Підтверджено графік виходу відеокарт GeForce RTX 40 Super

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Enjthesilence: 17.12.2023 19:54О, цікаво-цікаво. Ну так в який це грі, при нестачі врам, вона настільки втрачає візуалу, що аж гірше за медіум виглядає, при тому що мова йде лише за якість текстур, але все одно дуже цікаво що ж там за мило таке і де.
ні, таке насправді було, як мінімум в Гарі Поттері Легасі та (начебто) в RE4
але є два "але"
- тільки на релізі, майже відразу відремонтували
- проблема була з 8гб картами, а не 12гб про які тут йде мова
Impulse101
Member

Enjthesilence: 17.12.2023 12:30
7_s_7: 17.12.2023 12:22

Если за 600 то она и так будет отличной картой. С учётом что это карта для 2к и там за редким случаем будет достаточно и того объема что на ней установленно.
В якому проекті 12 гб недостатньо можна поцікавитись?
Наразі достатньо у всіх, але коли береш таку дорогу залізку, то хочеться бути впевненим що зможеш її юзати 3-4 роки. Це як 3070-3070Ti наче годні карти, але я б собі таку не взяв із-за жлобського врам.
Vpupkin
Member

daesz
Требую доказательств что дивизия на 4090 и на 3080 использует текстуры разного разрешения.
Enjthesilence
Member

kalakawa: 17.12.2023 20:02
Enjthesilence: 17.12.2023 19:54О, цікаво-цікаво. Ну так в який це грі, при нестачі врам, вона настільки втрачає візуалу, що аж гірше за медіум виглядає, при тому що мова йде лише за якість текстур, але все одно дуже цікаво що ж там за мило таке і де.
ні, таке насправді було, як мінімум в Гарі Поттері Легасі та (начебто) в RE4
але є два "але"
- тільки на релізі, майже відразу відремонтували
- проблема була з 8гб картами, а не 12гб про які тут йде мова
я й не помітив що мова плавно перейшла з 12гб про які я казав аж до 8, дивно що за 6гб в 2к не згадали в іграх 2023 року, класика :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Vpupkin: 17.12.2023 20:04 daesz
Требую доказательств что дивизия на 4090 и на 3080 использует текстуры разного разрешения.
Ні, в приклад можна ставити тільки забаговані релізні версії, де проблему вже пофікшено, чи відправляти гуглити
l-m
Member

Enjthesilence: 17.12.2023 19:54 О, прикол, скинути релізну версію прикладу кривої оптимізації, але навіть так, ще ігри будуть?
Яка саме релізна версія? В якій версії змінили менеджмент пам'яті? Та мова про Hogwarts Legacy чи Forspoken?

Й чим тобі ця оптимізація крива? Коли одні статори чи взагалі вилітає, це що краще?
Ну он у Last of Us Part 1 були статори (на відео ще є), а з якось патчу теж почало милити, й тут на форумі писали що її "відремонтували, ми ж казали що та відеопам'ять нікому не треба" :gigi:
Так що, подібна оптимізація під малий обсяг пам'яті, щоб у дурників які викручують на "ульта" працювало, цілком робоча тема, доведено ще Far Cry 6 з ХД-паком ;) Коли ти не маєш наочного порівняння з тим як має виглядати, то в більшості випадків й не зрозумієш що щось не так — ну не чітка десь текстура і що, всюди трапляється :dontknow: Тим паче якщо використовується стрімінг як у Last of Us Part 1, Hogwarts Legacy тощо, то зазвичай вони тимчасово не чіткі (хоча тоді й статори не зникають повністю).
Kirakishou
Member

l-m: 17.12.2023 19:535500ХТ - 10Вт
При декодуванні 2160р на ютубі? Якось мало. Чи ви маєте на увазі звичайне 1080р відео стиснуте х246 кодеком? Якщо не на ютубі, а в mpv плеєрі, то 1660 Ті при декодуванні 1080р споживає 12-13 Вт, 2160р — 15-16 Вт. Щойно перевірив. За потреби можу пруфанути.

