Windows 10

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Member

_clawfinger_: 04.10.2023 20:57В мене пк, на якому стояв лінукс, треба було знести вчисту й поставити віндовс.
Грішне діло, звідси й всі проблеми :gigi:
ugluclar
Junior

_FYA_EXel: 04.10.2023 20:01
ugluclar: 04.10.2023 18:03

Відколи це офіційні ісошки від майків стали гомносборочками???
Ісошки з х64 мають від 5 гіг, а х86, які менші 4 гіг практично ніхто вже не ставить.
А вы исо файл копируете на загрузочную флешку :laugh: :lamer: - понятно, чего оно у вас не работает.

7mindfields
спойлер
Screenshot (53).png
Відкрийте нарешті для себе https://www.ventoy.net/en/index.html
Тупо копіюємо ісошки на флешку ))))

Отправлено спустя 15 минут 44 секунды:
_clawfinger_: 04.10.2023 20:57
_FYA_EXel: 04.10.2023 17:40Так и пиши - что гомносборочка не влазит на фат32 :laugh:
Спецом перевірив, образ віндовс завантажений з сайта майків 5,76ГБ
_FYA_EXel: 04.10.2023 17:40swm в помощь
Не знаю що це таке, Гугл показує, що то мотобайк :laugh:
7mindfields: 04.10.2023 18:30Самий простий спосіб відформатувати у фат32 та створити завантажувальну флешку через безкоштовну утиліту winsetupfromusb, який автоматично розіб’є великі образи системи
Є одна проблема, ця програма не підтримує лінукс.
В мене пк, на якому стояв лінукс, треба було знести вчисту й поставити віндовс.

Я вже все зробив, у мене все працює, дякую! :laugh:

Зі: ситуація як в тому анекдоті, про питання на форумі. :lol: :laugh: :D
Зазвичай спочатку ставлять вінду, потім лінукс. Бо загрузчик лінукса вміє жити з віндою, а віндовий принципово не розуміє розділи з лінуксом.
WalkMan
Member

ugluclar: 04.10.2023 22:18Бо загрузчик лінукса вміє жити з віндою, а віндовий принципово не розуміє розділи з лінуксом.
знову, буквально сьогодні, ставив таким чином вінду

ugluclar: 04.10.2023 22:18Відкрийте нарешті для себе https://www.ventoy.net/en/index.html
Тупо копіюємо ісошки на флешку ))))
чорт, де ти раніше ховав цю красотулечку!? :laugh:
Avenger80
Member

ugluclar
И ни фига почему-то не поставилась винда с этой ventoy с ошибкой как у виновника последнего бурного обсуждения в теме. Кстати, из-за чего возникает такая ошибка, что пошло не так (отсутствует драйвер носителя, не видны диски в окне установки)?
Васильович
Member

Avenger80: 04.10.2023 22:32И ни фига почему-то не поставилась винда с этой ventoy с ошибкой как у виновника последнего бурного обсуждения в теме. Кстати, из-за чего возникает такая ошибка, что пошло не так (отсутствует драйвер носителя, не видны диски в окне установки)?
Став Ventoy на GPT диск з exfat, в режимі UEFI з Secure Boot.
В мене такий саме диск є вже кілька років, багато разів успішно ставив Windows з нього.
Сам Ventoy оновлюю на диску час від часу, коли не лінь.
7mindfields
Member

_FYA_EXel: 04.10.2023 20:01
ugluclar: 04.10.2023 18:03

Відколи це офіційні ісошки від майків стали гомносборочками???
Ісошки з х64 мають від 5 гіг, а х86, які менші 4 гіг практично ніхто вже не ставить.
А вы исо файл копируете на загрузочную флешку :laugh: :lamer: - понятно, чего оно у вас не работает.

