Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
daesz
Member

temporar: 22.11.2023 00:16
daesz: 22.11.2023 00:15
Згадав про Jonsbo TK-1, доречі ;)
та за такие гроши, я пойду к слесарю он мине из метала сделает открытый стэнд и на остаток можно иномарку купить, японскую
:lol:
Я колись заглядав на ось цей, він мені й досі дуже подобається, але навіть при тому що він повністю з алюмінію - ціна не адекватна :-/
oversteve
Member

temporar: 22.11.2023 00:22 вот на фотке видяхи такие, они обыкновенно справа дырку в радиаторе имеют и вентель через неё воздух прям наверх дует. Если кульки будут как принято стоять, от этот воздух на цпу и подхватывается, а если кулер цпу развернуть вверх, чтоб вентилятор на цпу дул вверх, а не в сторону

Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
только жар с видяхи так и так будет идти на кпу, но в таком варианте мы как бы придерживаемся первоначальной рациональной мысли воздушных движений да
так я ж кажу, що вентилятори на кулері задом наперед розвернуті і кулер тягне свіже повітря ззаду корпусу, а не те, що крізь відяху викидається

Отправлено спустя 2 минуты 26 секунд:
daesz: 22.11.2023 00:24
temporar: 22.11.2023 00:16
та за такие гроши, я пойду к слесарю он мине из метала сделает открытый стэнд и на остаток можно иномарку купить, японскую
:lol:
Я колись заглядав на ось цей, він мені й досі дуже подобається, але навіть при тому що він повністю з алюмінію - ціна не адекватна :-/
там така ціна як раз із-за того, що він повністю з товстих алюмінієвих панелей із фрезеровкою на чпу, а не штампована стальна консерва :D
daesz
Member

oversteve: 22.11.2023 00:24 велка 7 з 3080
Изображение
Нормально, правда мені візуально кейс не дуже, і фото немає в порівнянні із чимось (ну там якийсь джойстик чи мишу, але зараз погуглю що воно таке) :)
oversteve: 22.11.2023 00:24 тут скорше проблема в тому, що таке задоволення недешеве - дорожча мітх мама, дорожчий кейс, дорожчий сфх бж і т.п. :)
От mitx мами й справді дорогі. Дивився на АМ5 - і там або відвертий мотлох за оверпрайс, або 18-20к..
temporar
Member

Точно, такая простая вещь а сразу и не понял
daesz
Member

oversteve: 22.11.2023 00:28 там така ціна як раз із-за того, що він повністю з товстих алюмінієвих панелей із фрезеровкою на чпу, а не штампована стальна консерва :D
Впевнений, що на ньому термальні показники просто вогонь, але ціна все ще значно вище навіть мого психологічного максимуму, не кажучи про "дозволити собі" :D
temporar
Member

ну так я щас возьму также сделаю, кульки разверну нереально
oversteve
Member

daesz: 22.11.2023 00:31
oversteve: 22.11.2023 00:28 там така ціна як раз із-за того, що він повністю з товстих алюмінієвих панелей із фрезеровкою на чпу, а не штампована стальна консерва :D
Впевнений, що на ньому термальні показники просто вогонь, але ціна все ще значно вище навіть мого психологічного максимуму, не кажучи про "дозволити собі" :D
https://meest.cn/shop/taobao/product/648332284872/
візуально як на мене не на багато гірше, а може і краще, і ціна норм, і матх лізе, і з вентиляцією з решітками буде суттєво краще, ніж зі склом
SergN
Member

oversteve: 21.11.2023 23:45в тому то й справа, що в такому варіанті там температури кращі ніж в класичному з відяхою знизу
Проклацав відос, то в тому 12-літровому корпусі при такій начинці взагалі не йде мова про організацію корпусної вентиляції, там вона фактично не існує. Тож приклади, з якої частини конкретного корпусу краще пропускають повітря окремі системи охолодження комплектухи (відяхи та проца). З ніжками там точно недорахували.
Hells Angels
Member

