Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

temporar: 21.11.2023 19:13
GreenMile: 21.11.2023 18:27 Фрактал торрент, БЖ зверху, знизу на ВК можна або 2х180 або 3х140.
Корпус конечно хороший. Но вот в Lian Li O11 Air Mini бп хитро спрятан сбоку, что получше будет. И я конечно смотрю чтоб подешевле. Ну вот мне больше одного хдд 3,5 не надо, может для саташника одного место и то не обязательно. Может за этот счёт чёт найти бюджетное
Не знаю, чим воно там збоку вам краще, але Ліан лі то кубічний корпус який дуже не всім підходить, а фрактал - традиційний. Бюджетних повно, задайте в хотлайні фільтр "БЖ зверху" там сітчасті корпуси від 1,5к є, навіть ті ж китайські підробки під фракатал. Ви ж не вказали ні бюджет, ні жодних параметрів :dontknow:
Хоча я думаю що дешевше Jonsbo D41 MESH Black навряд щось буде.
Востаннє редагувалось 21.11.2023 19:59 користувачем GreenMile, всього редагувалось 2 разів.
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.11.2023 19:46 Хоча я думаю що дешевше Jonsbo D41 MESH Black навряд щось буде.
Якісно - точно кращого ні в його ціновій категорії, ні навіть х2.
SergN
Member

Повідомлення

temporar: 21.11.2023 14:31Продублирую здесь, а то не туда походу написал изначально. Заметил приколюху. У меня спереди и сверху стоят 200мм на вдув, корпус открыт. Так вот если их выключить у меня на гпу получается -3 градуса и -200рпм в нагрузке. Пришел к выводу, что на темпы гпу положительно влияют вентили снизу корпуса, на дне. А мои 200мм хуже только делают, шок. Видал где-то корпусы где бп хитро запрятан сбоку где-то, что его и не видно, и на дно под видяху 3х140 условных на вдув. Есть что-то на уме такое?
Тут не про "приколюху", а про спробу воювати з законами фізики. Тепле повітря саме піднімається вгору, тож замість допомогти викинути повітря з корпусу верхній вентилятор на вдув протидіє цьому процесу. Але хтось ось такими експериментами відкриває собі фізику )
Тому далі правильно розмірковуєте, де треба розміщувати подачу повітря, а коли є верхні корпусні вентилі, то їх робота виведення гарячого повітря.
AndP
Member

Повідомлення

Корпус конечно хороший. Но вот в Lian Li O11 Air Mini бп хитро спрятан сбоку,
сегодня забрал свой новый корпус. Выбор был между ЛиЛи О10 и Асус ЖТ502. Победил Асус. Заказывал два, выбирал воочию. Теперь я счастливый обладатель.
temporar
Member

Повідомлення

SergN: 21.11.2023 20:06
temporar: 21.11.2023 14:31Продублирую здесь, а то не туда походу написал изначально. Заметил приколюху. У меня спереди и сверху стоят 200мм на вдув, корпус открыт. Так вот если их выключить у меня на гпу получается -3 градуса и -200рпм в нагрузке. Пришел к выводу, что на темпы гпу положительно влияют вентили снизу корпуса, на дне. А мои 200мм хуже только делают, шок. Видал где-то корпусы где бп хитро запрятан сбоку где-то, что его и не видно, и на дно под видяху 3х140 условных на вдув. Есть что-то на уме такое?
Тут не про "приколюху", а про спробу воювати з законами фізики. Тепле повітря саме піднімається вгору, тож замість допомогти викинути повітря з корпусу верхній вентилятор на вдув протидіє цьому процесу. Але хтось ось такими експериментами відкриває собі фізику )
Тому далі правильно розмірковуєте, де треба розміщувати подачу повітря, а коли є верхні корпусні вентилі, то їх робота виведення гарячого повітря.
изначально идея была в том, что коли корпус открыт, весь дырявый, то всё равно куда дуть, главное дуть. Но как оказалось 200мм на морде при 850 оборотах если не делает хуже, то лучше точно не делает, проверил лично. Так и зачем оно мне такое

