо це під win - ну якась стрьомна штука імовірно в плані секюріті.
Відправлено через 45 хвилин 16 секунд:
Та я про те, що 8 ядер з головою для всякого побутового і не тільки. То як приклад навів 4 ядерний робочий старий процесор, що навіть на ньому не самі рядові задачі добре виконуються. От нормально, без будь-яких підвохів. Такого як ви описуєте при цьому не буває. Ще може кодеків не вистачає апаратних, і тому такі проблеми у ютубі.TvoqBatya: ↑ 01.02.2024 20:41Оно то конечно может и терпимо, но удовольствия мало. Да ну и кмон, 24 год, 4/4 проц и ддр3, как то морально устаревшее уже.
-
Timedemo
Member
https://gyazo.com/5f122acd3d41403da6472ad27b81ad7cVarvar: ↑ 01.02.2024 23:52 Timedemo
ось так це все добро іноді стає, інколи в синьку вилітає. На скріну видно проц розгрузився, ссд загрузився, я ще влітку думав, що це може ссд помирає. Але все це робилось на різному залізі, с з різними накопичувачами і т.д. Зупинка або зависання або синій екран, тільки рар або вінрар, і тільки на великому файлі.
-
Varvar
Member
Timedemo
Я не зміг відтворити вашу проблему. Ну я не з командної стрічки запускав, а через меню, але не думаю що це принципово. Чи там якісь ще особливі параметри ви вказуєте?
В мене є дуже сильна підозра що у вас просто перегрівається памʼять. Дуже схоже.
Я не зміг відтворити вашу проблему. Ну я не з командної стрічки запускав, а через меню, але не думаю що це принципово. Чи там якісь ще особливі параметри ви вказуєте?
В мене є дуже сильна підозра що у вас просто перегрівається памʼять. Дуже схоже.
-
TvoqBatya
Junior
dolphin anty, ты немного не догуглил )unique-neon: ↑ 02.02.2024 01:121. Браузер при відкритті сторінки завантажує ядро на 100% поки не пропарсить її, нехай секунда часу, ну дві. А потім - це вже питання до вебсайту, що там за такі скрипти, тут не варто на процесор грішити.TvoqBatya: ↑ 01.02.2024 20:41Ну например если у меня открыт основной хром, + пару браузеров dolphin, + чёт ещё, я вижу как проц уже в 100%
2. Dolphin - на мобільних девайсах є такий браузер, але от для десктопа гуглив, нічого не знайшов. Підозрюю собака зарита десь тут. Це хром ос, що запускає android додатки? А якщо це під win - ну якась стрьомна штука імовірно в плані секюріті.
Не суть вообщем, осталось выбрать между 7800х3д 7900х 7900х3д, вроде как и для игр 7800х3д топ, но кто знает мб я через года 2 займусь чем то где как раз будут ролять эти недостяющие 4 ядра
Но в общем, на 7800х3д думаешь 5-6 лет получится просидеть ?
-
Timedemo
Member
Ви дійсно не хочете читать))Varvar: ↑ 02.02.2024 01:29 Timedemo
Я в стоці це також робив, і памʼять не перегрівається, бо декілька комлпектів.
-
GreenMile
Member
Не знаю, що таке "пара десятків терміналів", але десь так, 13900к в середньому в "простої" (браузер, вкладки, ютюб) жере 15-30Вт, може бустонути коротко до 65, 7800х3д в такому ж сценарії постійно близько 30-40 знаходиться і може бустонути до 50+.Varvar: ↑ 01.02.2024 22:59 Тобто 13900 з відкритим браузером з десяткою вкладок, парою десятків терміналів, ТГ, і ще там по дрібниці жере менше ніж 28-30 ват?
-
Varvar
Member
Timedemo
Декілька комплектів памʼяті виключають те, що вона перегрівається? Температура залежить від комплекту?
GreenMile
Нє вєрю.
Декілька комплектів памʼяті виключають те, що вона перегрівається? Температура залежить від комплекту?
GreenMile
Нє вєрю.
-
Timedemo
Member
які декілька комплектів. в парку в мене 7шт ам5 1-7500ф(на ньому не гоняв цей прикол), 3шт 7900, 2шт 7950х, 1шт 7950х3д. , вони не можуть закінчить задачу цю)))) все у всіх різне, і пам"ять і т.д. і при чому тут перегрів? якщо я це пробував десятки разів в повному стоці!!! бо шукав причину такого глюку, і пробувава вінду і 10ку і 11ку. і свіжу, і не свіжу))))Varvar: ↑ 02.02.2024 10:26 Timedemo
GreenMile
Нє вєрю.