Судячи по інформації, 4070Ті при декодуванні споживає приблизно так, як і моя 1660Ті. Нагуглив на реддіті тему про споживання старших моделей 7000-серії і дійсно там люди скаржаться, що вона жре як не в себе просто при перегляді відео на ютубі. 40 Вт у daesz це ще порівняно нормально, там у людей 7900XTX 120 Вт жре при декодуванні 8К і 60 ват при декодуванні 1080р. Там є люди, у який вона в простої жре 100 Вт. Ще у одного чоловіка 7800ХТ 75 Вт споживає при перегляді Twitch. Це просто якийсь жах, якщо чесно. У мене 1660Ті в геншині в 2К їсть 90 Вт. А тут при перегляді відео 90 Вт.

Я так розумію, що чим потужніша карта, тим більше вона споживає? Тоді це для мене неприємна новина. Виходить, тут не працює логіка чим потужніша, тим менше вона споживатиме на тих же самих налаштуваннях, ніж слабша карта? Скажімо якщо у мене 1660 Ті їсть в грі Honkai Star Rail в 2К 90 Вт, то більш потужна карта на цих же налаштуваннях в 2К їстиме більше? Якщо так, то не треба тоді мені потужнішої відеокарти. Я тоді замість відеокарти чимось іншим себе побалую, щоб прибрати цю хандру та депресивний настрій. Краще на аніме-дівчат в гача-іграх ці гроші витрачу. У мене і так за світло приходить під тисячу гривень на місяць і це при тому, що я економлю, я навіть бойлер вмикаю тільки коли треба помитися. Я якось про це і не думав, тому і не гуглив інформацію. Думав, що у амд при декодуванні відео все добре, як і у нвідіа. Бо на роботі моя RX470 на ютубі майже на рівні домашньої 1660Ті споживає — 25 Вт.
daesz
Member

Kirakishou: 17.12.2023 21:03 Судячи по інформації, 4070Ті при декодуванні споживає приблизно так, як і моя 1660Ті. Нагуглив на реддіті тему про споживання старших моделей 7000-серії і дійсно там люди скаржаться, що вона жре як не в себе просто при перегляді відео на ютубі. 40 Вт у daesz це ще порівняно нормально, там у людей 7900XTX 120 Вт жре при декодуванні 8К і 60 ват при декодуванні 1080р. Там є люди, у який вона в простої жре 100 Вт.
Наскільки я знаю - ця проблема з 7900хт/хтх ще зі старту і так і не пофіксилась..
Скажімо якщо у мене 1660 Ті їсть в грі Honkai Star Rail в 2К 90 Вт, то більш потужна карта на цих же налаштуваннях в 2К їстиме більше? Якщо так, то не треба тоді мені потужнішої відеокарти.
Вона в 2/4к з віртуальним супер резолюшн їла до сотні, якщо не помиляюсь, але відео я повидаляв, як геншин, тому провірити не можу.
От
https://mega.nz/file/tOY01Z6B#tAvKF-stV ... 7sLXgijKOI
Якийсь % з цьому споживав енкодинг ¯\_(ツ)_/¯
Последний раз редактировалось daesz 17.12.2023 21:44, всего редактировалось 1 раз.
Kirakishou
Member

daesz
А можете при нагоді перевірити, скільки 7800ХТ їстиме в 2К в Star Rail з рендером 1.0? І чи 7800ХТ тільки на ютубі їсть 40 Вт чи при декодуванні mkv-файлів також?
Щось я перехотів відеокарту купувати. Куплю щось інше або просто заберу Руан Мей, Блек Свон та Ахерон в Honkai Star Rail.
daesz
Member

Kirakishou: 17.12.2023 21:41 daesz
А можете при нагоді перевірити, скільки 7800ХТ їстиме в 2К в Star Rail з рендером 1.0? І чи 7800ХТ тільки на ютубі їсть 40 Вт чи при декодуванні mkv-файлів також?
Щось я перехотів відеокарту купувати. Куплю щось інше або просто заберу Руан Мей, Блек Свон та Ахерон в Honkai Star Rail.
Кинув відео зверху :)
Олсо, перейшов з 2.0 на 1.4, бо різниці в якості не бачу, а споживає на добрячих 20Вт більше :D
0.6 виглядає мильно, все що вище 1.4 для мого ока +- одне й теж..
Kirakishou
Member

daesz: 17.12.2023 21:45Кинув відео зверху :)
Дякую. Тоді є сенс купувати відеокарту. Бо ваша в 4К на ультра з рендером 1.4 споживає як моя в 2К і з рендером 1.0. Погано тільки, що декодування відео багато споживає. Можливо декодування буде краще взагалі перемкнути на процесор.
daesz
Member

