Последние статьи и обзоры
Новости
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Zey
Junior
Так и я свой 7900 могу розкачать до условных 200, просто обычный 7900 отличаеться от X-вого, тот разогнаный икс всмысле с завода,,мегагерц+вольтаж, вроде такAndP: ↑ 05.11.2023 19:02там и разница по ТДР 170 и 65, как бы существеннаяZey: ↑ 05.11.2023 18:39
Ну не знаю, у меня правда 7900, воздух рок 4, проблем не имею,правда "по стандарту" темп 40-50с, но мне побарабану, в играх или тестах макс видел 78 вроде...
Последний раз редактировалось Zey 05.11.2023 19:17, всего редактировалось 1 раз.
-
daesz
Member
Вже писав декілька раз, але мені почали "шити" амд-боя : купив 7800 десь місяць тому, перша ВК від амд за +-10/11 років (остання була xdd hd6770). Зі всіх проблем які зустрів за місяць користування - білий курсор в хромі (раз переключив графічний бекенд з авто на дірект9 і проблема вирішилась) і двічі отримав зелений екран (перший раз коли оверклокав і тестив стабільність в кп77, подумав, що можливо 2650 частота по пам'яті зависока - хоча при оверклоці частоти гпу/андервольті якщо значення було зависоке/занизьке то просто крашило адреналін + гру, поставив 2600 і все було ідеально, а от через майже місяць отримав другий раз грін скрін в тому ж кп77, не впевнений чи то проблема оверклоку врами, кп77, оверклоку врами в кп77 чи ще чогось, більше ні в яких інших іграх чи задачах цієї проблеми не зустрічав, інтернет на рахунок цього питання не дає також).lewerlin: ↑ 05.11.2023 18:31Це все квіточки.
- спойлер
manbearboar: ↑ 05.11.2023 17:25Большинство гипервизоров не поддерживают нормально недоядра, да и не должны.
Из-за этого в частности:
Колбасит счётчики производительности, вообще сложно что-то померить и сравнить, потому что неизвестно на чем оно работает в данный момент.
Слетает активация виртуализованного софта и осей, потому что 8 потоков которые были 4/8 после перезагрузки становятся уже 8/8 и это трактуется как замена процессора.
Windows Server 2022 до недавнего времени тупо не бутилась пока не выключишь недоядра.
Это не говоря про совсем разную энергоэффективность, но это уже из разряда комфорта, можно потерпеть.
Назовите одну конкретную проблему с АМ5 в противовес перечисленным.
Можно софтовую, можно аппаратную.
("нет разгона памяти до 7000+" не подойдёт в качестве проблемы)
А от краш при снапшоті, з убитим дескриптором ВХДшки
або тупо "смерть" ВМ, з кінцями, при конвертації. Коли кілька днів роботи котику під хвостик.
Ту ще тема є в сусідньому розділі. Людина купила 14700к і не може в стоці його 420м артіком охолодити . Але проблеми в нас у АМД.
7900, якщо не помиляюсь, 65ти ватник, а всі іксовані або 95ти або 105ти ватники, відповідно й тепла на іксованих відводити потрібно більше, навіть якщо температури у них одинакові при роботі. Висока температура не завжди еквівалентно багато тепла.Zey: ↑ 05.11.2023 18:39Ну не знаю, у меня правда 7900, воздух рок 4, проблем не имею,правда "по стандарту" темп 40-50с, но мне побарабану, в играх или тестах макс видел 78 вроде...
edt. А я правий, тільки іксований 7900 взагалі 170ти ватник
Хоча вже після того як постанув, почитав тему далі і це вже написали за мене
-
AndP
Member
интересно, их бы в лоб сравнить 7900 и 7900х, не в тестах а в реальных задачах.
ПС. Надо поискать.
ПС. Надо поискать.
-
Heildvald
Junior
Буде її достатньо для умовної 9900x чи це вилами по воді, чи все ж можливо знайти щось подібне? чи краще на зекономлені гроші потім продати і можливо нову материнку придбати?lordep: ↑ 05.11.2023 17:38Корпус обирайте на власний смак але з критеріями щоб фізично вмістилась відеокарта, СРО та мав хорошу продувність.Heildvald: ↑ 05.11.2023 13:54
дякую я щось подібне собі і уявляв
стосовно корпусу не буде якийсь з цих варіантом за ціна гроші кращим?
