Последние статьи и обзоры
Новости
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
-
Artem_K
Member
Ostin
Зайві 23Гб начебто й дрібниці, а приємно ) А якщо добавити вартість, швидкість та те, що це фактично SK Hynix Platinum P41 з прошивкою від Інтел, то диск досить оптимальний.
Зайві 23Гб начебто й дрібниці, а приємно ) А якщо добавити вартість, швидкість та те, що це фактично SK Hynix Platinum P41 з прошивкою від Інтел, то диск досить оптимальний.
-
lewerlin
Member
Самсунг довше інших практикує статичний SLC-кеш. Тобто там тупо окремий шматок нанд чисто під кешування.erazel: ↑ 01.11.2023 09:01Але дивно що 970 ево куди рівніше поводиться. У нього або нема того "SLC-кеш" режиму, або ж у нього MLC память, а у того ОЕМника QLC, тому дуже різні зміни швидкостей від заповнення.
-
Andreyka
Member
Доброго вечора.
Маю пару SSD 500 Gb Samsung 870 EVO. Вони нові, ще запаковані.
1) 870 EVO MZ-77E500BW Китай дата 21.01.2021
2) 870 EVO MZ-77E500BW Китай дата 12.04.2021
Накопичувачі з перших партій, зі старою прошивкою.
Хочу одразу оновити на нову прошивку.
Підкажіть, хтось має досвід роботи з цими дисками, після оновлення нормально працюють, без помилок?
Маю пару SSD 500 Gb Samsung 870 EVO. Вони нові, ще запаковані.
1) 870 EVO MZ-77E500BW Китай дата 21.01.2021
2) 870 EVO MZ-77E500BW Китай дата 12.04.2021
Накопичувачі з перших партій, зі старою прошивкою.
Хочу одразу оновити на нову прошивку.
Підкажіть, хтось має досвід роботи з цими дисками, після оновлення нормально працюють, без помилок?
-
ck_ua
Member
Є.erazel: ↑ 01.11.2023 09:01 або нема того "SLC-кеш" режиму
Ні.erazel: ↑ 01.11.2023 09:01або ж у нього MLC память
Також ні.erazel: ↑ 01.11.2023 09:01а у того ОЕМника QLC
Різні ССД, різного класу.erazel: ↑ 01.11.2023 09:01дуже різні зміни швидкостей від заповнення.
До чого тут чесність? Не плутайте терабайт і тебібайт.Artem_K: ↑ 01.11.2023 13:25у деяких все по честному 1Тб = 1024 Гб
По ідеї так.Andreyka: ↑ 01.11.2023 20:56після оновлення нормально працюють, без помилок?
-
Artem_K
Member
Як до чого.ck_ua: ↑ 01.11.2023 22:22 До чого тут чесність? Не плутайте терабайт і тебібайт.
Тебібайт Міжнародне скорочення TiB.
Тераба́йт. Міжнародне скорочення TB.
Тому питання, якого розміру диск мені продають на малюнку?
- спойлер
-
ck_ua
Member
1 трильйон байтArtem_K: ↑ 01.11.2023 22:34 якого розміру диск мені продають на малюнку?
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Artem_K
Member
Тими трактовками або ступені 10-ки або ступені 2-ки, намагаються торгувати на свою користь. Якщо стартуємо з 10*12 то й далі маємо йти ступенями 10-ки, а не переходити на 2-ку та мати 931 у результаті
Последний раз редактировалось Artem_K 01.11.2023 23:25, всего редактировалось 2 раза.
-
Melofon
Member
Andreyka
С чего вдруг они будут работать хуже из-за обновления прошивки?![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
С чего вдруг они будут работать хуже из-за обновления прошивки?
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
-
Andreyka
Member
Melofon
Я не вірно поставив питання.
Всі знають, що з дисками 870 EVO були проблеми, вони через деякий час мали bad блоки. Особливо ті, що з датою виготовлення 2021 р.
Потім samsung випустив нову прошивку.
Ось я і питаю, проблема вирішується прошивкою, чи це аппаратна проблема?
Я не вірно поставив питання.
Всі знають, що з дисками 870 EVO були проблеми, вони через деякий час мали bad блоки. Особливо ті, що з датою виготовлення 2021 р.
Потім samsung випустив нову прошивку.
Ось я і питаю, проблема вирішується прошивкою, чи це аппаратна проблема?
-
Artem_K
Member
ck_ua
А потім і маємо, щл 2 диска по 1 трильйон байт кожний, згідно офіційних сайтів виробників у гігабайтах не сходяться.