Отправлено спустя 21 секунду:
urand: 21.11.2023 19:38
temporar: 21.11.2023 19:13 Корпус конечно хороший. Но вот в Lian Li O11 Air Mini бп хитро спрятан сбоку, что получше будет. И я конечно смотрю чтоб подешевле. Ну вот мне больше одного хдд 3,5 не надо, может для саташника одного место и то не обязательно. Может за этот счёт чёт найти бюджетное
В мене корпус GameMax Spark Pro Black, в ньому блок живлення встановлюється спереду, вентилятори знизу і зверху.
спойлер
Зображення
Крутой вариант

Отправлено спустя 5 минут 9 секунд:
AndP: 21.11.2023 20:19
Корпус конечно хороший. Но вот в Lian Li O11 Air Mini бп хитро спрятан сбоку,
сегодня забрал свой новый корпус. Выбор был между ЛиЛи О10 и Асус ЖТ502. Победил Асус. Заказывал два, выбирал воочию. Теперь я счастливый обладатель.
почему асус в итоге?
AndP
Member

Повідомлення

temporar: 21.11.2023 20:42
почему асус в итоге?
как по мне, он шикарен.
GreenMile
Member

Повідомлення

Ви коли пишете про одні закони фізики - геть забуваєте про інші. Тепле повітря піднімається вгору лише в пасивному стані, а коли є примусова вентиляція - воно буде виходити туди, куди його спрямовують вентилятори, а ще працює така штука як надлишок тиску. У мене в минулому корпусі, коли відяха була старий радеон, то вдув був всередину зверху, знизу і ззаду, а викид гарячого повітря через морду, бо там охолодження радіка було Vapor-X, яке викидало основну масу гарячого повітря з хвоста карти, саме на передню стінку корпусу.
Тому "закони фізики" тут так не працюють треба дивитись в кожному конкретному випадку як ідуть повітряні потоки :teacher:
SergN
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.11.2023 21:05
Ви коли пишете про одні закони фізики - геть забуваєте про інші. Тепле повітря піднімається вгору лише в пасивному стані, а коли є примусова вентиляція - воно буде виходити туди, куди його спрямовують вентилятори, а ще працює така штука як надлишок тиску. У мене в минулому корпусі, коли відяха була старий радеон, то вдув був всередину зверху, знизу і ззаду, а викид гарячого повітря через морду, бо там охолодження радіка було Vapor-X, яке викидало основну масу гарячого повітря з хвоста карти, саме на передню стінку корпусу.
Тому "закони фізики" тут так не працюють треба дивитись в кожному конкретному випадку як ідуть повітряні потоки :teacher:
З фізикою варто дружити, а не воювати. Якщо ти складаєш 2 різні сили, одну дуже потужну (примусова вентиляція), іншу - слабшу, то найкращим буде результат, коли вони будуть орієнтовані в одному напрямку. В іншому ж випадку, зрозуміло, що потужна визначить загальний напрямок результуючого вектору, але в абсолюті все ж перевага буде у першого варіанту.
Ну а те, що в окремо взятому випадку можна дійсно створити такі умови, коли не буде інших варіантів, аніж протидіяти природній конвекції, то зрозуміло, тільки виняток загального правила не відміняє. І наведений вище приклад якраз в тему.
daesz
Member