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... 5ad1b-rgb/
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... lan216x00/
і на зекономлене засунити щось з цього, і якщо так то що
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... lightning/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... -elite-ax/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... hawk-wifi/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... tide-wifi/
Якщо потрібно більше ліній PCIe, то вказана ASRock X670E PG Lightning буде хорошим вибором.
-
GreenMile
Member
Заради справедливості, людина там ґвалтує його ОССТ, покажіть мені реальну задачу де воно так буде працювати Чи ви хочете сказати, що АМД під ОССТ не гріється більше 70 градусів?lewerlin: ↑ 05.11.2023 18:31 Ту ще тема є в сусідньому розділі. Людина купила 14700к і не може в стоці його 420м артіком охолодити . Але проблеми в нас у АМД.
-
er[socrates]
Member
Нормальная для его сценариев. Человек на нём не собирается рендерить 24/7. Но можно и 7900 без Х, потерь особо не будет по ощущениям.Vlaad13: ↑ 05.11.2023 17:56мне кажется ставить воздух на 7900х плохая идея
Там ОССТ, который кочегарит всё что угодно на 20-30% горячее, чем остальные тестеры, и уж тем более реальные рабочие сценарии. ОССТ хорошо подходит для тестирования блоков питания, но что человек хочет добиться от него по показателям Т? Я не знаю, почему ТС той темы так уперся в показатели ОССТ. Такое ощущение, что он работает в ОССТ и досуг проводит там же. (На самом деле, просто нет понимания, зачем тот ОССТ нужен.)lewerlin: ↑ 05.11.2023 18:31Людина купила 14700к і не може в стоці його 420м артіком охолодити
i7 и i9 у Интела последних поколений малопригодны для воздушного охлаждения, спору нет. Особенно для рендер-узла. К ним в придачу надо вкладываться в приличный охлад и отвод тепла на 350+ дол. Но при фотошопинге, виртуалках, гитах, фреймворках, прочем сопутствующем там будут нормальные температуры в ближайшие лет 5 точно.
-
lewerlin
Member
Не утрируйте.GreenMile: ↑ 05.11.2023 19:33Чи ви хочете сказати, що АМД під ОССТ не гріється більше 70 градусів?
Ні один райзен і близько не буде тротлити в меш корпусі, утиканому ноктами, і під 420м арктіком, як у автора топіку. І там в темі не тільки осст згадувався.
Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
Зате Інтел безгеморойний... Ага.er[socrates]: ↑ 05.11.2023 19:36i7 и i9 у Интела последних поколений малопригодны для воздушного охлаждения, спору нет. Особенно для рендер-узла. К ним в придачу надо вкладываться в приличный охлад и отвод тепла на 350+ дол.
-
manbearboar
Member
daesz
7900X фактически столько не ест.
Где-то 120-140W ему хватит
- спойлер
-
GreenMile
Member
Тротлити як інтел не буде, дропати наругу і частоти - тільки так, не бачу принципової різниці, хто як збиває температури. 7950х під кастомню водою в меш корпусі дропається тільки в путьlewerlin: ↑ 05.11.2023 19:43Не утрируйте.GreenMile: ↑ 05.11.2023 19:33Чи ви хочете сказати, що АМД під ОССТ не гріється більше 70 градусів?
Ні один райзен і близько не буде тротлити в меш корпусі, утиканому ноктами, і під 420м арктіком, як у автора топіку. І там в темі не тільки осст згадувався.
Тротлинг там тільки в ОССТ, так що не перекручуйте і не займайтесь маніпуляцією.
-
daesz
Member
На вашому скріні ж 230Вт, чи я не туди дивлюсь?manbearboar: ↑ 05.11.2023 19:45 daesz
- спойлер
- Screenshot_20231105_203604_Opera.jpg
edt. Аа, все, бачу, але там же еко мод з 142 Вт (8 позиція), а так то 230 (4 позиція)?
-
manbearboar
Member
daesz
Эко режим на 2% посадил многопоток, то есть номинальное потребление где-то недалеко от этих 142Вт.
Эко режим на 2% посадил многопоток, то есть номинальное потребление где-то недалеко от этих 142Вт.