daesz: 22.11.2023 00:29От mitx мами й справді дорогі. Дивився на АМ5 - і там або відвертий мотлох за оверпрайс, або 18-20к..
так ціна від того що на малу доску пхають багато чого, а так по факту базових miniitx материнок не вистачає. Ну і вже взявши нормальну мамку мусиш і проц відповідно брати :(
daesz
Member

oversteve: 22.11.2023 00:35
daesz: 22.11.2023 00:31
https://meest.cn/shop/taobao/product/648332284872/
візуально як на мене не на багато гірше, а може і краще, і ціна норм, і матх лізе, і з вентиляцією з решітками буде суттєво краще, ніж зі склом
Мені мій d31 більше до вподоби :shuffle:
Чи він алюмінієвий також?
Hells Angels: 22.11.2023 00:38
daesz: 22.11.2023 00:29От mitx мами й справді дорогі. Дивився на АМ5 - і там або відвертий мотлох за оверпрайс, або 18-20к..
так ціна від того що на малу доску пхають багато чого, а так по факту базових miniitx материнок не вистачає. Ну і вже взявши нормальну мамку мусиш і проц відповідно брати :(
В такі маленькі системи можна було б спокійно брати 7600, ну чи 7900, якщо фінанси дозволяють, але МП обійдеться в двічі, а то й в тричі дорожче :(
Hells Angels
Member

daesz: 22.11.2023 00:38Мені мій d31 більше до вподоби
не вистачає версії з перфорованою стінкою замість скла
oversteve
Member

SergN: 22.11.2023 00:36
oversteve: 21.11.2023 23:45в тому то й справа, що в такому варіанті там температури кращі ніж в класичному з відяхою знизу
Проклацав відос, то в тому 12-літровому корпусі при такій начинці взагалі не йде мова про організацію корпусної вентиляції, там вона фактично не існує. Тож приклади, з якої частини конкретного корпусу краще пропускають повітря окремі системи охолодження комплектухи (відяхи та проца). З ніжками там точно недорахували.
як раз там вона існує і дуже продумана - відяха тягне свіже повітря згори і викидає в сторони через боковини-решето і вниз через боковий вентилятор, кулер тягне свіже повітря ззаду і викидає через боковий вентилятор

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Hells Angels: 22.11.2023 00:42
daesz: 22.11.2023 00:38Мені мій d31 більше до вподоби
не вистачає версії з перфорованою стінкою замість скла
gamemax meshbox pro або asus ap201
Hells Angels
Member

oversteve: 22.11.2023 00:45gamemax meshbox pro або asus ap201
в них екранчика немає :(
спойлер
толку від нього ніякого, перекриває доступ повітря до БЖ але ж кросіво :gigi:
oversteve
Member

daesz: 22.11.2023 00:40 Мені мій d31 більше до вподоби :shuffle:
Чи він алюмінієвий також?
там алюмінієм і не пахне, воно би коштувало раза в 2-3 дорожче :D
от до речі приклад - алюмінієвий джонсбо д30/д40 і сталевий геймакс спарк / про - порівняйте їх ціни
daesz
Member

Hells Angels: 22.11.2023 00:49
oversteve: 22.11.2023 00:45gamemax meshbox pro або asus ap201
в них екранчика немає :(
спойлер
толку від нього ніякого, перекриває доступ повітря до БЖ але ж кросіво :gigi:
Я в якийсь момент думав залишити його, але з БЖ і справді проблема тоді :lol:
oversteve: 22.11.2023 00:50 там алюмінієм і не пахне, воно би коштувало раза в 2-3 дорожче :D
от до речі приклад - алюмінієвий джонсбо д30/д40 і сталевий геймакс спарк / про - порівняйте їх ціни
В нас бачу д30 в одному магазині за 4.4к, що в принципі й ціна тої aklla a6m :dontknow:
SergN
Member

daesz: 22.11.2023 00:31але ціна все ще значно вище навіть мого психологічного максимуму, не кажучи про "дозволити собі"
Тоді можна спробувати ось такий варіант з дешевих: https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... ?tab=about
Ганятися за алюмінієм прикольно, ось часто возив системник в машині, то тут компактність та легкість грали роль, але свій алюмінієвий 16л закинув в коробку, то пустим зрозумів, що майже всю вагу системника визначала комплектуха.
daesz
Member