Повідомлення

SergN: 21.11.2023 22:10
GreenMile: 21.11.2023 21:05 Ви коли пишете про одні закони фізики - геть забуваєте про інші. Тепле повітря піднімається вгору лише в пасивному стані, а коли є примусова вентиляція - воно буде виходити туди, куди його спрямовують вентилятори, а ще працює така штука як надлишок тиску. У мене в минулому корпусі, коли відяха була старий радеон, то вдув був всередину зверху, знизу і ззаду, а викид гарячого повітря через морду, бо там охолодження радіка було Vapor-X, яке викидало основну масу гарячого повітря з хвоста карти, саме на передню стінку корпусу.
З фізикою варто дружити, а не воювати. Якщо ти складаєш 2 різні сили, одну дуже потужну (примусова вентиляція), іншу - слабшу, то найкращим буде результат, коли вони будуть орієнтовані в одному напрямку. В іншому ж випадку, зрозуміло, що потужна визначить загальний напрямок результуючого вектору, але в абсолюті все ж перевага буде у першого варіанту.
Ну а те, що в окремо взятому випадку можна дійсно створити такі умови, коли не буде інших варіантів, аніж протидіяти природній конвекції, то зрозуміло, тільки виняток загального правила не відміняє. І наведений вище приклад якраз в тему.
Тут на днях людина просила пораду з корпусом від фрактала, дефайн щось там Сі.
Так от, там глуха передня стінка (з пропізами по контуру) на 2 проперелера, зверху сітка на ще 2 проперела, і зад решітчатий з місцем під ще один пропелер.
Поставити в такий корпус 2 на вдув (спереді) і 3 на видув (верх+зад) і у ВК після 5 хвилин в будь-якій грі наступить асфіксія, через те що мало того що повітря достатньо не потрапляє, так верхні пропелери ще й створять додаткову турбулентність і частина ВК (та що ближче до задньої решітки) взагалі повітря не буде бачити.
Можу ще й поспорити, щоб фан стопу ця ВК також не буде бачити, бо буде зі всіх сил крутити намагаючись хоть щось "насмоктати" :D
Фізика - фізикою, а винятки бувають :-P
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.11.2023 21:05 Ви коли пишете про одні закони фізики - геть забуваєте про інші. Тепле повітря піднімається вгору лише в пасивному стані, а коли є примусова вентиляція - воно буде виходити туди, куди його спрямовують вентилятори, а ще працює така штука як надлишок тиску. У мене в минулому корпусі, коли відяха була старий радеон, то вдув був всередину зверху, знизу і ззаду, а викид гарячого повітря через морду, бо там охолодження радіка було Vapor-X, яке викидало основну масу гарячого повітря з хвоста карти, саме на передню стінку корпусу.
по великому рахунку природна конвекція до лампочки, якщо нормально організована вентиляція, от тут як приклад коли відяха догори ногами і більш вільно тягне повітря вниз і воно викидається знизу
GreenMile
Member

Повідомлення

Ну в теорії то воно все класно, звісно, а на практиці не працює, тому що треба або порахувати точно, або провести тести, наприклад з парою в корпусі. Так ось, підіймальна сила нагрітого повітря - мізерна в порівнянні з силою, яку створюють вентилі, тому нею в ящику ПК можна просто знехтувати, вона буде на границі похибки вимірювання і на потоки впливає ніяк, взагалі. Просто згадайте який об'єм мають повітряні кулі і яку мізерну вагу вони при цьому підіймають. Для прикладу, один кубічний метр гарячого повітря при дельті 45 градусів (25 градусів холодне повітря, 70 - гаряче ) буде мати підіймальну силу приблизно 155 грам. От корпус Ліан лі ланкул 216, його зовнішні розміри 481х235х492 см, це 0,056 куб. метри, тобто якщо ВЕСЬ об'єм корпусу нагріти до 70 градусів, то його підйомна сила буде аж ~8,7 грам якщо зовніше повітря 25 градусів. Але в корпусі не буте такого обсягу гарячого повітря, в рази менше, навіть якщо в 2 рази - це 4 грами, аркуш А4. А тепер подуйте на нього одним вентилятором і відчуйте різницю.
З фізикою не дружити треба, а знати її і вміти нею користуватись. Тому пасивний потік повітря в корпусі - ні про що взагалі і ніякої відчутної участі в охолодженні не приймає, коли им опреруємо десятками градусів і тепловиділенням відях за 200 Вт.
SergN
Member