-
lordep
Member
Тут важко гадати, якщо можливостей B650 на сьогодні Вам достатньо то краще зекономити.Heildvald: ↑ 05.11.2023 19:33Буде її достатньо для умовної 9900x чи це вилами по воді, чи все ж можливо знайти щось подібне? чи краще на зекономлені гроші потім продати і можливо нову материнку придбати?lordep: ↑ 05.11.2023 17:38
Корпус обирайте на власний смак але з критеріями щоб фізично вмістилась відеокарта, СРО та мав хорошу продувність.
Якщо потрібно більше ліній PCIe, то вказана ASRock X670E PG Lightning буде хорошим вибором.
-
manbearboar
Member
Мы нашли таки человека, который тотально замалчивает проблемы АМД.
Это сам er[socrates]
И ведь знает же что-то, не зря же упомянул "приколы АМД", но не считает нужным предупредить будущих владельцев
-
acm_fan
HWBOT OC Team
С такой постановкой что-то советовать ну очень неблагодарное дело.Heildvald: ↑ 05.11.2023 10:09- Буду використовувати як для праці (працюю в фотошопі, як зберу планую користуватись stable diffusion, також вивчаю напрям DevOps (поки не знаю які там будуть задачі в силу невеликої кількості знань), так і для ігор + можливо стрімитиму.
- По бюджету десь 55к
DevOps - слишком размыто. Студия? Любой топ-проц там будет хорош (условно начиная от 13600K): Фотошоп? Любой топ-проц (даже 12000 series вполне себе): Плюс, как уже до меня сказали, - упор в частоту, но не в ядра (и их число).
Что мы тогда выбираем? 100500 ядер? Для чего? Рендер? Вроде бы нет. Работа с видео? Тоже нет. Зачем тогда говорить про 7900X? Потому что просто денег хватает и он хорош? Ну такое.
Игры остались, а там X3D король. Вот и весь выбор? Для игр - всё понятно, осталось решить подходит или нет X3D для остального? КМК подходит.
Но фактически даже 13600K будет норм для всего. Зачем уходить в многократные переплаты "на перспективу", если на сегодня разница будет в проценты, которые только специальными замерами можно выявить?
Разумнее вложить деньги в БП (дело сделано), ВК (спешная покупка, но дело сделано), возможно корпус и ОЗУ, пока цены на неё нормальные.
В любом случае, 55к избыточный бюджет под очерченные задачи.
Если добавить рендер + виртуалки + какое-то видео редактирование, тогда уже понятнее для чего на 7900(X) смотреть, но не ради стримов (которые не факт что будут).
Ну и финалочка - как обычно - закопать 10к+ грн в мать, "на перспективу", чтобы какие-то PCI-E 5.0 через 100500 лет "пригодились". Но на продуктивности ни сейчас, ни завтра отклика совершенно не будет
-
Zey
Junior
daesz: ↑ 05.11.2023 19:17Вже писав декілька раз, але мені почали "шити" амд-боя : купив 7800 десь місяць тому, перша ВК від амд за +-10/11 років (остання була xdd hd6770). Зі всіх проблем які зустрів за місяць користування - білий курсор в хромі (раз переключив графічний бекенд з авто на дірект9 і проблема вирішилась) і двічі отримав зелений екран (перший раз коли оверклокав і тестив стабільність в кп77, подумав, що можливо 2650 частота по пам'яті зависока - хоча при оверклоці частоти гпу/андервольті якщо значення було зависоке/занизьке то просто крашило адреналін + гру, поставив 2600 і все було ідеально, а от через майже місяць отримав другий раз грін скрін в тому ж кп77, не впевнений чи то проблема оверклоку врами, кп77, оверклоку врами в кп77 чи ще чогось, більше ні в яких інших іграх чи задачах цієї проблеми не зустрічав, інтернет на рахунок цього питання не дає також).lewerlin: ↑ 05.11.2023 18:31Це все квіточки.
- спойлер
А от краш при снапшоті, з убитим дескриптором ВХДшки
або тупо "смерть" ВМ, з кінцями, при конвертації. Коли кілька днів роботи котику під хвостик.
Ту ще тема є в сусідньому розділі. Людина купила 14700к і не може в стоці його 420м артіком охолодити . Але проблеми в нас у АМД.