За властивостями диску там 953,85 Гб. Якщо йти обратним шляхлм то там закладено 1 024 188 638 822 байт.![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
А потім і маємо, щл 2 диска по 1 трильйон байт кожний, згідно офіційних сайтів виробників у гігабайтах не сходяться.
- спойлер
За властивостями диску там 953,85 Гб. Якщо йти обратним шляхлм то там закладено 1 024 188 638 822 байт.
-
Alexiy
Member
У вас ничего никогда не переставало работать после обновления прошивки? СчастливчикMelofon: ↑ 01.11.2023 23:21 Andreyka
С чего вдруг они будут работать хуже из-за обновления прошивки?![]()
-
Melofon
Member
Alexiy
SSD никогда, мы же тут вроде за них говорим?
Andreyka
Обновляйте на последнюю, там точно всё норм.
SSD никогда, мы же тут вроде за них говорим?
![rolleyes :rolleyes:](./images/smilies/rolleyes.gif)
Andreyka
Обновляйте на последнюю, там точно всё норм.
-
Alexiy
Member
SSD нет, а другие embedded устройства от топовых производителей - да. Просто вопрос времени, когда QA прошляпит баг.
-
Entar
Member
Запрос мой весьма простой - не так давно у меня полетел 3TB винт. Продолбавшись часов 15+ над попытками его восстановления, я понял что оно по затратам времени того не стоит, прослужил 10 лет регулярно будучи нагружен торрентами и молодец, нужно смириться с потерей.
Проанализировав рынок/почитав отзывы, я понял, что ДЕШЕВО надежный HDDшник я не куплю. Могу ошибаться, но ощущение, что hdd сейчас либо из разряда "не факт что 3 года прослужит", либо стоит неадекватно. Кроме того, мне понравилась скорость запуска ПК без hdd, и уменьшение шума от его раскручивания.
Тогда я взял 500ГБ ssd, вдобавок к имеющимся 500+240 но сейчас понимаю что любое скачивание новой игры (а они 120+ ГБ стали порой) требует от меня затрат времени на поиски что удалить, а дальше будет хуже.
В общем, хотелось бы решить вопрос радикально, и взять ssd на 2-3 TB, "под файлопомойку" взамен HDD. Нужен баланс между ценой и надежностью, скорости особого значения не имеют (честно, я не заметил разницы при переходе работы системы/игр на m2 samsung evo со старенького intel sata 3.
Вопрос №1 - имеет ли смысл с моим запросом рассматривать QLC?
А так, выбираю между:
1. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... mx500ssd1/
2. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 220s2tb25/
3. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 210s2tb25/
4. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... bx500ssd1/
Вариант 3. - самый дешевый. PATRIOT P210 2 TB - он чем-то плох?
P.S. Почитал отзывы на 3,4 - ругают видно, 4-й так вообще, что износ сильный. Получается, лучше заплатить на 1000 больше и взять mx500 ?
P.P.S. Черт. Там пишут что уже и на mx500 что-то поменяли и теперь они с меньшим сроком службы и прошивкой хуже.(
Проанализировав рынок/почитав отзывы, я понял, что ДЕШЕВО надежный HDDшник я не куплю. Могу ошибаться, но ощущение, что hdd сейчас либо из разряда "не факт что 3 года прослужит", либо стоит неадекватно. Кроме того, мне понравилась скорость запуска ПК без hdd, и уменьшение шума от его раскручивания.
Тогда я взял 500ГБ ssd, вдобавок к имеющимся 500+240 но сейчас понимаю что любое скачивание новой игры (а они 120+ ГБ стали порой) требует от меня затрат времени на поиски что удалить, а дальше будет хуже.
В общем, хотелось бы решить вопрос радикально, и взять ssd на 2-3 TB, "под файлопомойку" взамен HDD. Нужен баланс между ценой и надежностью, скорости особого значения не имеют (честно, я не заметил разницы при переходе работы системы/игр на m2 samsung evo со старенького intel sata 3.
Вопрос №1 - имеет ли смысл с моим запросом рассматривать QLC?
А так, выбираю между:
1. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... mx500ssd1/
2. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 220s2tb25/
3. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 210s2tb25/
4. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... bx500ssd1/
Вариант 3. - самый дешевый. PATRIOT P210 2 TB - он чем-то плох?
P.S. Почитал отзывы на 3,4 - ругают видно, 4-й так вообще, что износ сильный. Получается, лучше заплатить на 1000 больше и взять mx500 ?
