Огляд та тестування референсної відеокарти AMD Radeon RX 7900 XT. На що здатна топова карта рік по тому?

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

kairo: 28.11.2023 17:46 По-перше, я не граю ігри із своєї черги в суворій послідовності. По друге:
Assassin's Creed Odyssey
Red Dead Redemption 2
Тиць раз
Тиць два
kairo
Member

Геральт: 28.11.2023 17:51
kairo: 28.11.2023 17:46 По-перше, я не граю ігри із своєї черги в суворій послідовності. По друге:
Assassin's Creed Odyssey
Red Dead Redemption 2
Тиць раз
Тиць два
Assassin's Creed Odyssey - 35 FPS
https://www.gpucheck.com/game-gpu/assas ... i9-10900k/

Red Dead Redemption 2 - 17 FPS
https://***.com/action-/-fps-/-tps/ ... st-gpu-cpu

Ті відео, що ви скинули, якийсь чувак із 9 тис. підписників, таке собі джерело інформації.
Геральт
Member

kairo
За вашим посиланням 68кадрів в FHD для асасіна. Другий лінк битий.
Якщо хтось бере 3060 для 4к, то див. вище.
Nouriel
Member

MetalistForever: 28.11.2023 02:16Счастливые владельцы Radeon , рассказывают о без проблемности драйверов и что у них всего то два раза был зеленый экран !
у мене чорний еран в браузері, шо мені робити? 3070ті
Enjthesilence
Member

Nouriel: 28.11.2023 20:37
MetalistForever: 28.11.2023 02:16Счастливые владельцы Radeon , рассказывают о без проблемности драйверов и что у них всего то два раза был зеленый экран !
Вимкнути апаратне прискорення у браузері, переставити драйвер через ddu. Проблема може бути не тільки в драйвері, але почати можна з цього.
MetalistForever
Member

Nouriel: 28.11.2023 20:37
Как вариант : Вызвать свойства ярлыка Браузера Хром, в поле «Объект» (где прописан путь к ехе , типа "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" ) нужно после кавычек дописать: [пробел]--disable-gpu ( слово пробел и квадратные скобки писать не нужно, нужно просто его поставить перед командой). В итоге запись будет иметь вид типа - [ "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-gpu ] . Применяем изменения и запускаем браузер с данного ярлыка.
Далее переходим в настройки Хрома (chrome://settings/ ). Выберите «Дополнительные» и выключите пункт «Использовать аппаратное ускорение (при наличии)» в группе настроек «Система».
Данная рекомендация взята с английской версии поддержки. Там же более продвинутые пользователи могу посмотреть команду - --disable-gpu --disable-software-rasterizer .

2. Чистая установка драйверов

3. Как бы смешно не звучало, попробовать подключить через другой разъем HDMI / DP

Но это не точно, но попробовать стоить . Правда я к примеру на Firefox сижу
Hotspur
Member

карта чудова :beer:
temporar
Member

Вот эти парни, которые сидят на 4090 и говорят какой длсс крутой, это нечто. Что фср, что длсс, теорема Эскобара. Дрисня дрисней, какая там дрисня четче, а какая мыльнее, щас бы купить карту за 100500 денег и разбираться какая дрисня лучше, мда. Ну дриснина эти апскейлеры, да я в алан вэйк играл, я фср юзал, там иначе не работало в принципе оно. Но в любом другом случае, сначала настройки минимал, а потом уже дрисня, она картинку дристает хуже любой другой настройки. Но если бы у меня карта была за 100500к а не за 15к и я был бы вынужден включать дриснину, я бы вернул товар (или не покупал бы просто)
Hum
Member

kairo
При цьому саме смішне, що противники "фейкового" DLSS/FSR в більшості своїй яро захищають фейкове не РТ освітлення.
А артефакты длсс не мешают?
И да, ртх лучи фейковые. Они могут выглядеть насыщенней чем созданное вручную освещение но от этого они не становятся реалистичными давая блики там где их вообще не должно быть и эффект мытой поверхности в стиле хто вище б'є той краще грає. :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Это как раньше вовсю блюр использовали. Выглядит ярко но от этого шляпой быть не перестает.
Vpupkin
Member

Куда не плюнь одни эксперты :facepalm:
Геральт
Member

Я вам ще "нефейкових" променів приніс. Black Ops Cold War, RT on, все на ультра. На першому скріні промінь зі стелі тунелю, на другому ГГ стоїть спиною до променя і дивиться собі під ноги. І що ж він бачить? Правильно, запечене світло в грі, яка формально RT. :)
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Vpupkin
Member

Геральт: 29.11.2023 13:06Правильно, запечене світло в грі, яка формально RT.
Потому что на РТ лишь некоторые эффекты прикрученные сверху.
Даже в AW2 есть запечённые лайтмапы.
Enjthesilence
Member