у меня на 7900 вот так + во время теста музло слушал с yotube ))) https://prnt.sc/YLds576HNcyR
7900, якщо не помиляюсь, 65ти ватник, а всі іксовані або 95ти або 105ти ватники, відповідно й тепла на іксованих відводити потрібно більше, навіть якщо температури у них одинакові при роботі. Висока температура не завжди еквівалентно багато тепла.Zey: ↑ 05.11.2023 18:39
Ну не знаю, у меня правда 7900, воздух рок 4, проблем не имею,правда "по стандарту" темп 40-50с, но мне побарабану, в играх или тестах макс видел 78 вроде...
edt. А я правий, тільки іксований 7900 взагалі 170ти ватник
Хоча вже після того як постанув, почитав тему далі і це вже написали за мене
-
er[socrates]
Member
manbearboar
серьезно? вам надо говорить о том, что 80% тем в хелп-разделах на тематических форумах создаются владельцами амд железа, у которых что-то отваливается/зависает/перестает работать или банально не заводится из коробки? думаю, сами знаете об этом.
серьезно? вам надо говорить о том, что 80% тем в хелп-разделах на тематических форумах создаются владельцами амд железа, у которых что-то отваливается/зависает/перестает работать или банально не заводится из коробки? думаю, сами знаете об этом.
-
observer
Member
Сам собі відповім цим посиланням -observer: ↑ 04.11.2023 14:44 Я про pci 5.0 для відях, для дисків так, на даний момент, я так зрозумів з тестів на ютубі, вузьке місце полягає у процесорі, бо дані ігор та софта на диску лежать у стиснутому вигляді, і витягування з диску це лише 10%-30% часу підготовки даних до використання. Решту часу працюють процесор і відяха.
...
Через 4-6 років можуть змінитись принципи роботи з даними на дисках, виробники софта можуть почати інтенсивно використовувати швидкості pci 5-6 у відеокартах і дисках, і тоді мамки з pci 4 безбожно застаріють. Тому брати на довге майбутнє pci 4 може бути помилкою.
Дуже гарний тест продуктивності PCI 4.0 у порівнянні з 3.0 на досить бюджетній відеокарті. Навіть при упорі у відеопам'ять у 4к, суттєвої різниці немає. Тому можна зробити обережне припущення, що навіть у умовному 2030му році материнки зі слотом 4x16 не будуть суттєво поступатись у продуктивності материнкам 5x16, принаймні у fhd чи 2k.
Тож відкидати варіанти материнок без підтримки PCI 5.0 на відео не варто. А про доцільність мати слот ссд на PCI 5.0 у повсякденних справах я вже мовчу
- спойлер
- (не варто)
Можна обережно сказати, що при купівлі мамки "на довгі роки і апгрейд", можна брати на чіпсетах 620-650, і дивитись лише потрібні особисто тобі фічі - кількість ліній живлення, норм текстоліт, WI-FI з коробки, норм аудіо, роз'єми, колір, тощо...
-
er[socrates]
Member
Вот тут я бы не спешил.observer: ↑ 05.11.2023 20:42що навіть у умовному 2030му році материнки зі слотом 4x16 не будуть суттєво поступатись у продуктивності материнкам 5x16, принаймні у fhd чи 2k.
-
SergN
Member
Добре, коли доходить самостійно, але ж, якщо прихід сюди був за порадою місцевої публіки, то саме така порада тут і наводилася.observer: ↑ 05.11.2023 20:42Сам собі відповім цим посиланням -
...
Можна обережно сказати, що при купівлі мамки "на довгі роки і апгрейд", можна брати на чіпсетах 620-650, і дивитись лише потрібні особисто тобі фічі
-
waryag
Member
Практика показує, що чіпмейкери в рамках одного сокету намагаються підвищити конкурентність мамок (і взагалі продукції) свіжих поколінь за рахунок різноманітних оптимізацій, покращень, кращого розгону, нових технологій, версій РСІе і т.п. Важко сказати, наскільки це буде важливо для вас.Heildvald: ↑ 05.11.2023 19:33Буде її достатньо для умовної 9900x чи це вилами по воді, чи все ж можливо знайти щось подібне? чи краще на зекономлені гроші потім продати і можливо нову материнку придбати?