Kirakishou: 17.12.2023 21:53
daesz: 17.12.2023 21:45Кинув відео зверху :)
Дякую. Тоді є сенс купувати відеокарту. Бо ваша в 4К на ультра з рендером 1.4 споживає як моя в 2К і з рендером 1.0. Погано тільки, що декодування відео багато споживає. Можливо декодування буде краще взагалі перемкнути на процесор.
Потрібно потестити це :)
VovaII
Member

Kirakishou
daesz
Теоретично процесор їстиме більше. Але це коли із софтом все норм. — Теж цікаво що тести покажуть.
Phos4
Member

kalakawa
хуангу їх нема сенсу виробляти
Скільки разів я чув подібні заяви, стільки разів переконувався що це абсолютно не так, всі ці ШІ, криптовалюти і подібні речі сьогодні є через рік ніхто не згадав, а ігрові відеокарти амд і нвідія стабільно продають скільки там вже років? Може ці компанії і не цінують свою стабільну аудиторію так як вона насправді того заслужила, але вони точно не дурні, так що ігрові відеокарти були, є і в найближчому майбутньому вже точно нікуди вони не подінуться.
l-m
Member

Kirakishou: 17.12.2023 21:03
l-m: 17.12.2023 19:535500ХТ - 10Вт
При декодуванні 2160р на ютубі?
2160р у mpv (ним можна й ютуб дивитись). У Firefox апаратне прискореня колись давно вимкнув, бо процесором було "вигідніше" (у Хромі наче ні, більше грузило проц).
Kirakishou: 17.12.2023 21:03 Судячи по інформації, 4070Ті при декодуванні споживає приблизно так, як і моя 1660Ті. Нагуглив на реддіті тему про споживання старших моделей 7000-серії і дійсно там люди скаржаться, що вона жре як не в себе просто при перегляді відео на ютубі. 40 Вт у daesz це ще порівняно нормально, там у людей 7900XTX 120 Вт жре при декодуванні 8К і 60 ват при декодуванні 1080р. Там є люди, у який вона в простої жре 100 Вт. Ще у одного чоловіка 7800ХТ 75 Вт споживає при перегляді Twitch. Це просто якийсь жах, якщо чесно. У мене 1660Ті в геншині в 2К їсть 90 Вт. А тут при перегляді відео 90 Вт.
Це залежить ще від роздільної здатності, частоти оновлення та задіяності фрісінку в моніторі, їх кількості, від моделі карти, драйверів тощо.
Але старші карти 7000 серії стали менш ефективними на низьких навантаженнях через чіплетний дизайн та необхідність тримати піднятими лінки інфініти-фабрики. Та ж сама проблема з дескопними Райзенами якщо на них розганяти пам'ть (а це роблять всі) — в простої споживання могло б бути меншим...