та і 7зіп же чогось завершує без проблем. і інші задачі компи викноуют по 20-100 годин навантаження нон стоп без збоів)))
Вам так не хочется вірить що у АМД є баг))) але він є)) і з ним можна жити. у інтела також були баги колись. не бачу в цьому нічого такого страшного.
-
Varvar
Member
Timedemo
В мене не вийшло його відтворити.
В мене не вийшло його відтворити.
-
unique-neon
Member
Як писав спочатку, вважайте на ваші задачі. Бо з тих хто відписував, нікому не зрозуміло, чому у вас браузери навантажують CPU нон стоп на 100%, це явно не стандартна ситуація. На робочій машині (4/4 скайлейк) у мене відкрито 3 хрома (один десятки вкладок, другий 10-20, третій декілька) і один едж (декілька вкладок). І в мене не виникає відчуття, що вони виснуть, чи повільно працюють, навіть якщо порівнювати з домашнім 7800х3d. До цієї дискусії взагалі не задумувався, що там якась різниця є. Єдине що ту машину інколи на коліна ставить, це робота антивіруса.TvoqBatya: ↑ 02.02.2024 02:26Но в общем, на 7800х3д думаешь 5-6 лет получится просидеть ?
І таки цей долфін-анті якийсь незрозумілий нішевий браузер, невідомо від кого.
-
Timedemo
Member
набийте діск С, хочаб на 80 гіг. софтом. я дам Вам батнік де йде бекап С диску, потім йде архівація одразу цього бекапу.
а краще не заморочуйтесь))) я це вже все перевірив)) і давно перейшов на 7зіп, який виконує свою задачу нормально.
-
GreenMile
Member
В що саме?
-
Timedemo
Member
в те що інтел менше споживає в ютубчику)))
-
GreenMile
Member
Ось, обидва ПК в стані спокою без активних процесів, в обох згорнутий хром на 20+ табів, запущені месенжери, короч, звичний стан коли за ПК не працюють. Записував на тапок, тому пардон за якість.Varvar: ↑ 02.02.2024 10:26 Нє вєрю.
13900к
- спойлер
- спойлер
-
Timedemo
Member
І це тільки проц. А якщо заміряти всю платформу, то в амд, ще гірша ситуація.GreenMile: ↑ 02.02.2024 14:32Ось, обидва ПК в стані спокою без активних процесів, в обох згорнутий хром на 20+ табів, запущені месенжери, короч, звичний стан коли за ПК не працюють. Записував на тапок, тому пардон за якість.Varvar: ↑ 02.02.2024 10:26 Нє вєрю.
13900к7800х3д
- спойлер
Проци в обох ПК в дефолті без курв, андервольтів тощо.
- спойлер
-
TepH
Member
А можна подивитись на Task Manager в той самий момент? На відео частина ядер молотить під 5Ghz. Процесор далеко від "idle". Можливо, навіть той самий Armoury Crate як завжди робить щось незрозуміле у фоні (наприклад https://www.reddit.com/r/ASUSROG/commen ... h_armoury/)Timedemo: ↑ 02.02.2024 14:58І це тільки проц. А якщо заміряти всю платформу, то в амд, ще гірша ситуація.GreenMile: ↑ 02.02.2024 14:32 Ось, обидва ПК в стані спокою без активних процесів, в обох згорнутий хром на 20+ табів, запущені месенжери, короч, звичний стан коли за ПК не працюють. Записував на тапок, тому пардон за якість.
13900к7800х3д
- спойлер
Проци в обох ПК в дефолті без курв, андервольтів тощо.
- спойлер
-
MessiaH
Member
Нет конечно, просто для игрулек не хватит ядер, а для работы процы без 3д кеша лучше, так как большинство приложений кроме игр этот 3д кеш не юзаютTvoqBatya: ↑ 02.02.2024 02:26Но в общем, на 7800х3д думаешь 5-6 лет получится просидеть ?
-
Varvar
Member
GreenMile
Armoury crate...все ясно Далі нема про що говорити) В мене 7950х3д в стані спокою споживає десь 26-30ват, а у вас 8 ядер - 35-40.
Armoury crate...все ясно Далі нема про що говорити) В мене 7950х3д в стані спокою споживає десь 26-30ват, а у вас 8 ядер - 35-40.