Повідомлення

oversteve: 21.11.2023 22:53по великому рахунку природна конвекція до лампочки, якщо нормально організована вентиляція, от тут як приклад коли відяха догори ногами і більш вільно тягне повітря вниз і воно викидається знизу
Це приклад надтісного корпусу, який може існувати лише за рахунок примусової вентиляції. Тільки те гаряче повітря, яке примусово викидається вниз, надалі піднімається зовні корпусу вгору і збільшує температуру зовнішнього повітря, яке засмоктується. Тобто переверни цю систему - і отримаєш результати кращі, бо потоки не перетинатимуться. Оце тобі і врахування фізики.

Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:
GreenMile: 21.11.2023 22:56Тому пасивний потік повітря в корпусі - ні про що взагалі і ніякої відчутної участі в охолодженні не приймає, коли им опреруємо десятками градусів і тепловиділенням відях за 200 Вт.
Ми не знаємо, яку систему там описують, але я повністю пасивними робив системи з приблизно 150Вт. А про підняте питання он вище написав, яку річ робить верхній вентиль на вдув. А про "відчутної" - я ж начебто спеціально назвав силу слабкою, але точно знаємо, що її вектор має чітко визначене спрямування, яке варто враховувати.
oversteve
Member

Повідомлення

SergN: 21.11.2023 23:40 Це приклад надтісного корпусу, який може існувати лише за рахунок примусової вентиляції. Тільки те гаряче повітря, яке примусово викидається вниз, надалі піднімається зовні корпусу вгору і збільшує температуру зовнішнього повітря, яке засмоктується. Тобто переверни цю систему - і отримаєш результати кращі, бо потоки не перетинатимуться. Оце тобі і врахування фізики.
в тому то й справа, що в такому варіанті там температури кращі ніж в класичному з відяхою знизу, бо відяха вільно тягне повітря згори, там у самому відосі як раз про це і йде мова і ніяка конвекція не допомагає :D
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 21.11.2023 22:53
по великому рахунку природна конвекція до лампочки, якщо нормально організована вентиляція, от тут як приклад коли відяха догори ногами і більш вільно тягне повітря вниз і воно викидається знизу
Якщо б ми в один прекрасний день в майбутньому отримати карту середнього сегменту (по типу 7800/4070) зі споживанням до 150 Вт і яка б мала лоу профільний або однокулерний варіант - я б задумався над переходом до кейсів типу Velkase Velka 3 чи Lazer3d HT5, до тих пір точно залишусь на D31. І що точно - це більше ніколи не повернусь до Midi/Fulltower'ів :D
temporar
Member

Повідомлення

Паря про естественную конвекцию дело говорит, зачем переть против неё, если можно её в свою пользу повернуть. Ну за упомянутыми исключениями, конечно. у меня без вентелей когда в нагрузке то сверху через дырки теплый воздух идет прилично, Если помочь ему вентелем так вобще лед будет. А снизу воздух холодный поступает, от ему тоже помочь вентелем. Если бы была возможность кулер на цпу повернуть не на задний вентель корпуса, а не верхний, при этом чтоб видяха оставалась горизонтальной, я имею ввиду не переворачивать мать для этого. От я бы с удовольствием егоб вверх повернул. И задний ветель тогда на вдув повернуть, нормально я придумал?
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.11.2023 18:27 Фрактал торрент, БЖ зверху, знизу на ВК можна або 2х180 або 3х140.
Корпус конечно хороший. Но вот в Lian Li O11 Air Mini бп хитро спрятан сбоку, что получше будет. И я конечно смотрю чтоб подешевле. Ну вот мне больше одного хдд 3,5 не надо, может для саташника одного место и то не обязательно. Может за этот счёт чёт найти бюджетное
Згадав про Jonsbo TK-1, доречі ;)
Ну або TK-2, але тоді вже змісту немає, бо він по розмірам приблизно теж саме, що й O11 Mini..
temporar
Member

