Огляд та тестування процесора Intel Core i7-14700K. Типовий ітераційний «рефреш» чи щось більше?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Отличный материал, как всегда от души :beer: . За тесты встроек прям уважуха, как я понимаю все встройки в стоке?
bayta
Member

Висновок найбільше сподобався, овери, як завжди з найкращим обзором :super:

Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
Павло: 18.10.2023 16:11
AntonyKandaurov: 18.10.2023 16:06 Павло
Ви не плутайте, гріється амуде.
Доречі так нові АМД також не "холодні" но вони гріються через товсту кришку на чіпі та фізично маленький кристал! Но споживають вони фізично менше ніж інтел! Я походу розумію звідки з'являється рекомендація купляти бп на 750 ват до 4070! Бо якщо у вас такий і7 у розгоні то вам дійсно потрібно буде мати бп на 750 ват :idea:
БП на 750 Ватт це реальність для 12-14 покоління.
Gelonyrum
Member

Чекаю 14500ф за адекватну ціну і обновлюсь) 6+8 ядер з 6 ядер в 12400ф виглядає доволі смачно)
StingerYar
HWBOT OC Team

life_in_the_shadow: 18.10.2023 19:20За тесты встроек прям уважуха, как я понимаю все встройки в стоке?
Все встройки в заводском режиме. UHD 770 те разгоны до 2200 МГц вроде как и дают догнать GT 1030, а на деле не всегда...
Устаревшая телеметрия от 12700К:
спойлер
SOTTR-res.png
R6-res.png
ACO.png
Mixx
Member

Ну, конечно и обосрамс у интела с маркетингом, чуток частоты, 4 гоаноядра и +50вт тепловыделения насыпали, щедро, от души :gigi: :lol:

Надеюсь АМД с такой конкуренцией не отложат релиз следующего поколения зен, там вроде как +15% IPC обещали, а тут, почувствуй разницу :lol:
Павло
Member

Gelonyrum: 18.10.2023 21:09 Чекаю 14500ф за адекватну ціну і обновлюсь) 6+8 ядер з 6 ядер в 12400ф виглядає доволі смачно)
Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн! А через роки два-три обновити його! :beer:
terminahtor
Member

Павло: 18.10.2023 23:03Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн!
Це для лохів ;)
Павло
Member

terminahtor: 18.10.2023 23:08
Павло: 18.10.2023 23:03Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн!
Це для лохів ;)
6 ядер 5 герц...А через декілька років просто його продати і взяти знову новий райзен із відчутним приростом...Мені це якось цікавіше ніж наприклад зараз купити умовний 13600к плюс до нього материнка дорога та і охолодження за 1к грн не поставиш! Та на і5 можна просидіти довше но! Це 13к грн за сам процесор! І різницю між ними можна побачити тільки з умовною 4080-90 в іграх, в яких і так буде високий фпс!
Gelonyrum
Member

Павло: 18.10.2023 23:03
Gelonyrum: 18.10.2023 21:09 Чекаю 14500ф за адекватну ціну і обновлюсь) 6+8 ядер з 6 ядер в 12400ф виглядає доволі смачно)
Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн! А через роки два-три обновити його! :beer:
І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.
Prescott
Member

Gelonyrum
Нууу не совсем так. У меня был 7700х + бюджетная б650 и кит 6000 мгц - всё с коробки работало. Сейчас в этом плане на ам5 в целом в порядке. :dontknow:
Gelonyrum
Member

Prescott: 18.10.2023 23:37 Gelonyrum
Сейчас в этом плане на ам5 в целом в порядке. :dontknow:
Ооо ні, з відеокартами я вже на це повівся разульку, більше я на форумне "тепер там все нормально" не ведусь категорично) :gigi:
Павло
Member

Gelonyrum: 18.10.2023 23:31
І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.
Є оперативка з сертифікатом amd expo! Там той самий хмп тільки від амд який працює без нюансів! І проблеми з озу вже пофіксили! Яж не пропоную брати платформу на старті! Я говорю про даний момент часу. Судячи із оглядів частота ддр5 дря райзена покикукурудза! І умовні планки на 6000 сл36 32гб за 4к грн це оптимальний варіант!
Хоча якщо є бажання звичайно беріть те, що хочите :beer:
Ось коли інтел перейде на новий техпроцес о тоді я думаю буде дійсно значний стрибок!

Отправлено спустя 2 минуты 51 секунду:
Gelonyrum: 18.10.2023 23:39
Prescott: 18.10.2023 23:37 Gelonyrum
Сейчас в этом плане на ам5 в целом в порядке. :dontknow:
Ооо ні, з відеокартами я вже на це повівся разульку, більше я на форумне "тепер там все нормально" не ведусь категорично) :gigi:
А з відеокартами так дійсно «віз і нині там» Оновив драйвер який полатав один баг а вже виліз інший періодичне мерехтіння вікон на робочому столі (воно ледь помітне но дратує)!
Telcontar
Member

Шкода, що немає порівняння в іграх з X3D-процами.
unique-neon
Member

Gelonyrum: 18.10.2023 23:31
Нз, якщо суто експо вмикати, то ніяких проблем не було. В відповідній гілці на форумі теж не бачив нарікань на експо чи хмп. Була правда проблема, якщо чотири модуля вставляти, а не два, може і досі є. Ну і кілер фіча, що практичний розгін доступний на дешевих матерниках, і вони нормальні.
А також дешеві материнки без проблем у стоці витягують топові процесори в 7000-й серії.
waryag
Member

Gelonyrum: 18.10.2023 23:31І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.
Статтю не читай, каменти пиши! :lol:
Знову треба уточнити, Core i7-14700K стане ультимативним вибором для будь-якої збірки, якщо забути про існування попереднього покоління. Крім цього потрібна ретельна підготовка до експлуатації, треба мати якісний кулер, здатний охолодити цей процесор в заводському режимі роботи, а також вільний час для тонкого налаштування індивідуального екземпляра. Якщо щось з двох було проігноровано — процесор просто буде працювати на 90%... 85% своїх можливостей. І тоді стане логічне питання — нащо було переплачувати за шильдик старшої серії?
Conqistador
Member

waryag
актуально только для процессоров предназначенных для разгона, тому кому в биосе надо только профиль XMP выбрать для оперативы это лишняя информация
_Slavko_
Member

да ні, неможна повірити, 500+ват споживання кремнію в десктоп сегменті, просто "емейзінг"
Nikolay Yeryomenko
Member

Prescott: 18.10.2023 23:37У меня был 7700х + бюджетная б650 и кит 6000 мгц - всё с коробки работало.
А почему поменял на 13600K? Что-то не работало на райзене как надо?
waryag
Member

Conqistador: 19.10.2023 09:39 актуально только для процессоров предназначенных для разгона, тому кому в биосе надо только профиль XMP выбрать для оперативы это лишняя информация
Замена прижимной рамки желательна для всех.
Старших нон-К все перечисленное касается в полной мере, а младшие выглядят слишком слабо на фоне АМ5 и слишком дорого в сравнении с АМ4 (для которых, к слову, тоже достаточно собрать систему и включить ХМР).
StingerYar
HWBOT OC Team

_Slavko_: 19.10.2023 09:54да ні, неможна повірити, 500+ват споживання кремнію в десктоп сегменті, просто "емейзінг"
В захист ненажери ЦП нагадую - це споживання, що йде через EPS12V, не забувайте, що там ще VRM бере на свої потреби щось, AUX наприклад.
Це зручно для розуміння реального енергоспоживання, ідеально для вибору БЖ, але не треба всі 100% цього показника списувати особисто на процесор ;)
Ответить