7mindfields
спойлер
Screenshot (53).png
Так це ти перднув про якісь лайнозбірки, типу останні версії образів win10 на сайті майків не можуть важити близько 5гб :facepalm:
_clawfinger_
Member

Васильович: 04.10.2023 21:20Грішне діло, звідси й всі проблеми :gigi:
Усі ми не без гріха. :laugh:
ugluclar: 04.10.2023 22:18Зазвичай спочатку ставлять вінду, потім лінукс. Бо загрузчик лінукса вміє жити з віндою, а віндовий принципово не розуміє розділи з лінуксом.
Спеціально для Вас. :laugh:
Зі: ситуація як в тому анекдоті, про питання на форумі.
Ekz0rcyst
Member

Avenger80
Коротка відповідь, - Ventoy працює! Це все що необхідно знати в даному випадку.
WalkMan
Member

ugluclar: 04.10.2023 22:18віндовий принципово не розуміє розділи з лінуксом
те що не розуміє - вірно, але поставитись поряд – не проблема. Інша справа, що це поxерить завантажувач.
спойлер
Изображение
Відправлено через 5 годин 36 хвилин 26 секунд:
топова штука, все чим користуюсь, нормально бутиться :beer:
ugluclar
Junior

WalkMan: 05.10.2023 17:34
ugluclar: 04.10.2023 22:18віндовий принципово не розуміє розділи з лінуксом
те що не розуміє - вірно, але поставитись поряд – не проблема. Інша справа, що це поxерить завантажувач.
Ну так, можна канешно потім все відновити. І не раз так і робилось, але ж питання трішки по іншому стояло ;)
ZSX
Member

Сьогодні "прилетіли" дві обнови. Встановив. Після цього будь-яка гра навантажує процессор на 90-100% і взагалі вся система майже зависає. :mad:
Думав спіймав "майнера". Видалив ці обнови, перезавантажив - працює як було до них.
Це тільки мені так пощастило, чи в когось ще таке?
Enjoy
Member

ZSX
вчера обновило, проблем нет :dontknow: разве что в панели задач включило поле поиска, (оно у меня было свернуто до простого значка всегда), ну это легко решилось одним кликом.

Возможно клнфликтовало с каким то определенным набором драйверов, который оказался у вас. Всякое может быть, конфигурайций железа и софта миллионы, все оттестировать невозможно.
afhpwnd
Member

Як встановити на зовнішній диск (usb-кишеню) Windows 10 і чи буде вона в такому випадку нормально(повноцінно) працювати?
Ekz0rcyst
Member

afhpwnd
Rufus вміє готувати накопичувач, якщо мені не змінює пам'ять Windows To Go називається.
afhpwnd
Member

Ekz0rcyst: 16.10.2023 15:16 afhpwnd
Rufus вміє готувати накопичувач, якщо мені не змінює пам'ять Windows To Go називається.
Там щось пишуть про спеціальний сертифікований накопичувач. Тобто будь-який зовнішній накопичувач не підійде?
Ekz0rcyst
Member

afhpwnd
Наскільки мені відомо він повинен буди швидким! Мінімально USB 3.0! Ну і об'єм здається не меньше ніж 32Гб. А так має працювати без особливих проблем, але ж зверніть увагу що функціонал відносно повноцінно встановленої windows буде відрізнятись.
afhpwnd
Member

Ekz0rcyst: 16.10.2023 16:17 afhpwnd
Наскільки мені відомо він повинен буди швидким! Мінімально USB 3.0! Ну і об'єм здається не меньше ніж 32Гб. А так має працювати без особливих проблем, але ж зверніть увагу що функціонал відносно повноцінно встановленої windows буде відрізнятись.
та я хочу ссд через кишеню.
Ekz0rcyst
Member

afhpwnd
Тоді взагалі не бачу проблем.
WalkMan
Member

afhpwnd
Тоді підключи SSD в компік через SATA (навіть бажано підключити лише його), встанови вінду і потім вже використовуй як портативний.
afhpwnd
Member

WalkMan: 16.10.2023 18:48 afhpwnd
Тоді підключи SSD в компік через SATA (навіть бажано підключити лише його), встанови вінду і потім вже використовуй як портативний.
Так працювати буде?
Ответить