Повідомлення

daesz: 22.11.2023 00:15
Згадав про Jonsbo TK-1, доречі ;)
та за такие гроши, я пойду к слесарю он мине из метала сделает открытый стэнд и на остаток можно иномарку купить, японскую
oversteve
Member

Повідомлення

temporar: 22.11.2023 00:08 Паря про естественную конвекцию дело говорит, зачем переть против неё, если можно её в свою пользу повернуть. Ну за упомянутыми исключениями, конечно. у меня без вентелей когда в нагрузке то сверху через дырки теплый воздух идет прилично, Если помочь ему вентелем так вобще лед будет. А снизу воздух холодный поступает, от ему тоже помочь вентелем. Если бы была возможность кулер на цпу повернуть не на задний вентель корпуса, а не верхний, при этом чтоб видяха оставалась горизонтальной, я имею ввиду не переворачивать мать для этого. От я бы с удовольствием егоб вверх повернул. И задний ветель тогда на вдув повернуть, нормально я придумал?
на рахунок повітря знизу - треба достатньо високі ніжки, щоб воно могло вільно тягнути, ну і якщо корпус на підлозі стоїть, то частіше доведеться чистити фільтр знизу
на рахунок повороту кулеру і вдуву ззаду - ідея вже стара як світ в спілці сфф, тільки кулер залишити як є, розвернути вентилятори задом наперед і верхній передній вентилятор поставити на видув
якось так
спойлер
20221103_153112_21.jpg
temporar
Member

Повідомлення

но схема хорошая, если с водянкой, либо кулер наверх

Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
oversteve: 22.11.2023 00:16
temporar: 22.11.2023 00:08 Паря про естественную конвекцию дело говорит, зачем переть против неё, если можно её в свою пользу повернуть. Ну за упомянутыми исключениями, конечно. у меня без вентелей когда в нагрузке то сверху через дырки теплый воздух идет прилично, Если помочь ему вентелем так вобще лед будет. А снизу воздух холодный поступает, от ему тоже помочь вентелем. Если бы была возможность кулер на цпу повернуть не на задний вентель корпуса, а не верхний, при этом чтоб видяха оставалась горизонтальной, я имею ввиду не переворачивать мать для этого. От я бы с удовольствием егоб вверх повернул. И задний ветель тогда на вдув повернуть, нормально я придумал?
на рахунок повітря знизу - треба достатньо високі ніжки, щоб воно могло вільно тягнути, ну і якщо корпус на підлозі стоїть, то частіше доведеться чистити фільтр знизу
на рахунок повороту кулеру і вдуву ззаду - ідея вже стара як світ в спілці сфф, тільки кулер залишити як є, розвернути вентилятори задом наперед і верхній передній вентилятор поставити на видув
якось так
спойлер
20221103_153112_21.jpg
вот на фотке видяхи такие, они обыкновенно справа дырку в радиаторе имеют и вентель через неё воздух прям наверх дует. Если кульки будут как принято стоять, от этот воздух на цпу и подхватывается, а если кулер цпу развернуть вверх, чтоб вентилятор на цпу дул вверх, а не в сторону

Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
только жар с видяхи так и так будет идти на кпу, но в таком варианте мы как бы придерживаемся первоначальной рациональной мысли воздушных движений да
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 21.11.2023 23:48 Якщо б ми в один прекрасний день в майбутньому отримати карту середнього сегменту (по типу 7800/4070) зі споживанням до 150 Вт і яка б мала лоу профільний або однокулерний варіант - я б задумався над переходом до кейсів типу Velkase Velka 3 чи Lazer3d HT5, до тих пір точно залишусь на D31. І що точно - це більше ніколи не повернусь до Midi/Fulltower'ів :D
велка 7 з 3080
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... ?rdt=45196
власне зараз багато розвелося сендвічів і консолей в районі 10-12л, в які народ пхає 4090
тут скорше проблема в тому, що таке задоволення недешеве - дорожча мітх мама, дорожчий кейс, дорожчий сфх бж і т.п. :)
Відповісти