Геральт: 29.11.2023 13:06 Я вам ще "нефейкових" променів приніс. Black Ops Cold War, RT on, все на ультра. На першому скріні промінь зі стелі тунелю, на другому ГГ стоїть спиною до променя і дивиться собі під ноги. І що ж він бачить? Правильно, запечене світло в грі, яка формально RT. :)
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Прикольно, що ти обираєш саме лайнові імплементації рт))) Чого з кб пастрейсінгу не скинеш? Чи з АВ, можливо там з метро чи ремейку ТЛОУ?) Ах, я знаю чого
daesz
Member

А в римейку тлоу є рейтрейсинг? Щось не бачив його в налаштуваннях в жодному тесті будь-якої ВК :think:
Навіть в тесті ВК з теми немає його :puzzle:

В скріні налаштувань його також немає (тому який пункт 3 в обох статтях)
Изображение
Последний раз редактировалось daesz 29.11.2023 13:30, всего редактировалось 3 раза.
Геральт
Member

Vpupkin
Стоп, так тут розказують, що з РТ це справжнє світло, а без РТ то типу фейкове.
А так виходить, що список дійсно променястих ігр насправді пустий ще. А оте все що в списку, то так, деякі ефекти, для галочки.
І за це пропонують переплатити швидкодією та якістю.
daesz
На релізі точно не було. І виглядала гра бомбезно.
Enjthesilence: 29.11.2023 13:23 Прикольно, що ти обираєш саме лайнові імплементації рт))) Чого з кб пастрейсінгу не скинеш? Чи з АВ, можливо там з метро чи ремейку ТЛОУ?) Ах, я знаю чого
Прикольно, що будь-які імплементації ідуть в список RT on. А якщо вибирати не лайняні, то лишиться 2-3 гри на 3 покоління відеокарт. По AW2 там вище скрін, з фойє )
TLOU я проходив коли променів не було, та вони там і не потрібні від слова зовсім. КП2077 всі нефанати рекламували як "нефейкове освітлення" бла-бла-бла. На релізі. Пройшло 2 роки і з'ясувалось, що освітлення там криве і неправильне. А от з пастрейсінг то тепер наше нове божество. Кумедно за цим спостерігати :)

Upd. А до речі, в КП2077 з пастрейсінгом дзеркало вже вміє Ві показати чи далі спеціальна кнопка для активації потрібна?
Последний раз редактировалось Геральт 29.11.2023 13:43, всего редактировалось 3 раза.
daesz
Member

Геральт,
та він і зараз не схоже що є :think:
Це раз, а два - там пам'яті більше 8 гб хотіло на релізі без РТ в 1080р, з РТ в 2к без длсс 4070/тіай точно тест не пройшли б :D
Enjthesilence
Member

Геральт: 29.11.2023 13:28 Vpupkin
Стоп, так тут розказують, що з РТ це справжнє світло, а без РТ то типу фейкове.
А так виходить, що список дійсно променястих ігр насправді пустий ще. А оте все що в списку, то так, деякі ефекти, для галочки.
І за це пропонують переплатити швидкодією та якістю.
daesz
На релізі точно не було. І виглядала гра бомбезно.
Enjthesilence: 29.11.2023 13:23 Прикольно, що ти обираєш саме лайнові імплементації рт))) Чого з кб пастрейсінгу не скинеш? Чи з АВ, можливо там з метро чи ремейку ТЛОУ?) Ах, я знаю чого
Прикольно, що будь-які імплементації ідуть в список RT on. А якщо вибирати не лайняні, то лишиться 2-3 гри на 3 покоління відеокарт. По AW2 там вище скрін, з фойє )
TLOU я проходив коли променів не було, та вони там і не потрібні від слова зовсім. КП2077 всі нефанати рекламували як "нефейкове освітлення" бла-бла-бла. На релізі. Пройшло 2 роки і з'ясувалось, що освітлення там криве і неправильне. А от з пастрейсінг то тепер наше нове божество. Кумедно за цим спостерігати :)

Upd. А до речі, в КП2077 з пастрейсінгом дзеркало вже вміє Ві показати чи далі спеціальна кнопка для активації потрібна?
Ок, ти переміг) Ну мені просто ліньки сперечатись з типом, який мені про рт да апскейли розповідає, сидячи на rx, роблячи висновки чисто по ютубу.
Vpupkin
Member

Геральт: 29.11.2023 13:28Стоп, так тут розказують, що з РТ це справжнє світло, а без РТ то типу фейкове.
Если в игру не завозили освещение на лучах, то откуда ему там взяться? Или наличие двух букв Р и Т это уже гарантия волшебства?
Геральт
Member

Vpupkin
Спробую інакше: ігр з тру-променями фактично нема. І ще не скоро будуть (якщо будуть взагалі). А раз так, то і нема чого на них зважати при виборі карти. В той же час гарну картинку можна і без променів намалювати (привіт від ТЛОУ, Plague, Robocop etc).
Vpupkin
Member

Геральт: 29.11.2023 15:14Спробую інакше: ігр з тру-променями фактично нема.
Это повод играть с SSR вместо отражений и кашей из квадратиков вместо теней?
Ответить