Kirakishou: 17.12.2023 21:03 Я так розумію, що чим потужніша карта, тим більше вона споживає? Тоді це для мене неприємна новина. Виходить, тут не працює логіка чим потужніша, тим менше вона споживатиме на тих же самих налаштуваннях, ніж слабша карта?
Це буде простіше уявити як криву — в точках найбільшого та найменшого навантаження найгірша ефективність, а найкращу треба шукати десь посередині. А для потужних карт може бути низьким навантаженням те, що для слабшої середнє.
Для прикладу якщо запустити щось зовсім легке, то на 6900ХТ це буде 60-80Вт, а на 5500ХТ - 30-35.
Однак, якщо запустии щось нормальне, то 5500ХТ буде їсти практично свій максимум в 120Вт, а 6900ХТ тіж 60-80 що й раніше. Або якщо необмежувати фпс, але дауклокнути її до 120Вт, то видасть приблизно в три рази більше швидкодію, бо 125Вт це вже близько до золотої середини в 140-180Вт, де найбільша енергоефективність у цієї карти.
На зовсім низьких навантаженях картину в основному псує пам'ть, 16ГБ 256-біт споживає як мінімум в два рази більше ніж 8ГБ 128-біт.
Kirakishou: 17.12.2023 21:03 Скажімо якщо у мене 1660 Ті їсть в грі Honkai Star Rail в 2К 90 Вт, то більш потужна карта на цих же налаштуваннях в 2К їстиме більше?
Надто багато переміних щоб вгадати, але при однакових фпс думаю трохи менше.
Впринціпі можу скачати та перевірити на 6900ХТ.
Kirakishou: 17.12.2023 21:03 У мене і так за світло приходить під тисячу гривень на місяць і це при тому, що я економлю, я навіть бойлер вмикаю тільки коли треба помитися.
Нічний тариф, та грійте воду вночі за півціни.
Kirakishou
Member

l-m: 17.12.2023 19:535500ХТ - 10Вт, 6600ХТ - 12
Дійсно, ви маєте рацію. Знайшов інформацію на techpowerup.com. Чому ж тоді найновіші карти так багато споживають порівняно з 5000-серією, якщо у них вже були чудові напрацювання в технологіях апаратного кодування та декодування відео? Чи може це пов’язано з чіплетною компоновкою?

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Бачу, ви вже відповіли, поки я писав. Зрозумів, дякую за інформацію.
Последний раз редактировалось Kirakishou 17.12.2023 22:57, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

l-m: 17.12.2023 22:45 Нічний тариф, та грійте воду вночі за півціни.
Як воно працює? Мені в РЕСі сказали - що вранці в 7.00 та ввечері в 23.00, коли йде перемикання світла - е/е пропадає на 15 хв :puzzle:
Це звичайно говорили по телефону оператор, але є велика підозра що це якась брехня, але звучить це максимально всpато :gigi:
Lukash
Member

daesz: 17.12.2023 22:55
l-m: 17.12.2023 22:45 Нічний тариф, та грійте воду вночі за півціни.
Як воно працює? Мені в РЕСі сказали - що вранці в 7.00 та ввечері в 23.00, коли йде перемикання світла - е/е пропадає на 15 хв :puzzle:
Це звичайно говорили по телефону оператор, але є велика підозра що це якась брехня, але звучить це максимально всpато :gigi:
Якусь фігню сказали.
У менее просто "цифровий" лічильник, і у нього є три показники, витрачене вдень, витрачене вночі, витрачене загалом. Ну і ще він автоматично ці показники електрикам скидає.
Ніяких інших змін не відбулося.
l-m
Member

daesz
Брехня звісно, ніякого перемикання немає, просто відповідний лічильник потрібен. Світло жодного разу не пропадало як русня перестала бомбити енергетику.
daesz
Member

l-m: 17.12.2023 23:06 daesz
Брехня звісно, ніякого перемикання немає, просто відповідний лічильник потрібен. Світло жодного разу не пропадало як русня перестала бомбити енергетику.
Lukash: 17.12.2023 23:05
daesz: 17.12.2023 22:55
Якусь фігню сказали.
У менее просто "цифровий" лічильник, і у нього є три показники, витрачене вдень, витрачене вночі, витрачене загалом. Ну і ще він автоматично ці показники електрикам скидає.
Ніяких інших змін не відбулося.
В мене теж саме, десь в кінці літа у всьому під'їзді їх поставили. Сказали 1 жовтня (чи то через місяць після встановлення і воно вийшло 1 жовтня) зателефонувати в РЕС (ну чи підійти) і укласти договір на нічний тариф за бажанням. Я зателефонував - і мені от це ляпнули :gigi:
В тех.паспорті не зміг знайти яка його точна модель, тому пішов на загальний коридор і сфотографував в щитовій, ось такий
спойлер
Изображение
GreenMile
Member

О, знову, ВРАМНі срачі, все чекаю, коли 16Гб для ФХД буде мало, чи вже мало? :gigi:
Ответить