SergN: 22.11.2023 01:14
daesz: 22.11.2023 00:31але ціна все ще значно вище навіть мого психологічного максимуму, не кажучи про "дозволити собі"
Тоді можна спробувати ось такий варіант з дешевих: https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... ?tab=about
Ганятися за алюмінієм прикольно, ось часто возив системник в машині, то тут компактність та легкість грали роль, але свій алюмінієвий 16л закинув в коробку, то пустим зрозумів, що майже всю вагу системника визначала комплектуха.
Це, здається, такий як в пана oversteve.
Мене мій влаштовує, але на ультра "дрібну" збірку в майбутньому проміняв би. Проблема тільки в тім що там точно прийдеться брати воду. Хотілось би надіятись що хтось (амд/інтел/нвідія) зможе в потужну карту (нижній мідл хоча б) з низьким споживанням (до 150), але в АМД поки не виходить, в нвідії качелі (2 серія була нормальна, третя жарила, четверта начебто холодніша, що буде в 5 - побачимо), в інтела взагалі ахтунг при їх то продуктиновсті :gigi:
oversteve
Member

daesz: 22.11.2023 00:59 В нас бачу д30 в одному магазині за 4.4к, що в принципі й ціна тої aklla a6m :dontknow:
він коли був в достатку, то коштував трохи менше 4к, але в Китаї він ще дешевше, ну і відповідно аклла у нас коштувала б під 150-180 баксів

Отправлено спустя 10 минут 2 секунды:
daesz: 22.11.2023 01:20 Мене мій влаштовує, але на ультра "дрібну" збірку в майбутньому проміняв би. Проблема тільки в тім що там точно прийдеться брати воду. Хотілось би надіятись що хтось (амд/інтел/нвідія) зможе в потужну карту (нижній мідл хоча б) з низьким споживанням (до 150), але в АМД поки не виходить, в нвідії качелі (2 серія була нормальна, третя жарила, четверта начебто холодніша, що буде в 5 - побачимо), в інтела взагалі ахтунг при їх то продуктиновсті :gigi:
та не обов'язково брати туди воду, андервольт і зарізання по потужності проца рішає
мій 13600к з обмеженням в 100вт в синьці десь на 7% просідає порівняно з варіантом без обмежень, для ігорєй там взагалі пофіг, бо ще менше споживання буде, ну і у райзенів з цим ситуація ще краще, так що можна спокійно обійтися кулером типу axp120-x67, або ще меншим
daesz
Member

oversteve: 22.11.2023 01:34 та не обов'язково брати туди воду, андервольт і зарізання по потужності проца рішає
Діло не в павер ліміні, а в місці яке займає повітря. В ті дуже дрібні збірки вийде поставити або горизонтальні тавери, по типу ноктуа л9x65 / л12, ну чи старого сайс сюрикена, або воду одно/двохсекційну :-/
temporar
Member

ля шо наколхозил нереальное https://postimg.cc/ZW8kVC5w

Отправлено спустя 8 минут 44 секунды:
и на морду на выдув сверху 120 бахнул стяжками, там просто не предусмотрено. 200мм перевернул на выдув, но включать его неохота, бесполезный. Сверху 200мм просто убрал, мешает воздуху проходить, а ставить его на выдув тоже неохота, там дырочки и то только чучуть, вобщем будет только мешать молотить воздух там. Былаб лишняя 120ка поставил бы туда, да нету. Ну ничего, будет сам по чуть-чуть горячий воздух идти наверх, видюха вон через дырку свою толкает

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
а вобще корпус не помешал бы, но я все бабки в железо вкинул, проигнорил корпус предельно, брал подешевле и чтоб дырявый. Так и думал че-нибудь наколхожу.

Отправлено спустя 30 минут 27 секунд:
задний вентель загудел так, что я думал что-то шкрэкнуло. Пришлось с 1100 оборотов скидывать до 800 пол нагрузкой

Отправлено спустя 49 минут 5 секунд:
на морде когда включаю 200мм на выдув температуры видеокарты +2градуса и вентили начинают быстрее крутится. Видимо замешивает воздух как-то, не знаю
Ответить