P.P.S. Черт. Там пишут что уже и на mx500 что-то поменяли и теперь они с меньшим сроком службы и прошивкой хуже.(
-
LiquidStorm
Member
Пару днів тому "ремонтував" такий, стояв в ноуті DreamMachines, яким користувалися десь півтора роки. Комп жорстко завис під час роботи в клієнта, після перезагрузки циклічно падав у синій екран. При загрузці з флешки показало, що диск перейшов у режим "тільки читання". З двох розділів (200Гб + все решта) успішно прочитався лише другий, а системний при спробі копіювання на новий носій постійно підвисав на рандомних файлах, а після кількох невдалих спроб просто щезав з системи аж до вимкнення ноута і передьоргування батареї. На момент блокування запису контролером, диск С був забитий на 96%Entar: ↑ 02.11.2023 13:45 PATRIOT P210 2 TB - он чем-то плох?
-
Entar
Member
Дякую за інформацію.LiquidStorm: ↑ 02.11.2023 14:25 Пару днів тому "ремонтував" такий, стояв в ноуті DreamMachines, яким користувалися десь півтора роки. Комп жорстко завис під час роботи в клієнта, після перезагрузки циклічно падав у синій екран. При загрузці з флешки показало, що диск перейшов у режим "тільки читання". З двох розділів (200Гб + все решта) успішно прочитався лише другий, а системний при спробі копіювання на новий носій постійно підвисав на рандомних файлах, а після кількох невдалих спроб просто щезав з системи аж до вимкнення ноута і передьоргування батареї. На момент блокування запису контролером, диск С був забитий на 96%
Почитавши все, схиляюсь все-таки до mx500, але трохи бентежать відгуки що там прошивку чи контролер змінили і тепер все теж не ідеально.
-
erazel
Member
Ціни як на топові терабайтники на НВМЕ. Мені там он вище радили "бувший інтел". він на розетці 3000. Але де хороший нвме а де середньокласовий сата в два рази більшого розміру. Я б брав терабайтник НВМЕ. Чисто через питання надійності.Entar: ↑ 02.11.2023 13:45 В общем, хотелось бы решить вопрос радикально, и взять ssd на 2-3 TB,
Последний раз редактировалось erazel 02.11.2023 14:39, всего редактировалось 3 раза.
-
IvanCh
Member
маю Rog flow x16 GV601RE
порадьте якомога місткіший ccд. прям топ не треба, я все одно шифрую диск і тому топові швидкостя все одно не побачу.
надійне і середнє по ціні.
порадьте якомога місткіший ccд. прям топ не треба, я все одно шифрую диск і тому топові швидкостя все одно не побачу.
надійне і середнє по ціні.
-
Entar
Member
В мене вже є непоганий (самсунг 970) 500ГБ ssd в м2, інших слотів м2 на мат. платі немає.erazel: ↑ 02.11.2023 14:36 Ціни як на топові терабайтники на НВМЕ. Мені там он вище радили "бувший інтел". він на розетці 3000. Але де хороший нвме а де середньокласовий сата в два рази більшого розміру. Я б брав терабайтник НВМЕ. Чисто через питання надійності.
Хотілося б мати не "топовий" (по швидкостям) а просто НОРМАЛЬНИЙ сата ссд на 2ТБ.
У мене в користуванні в сумі 6 ссд. Перший був придбаний в 2012 році. 2 від інтел, 2 від кінгстон, 1 самсунг і 1 mx500. І ні у одного із них не було ні "синіх екранів", ні відвалів чогось, ніяких проблем, взагалі. При тому що майже кожен з них був "під систему" і все що вінда/браузер/ігри постійно пишуть - на них писалось.
Просто хочеться придбати ссд на 2 ТБ, і щоб він служив без проблем.
-
erazel
Member
Зрозуміло. Ну я сам 11 років сидів на Cruicial M4(ну він і зараз трудиться, але той ПК вже не основний), також в системнику прижились Патріот та Гудрам. нізким з них не було проблем, але все таки то моделі давніх років. як воно зараз невідомо, тому нічого радити чи стверджувати не берусь.Entar: ↑ 02.11.2023 14:44 В мене вже є непоганий (самсунг 970) 500ГБ ssd в м2, інших слотів м2 на мат. платі немає.
Хотілося б мати не "топовий" (по швидкостям) а просто НОРМАЛЬНИЙ сата ссд на 2ТБ.
також роками трудяться 2ТБ і 3ТБ тошиби(вони ж хітачі) ХДД. Ніяких зауважень до них.
А питання надійності важливих даних я вирішив тупо тримаючи NAS в шафі і з допомогою Nextcloud синхронізуючи файли на нього. Це дозволяє не паритися над убернадійністю накопичувача, всеодно десь копія даних залишиться, або на ПК або на NAS